بیانیه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران به مناسبت اول ماه مه روز جهانی نیروهای کار، روز پیکار برای زندگی انسانی
اول ماه مه را به تمامی کارگران و مزدبگیران جهان شادباش می گوییم و برای پیکار استثمار شدگان علیه نظام جهانی سرمایه داری و مبارزه اردوی کار علیه استثمار، تبعیض، بی حقوقی، بیکاری، استبداد و عقب ماندگی موفقیتهای بزرگ آرزو می کنیم و برای مبارزه نیروی بی شمار رنج و کار علیه نظام جهانی سرمایه داری و اشکال نولیبرالی، پوپولیستی و نوفاشیستی آن، علیه دیکتاتورهای تبهکار و علیه غارت کنندگان هستی بشر، پیروزیهای درخشان آرزو می کنیم. اول ماه مه نه فقط روز جشن و همبستگی، بلکه روزی است که سیمای زشت و نفرت انگیز فقر و بندگی عریان می شود و پیکار طبقاتی اهمیت خود را یادآور می شود. سرمایه داری آزمند جهانی برای بهره کشی هرچه بیشتر از کار کارورزان یدی و فکری، به تهاجم بی گسست و با تمام امکانات، به شرایط زندگی و معیشت آنها که اکثریت قاطع جامعه را تشکیل می دهند، ادامه می دهد. نتیجه سیاستهای ضد انسانی نظم جهانی سرمایه داری، فقر، بیکاری، ناامنی شغلی، بی خانمانی، مهاجرت اجباری، گرسنگی، اعتیاد، فحشا و در یک کلام بربریت است. در واکنش به این شرایط، کارگران و فرودستان پیکار طولانی همراه با پیروزیها و شکستها داشته اند. این راه گرچه سخت و طولانی است، اما نبرد خستگی ناپذیر و بی امان کارورزان چشم انداز آن را مشخص و راه را کوتاه می کند. سازمان چریکهای فدایی خلق ایران به عنوان یک سازمان مدافع آزادی و سوسیالیسم که برای تحقق جهان انسانی و رها از ستم طبقاتی و بهره کشی تلاش می کند، در پیوند با جبهه جهانی ضد سرمایه داری، وظیفه مقدم خود را برانداختن قدرت ستمگر حاکم بر ایران می داند.
از جهنمی که ساخته اند در سال پیش شرایط زندگی شهروندان ایران فلاکتبار تر شد. حکومت بدون توجه به زندگی و معیشت مردم همچنان بر طبل ماجراجویی اتمی و مداخله آشوبگرانه در منطقه می کوبد. در حالی که ایران مساحتی کمتر از یک درصد مساحت جهان را دارد و جمعیت آن هم حدود یک درصد جمعیت جهان است؛ اما ٧ درصد کل منابع جهان را دارد، این یعنی رفاه و ثروت ایرانیان می بایست ٧ برابر بیشتر از مردم جهان باشد! تعطیلی زنجیره ای واحدهای تولیدی، اخراجهای دسته جمعی، نپرداختن دستمزدها برای ماههای طولانی، نرخ تورم دو رقمی و... شرایط زندگی زحمتکشان را روز به روز دشوار تر و سُفره آنان را تهی تر کرده، فشار و تبعیض جنسیتی بر کارگران زن و اعمال محرومیت بر فرزندان آنان و کودکان کار به طور تصاعدی افزایش پیدا کرده است. گستره وخامت این شرایط تا آنجاست که حتی رسانه های حکومتی نیز قادر به پنهان سازی آن نیستند. «همدلی» در شماره روز شنبه 29 اردیبهشت 1403نوشت: «20 میلیون نفر حاشیه نشین» در کشور وجود دارد.» «اقتصاد ملی» در روز سه شنبه 8 خرداد 1403 نوشت: «43 درصد خانوارهای شهر تهران زیر خط فقر مسکن هستند.» «کار و کارگر» روز یکشنبه 20 خرداد سال پیش گزارش داد که «حدود 30 درصد از مردم از اساس زیر خط فقر هستند و چهل درصد از جمعیت در آستانه فروافتادگی به زیر خط فقر قرار دارند.» همین روزنامه روز چهارشنبه 23 خرداد گزارش داد که «واقعیتهای کشور چیزی جز بی عدالتی به تصویر نمی کشند. تصمیم گیران درکی از زندگی سخت با درآمد ماهی ده میلیون تومان ندارند.» «ستاره صبح» در شماره روز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳نوشت: «ایران یکی از ثروتمند ترین کشورهای جهان به جایی رسیده است که از گرسنگی نمردن را افتخار می داند.» روز سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ خبرگزاری حکومتی «ایلنا» در گزارشی با تکیه بر آمار و ارقام رسمی اعلام شده نتیجه گرفته که «در حال حاضر اگر قرار باشد دستمزد کارگران متناسب با نرخ تورم افزایش یابد، می بایست کارگران در ایران ماهیانه ۴۹ میلیون تومان حقوق بگیرند.» در آستانه نوروز، حاکمان کشور گستاخانه میزان حداقل دستمزد در سال جاری را ۱۰میلیون و ۳۹۰ هزار تومان تعیین کردند. به این ترتیب میلیونها کارگر و خانواده های آنها سال جدید را با اضطراب زندگی سخت تر و تحمل ناپذیرتری که حاکمیت برای شان رقم زده، آغاز کردند. رقم یاد شده نزدیک به پنج برابر کمتر از میزان هزینه های واقعی زندگی است که در اواخر سال گذشته به بیش از ۵۰ میلیون تومان افزایش یافته بود و بی تردید در سال جاری از این نیز بیشتر خواهد شد.
یک سال جنبش پرتوان بیشماران در سال گذشته کُنش اعتراضی نیروهای کار و تهیدستان شهر و روستا در ابعاد کلان جریان داشت. کارگران، مزدبگیران، کشاورزان، معلمان، پرستاران، دانشجویان، بازنشستگان، مدافعان محیط زیست، اصناف، دستفروشان، کولبران، مالباختگان و جوانان جویای کار برای رهایی از فقر و بیکاری، بی خانمانی و گرسنگی، استبداد و عقب ماندگی به اشکال گوناگون مبارزه کردند. دبیرخانه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران ترازنامه شماری از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در سال ۱۴۰۳ را منتشر کرده است.(۱) بر اساس این ترازنامه، در سال گذشته ۸۶۶۸ کُنِش اعتراضی از جانب تهیدستان شهر و روستا صورت گرفته که زنان در آن نقش برجسته ای داشته اند. با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۲ شاهد ۴۰۹۷ حرکت اعتراضی از جانب نیروهای کار بودیم، افزایش بیش از دوبرابری کُنشهای اعتراضی، نشان از رشد مبارزه فرودستان و آگاهی آنان به نیروی خود است. ما همچنین ترازنامه دستکم هشتاد اعتصاب، تحصن، تجمع و برخی از بیانیه های صادر شده از طرف دانشجويان و اساتید كشور، از یک آذر ۱۴۰۲ تا یک آذر ١٤٠۳، را منتشر کرده ایم. (۲) نیروهای سرکوبگر گرچه در برابر اعتراضهای کوچک با احتیاط برخورد می کردند، اما در کُنشهایی که نیروهای کار گامهای بزرگی به جلو بر می داشتند، دست به شیوه سرکوب دَدمنشانه می زدند و همزمان دستگیری فعالان و فشار در زندانها و صدور احکام ظالمانه برای فعالان سندیکایی به طور آشکار جریان داشت. در کُنشهای اعتراضی سال پیش همزمان با طوفان کمپین ۱۴-۱۴ با اعتصاب کارگران پیمانکاری پروژه نفت دستکم در صد شرکت، کُنِش سراسری بازنشستگان، جنبش پُرتوان و سراسری پرستاران دستکم در سی و شش شهر، مبارزه سراسری معلمان نقش برجسته ای داشت.
خطاب به گردانهای فرودستان، به جوانان بیکار، به آزادیخواهان ایران زمین! - سازمان چریکهای فدایی خلق ایران در همبستگی با نبرد نیروهای کار، حمایت کامل خود را از خواسته های عادلانه کارگران، مزدبگیران، تهیدستان شهری، کشاورزان، معلمان، بازنشستگان، پرستاران، کامیونداران، دانشجویان، بازاریان، معلولان، مدافعان حفاظت از محیط زیست و غارت شدگان که علیه شرایط فاجعه بار حاکم و سقوط سطح زندگی و معیشت خود، به اشکال گوناگون مبارزه می کنند اعلام می دارد و از تمامی اتحادیه ها، سندیکاها و سازمانهای جهانی کارگری و نیروهای سیاسی مترقی جهان می خواهد که به مبارزه برحق نیروهای کار در ایران برای کسب حقوق اولیه شان یاری رسانند. - ما «منشور مطالبات حداقلی تشکلهای مستقل صنفی و مدنی ایران» که روز سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ منتشر شد را در چارچوب برنامه انقلاب دمکراتیک ارزیابی کرده و از آن حمایت و پشتیبانی می کنیم. - سازمان چریکهای فدایی خلق ایران، سرکوبی و دستگیری اعضای سندیکاها، تشکلهای مستقل کارگران، معلمان، پرستاران، کشاورزان و جوانان شرکت کننده در خیزشهای توده ای و صدور احکام زندان برای آنان را محکوم می کند و خواستار آزادی بی درنگ تمام زندانیان سندیکایی، سیاسی و اجتماعی است. -ما از شورای حقوق بشر سازمان ملل و از سازمان جهانی کار می خواهیم که فشار بر رژیم جمهوری اسلامی را برای به رسمیت شناختن حقوق حقه نیروهای کار در ایران بیش از پیش افزایش دهند. - ما خواهان فرصتهای برابر در زمینه های آموزش، بهداشت، حرفه و... برای تمام مردم مستقل از جنسیت، نژاد، مذهب و تعلق اجتماعی هستیم و از همه جنبشهای اجتماعی برای تحقق این خواسته ها و از هر تلاش برای جلوگیری از نابودی طبیعت و حفاظت و بهسازی محیط زیست بر اساس توسعه پایدار حمایت می کنیم. - در روز گرامیداشت پیکار طبقاتی کارورزان علیه استثمار، ارتجاع و بندگی اعلام می کنیم که آشوبگریهای خامنه ای در خاورمیانه و قتل عام مردم غزه توسط نتانیاهو و مانورهای جنگی دو طرف جدال، در اراده مردم ایران برای تغییر شرایط حاکم تغییری ایجاد نکرده است. مسئول اصلی شرایط بحرانی موجود و زندگی فلاکتبار مردم و هر اقدام جنگی از خارج از مرزهای ایران، رژیم حاکم و در راس آن ولی فقیه است. - ما تمامی کارگران، کارکنان و مزدبگیران شاغل در مراکز دولتی و خصوصی و تمامی مدافعان آزادی و توسعه پایدار را فرا می خوانیم که برای سرنگونی نظام ننگین ولایت فقیه متحد و متشکل شوند.
زنده باد اول ماه مه روز همبستگی بین المللی کارگران برافراشته باد پرچم پیکار برای انقلاب، دمکراسی و سوسیالیسم
سازمان چریکهای فدایی خلق ایران سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۹ آوریل ۲۰۲۵
(۱) ترازنامه کُنِش رنگین کمان بیشماران در سال ١٤٠٣ خورشیدی در پیوند زیر: http://www.iran-nabard.com/BILLAN-KAREGARI/1403%20bilan%20kar.pdf
(۲) ترازنامه یک سال جنبش دانشجویی از یک آذر ۱۴۰۲ تا یک آذر ١٤٠۳ در پیوند زیر: http://www.iran-nabard.com/BILLAN_DANESHJOUI/16%20azar%201403.pdf منبع: نبرد خلق شماره ۴۹۰، پنجشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲ می ۲۰۲۵
|