چالشهای معلمان (اسفند ۱۴۰۳)

فرنگیس بایقره

 

ادامه بازداشت آرزو جلیل زاده معلم سردشتی

روز دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳، آرزو جلیل زاده معلم مدارس سردشت بدون ارائه حکم قضایی، دستگیر و به بازداشتگاهی در ارومیه منتقل شد.

همسر آرزو جلیل زاده، که خود نیز از فرهنگیان خوشنام سردشت است، گفت: «دارای سه فرزند هستیم، متاسفانه کودک دو ساله ‌ام شدیدا عصبی شده و برای مادرش بی ‌تابی می‌کند، چون هنوز از شیر نگرفته بود، و تاسفبار تر این که از روز بازداشت تاکنون حتی اجازه یک بار زنگ‌ کوتاه کنترل شده به ایشان نداده‌ اند، و از سرنوشت او بی ‌خبریم، گرچه به استواری و آگاهی او باور راسخ دارم، ... اما، کودکی شیرخواره دارد. نمی‌دانم در آیین دادرسی کدام سرزمین چنین روندی حاکم است! در حیرتم از چنین مرامی.»

 

دیدار با خانواده محمد حسن پوره معلم زندانی

جمعی از معلمان ، بازنشستگان و فعالان صنفی و مدنی با حضور در منزل محمد حسن پوره و دیدار با خانواده او، یاد این معلم زندانی را گرامی داشتند.

محمد حسن پوره  آبان ماه سال 1403بازداشت شد و در حال حاضر در زندان اوین مشغول گذران حبس خود است.

 

عبدالله رضایی به بیدادسرای هرسین احضار شد

عبدالله رضایی، فعال صنفی معلمان ساکن شهرستان هرسین با دریافت ابلاغیه‌ ای به بیدادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان احضار شد. بر اساس این احضاریه‌ از وی خواسته شده تا ظرف مدت پنج روز از زمان ابلاغ، جهت دفاع از اتهام تبلیغ علیه نظام، در این شعبه حاضر شود.

برگزاری تجمعات غیر قانونی، مصداق اتهام انتسابی علیه آقای رضایی عنوان شده است.

عبدالله رضایی، فعال صنفی معلمان و عضو هیات مدیره انجمن صنفی فرهنگیان شهرستان هرسین پیش از این نیز به دلیل فعالیتهای خود، سابقه برخوردهای قضایی را داشته است.

روز دوشنبه ۲۰ اسفندماه، جلسه بازپرسی عبدالله رضایی، فعال صنفی معلمان ساکن شهرستان هرسین، برگزار شد. وی پس از تفهیم اتهام، با تودیع وثیقه آزاد شد.

 

احضار ۷ تن از اعضای انجمن صنفی معلمان سنندج

هفت نفر از اعضای هیات‌ مدیره انجمن صنفی معلمان سنندج، به هیات تجدیدنظر رسیدگی بە تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش احضار شدند. آنها پیشتر توسط هیات رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش کردستان، با احکام مختلفی مواجه شده بودند.

قرار است این افراد در روزهای پایانی اسفند در هیات تجدیدنظر مستقر در وزارت آموزش و پرورش حضور یابند. در صورتی که احکام اولیه در این مرحله تأیید شود، قطعی و لازم‌الاجرا خواهد شد.

در اردیبهشت ‌ماه سال 1403، هیات رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش کردستان برای محی ‌الدین ریحانی، لیلا زارعی، نسرین کریمی، فیصل نوری، صلاح حاجی‌میرزایی، مجید کریمی و غیاث نعمتی، پرونده‌ای تشکیل داد.

این هیات وضعیت استخدامی آنها را به مدت سه ماه به حالت تعلیق درآورد. در این مدت، از ورود این معلمان به محیط ‌های آموزشی جلوگیری شده و حدود ۷۰٪ از حقوق شان نیز قطع شد. پس از برگزاری جلسات دفاعیه و ارائه مستندات توسط آنها، هیات مذکور احکامی شامل اخراج، بازنشستگی اجباری، تبعید، انفصال موقت و محدودیتهای شغلی برای این افراد صادر کرد.

جزئیات احکام بدوی صادره علیه هر یک از این معلمان به شرح ذیل است:

لیلا زارعی، با ۳۰ سال سابقه، از معاونت مدرسه خلع و به بازنشستگی اجباری با کاهش یک طبقه شغلی.

نسرین کریمی، با ۲۶ سال سابقه، به بازنشستگی اجباری با کاهش دو طبقه شغلی.

فیصل نوری، با ۱۹ سال سابقه، به تبعید به استان کرمانشاه به مدت پنج سال.

صلاح حاجی‌میرزایی، با ۲۶ سال سابقه، به یک سال انفصال از خدمت.

محی‌الدین ریحانی، با ۲۶ سال سابقه، به محرومیت از انتصاب در مشاغل حساس دولتی به مدت پنج سال.

مجید کریمی، با ۲۱ سال سابقه، به اخراج و انفصال دائم از خدمات دولتی.

غیاث نعمتی، با ۱۷ سال سابقه، به اخراج دائم از آموزش و پرورش.

 

منصوره عرفانیان، فعال صنفی محاکمه خواهد شد

منصوره عرفانیان، فعال صنفی معلمان در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ در بیدادگاه انقلاب مشهد محاکمه خواهد شد. براساس یک احضاریه از این فعال صنفی خواسته شده است که در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ برای دفاع از اتهامات انتسابی در این شعبه حاضر شود. عضویت در دسته یا جمعیت یا شعبه جمعیتهایی که در داخل کشور با هدف برهم زدن امنیت کشور تشکیل شده است و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت داخلی/خارجی از اتهامات مطروحه علیه خانم عرفانیان عنوان شده است. جمع کردن امضا برای آزادی زندانیان از مصادیق اتهامات مطروحه علیه او عنوان شده است.

خانم عرفانیان اواسط مهرماه سال پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از یک هفته با تودیع وثیقه از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد. منصوره عرفانیان، فعال صنفی معلمان در مشهد، پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت را داشته است.

 

دومین تجمع معلمان متعهد خدمت در تهران

روز سه شنبه ۲۱ اسفند، تعدادی از معلمان متعهد خدمت، که از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی هستند، برای دومین بار با تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران نسبت به بلاتکلیفی در صدور کارت پایان خدمت یا معافیت خود اعتراض کردند.

پیش از این آنان روز سه شنبه 30 بهمن، مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در تهران، تجمع کرده بودند.

معترضان بر اساس ماده ۷ قانون متعهدان خدمت، پس از گذراندن دوره تعهد در آموزش و پرورش، مشمول دریافت این کارت می ‌شوند، اما باوجود پیگیریهای مکرر از طریق مکاتبات اداری و مراجعات حضوری، هنوز موفق به دریافت آن نشده‌اند.

این معلمان در بیانیه‌ای که نماینده آنان با حمایت ۲۷۰ امضاکننده قرائت کرد، از وزارت آموزش و پرورش خواستند که فرایند اداری صدور کارت پایان خدمت را تسریع کند و به بلاتکلیفی آنها پایان دهد. آنان تأکید کردند که تمامی مستندات قانونی، مسئولیت انجام این فرایند را بر عهده وزارتخانه قرار داده و تأخیر در اجرای آن، موجب مشکلات متعدد برای این افراد شده است.

 

 (منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۸۸ اول فروردین ۱۴۰۴-۲۱ مارس ۲۰۲۵

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول