فراسوی خبر... شنبه 10 بهمن

جامعه اروپایی معترض به حضور روحانی و ادعاهای بی جای او

لیلا جدیدی

اگر چه سران کشورهای اروپایی جهت چپاول ثروت مردم ایران برای جلو زدن از هم، یکدیگر را در صف هل می دهند و پرنسیبها و ارزشهای انسانی را نادیده گرفته اند، اما مردم جوامع اروپایی برخوردی متضاد و معترضانه ای داشته اند. اعتراضهای آنها آنچنان در رسانه ها گسترش یافته که مقامات دولتی را به واکنش وادار کرده است.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، توافقی با شرکت ایرباس فرانسه برای خرید ۱۱۴ هواپیما صورت گرفته است. برخی منابع داخلی می گویند که تعداد نامعلومی از این هواپیماها دست دوم بوده و 11 سال سن دارند و این در حالیست که استاندارد عمر هواپیماهای موجود در کشورهای مختلف دنیا از جمله در منطقه خاورمیانه، بین 10 تا 12 سال است. روحانی در سفر به فرانسه قراردادی 400 میلیون یورویی را نیز برای مونتاژ خودروهای پژو سیتروئن به امضا رساند. او در ایتالیا هم ۱۷ میلیارد یورو قرارداد بست.

در همین گیرودار، فرانسه درخواست خود برای تحریم جدید رژیم به دلیل آزمایشهای اخیر موشکی را نیز زیر فرش جارو کرد.

رژیم ولایت فقیه برای سرپوش گذاشتن بر تقدیم منابع آزاد شده به اروپاییها، ژستهای مضحکی می گیرد. از جمله رییس جمهور آن درخواست گوشت حلال، میز بدون شراب و یا پوشش مجسمه های برهنه را دارد که در واقع نهایت عقب ماندگی و ریاکاری خود و رژیمش را در سطح جهان به نمایش می گذارد.

روزنامه "واشنگتن پست" در این باره می نویسد: "مقامات ایران با درخواست نه شراب و گوشت حلال می خواهند اینگونه وانمود کنند که درها به روی غرب باز نخواهد شد."

در این رابطه مردم خشمگین کشورهای اروپایی حرف دیگری می زنند.

یک خانم فرانسوی دیگر در این باره نوشته است: "من معلم بچه های 12 ساله هستم. باور کنید رفتار این کودکان از اینها عاقلانه تر است."

یک شهروند اروپایی در این باره می گوید: "وقتی یک نماینده زن از کشور ما به ایران سفر می کند، از او انتظار دارند حجاب اسلامی داشته باشد، آیا ما هم حق داریم از آنها بخواهیم حجاب را بردارند چون ما سکولار هستیم؟"

و دیگری می گوید: "وقتی آقای روحانی نمی خواهد شراب سرو شود و گوشت حلال درخواست دارد، آیا وقتی ما به آنجا برویم، شراب و گوشت خوک به میل ما در سفره خواهند داشت؟"

برگزاری تجمع اعتراضی گروه فمن علیه اعدام، قتل دولتی، در حکومتی که روحانی رییس دولت آن است نیز به روزنامه لوموند و بسیاری از رسانه ها کشیده شد.

در ایتالیا نیز پوشاندن مجسمه های برهنه با انتقادات زیادی روبرو شد. خشم مردم به ویژه به رسانه های جمعی کشیده شده است. تا آنجا که داریو فرانسچینی، وزیر فرهنگ ایتالیا، با دستپاچگی می گوید: "نه نخست ‌وزیر و نه من از پوشاندن مجسمه ها اطلاعی نداشتیم"

حیله گری روحانی و شرکا قطعا نه بر مردم ایران و نه بر مردم متمدن جهان که خود در مبارزه علیه دیکتاتورها تاریخ خونینی دارند، پوشیده نیست. برای مبارزه هر چه موثر تر، جامعه خود را با جوامع جهانی پیوند دهیم.

 

 

بازگشت به صفحه نخست