جنبش رنگین کمان بیشماران (خرداد ۱۴۰۳)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماه خرداد رسانه های حکومتی خبر و گزارشهایی از شرایط فاجعه بار مردم منتشر کرده اند که بخشی از آن چنین است:

کار و کارگر در روز شنبه 5 خرداد نوشت؛ قدرت خرید کارگران در 20  سال گذشته به یک ششم سال 1382رسیده است. ابرار اقتصادی در روز یکشنبه 6 خرداد نوشت؛ افق روشن از کنترل تورم دیده نمی شود. اقتصاد ملی در روز سه شنبه 8  خرداد نوشت؛ 43 درصد خانوارهای شهر تهران زیر خط فقر مسکن هستند. کار و کارگر روز چهارشنبه  9 خرداد به پیامدهای تورم زای بدهی بانک ها به بانک مرکزی هشدار داشت و اعلام کرد که مالکیت شبه دولتی ذی نفوذ در بانک ها قابل نظارت نیست. روز شنبه  12 خرداد  همدلی حرفهای وقیحانه رئیس سازمان برنامه و بودجه که گفت: «کشاورزان عجول نباشند، بخشی از مطالبات شان را می دهیم» پوشش داد. رسانه ثروت روز شنبه  19 خرداد، پیرامون ادعاهای واهی کاهش تورم نوشت؛ سفره مردم در سالهای اخیر کوچک و کوچک تر شده ؛ به طوری که خوراکیهای مختلف از سفره های شان ناپدید شده است. حتی سفره ها کم رونق تر از زمان جنگ ایران و عراق شده است. امروز مردم ادعای کاهش تورم را نمی پذیرند چون با غذا و خوراکیهای سفره خود می سنجند. کار و کارگر روز یکشنبه  20  خرداد گزارش داد که حدود 30 درصد از مردم از اساس زیر خط فقر هستند و چهل درصد از جمعیت در آستانه  فرو افتادگی به زیر خط فقر قرار دارند. کار و کارگر روز چهارشنبه  23  خرداد گزارش داد که واقعیتهای کشور چیزی جز بی عدالتی به تصویر نمی کشند. تصمیم گیران درکی از زندگی سخت با درآمد ماهی ده میلیون تومان ندارند. و ثروت روز سه شنبه  29  خرداد به طعنه نوشت؛ مبادلات تجاری کشور شبیه دوران پارینه سنگی است. در همین روز ابرار اقتصادی نوشت؛ طناب تورم تولید را به خفگی رسانده است.

رسانه اعتماد روز سه شنبه 22 خرداد در یک گزارش تکاندهنده اعلام کرد که «سه میلیون کودک کار در کشور وجود دارد... زنگ خطر برای کار کودکان در ایران.»

رسانه ها همچنین از فشار مالیاتی بر فرودستان خبر، تفسیر و تحلیل منتشر کرده اند. رسانه حکومتی خبر فوری در شماره روز چهارشنبه ۲۳ خرداد در گزارشی با عنوان «سقوط دستمزد و صعود مالیات در سال ۱۴۰۳؛ نمودارها به نفع ثروتمندان قد می‌کشند!» از قول یک فعال کارگری نوشت: «فشار مالیاتی مضاعف بر طبقات فرودست در حالیکه قرار است ۷۲.۵ درصد از هزینه‌های دولت را درآمدهای مالیاتی تامین کند، ظلم به این گروه دانسته و در این رابطه می‌گوید: کارگر یا کارمندی که بیش از ۱۲ میلیون حقوق می‌گیرد باید مالیات پلکانی بپردازد؛ آیا نمی‌دانند ۱۲ میلیون تومان نصف خط فقر هم نیست؟

علاوه بر این مالیات که به مزدبگیران شاغل اختصاص دارد، همه مزدبگیران شامل شاغلان و بازنشستگان، مکلف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند که نرخ آن با یک درصد افزایش به ۱۰ درصد رسیده است و به همه کالاها و خدمات تعلق می‌گیرد

نیروهای کار و زحمت هم در واکُنش به شرایط فلاکتباری که حکومت به مردم تحمیل کرده بارها اعتراض کردند.

نیروهای کار در ماه خرداد، 373 روز حرکت اعتراضی انجام دادند. گزارش کوتاه این حرکتها را در زیر خواهید خواند. حرکتهای اعتراضی معلمان و دانشجویان جداگانه در همین شماره ماهانه نبرد خلق پوشش داده می شود.

در همین ماه شاهد سه شنبه های اعتراضی زندانیان سیاسی، ادامه گردهمآییهای خانواده های شهیدان و مردم آزادیخواه در مزار شهیدان بودیم.

 

طوفان کمپین ۱۴، ۱۴ با اعتصاب کارگران پیمانکاری پروژه نفت

به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران پروژه نفت پیش تر اولتیماتوم داده بودند که اگر تا آخر خرداد ماه به مطالباتمان پاسخ داده نشود، دست به اعتصاب خواهیم زد و روز چهارشنبه ۳۰ خرداد کلیدش زده شد. خواست مهم کارگران پروژه ای نفت و در سطح سراسری در نفت حذف پیمانکاران است. نباید هیچ تفاوتی در شرایط مزدی و معیشتی کارگرانی که برای شرکت نفت و گاز و پتروشیمی ها کار می کنند، باشد. در برابر کار یک سان، مزد یک سان و شراط کاری یک سان! کارگران پروژه ‌ای در صنعت نفت با خواست افزایش دستمزد، حذف پیمانکاران و اجرای طرح ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت وارد اعتصاب سراسری شدند. طی دو روز آخر خرداد دستکم یازده هزار تن از کارگران پروژه ‌ای در ۹۱ شرکت نفت و گاز و نیروگاهی (۳۰ شرکت در روز اول و ۶۱ شرکت در روز دوم) دست به اعتصاب زدند.

مراکز اعتصابی به قرار زیر است:

شرکت اطمینان سازه از پروژه چشمه‌ خوش دشت عباس پیمانکاری داودی

داربست بندهای شرکت ثمین پیمانکاری رضا راکی و پیمانکاری زمان‌پور

پایپینگ کاران پتروشیمی پارس عسلویه شرکت پناه صنعت پیمانکاری فرشیدباقرپور

پالایشگاه اصفهان شرکت جهانپارس

شرکت«ان جی ال» دشت عباس

پایپینگ کاران شرکت جهان‌پارس سایت ۱ بوشهر

کارگران پروژه ای ده شیر یزد

کارگران برق و ابزار دقیق شرکت اکسیر فاز ۱ پترو پالایش کنگان

صنایع شیمیایی اصفهان

پتروشیمی چابهار شرکت رامپکو پیمانکاری تیمور پایمردی و سعیدی نژاد

کارگران پروژه‌ای اندیمشک

جوشکار، فیتر، داربست‌بند، مونتاژکار شرکت طرح بازرسی جفیر پیمانکاری کیانی

کارگران«ای جی سی» دشت عباس

فیترکاران پتروشیمی سلمان فارسی ماهشهر پیمانکاری مرادی

جوشکاران فاز ۱۴ عسلویه

جوشکاران شرکت کوهساران بهبهان خط۴۲ اینچ مارون ۲

پالایشگاه تهران پیمانکاری رحمت شمس

کارگران شرکت فولاد کوشان

کارگران نیروگاه رودشور

درابست بندان پالایشگاه تهران پیمانکاری دادجو

داربست بندان پالایشگاه ادیش شرکت ستاره تاراز

شرکت نفت سپاهان اصفهان پیمانکاری فرزین مرادی

شرکت رگبی نفت سپاهان اصفهان

کارگران پیمانکاری پیروزی نفت آفتاب

رژین صنعت بندرجاسک پیمانکاری گلزاری

جوشکاران پتروشیمی اسلام آباد غرب شرکت استیم

جوشکاران و مونتاژکاران شرکت صدرای بندر جاسک

جوشکاران، فیتر، درابست بندان اکسیر صنعت سایت مهستان

جوشکار، فیتر، داربست بندان پتروشیمی آلایم

جوشکاران برق شرکت ابتکار نصب زاگرس

شرکت اطمینان سازه از پروژه چشمه‌خوش دشت عباس پیمانکاری داودی

داربست بندهای شرکت ثمین پیمانکاری رضا راکی و پیمانکاری زمان‌پور

پایپینگ کاران پتروشیمی پارس عسلویه شرکت پناه صنعت پیمانکاری فرشیدباقرپور

پالایشگاه اصفهان شرکت جهانپارس

شرکت«ان جی ال» دشت عباس

پایپینگ کاران شرکت جهان‌پارس سایت ۱ بوشهر

کارگران پروژه ای ده شیر یزد

کارگران برق و ابزار دقیق شرکت اکسیر فاز ۱ پترو پالایش کنگان

صنایع شیمیایی أصفهان

پتروشیمی چابهار شرکت رامپکو پیمانکاری تیمور پایمردی و سعیدی نژاد

کارگران پروژه‌ای اندیمشک جوشکار، فیتر، داربست‌بند

مونتاژکار شرکت طرح بازرسی جفیر پیمانکاری کیانی

کارگران«ای جی سی» دشت عباس

فیترکاران پتروشیمی سلمان فارسی ماهشهر پیمانکاری مرادی

جوشکاران فاز ۱۴ عسلویه

جوشکاران شرکت کوهساران بهبهان خط ۴۲ اینچ مارون ۲

پالایشگاه تهران پیمانکاری رحمت شمس

کارگران شرکت فولاد کوشان

کارگران نیروگاه رودشور

داربست بندان پالایشگاه تهران پیمانکاری دادجو

داربست بندان پالایشگاه ادیش شرکت ستاره تاراز

شرکت نفت سپاهان اصفهان پیمانکاری فرزین مرادی

شرکت رگبی نفت سپاهان أصفهان

کارگران پیمانکاری پیروزی نفت آفتاب

رژین صنعت بندرجاسک پیمانکاری گلزاری

جوشکاران پتروشیمی اسلام آباد غرب شرکت استیم

جوشکاران و مونتاژکاران شرکت صدرای بندر جاسک

جوشکاران، فیتر

داربست بندان اکسیر صنعت سایت مهستان

جوشکار، فیتر، داربست بندان پتروشیمی آلایم

جوشکاران برق شرکت ابتکار نصب زاگرس

شرکت فولادکوشان

آزمون فلز، جهادگران

سایت ۱ پتروپالایش شرکت کیان سازه

اکسیر صنعت

آذرآب

زلال ایران

ممتاز گستر

عمران ساحل

کیان سازه

پتروسازه تدبیر رویان

شرکت ستاره پارزا و مبین ترک

پالایشگاه ۱۳

پیشگامان سیراف

سایت ۱ پتروشیمی بوشهر

پتروشیمی دالاهو

و....

 

اعتصاب گسترده کارگران صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

حرکتهای اعتراضی کارگران صنعت نفت در ماه خرداد و به ویژه در دو روز آخر این ماه گسترش کلانی یافت. مهمترین خواسته های معترضان: «حذف نفوذی‌ها و مدیران نالایق/ حذف سقف‌حقوق/ حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی/ اجرای کامل ماده۱۰/ پرداخت بک-پی ماده۱۰/ عدم تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی/ استرداد مازاد مالیات کسر شده/ اجرای سریع قانون بودجه۴۰۳ و اصلاح مالیات/ اعمال هرچه سریعتر اپریزالها» است.

برخی از حرکتهای اعتراضی کارگزان نفت و گاز و پتروشیمی بنا به گزارشهای افکار نفت (اتاق فکر کارکنان رسمی نفت)، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث) و ایلنا به قرار زیر است.

سه شنبه ۱ خرداد: شماری از کارگران پیمانی نفت در عسلویه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان از انجام فعالیتهای خود امتناع کرده و در محل کار خود دست به اعتصاب زدند. در این حرکت اعتراضی شماری از کارگران داربست بند شرکت گسترش صنعت پادنا، واحد برق و ابزار دقیق شرکت ستاره تاراز در سایت یک بوشهر، واحد برق و ابزار دقیق شرکت جهانپارس مس سرچشمه، پتروشیمی دهلران در دشت عباس و رنگ و عایق شرکت سازه پاد سایت یک بوشهر دست به اعتصاب زده و کارگاه های خود را ترک کردند.

شنبه ۵ خرداد: اعتصاب کارگران شاغل در فاز ۱۴ پارس جنوبی از جمله در شرکتهای پایندان، اکسیر صنعت و شرکت ipmi از تاریخ بیست و نهم اردیبهشت ماه از انجام فعالیتهای روزانه خود امتناع کرده و دست به اعتصاب زدند./ جمعی از داوطلبان آزمون استخدامی شرکت پالایش نفت بندرعباس برای اعتراض به نتایج آزمون مقابل استانداری هرمزگان در بندرعباس تجمع کردند.

سه شنبه ۸ خرداد: تجمع اعتراضی پرسنل حراست میدان نفتی یادآوران بابت حق و حقوق پایمال شده و کسر از حقوق این پرسنل انجام شد.

چهارشنبه ۹ خرداد: تجمع کارکنان حراست میدان نفتی یادآوران در شهرستان اهواز برای دومین روز متوالی.

آدینه ۱۱ خرداد: جمعی از کارکنان رسمی و عملیاتی شاغل در شرکت نفت فلات قاره ایران در محوطه محل کار خود در جزیره لاوان دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۱۳ خرداد: شماری از نیروهای ارکان ثالث شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در محوطه این شرکت دست به تجمع زدند./ گروهی از کارکنان شرکت ملی حفاری ایران مقابل ساختمان این شرکت در اهواز و یکی از مناطق نفت خیز جنوب با برگزاری تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

سه شنبه ۲۲ خرداد: اعتصاب همکاران پیمانی ارغوان گستر در پتروشیمی ایلامی و همکاران پیمانکارای شرکت فر آب در پتروشیمی اصفهان.

چهارشنبه ۲۳ خرداد: جمعی از کارگران پتروشیمی دماوند دست به اعتصاب زده‌ و در محل کار خود تجمع کردند. این کارگران علاوه بر خواست حذف شرکتهای پیمانکاری خواهان انعقاد قرارداد مستقیم، یکسان سازی دستمزدها و برقراری طرح اقماری ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت هستند.

آدینه ۲۵ خرداد: چهارمین تجمع کارگران شرکت  نفت فلات ‌قاره لاوان.

شنبه 26 خرداد: جمعی از کارگران رسمی شرکت ملی نفت ایران در ساختمان پنج طبقه نفت اهوازتجمع کردند. تجمع کنندگان گفتند: با 30 سال سابقه کار در  بدترین شرایط کاری طبق قانون ایثارگری و جانبازی رسمی شدیم ولی به دلیل سن بالای 50 سال حق استفاده از بیمارستان، خدمات درمانی و صندوق بازنشستگی را نداریم.

 

برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار

 

چهارشنبه ۲ خرداد

*تجمع و سوگواری گروهی از خانواده جانباختگان در سالگرد فاجعه حکومتی متروپل آبادان روبروی محل تخریب شده ساختمان متروپل. در دوم خرداد ۱۴۰۱ متروپل در آبادان فرو ریخت.

به گزارش تلگرام اعتراض مدنی بازار، در کل کشور همچنان ۱۳۴ هزار ساختمان ناایمن و در تهران ۳۳هزار ساختمان ناایمن وجود دارد که وضعیت حدود ۷۱ ساختمان بحرانی است.

 

پنجشنبه ۳ خرداد

*تجمع اعتراضی مال ‌باختگان هایپرمارکت گلباران و هلدینگ خانواده من دزفول مقابل مصلای نماز جمعه این شهرستان در استان خوزستان زدند و خواهان تسریع روند پیگیری قضایی و استرداد سرمایه های شان شدند.

 

شنبه ۵ خرداد

*جمعی از رانندگان کامیون در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل پالایشگاه گاز اراک دست به تجمع زدند. به گزارش کمپین فعالین بلوچ، آنها نسبت به عدم تحویل پلمب اعتراض دارند و گفتند: «چهار روز است که مقابل پالایشگاه گاز اراک حضور داریم و با وجود اینکه پارکینگ برای کامیونها نیست همچنان از دادن پلمب برای حرکت به مقصد خودداری می کنند.»

 

*جمعی از کارکنان آتش نشانی با تجمع مقابل ساختمان شورای شهر اراک، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. کارکنان معترض خواهان رسیدگی به مشکلات رفاهی و معیشتی خود هستند.

 

یکشنبه 6 خرداد

*جمعی از راهبران خط ۵ مترو تهران برای اعتراض به بازداشت تعدادی از همکاران به دنبال سانحه این خط  در31 اردیبهشت درایستگاه صادقیه تجمع کردند.

 

*جمعی از متقاضیان طرح ملی مسکن شهرک کوثر اراک، مقابل استانداری مرکزی تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش عصر مرکزی، این شهروندان، به روند کند پیشرفت این طرح مسکن اعتراض دارند و در همین راستا خواستار رسیدگی به مطالبات خود هستند.

 

*اعضای تعاونی مسکن مهر دوراهی ایسینی فاز دو بندرعباس برای اعتراض به بلاتکلیفی 16 ساله و عدم تحویل‌خانه ‌های شان مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند. به گزارش صبح ساحل، یکی از تجمع کنندگان گفت: فقط 100 نفر انتخاب واحد کرده‌ اند و می ‌دانند واحدشان کجاست، بقیه حتی نمی‌ دانند کدام واحد متعلق به آنها است. وی ادامه داد:16 سال است که قسط خانه ‌ای را پرداخت می ‌کنیم که نه ‌تنها در آن زندگی نمی ‌کنیم بلکه زمان مشخصی هم برای تحویل آن وجود ندارد. بانک وام خانه‌ها را آزاد نکرده است، به همین دلیل واحدها را در اختیار مردم قرار نمی‌دهند.

 

دوشنبه ۷ خرداد

*صیادان آبادانی در اعتراض به صادر نشدن مجوز صید از سوی شیلات خوزستان رو به روی معاونت صید در آبادان تجمع اعتراض آمیر برپا کردند. به گزارش ایرنا، صیادان معترض اظهار می داشتند: همه صیادان صاحب قایق موتوری و لنجهای کوچک هستند و آخرین مجوز صید در سال ۱۴۰۱ برای آنها از سوی محیط زیست صادر شده است. صیادان آبادانی اظهار کردند: بر اساس اعلام رسمی صدور مجوز صید از درگاه ملی مجوزها انجام می‌شود و همه صیادان که قبل از محیط زیست مجوز دریافت می‌کردند در این درگاه ثبت نام و منتظر صدور مجوز صید هستند.

 

*جمعی از معامله گران شرکتهای کارگزاری در تالارهای منطقه ای از جمله در شیراز، اصفهان و تبریز، با خاموش کردن کامپیوترها و سیستم معاملات، از انجام فعالیتهای روزمره خود امتناع کرده و دست به اعتصاب زدند. به گزارش بورس پرس، این اعتصاب ها در اعتراض به اوضاع بحرانی ماه ها و هفته های اخیر بورس، ریزش بیش از ۱۶ هزار واحدی شاخص و احتمال سقوط آن به کانال ۱.۹ میلیون واحدی، صورت گرفته است.

طلافروشان بازار مشهد با وجود پلمب شماری از مغازه‌ها و فشار دستگاههای اطلاعاتی، به اعتصاب خود در اعتراض به اخاذی دولت ادامه دادند.

این در حالی است که طی مدت اخیر، تعداد زیادی از مغازه طلافروشان در مشهد با ادعای انجام "تخلف"، پلمب و از ادامه کسب ‌وکار تا مدتی نامعلوم منع شدند.

 

سه شنبه ۸ خرداد

*شماری از مالباختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به تجمع زده و از مقابل ساختمان دادگستری قزوین تا ساختمان استانداری این شهر راهپیمایی کردند. به گزارش تلگرام سرمایه گذاران رضایت خودرو (طراوت نوین)، این شهروندان، باوجود پرداخت وجه خودروی ثبت نامی به این شرکت، تاکنون موفق به دریافت خودرو و یا پس گرفتن مبالغ پرداختی خود نشده اند.

 

*بازار طلا ایران از ۸ اردیبهشت تاکنون (۲۹ روز) است در شهرهای تهران، شیراز، یزد، اصفهان، مشهد، تبریز، همدان، قم، اردبیل، ارومیه، زنجان، همدان و سایر شهرها به‌طور سراسر در اعتصاب نسبت به الزامی شدن سامانه جامع تجارت است (حدود ۸۰ درصد از واحد‌های صنفی بازار طلای تهران، یزد و همدان اقدام به بازگشایی کردند  ولی در سایر شهرها به ویژه مشهد بازار طلا  تعطیل است، در مشهد اکثر واحد‌های صنفی طی ۱۵ تا ۱۷ اردیبهشت پلمب شدند و همچنان ۲۰۰ واحد صنفی در مشهد پلمب می باشد

 

*کارگران شرکت طنین ارتباطات هوشمند (طاها) برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق اردیبهشت ماه مقابل شرکت مخابرات مرکزی آذربایجان شرقی درکلانشهرتبریز تجمع کردند.

 

*رانندگان ناوگان حمل و نقل شهری ارومیه دراعتراض به عدم پرداخت یارانه از اسفند ماه سال گذشته ازاستارت زدن اتوبوس های شان خودداری کردند. به گزارش ایلنا، رانندگان معترض دلیل اصلی تعطیلی کسب و کار خود را  مشکلات معیشتی و عدم پرداخت مطالبات، خود عنوان کرده و گفتند:مابه التفاوت بلیط از سال گذشته پرداخت نشده است.

آنها افزودند: قرار بود شورای شهر طی تشکیل جلساتی تکلیف یارانه اتوبوسها را روشن کند که تاکنون چندین جلسه برگزار شده ولی هنوز هیچ تصمیمی مبنی بر پرداخت مابه التفاوت بلیت الکترونیکی و یارانه گرفته نشده است.

 

چهارشنبه ۹ خرداد

*شماری از ثبت نام کنندگان زمینهای مجتمع فن آوران تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، این تجمع مقابل ساختمان استانداری چهارمحال و بختیاری واقع در شهرکرد و در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است.

 

پنجشنبه 10 خرداد

*گروهی از متقاضیان مسکن ملی که در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ در مسکن ملی ثبت نام کرده اند با تجمع خود نسبت به پیشرفت کند این پروژه ملی اعتراض خود را اعلام کردند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: متاسفانه زمان ثبت نام مسکن  ملی به ما کسی نگفت که سود مشارکتی به افراد می خورد و امروز که خانه ها آماده شده به ما اعلام شد که باید آورده خود را تکمیل کنید تا بتوانید خانه خود را تحویل بگیرید.

وی افزود: اکثر ما متقاضیان دیگر توان پرداخت هزینه‌های مربوط به آورده مسکن را نداریم آن هم در روزگاری که شرایط اقتصادی به شدت سخت است.

 

*شماری از شهروندان ساکن اسلام آباد خاش، در اعتراض به قطع آب آشامیدنی (لوله کشی) در این منطقه، مقابل اداره آب و فاضلاب این شهرستان، دست به تجمع زدند. به گزارش حال وش، تجمع کنندگان در این خصوص گفتند: بیش از یک هفته است که آب قطع شده و آبی برای خوردن و شستشوی لباس ها و ظروف منزل نداریم. قابل ذکر است شهروندان در سیستان و بلوچستان با وجود بارش های سنگین سیل آسا در سایه عدم مدیریت صحیح مسئولان کماکان از قطعی مکرر آب و بحران بی آبی رنج می برند.

 

*شماری از شهروندان اهل رمشک واقع در استان کرمان برای ۴۸ روز متوالی مقابل معدن مس این شهر دست به تجمع و تحصن زدند. به گزارش کمپین فعالین بلوچ، تجمع این شهروندان در اعتراض به مصادره زمینهای خود توسط ارگانهای دولتی صورت گرفته است. شهروندان رمشک حدود دو سال است که سند زمینهای کشاورزی خود را دریافت کردند اما این زمینها توسط معدن مس و ارگانهای دولتی مصادره شدند. قابل ذکر است که طی روزهای گذشته، دو تن از افراد حاضر در این تجمعات بازداشت شدند. نیروهای نظامی و اطلاعاتی، تحصن کنندگان مقابل معدن را تهدید به پرونده سازی کرده و چند تن از آنها را بازداشت کردند

مردم رمشک نه تنها هیچ سهمی برای مردم بلوچ از معدن در نظر گرفته نشده بلکه زمین های کشاورزی و آبا اجدادی نیز از کار افتاده و مردم بیکارتر از قبل شده اند.

 

آدینه ۱۱ خرداد

*جمعی از شهروندان ساکن چابهار در اعتراض به قطعی برق چند منطقه، مقابل اداره برق این شهرستان تجمع کردند. به گزارش حال وش، به نقل از تجمع کنندگان آمده است: «هیچ مسئولی برای پاسخگویی به شهروندان که در پاسی از شب بخاطر عدم تحمل گرمای طاقت فرسای منزل، مقابل درب اداره تجمع کرده بودند حاضر نشد

 

*گروهی از رانندگان کارخانه سیمان ارومیه در اعتراض به دستمزد پایین حمل بار دست به اعتصاب زده و از انجام فعالیتهای روزمره خود امتناع کردند. به گزارش رادیو زمانه، اعتراض آنها به دستمزد پایین حمل بار است و به همین دلیل امروز از بارگیری سیمان خودداری کردند.

رانندگان می‌گویند کرایه حمل و نقل پایین است و مسئولان پایانه حمل و نقل نیز به کارگران گفته‌ اند که کرایه افزایش پیدا نخواهد کرد.

 

شنبه ۱۲ خرداد

*شماری از اعضای تعاونی مسکن کارکنان پروژه الماس شهر ناجا دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این اعضا که در پروژه تعاونی مسکن ۱۱۶ واحدی الماس شهر فاز دو شهرک اندیشه سکونت دارند، در یک اجتماع صنفی مقابل ساختمان دفتر تعاونی واقع در محله شهرک آزمایش تهران پیگیر مشکلات خود شدند.

 

*گروهی از ثبت نام‌ کنندگان شرکت معین خودرو مقابل ساختمان دفتر وزیر صمت در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش بی بی سی، این شرکت که به دریافت مبلغ ۲۳۰ میلیون تومان بیشتر از قیمت مصوب متهم است، بعد از گذشت چهار ماه هنوز خودرویی به مشتریان تحویل نداده است. همچنین، ثبت نام چند هزار خودرو جدید بدون تحویل خودروهای قبلی، باعث نارضایتی و اعتراض شدید مشتریان شده است.

 

*تجمع کشاورزان شرق اصفهان از قطعی جریان آب زاینده رود که منجر به آسیب به محصول گندم می شود.

 

*نانوایان کرمان برای اعتراض به نرخ نان مقابل استانداری تجمع کردند وخواهان افزایش قیمت نان شدند.

 

یکشنبه ۱۳ خرداد

*شماری از پاکبانان شهر بندرعباس مقابل شهرداری این شهر تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع به دلیل عدم دریافت حقوق و مشکلات اقتصادی و معیشتی آنها صورت گرفته است.

 

*جمعی از صیادان، لنج‌داران و ماهی ‌فروشان مقابل استانداری بوشهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش انصاف نیوز، این اعتراض به دلیل افزایش ۱۰۰درصدی قیمت یخ صورت گرفته است. قیمتی که از ۲۵ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان افزایش یافته است. با افزایش صد درصدی نسبت به سال گذشته، هر سفر هفت روزه یک لنج صیادی با هزینه ۲۲ میلیون تومان برای یخ مواجه می ‌شود که موجب نارضایتی و نگرانی این اعضای جامعه شده است.

 

چهارشنبه ۱۶ خرداد

*تعدادی از گندمکاران استان خوزستان با برگزاری دومین تجمع اعتراضی مقابل ساختمان استانداری خوزستان در اهواز، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش از ایرنا، نماینده این کشاورزان در خصوص علل تجمع گفت: اول اردیبهشت‌ماه گندمها را تحویل اداره غله داده ‌ایم و طبق قانون باید ۲۴ ساعت بعد از تحویل مطالبات پرداخت می‌شد. عظیم سطحی ‌نژاد با انتقاد از عدم پرداخت مطالبات اظهارکرد: هیچ اقدامی برای پرداخت مطالبات انجام نشده این در حالی است که همه کشاورزانی که در این اجتماع حاضر شده ‌اند با مشکلات مالی روبرو هستند. براساس این گزارش تعداد کشاورزان معترض در این تجمع بیش از ۲۰۰ نفر است.

 

پنجشنبه ۱۷ خرداد

*تعدادی از شهروندان ساکن تفتان در اعتراض به فعالیت یک معدن طلا که به گفته آنان تاثیرات منفی بر محیط زیست دارد، بار دیگر مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش کمپین فعالین بلوچ، این افراد معتقدند که ادامه فعالیت معدن مذکور محیط زیست این منطقه را تحت تأثیر عوامل مخرب قرار می دهد.

 

شنبه ۱۹ خرداد

*جمعی از نانوایان مقابل ساختمان استانداری ایلام دست به تجمع زدند. این تجمع در اعتراض به وضعیت نامناسب قیمت نان و حقوق و معیشت کارگران صورت گرفت.

 

*شماری از کامیونداران مقابل شرکت نفت سیرجان تجمع برگزار کردند. این تجمع در اعتراض به کم بودن سهمیه گازوئیل کامیون داران صورت گرفت.

 

یکشنبه ۲۰ خرداد

*جمعی از کشاورزان مقابل اداره برق ساوجبلاغ دست به تجمع زدند. این تجمع در اعتراض به قطعی طولانی مدت برق و عدم امکان آب رسانی به باغات کشاورزان صورت گرفته است.

 

*شماری از کارگران شرکت راهسازی سداد، مجری زیر سازی جاده راه آهن مبارکه اصفهان به سفید دشت چهارمحال بختیاری برای پنجمین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماههای اسفند، فروردین، اردیبهشت محل کارشان را ترک کردند و از رفتن برسرکارشان خودداری می کنند. به گزارش خبرنگار پیام سندیکا، این اولین بار نیست که این شرکت دچار اعتصاب می شود. در دو سال گذشته بارها کارگران مقابل استانداری اصفهان تجمع نموده اند. رانندگان، تعمیرکاران و کارگران این شرکت اعلام کردند تا پرداخت کامل حقوق و مزایای عقب افتاده به کار باز نخواهند گشت.

 

دوشنبه ۲۱ خرداد

*گروهی از پرستاران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان استانداری فارس واقع در شیراز دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این تجمع در اعتراض به نحوه اجرای قانون تعرفه گذاری، اضافه کار اجباری و ارزان و همچنین معوقات چندین ماهه این گروه از کادر درمان، صورت گرفته است.

 

*جمعی از کارگران کارخانه کربنات سدیم کاوه فیروزآباد، برای دومین روز متوالی از انجام فعالیت های روزانه خود امتناع کرده و دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش ایلنا، به نقل از یک منبع کارگری آمده است: خواسته اصلی کارگران کربنات سدیم واقع در شهرک صنعتی سرخه، تشکیل شورای اسلامی کار، افزایش حقوق با پرداخت اضافه کار، پاداش و سایر مزایای شغلی است که در تجمع صنفی هفته گذشته خود به آن تاکید کردند.

*جمعی از متقاضیان مسکن ملی مقابل معاونت عمرانی استانداری مرکزی دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این شهروندان که مستاجر هم هستند، گفتند که پیمانکار سر موعد خانه ‌ها را تحویل نداده است و این امر منجر به مشکلات اقتصادی برای آنها شده است.

 

*تعدادی از تانکرداران حمل اسید در شهرستان رفسنجان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این رانندگان به کم بودن کرایه ‌ها معترضند و معتقدند که این وضعیت باعث مشکلات زیادی برای آنها شده است. آنها گفتند که هزینه‌ های زندگی به طور مداوم در حال افزایش است و کرایه‌های فعلی به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای مالی آنها نیست.

 

*برای سومین بار طی 2 هفته اخیر، جمعی از کشاورزان سیرجان که بیشتر پسته کار هستند برای اعتراض به قطعی برق و خاموشی موتورپمپها دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کرمان زدند.

 

*متقاضیان مسکن ملی اراک در ادامه اعتراضات شان نسبت به کندی روند پیشرفت کار برای باری دیگر مقابل ساختمان معاونت عمرانی استانداری مرکزی تجمع کردند.

 

سه شنبه ۲۲ خرداد

*گروهی از تراکتور داران دشتیاری و چابهار، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در داخل و مقابل ساختمان جهاد کشاورزی شهرستان چابهار، دست به تجمع زدند. به گزارش حال وش، این شهروندان به قطع سهمیه سوخت دستگاههای کشاورزی خود اعتراض دارند.

یکی از این تراکتورداران گفت: من و بسیاری دیگر از تراکتور داران و کشاورزهای شهرستان چابهار و دشتیاری به دلیل قطع سهمیه سوخت تراکتورهای خود مقابل اداره جهاد کشاورزی و فرمانداری چابهار رفتیم اما هیچ کس پاسخ گو نیست. نه جهاد کشاورزی و نه فرمانداری.

 

*جمعی از مالباختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل دفتر ریاست قوه قضاییه در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، این تجمع با دخالت خشونت آمیز نیروهای انتظامی و ضرب و شتم معترضین مواجه شده است. همچنین، چند تن از معترضان بازداشت شدند. به گزارش تلگرام این مالباختگان طی قطعنامه ای خواسته های خود را به شرح زیر اعلام کردند:

۱_ دستگاه قضایی وظیفه دارد کیفر خواست متهم را صادر و متهم باید به سزای بدعهدی اش برسد.‌

۲_ دستگاه قضایی وظیفه دارد تمام اموالی  که دست متهم و شرکاء و هر شخصیت دیگر است به ما برگرداند.

۳_ دستگاه قضایی وظیفه دارد مطابق قرارداد حق قانونی و مسلم ما را بگیرد.‌

۴_  قوه قضاییه وظیفه دارد به داد مردم‌ رسیده و مصلحت اندیشی را کنار گذارد.

 

چهارشنبه ۲۳ خرداد

*گروهی از کارگران شهرداری شهرستان بندر امام دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود صورت گرفته است.

 

*جمعی از کارگران همراه با طلبکاران دیگر (تولیدکنندگان دامی و بازرگانان) در دهکده دکتر خاکی (مجموعه فروشگاه ها و گردشگری) برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مقابل فرمانداری لاهیجان دراستان گیلان تجمع کردند. به گزارش گذرنیوز، چند ماهی است که مجموعه دهکده دکتر خاکی با بدهی چندصد میلیارد تومانی به تولیدکنندگان دامی، بازرگانان و کارگران، از تعهدات مالی خود سرباز زده است.

 

*جمعی از اهالی روستای مرزیجران اراک برای اعتراض نسبت به بی آبی مقابل استانداری مرکزی تجمع کردند.

 

*جمعی از اهالی روستای جدول غوره مختار برای اعتراض به بی آبی  مقابل شرکت  آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.

 

*جمعی از رانندگان حمل و نقل واحدهای صنعتی، با تجمع در شورای شهر میبد دست به اعتراض زدند. به گزارش صدا و سیما، این رانندگان نسبت به نرخ پایین کرایه ها اعتراض دارند. افزایش نرخ از اول سال تاکنون محقق نشده بود و امروز تعدادی از رانندگان مینی بوس در میبد که کارگران واحد‌های صنعتی را جا به جا می‌ کنند، با حضور و تجمع در شورای شهر و صحبت با اعضای آن، به این موضوع اعتراض کردند.

 

*تجمع اعتراضی  صاحبان باغشهرهای «شقایق» در محدوده «دیزج‌آباد» در محوطه جهاد کشاورزی استان زنجان.

 

*کارگران شهرداری سربندر برای پنجمین روز متوالی در اعتراض به وضعیت معیشتی خود، با توقف کلیه فعالیتهای شغلی دست به اعتصاب زدند. به گزارش کارگر نیوز، این کارگران نسبت به عدم دریافت سه ماه معوقات مزدی و همچنین عدم پرداخت بیمه، معترض هستند. با وجود گرمای شدید هوای خوزستان و به خطر افتادن سلامتی مردم و بهداشت شهری در اثر رها شدن زباله ها در محیط زندگی، تاکنون مسئولان و پیمانکاران شهرداری نه پاسخگوی مطالبات کارگران هستند و نه به وضعیت زندگی و محیط زیست مردم اعتنایی دارند.

 

آدینه ۲۵ خرداد

*جمعی از کارگران به همراه خانواده های شان در یکی از خیابان های زابل دست به تجمع زدند. به گزارش حال وش، این تجمع در اعتراض به وضعیت معیشتی نامناسب، هزینه های خوراک، قیمت نامتناسب رهن و اجاره املاک صورت گرفته است.

 

شنبه ۲۶ خرداد

*برای بیستمین روز متوالی، رانندگان استیجاری منطقه یک عملیات انتقال گاز میان‌ کوه برای اعتراض به سطح نازل دریافتی در اعتصاب هستند و در محوطه واحد حمل و نقل ساختمان اداری منطقه یک عملیات انتقال گاز میان ‌کوه تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران گفت: کار اصلی رانندگان جابجایی و انتقال کارگران از محل سکونتشان در شهرهای امیدیه و میانکوه به منطقه عملیاتی گاز و برعکس بنابراین در یک شبانه‌روز دستکم بین 4 تا 5 بارکارگران را جابجا می ‌کنیم.

به گفته این کارگر، تبعیض و نابرابری از لحاظ دستمزد، حقوق و مزایا در نتیجه حضور شرکتهای پیمانکاری تامین نیرو در این واحد عملیاتی انتقال گاز، مشکلات معیشتی برای برخی کارگران راننده به وجود آورده است.

 

*جمعی از شهروندان بومی در شهرستان چوار وایع در استان ایلام دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، به نقل از این شهروندان آمده است: باوجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌ های صنعتی در این منطقه، ما اکثرا بیکار هستیم و بعضی از کارگران که در این صنایع مشغول کار بودند نیز با اتمام برخی پروژه‌ های نفت و گاز به جمع ما بیکاران بومی اضافه شده‌ اند.

 

*جمعی از متقاضیان طرح ملی مسکن شهرک کوثر اراک، برای دومین بار در این ماه مقابل استانداری مرکزی تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش عصر مرکزی، این شهروندان، به روند کند پیشرفت این طرح مسکن اعتراض دارند و در همین راستا خواستار رسیدگی به مطالبات خود هستند.

 

دوشنبه 28 خرداد

*برای ششمین روزمتوالی، گروهی از کارگران پاکبان شهرداری زاهدان، در اعتراض به عدم دریافت مطالبات و عدم تحقق وعده ها، دست به اعتصاب زده و از انجام فعالیتهای روزمره خود امتناع کردند. به گزارش حال وش، پیشتر و در چند نوبت پاکبانان شهر زاهدان بخاطر عدم پرداخت حقوق و معوقات خود دست به تجمع و اعتراض زده بودند و مسئولان شهرداری قول پرداخت مبلغ اندکی از دستمزدها را به کارگران داده بودند. کارگران شهرداری با مبلغ پیشنهادی مسئولین شهرداری مخالفت کرده و عنوان کرده بودند این مبلغ کفاف پرداخت قرض و مایحتاج زندگی آنها را نمی دهد و از دریافت آن امتناع کرده بودند.

 

سه شنبه ۲۹ خرداد

*گروهی از کارکنان گروه صنعتی آرتا در نمین، در اعتراض به عدم دریافت مطالبات خود و عدم تحقق وعده ها، دست به تجمع زدند. به گزارش گوناز تی وی به نقل از صفحه اطلاع رسانی "عباس لسانی"، کارگران این مجموعه ابتدا مقابل ساختمان اداری این مجموعه تجمع کرده اند و به دلیل عدم پاسخگویی مالک کارخانه پس از برگزاری راهپیمایی اعتراضی حدفاصل کارخانه تا ساختمان فرمانداری، مقابل فرمانداری تجمع کرده و خواستار پاسخگویی مسئولان در قبال عدم پرداخت حقوق شان شدند.

 

*جمعی از کارگران اخراج شده از گروه ملی فولاد ایران مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران در پایان اسفندماه سال گذشته به دلیل مطالبه طرح طبقه‌ بندی مشاغل اخراج شدند و به عدم بازگشت به کار برخلاف وعده‌ ها اعتراض دارند. کارگران اخراجی گروه ملی فولاد ایران در اهواز، اردیبهشت نیز در تهران چندین بار اجتماع داشتند و وعده بازگشت به کار را دریافت کردند و امیدوار بودند پس از تغییر مدیرعامل مجموعه، به کار بازگردند.

 

*شماری از کارکنان شرکت مخابرات آذربایجان شرقی برای دومین بار در داخل ساختمان این شرکت در تبریز تجمع کردند. به گزارش مخابرات فردا، در این گزارش آمده است: این تجمع به دلیل عدم پرداخت سنوات سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و حق بیمه تامین اجتماعی این کارکنان صورت گرفته است.

 

*اعتصاب، راهپیمایی و تجمع کارگران گروه آرتا در محل کار و مقابل فرمانداری نمین در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و وعده های توخالی مسئولان شهرستان و استان.

به گزارش هرانا، کارگران این مجموعه ابتدا مقابل ساختمان اداری این مجموعه تجمع کرده اند و بدلیل عدم پاسخگویی مالک کارخانه پس از برگزاری راهپیمایی اعتراضی حدفاصل کارخانه تا ساختمان فرمانداری مقابل فرمانداری تجمع کرده وخواستار پاسخ گویی مسئولین در قبال عدم پرداخت حقوقشان گشتند.

بنا با اظهارات تعدادی از کارکنان، با صحبت ها و وعده های فرماندار و رئیس اداره کار؛ کارگران قانع نشده و خواستار پاسخگویی مالک کارخانه گردیده اند که با هماهنگی فرماندار نمین، کارگران به سالن یکی از ادرات شهرستان نمین هدایت شده ‌اند.

 

پنجاه روز تجمع جوانان بیکار مقابل کشت وصنعت هفت تپه

روز چهارشنبه 30 خرداد، شماری از شهروندان جویای کار مقابل مجتمع کشت و صنعت هفت تپه برای پنجاهمین روز متوالی دست به تجمع زدند.

به گزارش روز شنبه شنبه ۵ خرداد  ایلنا، یکی از این جوانان جویای کار هفت تپه‌ گفت: از حدودا ۲۴ روز پیش مقابل درب ورودی شرکت هفت تپه جمع شده‌ایم ولی علارغم وعده برخی مسئولان شرکت برای جذب ما جوانان بیکار، متاسفانه اوضاع هیچ تغییری نکرده و بیکاری ما بومیها همچنان ادامه دارد.

این تجمع با حضور جمعی از شهروندان جویای کار با هدف اعتراض به عدم به کارگیری نیروی کار بومی در این مجتمع تولیدی صنعتی، در پی تداوم نابسامانی اقتصادی و عدم تخصیص فرصتهای شغلی مقابل درب اصلی‌ مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برگزار شد.

معترضان جویای کار در هفت‌تپه بین 20 تا 30 سال سن دارند و کار در «هفت تپه» را همیشه حق خود می ‌دانستند اما هیچ وقت مانند این روزِهای گرمِ سخت، بر این حق پافشاری نکرده بودند.

تجمع کنندگان با حمل پلاکاردهایی، خطاب به مدیر عمل نیشکر هفت تپه، خواهان اشتغال در آن کارخانه شده و تاکید کردند: «در حالیکه جوانان بومی هفت تپه بیکار هستند، نباید از غیربومی‌ها در شرکت هفت تپه استفاده شود.»

 

جنبش سراسری بازنشستگان

یکشنبه ۶ خرداد: جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود، مقابل ساختمانهای سازمان تامین اجتماعی کرمانشاه و اهواز دست به تجمع زدند.

ایلنا از تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در شهر تهران خبر داد و نوشت: «معترضان خواستار بهبود وضعیت معیشتی، مستمری بالای خط فقر و خدمات درمانی رایگان شدند.»

همزمان شماری از بازنشستگان صنایع فولاد مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی شهرهای اهواز، تهران و اصفهان دست به تجمع زدند. بازنشستگان صندوق فولاد، مهم‌ترین خواسته‌های خود را «اجرای بند یک صورت‌جلسه ۱۵ مهر ماه هیات مدیره، اجرای طرح تکمیلی همسان‌سازی، دریافت مطالبات معوقه، تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آیین‌نامه فولاد و اجرای آییننامه ‌ها و قوانین خاص فولادی» عنوان کردند.

سه شنبه ۸ خرداد: جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری، مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کشوری در کرمانشاه، دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، معترضان نسبت به مشکلات معیشتی و عدم تناسب دستمزدها با وضعیت اقتصادی، اعتراض دارند.

یکشنبه ۱۳ خرداد: تجمع بازنشستگان صنایع فولاد در شهرهای اصفهان، تهران و اهواز/ تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای کرمانشاه، تهران، اهواز و شوش/ تجمع بازنشستگان شرکت معادن زغال سنگ کرمان. به گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، اجرای بند یک صورت جلسه مهرماه سال ۱۴۰۲، اجرای طرح پیشنهادی کارگروه و حذف سقف حقوقی از جمله مطالباتی است که این بازنشسته ها پیگیر آن هستند.

یکشنبه ۲۰ خرداد: گروهی از بازنشستگان تأمین اجتماعی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمانهای سازمان تأمین اجتماعی شهرهای اهواز، شوش، کرمانشاه و تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند./ جمعی از بازنشستگان صنایع فولاد با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش ایلنا بازنشستگان در تهران و یکی از شهرهای مازندران مقابل ساختمان های صندوق بازنشستگی فولاد محل سکونت خود تجمع کردند./ تجمع اعتراضی بازنشستگان بانک ملی نسبت به سطح پایین حقوق منجمله عدم اجرای همسان سازی حقوق در تهران با شعار «مدیربی لیلقت اسعفا استعفا».

دوشنبه ۲۱ خرداد: تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای تبریز، سنندج، بیجار، بندرعباس، زنجان، تهران، اصفهان، خرم‌آباد و رشت. به گزارش طلیعه، اجرای کامل آیین‌نامه استخدامی پرسنلی ۸۹، اجرای عادلانه‌ی همسان‌سازی حقوق، اجرای تبصره ۱ ماده ۲۱ قانون خدمات کشوری و تبصره ۲ ماده ۳۳ سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و رفع مشکلات مربوط به بیمه تکمیلی از مهم‌ترین خواسته‌های این بازنشستگان است.

سه شنبه ۲۲ خرداد: جمعی از بازنشستگان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۲۷ خرداد: گروهی از بازنشستگان تأمین اجتماعی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان‌های سازمان تأمین اجتماعی شهرهای اهواز، شوش، کرمانشاه و تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند./ جمعی از بازنشستگان صنایع فولاد با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد تهران، اصفهان و اهواز، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

سه شنبه ۲۹ خرداد: جمعی از بازنشستگان بانک ملت در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان مرکزی این بانک در تهران دست به تجمع زدند. بر أساس گزارش ایلنا، این تجمع با دخالت نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد و چند تن از این بازنشستگان بازداشت شدند./ جمعی از بازنشستگان کشوری، مخابرات و تامین اجتماعی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کشوری در کرمانشاه، دست به تجمع زدند.

چهارشنبه 30  خرداد: گروهی از بازنشستگان با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی وزرات بهداشت در تهران خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۸، آدینه ۱ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱ ژوئن ۲۰۲۴

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول