چالشهای معلمان (خرداد ۱۴۰۳)

فرنگیس بایقره

 

چشم انداز اسفناک آموزش و پرورش امروز ایران

به گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، اکنون کمبود ۴۰۰ هزار معلم در کشور وجود دارد و ۹۲۰ هزار دانش ‌آموز بازمانده از تحصیل وجود دارد. هیچ آمایش دقیقی از آینده نظام آموزشی کشور صورت نگرفته و بیشتر از ۱۶ درصد از دانش ‌آموزان کشور در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند و حدود ۴۳ درصد مدارس کشور غیردولتی است.

هرسال سهم غیردولتیها و پولیها از رتبه ‌های برتر کنکور فاصله‌ اش را با دولتیها بیشتر و بیشتر می‌ کند.

 

احضار محمود صفدری به هیات رسیدگی به تخلفات اداری

محمود صفدری، فعال صنفی معلمان با دریافت ابلاغیه ای به هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری استان خراسان شمالی در شهرستان بجنورد احضار شد.

آقای صفدری به دلیل انتشار مطالب «توهین‌ آمیز» در توئیتهای خود که در اعتراض به موشک ‌پرانیهای حکومت و وضعیت اسفناک معیشتی مردم ایران بوده است، به هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری استان خراسان شمالی در بجنورد احضار شده است. محمود صفدری پیش از این از بابت فعالیتهای خود، سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

محمود صفدری، فرزند اسفندیار، ساکن شهرستان بجنورد، متاهل، فعال صنفی معلمان، از اعضای شورای مرکزی سازمان معلمان ایران و مسئول شورای استانی این تشکل در خراسان شمالی است.

 

محمود بهشتی لنگرودی به دادگاه احضار شد

محمود بهشتی لنگرودی، فعال صنفی معلمان توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهرستان لنگرود احضار شد.

بر اساس احضاریه ای که روز دوشنبه هفتم خرداد، توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهرستان لنگرود صادر و به آقای بهشتی ابلاغ شده، وی باید جهت دفاع از اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» در تاریخ سی و یکم ماه جاری در این شعبه حاضر شود.

در فروردین ماه امسال، آقای بهشتی به دلیل شکایت اطلاعات سپاه و با دو اتهام تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به استناد پستهای اینستاگرامی، توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه انقلاب لنگرود به پرداخت دو میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.

محمود بهشتی لنگرودی در تاریخ ۲۱ اسفندماه ۱۴۰۱ در جریان برگزاری تجمعی در حمایت از عزیز قاسم زاده در رودسر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و همان روز آزاد شده بود.

آقای لنگرودی در فروردین ماه ۱۴۰۲ از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و توهین به ولی فقیه و مقامات دیگر در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری لنگرود به دفاع از خود پرداخته و از اتهامات انتسابی تبرئه شده بود.

لازم به ذکر است، محمود بهشتی در سال های ۸۳، ۸۵، ۸۹، ۹۴ و ۱۴۰۰ نیز با اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی، فعالیت تبلیغی، توهین به مقامات، نشر اکاذیب، دوره هایی از حبس را در زندانهای مختلف سپری کرده است.

 

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی امان جلالی نژاد

امان جلالی نژاد، معلم ساکن اهواز، باوجود گذشت پنجاه و چهار روز از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان این شهر بسر می برد.

امان جلالی نژاد، معلم و نقاش شاغل در آموزش و پرورش استان خوزستان و ساکن اهواز است و اخیرا از بند قرنطینه زندان شیبان اهواز به بند امنیتی این زندان منتقل شده است. با وجود ثبت قرارداد وکالت، همچنان دسترسی وکیل مدافع وی به پرونده این شهروند بازداشتی، به دلیل عدم ارسال پرونده به دادگاه میسر نشده است.

آقای جلالی نژاد در تاریخ بیستم فروردین ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی در محدوده ورودی شهر اهواز بازداشت شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی کسب نشده است.

 

اخراج دو معلم از سوی هیات‌های تخلفات اداری

روز سه شنبه ۸ خرداد، دو معلم دیگر از سوی هیاتهای تخلفات اداری در استانهای البرز و گیلان در ادامه موج فشار بر معلمان و فعالان صنفی در شهرهای مختلف ایران، روح ‌الله مردانی، فعال صنفی معلمان کرج و شهربانو اسدی، از معلمان استان گیلان به دلیل فعالیتهای صنفی توسط هیاتهای تخلفات اداری از کار خود اخراج شدند.

 

حکم اخراج سمیه اختر شمار

روز سه شنبه ۸ خرداد، در ادامه سرکوبگری حاکمیت و همدستی تام و تمام وزارت آموزش و پرورش هیات تخلفات کردستان، به استناد گزارشهای رییس و حراست آموزش و پرورش مریوان حکم اخراج خانم سمیه اخترشمار، معلم جوان، پرتلاش و خوشنام آموزش و پرورش مریوان را با اتهاماتی چون حضور در تجمعات اعتراضی و حمایت از معلمان زندانی صادر کرد.

 

تجمع سه روزه فرهنگیان بازنشسته در تهران

چهارشنبه ۲۳ خرداد، برای سومین روز متوالی دستکم دو هزار تن از فرهنگیان بازنشسته در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش و مقابل ساحتمان برنامه و بودجه در تهران تجمع کردند.

در تجمع روز سوم تعداد زیادی از نیروهای موتورهای دوترکه گارد ضد شورش در اطراف سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند که اقدام به سرکوب معترضان اقدام کردند و دست یکی از معلمان را شکستند.با دخالت خود مانع برگزاری این تجمع شدند. موتورهای دوترکه گارد ضد شورش معترضان را  متفرق می‌کردند وبازور آنان را داخل ایستگاه مترو کردند.

خواسته ‌های تجمع کنندگان چنین اعلام شد:

۱. پرداخت پاداش بازنشستگی که یک سال تاخیر داشته است.

۲. پرداخت معوقات حقوق مربوط به زمان شاغلی.

۳. اجرای صحیح، کامل و سریع قوانین برای محاسبه حقوق بازنشستگی.

۴. پرداخت معوقات حقوق مربوط به زمان بازنشستگی.

۵. پرداخت معوقات تغییر رتبه در زمان شاغلی.

۶. اعمال احکام تغییر رتبه در حقوق بازنشستگی و پرداخت معوقات مربوط به آن.

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، شورای بازنشستگان ایران، تلگرام هه نگاو، هرانا)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۸، آدینه ۱ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱ ژوئن ۲۰۲۴

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول