رویدادهای هنری ماه (خرداد ۴۰۳)

 

آثار و گنجینه های ملی

باز شدن درهای موزه جواهرات ملی پس از ۵۱ ماه تعطیلی پرسش برانگیز

رسانه‌های حکومتی روز سه‌شنبه ۲۲ خرداد ماه از بازگشایی خزانه جواهرات ملی ایران پس از ۵۱ ماه تعطیلی خبر دادند. این خبر در فضای مجازی با واکنش کاربران روبرو شد، آنها نسبت به اصالت آثار به نمایش درآمده ابراز شک و تردید می‌کنند.

این موزه از اسفند سال ۱۳۹۸ به بهانه شیوع کرونا بسته شد. پس از آن علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت وقت، و برخی رسانه ‌های حکومتی مدعی شدند که دو تاج مهم این موزه توسط خاندان پهلوی به سرقت رفته است این درحالی است که دو تاج مزبور تا سال ۱۳۹۸ در مقابل چشمان بازدیدکنندگان موزه قرار داشت.

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی دولت ابراهیم رئیسی، هم در شرایطی که هنوز موزه بسته بود، به بازدید از این خزانه رفت و با انتشار تصاویر تاجها ادعای سخنگوی دولت را رد کرد.

در این میان اما مردم و کاربران فضای مجازی با بیان بی ‌اعتمادی خود حکومت جمهوری اسلامی، نسبت به اصالت جواهرات نمایش داده شده پس از بازگشایی موزه، تشکیک کرده و از احتمال جابجایی آثار بدلی با جواهرات اصل سخن می ‌گویند.

این خزانه که در ساختمان بانک مرکزی قرار دارد، شامل بسیاری از جواهرات سلطنتی ایران از دوره صفوی، افشار، قاجار و پهلوی است. از جمله این جواهرات می‌توان به الماس دریای نور، جقه نادری، تاج شهبانو، تاج کیانی، کره جواهرنشان، تخت طاووس و تخت نادری اشاره کرد.

 

ادامه ابهام در باره فرشهای نفیس کاخ سعدآباد

اظهارات متناقض مقامهای جمهوری اسلامی، ابهام پیرامون سرنوشت فرشهای به سرقت رفته از کاخ سعدآباد را بیشتر کرد.

سخنگوی قوه قضاییه، اصغر جهانگیر، در این باره گفت: «برخی از این فرشها که مدعی بودند به سرقت رفته، در دستگاه‌های دولتی پیدا شدند و از این منظر اصولاً بحث سرقت اتفاق نیفتاده و موضوع این است که بدون رعایت تشریفات قانونی و ضوابط و مقررات، اصطلاحاً سهل‌انگاری شده است که شائبه سرقت را مطرح می‌کنند.»

از سوی دیگر، محمد دهقان، معاون حقوقی ریاست جمهوری، این سخنان را رد کرد و گفت: «پرونده فرشهای نفیس کاخ سعد‌آباد مفتوح است و تا الآن رایی صادر نشده است و از ۴۸ فرشی که سرقت شده، هنوز هیچ فرشی پیدا نشده است؛ اگر فرشی پیدا شده، تحویل دهید تا تحویل کاخ سعدآباد شود.»

نزدیک به یک سال پیش برای اولین بار رسانه های حکومتی گزارش دادند که ۴۸ تخته فرش نفیس و دستباف در سال ۱۳۹۵ از کاخ سعد‌آباد خارج شده است. از آن پس مشاجره ای طولانی بین مسوولان دولت روحانی و دولت رئیسی درگرفته و یکدیگر را متهم به سرقت فرشها و پرونده سازی می کنند. اینک قوه قضاییه هم با روایت تازه ای وارد این درگیری شده است.

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در شمال تهران با مساحتی بیش از ۱۱۰ هکتار از آثار مهم فرهنگی، هنری و تاریخی ایران است که زمان ساخت آن به دوران قاجار بازمی‌گردد.

پیش از آن هم رسانه‌های ایران خبر از مفقود شدن پرتره مظفرالدین شاه قاجار اثر کمال‌الملک، نقاشی نامی ایران، از کاخ گلستان تهران و فروش آن در یکی از حراجیهای آثار هنری بریتانیا خبر داده بودند. در واکنش به این خبر، مدیر کاخ گلستان گفته بود که چنین اثری در فهرست اموال کاخ قرار ندارد. این در حالی است که تصویرهای قدیمی از کاخ گلستان وجود این اثر را گواهی می دهد.

 

هنرهای تجسمی

 

نمایشگاه هنرمندان ایرانی در دوسلدورف

نگاره‌ های ۱۴ نگارگر و عکاس ایرانی از ۵ تا ۹ ژوئن (۱۶ تا ۲۰ خرداد) در محل «پارک فرهنگ»، از فرهنگسراهای «دوسلدورف»، آلمان، برگزار شد.

در این نمایشگاه که به پشتیبانی لعل اباذری، از نگارگران و طراحان گوهرهای ایرانی در کلن، برپا شد، آثار هنرمندانی از گروه‌های سنی گوناگون به نمایش درآمد که همه در ایران زندگی می‌کنند و فرصت و موقعیت سفر به آلمان را نیافتند. در این نمایشگاه از هر هنرمند یک اثر انتخاب شده و در مجموع سه عکس و ۱۱ نگاره به نمایش درآمده‌، اما چون نگارگران موقعیت انتقال اصل آثارشان به آلمان را نداشتند، بدلهای آثارشان به نمایش درآمده است.

از جمله آثار به نمایش گذاشته، اثری از فرحناز اولیایی است. او درختی را به تصویر آورده که ریشه‌اش سبز است ولی ساقه و شاخه‌ هایش خاکستری شده‌. او می‌گوید: «دریای وجود این درخت، دیگر سبز نیست، خاکستری شده. اما هنوز با آواز باد میرقصد و زندگی را در دل، سبز نگه می دارد.»

زهرا حاج حیدری «شازده کوچولو در تهران» را کشیده که گواه تهران غمزده است. او درباره اثرش می‌ گوید: «اینجا تئاتر شهر تهران است که هنوز میتوان در آن از نور و شور زندگی سراغ گرفت، اما سیاهی اطرافش را فرا گرفته و شازده کوچولو در پی آن است که روزنه‌ای برای گریز بیابد.»

شاید برجسته ‌ترین نگاره، کار برهان موسوی ‌طلب باشد. او دو کودک را کشیده که یکی به «تلویزیونِ دروغگو» نگاه می‌کند و زمان و مکانش را از یاد برده و دیگری به یک دریچه آینده می‌ نگرد و لذت زندگی در حال را از دست داده است.

 

آتنا فرقدانی به شش سال زندان محکوم شد

وکیل آتنا فرقدانی، نقاش و کارتونیست،‌ از محکومیت او به شش سال حبس توسط دادگاه انقلاب خبر داد.

محمد مقیمی در شبکه ایکس (توئیتر) نوشت که خانم فرقدانی «از سوی شعبه ۲۶ دادگاه نمایشی انقلاب به اتهامات توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام به ترتیب ۵ و ۱ سال حبس محکوم» شده است. احکام یادشده روز دوشنبه ۲۱ خرداد به این هنرمند ابلاغ شده‌ است.

آنطور که وکیل آتنا فرقدانی نوشته، دادگاه انقلاب «به بهانه تعدد جرایم، اشد مجازات را در دو اتهام یادشده در نظر گرفته است».

آقای مقیمی ۲۶ فروردین‌ امسال از بازداشت موکلش خبر داده و نوشته بود که خانم فرقدانی «پس از بازداشت به شدت مورد ضرب‌وجرح قرار گرفته، به شکلی که آثار آن بر روی صورتش مشهود است».

خانم فرقدانی در خرداد پارسال نیز پس از مراجعه به دادسرای اوین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. او پیش از این سابقه تحمل زندان را دارد و به اتهام «اجتماع و تبانی»،‌ «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به رهبری و رئیس جمهور» به ۱۸ ماه زندان محکوم شده بود که همه آن را در زندان گذراند.

این کارتونیست فارغ‌التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه الزهرا است و در مرداد سال ۱۳۹۴ شبکه‌ بین‌المللی مدافع حقوق کاریکاتوریست‌، جایزه‌ شجاعت در این حوزه را به او اهدا کرد.

 

ادبیات

 

کاهش حکم دو نویسنده و مترجم به سه سال و هفت ماه زندان

«کانون نویسندگان ایران» از ابلاغ نتیجه‌ تجدیدنظر در پرونده‌های کیوان مهتدی، مترجم، نویسنده، فعال کارگری و عضو کانون نویسندگان ایران، و آنیشا اسداللهی، مترجم و فعال کارگری خبر داد.

بر اساس این گزارش به نقل از خانواده این زوج فعال کارگری، قوه‌ قضاییه حکم سه سال و هفت ماه حبس را به آنها اعلام کرده است. ماموران وزارت اطلاعات ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ آنیشا اسداللهی و کیوان مهتدی را همزمان با عده ‌ای دیگر از فعالان کارگری و معلمان در جریان یک پرونده‌سازی امنیتی به خاطر بازدید دو سندیکالیست فرانسوی بازداشت کردند.

مهتدی و اسداللهی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به‌ترتیب به شش سال زندان (پنج ‌سال قابل اجرا) و پنج سال و هشت ماه زندان (پنج سال قابل اجرا) محکوم شدند.

آنیشا اسداللهی ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ به طور موقت از زندان آزاد شد و بار دیگر در چهارم مرداد ۱۴۰۲ به زندان اوین منتقل شد. کیوان مهتدی اما در دو سالی که از حبس‌اش می‌گذرد، از مرخصی محروم بوده است.

در اردیبهشت سال جاری ۴۰۰ تن از فعالان صنفی معلمان و بیش از ۳۰۰ فعال فرهنگی و سیاسی دیگر در بیانیه‌ای خواهان آزادی آنیشا اسداللهی و کیوان مهتدی شدند.

 

هشتمین نمایشگاه کتاب «تهران، بدون سانسور» در استکهلم

هشتمین نمایشگاه کتاب «تهران، بدون سانسور» روز شنبه ۱۲ خرداد، در استکهلم، پایتخت سوئد، از سوی «نشر باران» کار خود را ادامه داد.

این نمایشگاه که به مدت دو روز برگزار می شود، از همکاری ناشران مستقل خارج از ایران برخوردار است. این نمایشگاه از روز ششم اردیبهشت در شهر نورنبرگ آلمان آغاز به کار کرد و در شماری از شهرهای اروپا، آمریکا و کانادا برگزار شده است و تا ۲۱ خرداد ادامه خواهد داشت.

مسعود مافان، مدیر انتشارات باران ساکن سوئد، در مورد این نمایشگاه گفت: «هدف از این نمایشگاه توجه دادن به نشر کتاب در ایران است که مضحکه ای از بیش از ۴ دهه قبل به نام نمایشگاه کتاب برگزار می شود و نمایشگاهی تک صدایی است و هر گونه صدای مخالف امکان حضور ندارد.»

او افزود موضوع مهم در نمایشگاه «تهران، بدون سانسور»، ملاقات بین آفرینندگان اثر و مخاطبان آنها است و اشاره کرد: «در نمایشگاه هایی که در دو سال اخیر در استکهلم برگزار شده، تلاش کرده ایم که نسلهای مختلف، یعنی نسل دوم و سوم ایرانی را که نمی توانند به فارسی بنویسند و به زبانهای دیگر می نویسند، به هم پیوند دهیم.»

مدیر نشر باران همچنین گفت که ناشران خارج از کشور باید بتوانند آثار خود را به فروش برسانند و برگزاری چنین نمایشگاه هایی به آنان کمک می کند تا آنها را به فروش برسانند و در دسترس مخاطبان قرار دهند.

 

انتشار نسخه فارسی کاریکاتور جلد «شارلی ابدو» درباره مرگ رئیسی

نشریه طنز فرانسوی «شارلی ابدو» ترجمه فارسی طرح جلد آخرین شماره خود را درباره سقوط هلی‌کوپتر ابراهیم رئیسی و همراهانش منتشر کرد.

روی این کاریکاتور که در حساب شبکه‌های اجتماعی این مجله منتشر شده، عنوان بزرگ «خدا وجود داره» دیده می ‌شود و پایین آن نوشته است: «او ما را از شر ملاها رها می کنه» که به شکل طعنه ‌آمیز به کشته شدن ابراهیم رئیسی اشاره دارد.

این مجله روز سه‌شنبه نیز در کاریکاتور دیگری به بهانه سقوط بالگرد رئیس‌ جمهوری اسلامی، شعار «زن، زندگی، آزادی، هلی‌کوپتر» را نوشته بود که اشاره‌ای به اعتراضهای سراسری دو سال گذشته بود.

 

سینما

 

قتل بهاره لِلهی حاجی دلائی، کارگردان در زندان

بهاره لِلهی حاجی دلائی، کارگردان و فیلمنامه ‌نویس، در زندان به شهادت رسید و مخفیانه در آرامستان بهشت سکینه کرج به خاک سپرده شده است. بهاره لِلهی، فیلمساز ۴۰ ساله‌ای بود که در سابقه فعالیتش داوری جشنواره فیلم کوتاه و جشنواره سینمای جوان را در کارنامه دارد.

او کارشناسی کارگردانی سینما از دانشگاه سوره و کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه تربیت مدرس، مدرس انجمن سینمای جوانان ایران و مدرس هنرستان سینمایی سوره بود.

از جمله فیلمهای این هنرمند می توان به «لحظه رقصیدن فرفره‌ها»، «به روایت یک رؤیا»، «گفته بودم سیزده نحسه»، «به روایت یک دستمال گلدار»، «بقعه آتشکده» «و هر آنچه نمی دانیم»، «ابرهای کلاله ای» و «پژواکهایی در اتاق صدا» اشاره کرد.

زنده یاد بهاره لِلهی که در جریان جنبش انقلابی سال ۱۴۰۱ به مدت ده روز بازداشت شده بود، در اسفند سال۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی همچون موارد قبل، این قتل حکومتی را انکار کرده و به دروغ اعلام کرد: «این فرد در منزل شخصی خود فوت کرده است... جسد او پس از چند هفته به دلیل بوی نامطبوع توسط همسایه‌ها کشف شده» است.» (رسانه حکومتی مهر، شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۳)

رییس کل دادگستری استان البرز نیز مدعی شد: «طی بررسی به عمل آمده، متوفی سابقه بازداشت در زندان نداشته است.» (همان منبع)

 

نمایش تنها فیلم فلسطینی در جشنواره کن

«گویی این سرنوشت فلسطینیهاست که از جایی سردرمی ‌آورند که از آنجا شروع نکرده‌اند. انگار فلسطینیها باید از جاهای دور و خارج از انتظار سردرآورند.» (ادوارد سعید)

با این نقل قول از ادوارد سعید، روشنفکر فلسطینی، نمایش فیلم «به سوی سرزمینی ناشناخته»، محصول دانمارک، اولین فیلم داستانی «مهدی فلیفل»، کارگردان فلسطینی، چهارشنبه ۲ خرداد / ۲۲ مه در بخش «دو هفته کارگردانان» هفتادوهفتمین دوره جشنواره کن آغاز شد.

این فیلم که تنها فیلم فلسطینی این دوره از جشنواره است، روایت دو پسرعمو به نامهای «شتیلا» (با بازی محمود باکری) و «ردا» (با بازی آرام صباغ) است که در جستجوی آغازی نو هستند. آنها پس از فرار از اردوگاهی در لبنان که در آن زندگی می‌کردند، در آتن سرگردان می‌شوند.

مهدی فلیفل که خود در اردوگاه آوارگان «عین ‌الحلوه» در لبنان بزرگ شده است، گفت: «من کارگردانی تبعیدی هستم که درباره تبعید فیلم می ‌سازم.»

پس از نمایش فیلم «به سوی سرزمینی ناشناخته»، محمود باکری و آرام صباغ، بازیگران آن که هر دو فلسطینی هستند، در کنار فعالانی که به دیدار آنها آمده بودند، پرچمهای فلسطین را در دست گرفتند و یکی از آنها شعار «زنده‌باد فلسطین آزاد» را سر داد.

اگر چه امسال هیچ فیلم منتخبی به جنگ غزه نپرداخته، اما جنگ در خاورمیانه چندین بار در طول این دوره حتی روی فرش قرمز بازتاب داشت. «کیت بلانشت»، بازیگر نامدار استرالیایی، روز دوشنبه روی فرش قرمز با لباسی سیاه و سفید ظاهر شد که داخل دامن بلند آن سبز رنگ بود؛ نشانه‌ای از رنگهای پرچم فلسطین.

 

تهدید ترامپ به شکایت از کارگردان ایرانی فیلمی درباره زندگی او

ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ ساعتی پس از نخستین نمایش فیلم «کارآموز» ساخته علی عباسی در جشنواره کن، با صدور بیانیه ‌ای ضمن «زباله» خواندن این فیلم، تهدید کرد از عوامل آن به دلیل آنچه دروغ ‌پردازی خواند، شکایت خواهد کرد.

فیلم «کارآموز» ساخته علی عباسی، کارگردان ایرانی ‌تبار مقیم دانمارک، مقطعی از زندگی دونالد ترامپ در دهه ۷۰ میلادی را روایت می ‌کند که او تبدیل به چهره قدرتمندی در صنعت معاملات املاک و ساختمان‌سازی می‌شود.

پیشتر مجله سینمایی «ورایتی» نیز گزارش داده بود «دن اسنایدر»، میلیاردر آمریکایی و سرمایه‌گذار فیلم «کارآموز»، بعد از مشاهده صحنه‌هایی از فیلم به شدت عصبانی شده است، اما سرمایه‌گذاران فیلم چون حق کپی‌رایت ندارند، نتوانسته‌اند مانع از پخش آن شوند.

علی عباسی که فیلم قبلی او «عنکبوت مقدس» با الهام از ماجرای قتلهای زنجیره‌ای سعید حنایی در مشهد در اواخر دهه ۱۳۷۰ ساخته شده بود، گفته است «زمان آن رسیده که دوباره فیلمها را سیاسی کنیم».

آقای عباسی افزود که فیلم «کارآموز» به احتمال فراوان حوالی تاریخ مناظره دوم دو نامزد انتخاباتی در ماه سپتامبر در آمریکا اکران خواهد شد.

فیلمنامه «کارآموز» را «گابریل شرمن» نوشته است. او به خبرگزاری فرانسه گفت که مدیران استودیوهای فیلمسازی در هالیوود از ساخت این فیلم جلوگیری کردند و در نهایت با بودجه نهادهای دولتی کانادا، ایرلند و دانمارک ساخته شد.

وی افزود: «ما نتوانستیم آن را در آمریکا بسازیم. هالیوود به بسیاری از لحاظ نمی‌خواهد برخی از جنبه‌های سیستم حاکم را تکان بدهد.»

 

پیگرد قضایی به دلیل انتشار مطلبی در مورد «مطبخ سیاست»

خبرگزاری «میزان»، وابسته به قوه قضاییه، از تعقیب قضایی حسین پاکدل، مجری و بازیگر، خبر داد.

این منبع بدون اشاره مستقیم به نام حسین پاکدل نوشت: «در پی انتشار مطلبی در جهت برهم زدن امنیت روانی جامعه، توهین و هتاکی، دادستانی تهران روز گذشته برای یک مجری، بازیگر پرونده قضایی تشکیل داد.»

حسین پاکدل روز چهارشنبه در استوری حساب کاربری‌اش در اینستاگرام متن کوتاهی نوشته بود و بدون نام بردن از مقامهای جمهوری اسلامی نوشته بود که «مطبخ سیاست از مردان پخته، استیک لاستیک می‌سازد و از مردان پخمه، کتلت مخصوص رژیم.»

حساسیت امنیتی در جمهوری اسلامی و تسری آن به دو غذای کتلت و استیک به دلیل مطالب طنزی است که کاربران شبکه‌های اجتماعی در مورد نحوه کشته شدن قاسم سلیمانی و ابراهیم رئیسی منتشر کرده‌اند. مقامهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی پس از کشته شدن قاسم سلیمانی چند پرونده قضایی برای افرادی تشکیل داده‌اند که در مورد «کتلت» و یا حتی آموزش ویدیویی پخت آن منتشر کرده بودند.

 

موسیقی

 

اهدای جایزه هاول بنیاد حقوق بشر به توماج صالحی

بنیاد حقوق بشر (HRF) جایزه «واتسلاف هاول» در سال ۲۰۲۴ را به صورت مشترک به توماج صالحی، خواننده ایرانیِ محکوم به اعدام و «طاهر هاموت ایزگیل»، شاعر و فعال اویغور، و «گابریلا مونترو»، پیانیست و هنرمند موسیقی ونزوئلایی اهدا کرد.

در وب‌سایت بنیاد حقوق بشر آمده: «صالحی هنرمند هیپ ‌هاپ ایرانی است که به دلیل انتشار ترانه‌هایی در اعتراض به رژیم ایران و در دفاع از حقوق بشر شهرت یافته.»

به گفته این بنیاد، صالحی در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» با انتشار چندین ترانه از حقوق زنان حمایت کرد و ترانه «فال» او را به عنوان نمونه‌ای از هنر اعتراضی این خواننده معرفی کرد و افزود این آهنگ و به‌ویژه این بخش از متن آن «موی آزادی که تو باد تکون می‌خورد، یک دل شجاع با یک زبون تند»، در جریان خیزش انقلابی ایرانیان محبوبیت پیدا کرد و از سوی معترضان زمزمه‌ می‌شد.

این بنیاد در ادامه مطلب خود، خلاصه‌ای از بازداشت، شکنجه، محاکمه، و در نهایت حکم اعدام صالحی ارائه کرد.

 

سرقت ترانه به مناسبت هلاکت رئیسی

انتشار یک ترانه از سوی رسانه های حکومتی به مناسبت هلاکت رئیسی با اعتراض خواننده این اثر روبرو شد.

سالار عقیلی، خواننده، در یک پست در اینستاگرام خطاب به «مردم عزیز و مهربان کشورم» توضیح داد که ترانه مزبور مربوط به یک سریال تلویزیونی است و ربطی به هلاکت رئیسی ندارد. او گفت که از صدایش «استفاده غیرقانونی» شده است.

رسانه های حکومتی ویدئویی به عنوان «نماهنگی برای رئیس جمهور شهید» با صدای سالار عقیلی منتشر کرده و مدعی شده بودند که برای حادثه سقوط بالگرد رئیسی خوانده شده است.

 

کره جنوبی پخش ترانه تبلیغاتی کره شمالی را ممنوع کرد

کره جنوبی پخش آهنگ تبلیغاتی پرطرفدار کره شمالی را در آن کشور ممنوع خواهد کرد؛ ترانه‌ای که در آن از «کیم‌جونگ‌اون»، رهبر کره شمالی، به عنوان «پدری مهربان» و «رهبری بزرگ» ستایش می‌شود.

سازمان تنظیم کننده مقررات رسانه‌ای کره جنوبی گفت: «این موزیک ویدیو که از زمان انتشار آن در شبکه اجتماعی تیک‌تاک در ماه آوریل پرطرفدار شده است، نقض قانون امنیت ملی این کشور محسوب می‌شود.»

کمیسیون استانداردهای ارتباطات کره‌جنوبی روز دوشنبه اعلام کرد که در این ترانه، «کیم‌جونگ‌اون مانند یک بت ستایش شده و از او تمجید می‌شود».

در قوانین امنیتی کره‌جنوبی دسترسی به وب‌سایتها و رسانه‌های دولتی کره‌شمالی مسدود شده و برای رفتارها و یا سخنانی که به نفع رژیم کره شمالی باشد، مجازات در نظر گرفته شده است.

برخی از بینندگان می‌گویند که مقامها باید ویدیو را در دسترس بگذارند «تا افراد بیشتری از این شوخی لذت ببرند.»

 

بازداشت به اتهام انتشار ترانه اعتراضی  

میلاد جلیلی، رپر تبریزی، و سالار طاهرافشار، فعال آذربایجانی، جهت اجرای احکام هشت و شش ماهه حبس راهی زندان تبریز می‌شوند.

میلاد جلیلی با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرامش گفت که هشت ماه به خاطر خواندن یک ترانه رپ در حمایت از زندانیان سیاسی آذربایجان زندانی خواهد شد. او پس از خواندن این ترانه به همراه سالار طاهرافشار دستگیر شده بود.

آقای جلیلی پس از تحمل ۶۳ روز حبس و آقای طاهر افشار پس از ۷ روز به قید وثیقه آزاد شده بودند.

شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز این افراد را به خاطر اجرا و معاونت در اجرای ترانه‌ای در حمایت از ۱۳ زندانی سیاسی که از آبان ۱۴۰۲ در بازداشت طولانی ‌مدت بودند، به تبلیغ علیه نظام متهم و این احکام را برای آنها صادر کرده بود که این حکم عینا در دادگاه تجدید نظر تایید شد.

لازم به ذکر است که پرونده دیگری در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران با اتهام تبانی جهت بر هم زدن امنیت کشور بر علیه سالار طاهرافشار در جریان است.

 

(منابع: جنگ خبر، بی بی سی، رادیو فردا، اقتصاد۲۴، ایران اینترنشنال، رادیو زمانه، دویچه وله، تابناک)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۸، آدینه ۱ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱ ژوئن ۲۰۲۴

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول