فراسوی خبر... آدینه ۲۴ اردیبهشت
رژیم مسئول اول فاجعه خودکُشی

زینت میرهاشمی

خودکُشی شهروندان به خبر مداوم رسانه ها تبدیل شده است. هرچند تمامی موارد خودکُشی پوشش رسانه ای پیدا نمی کند و پایوران رژیم در مورد ابعاد این فاجعه انسانی واقعیت را پنهان می کنند، با این حال آن مقدار خبرهایی که در این مورد منتشر می شود، سبب تاثر عمیق هر انسانی می شود. اما رژیم که شاهد ابعاد رو به گسترش این مساله است، از کنار این معضل اجتماعی بی تفاوت می گذرد.
بیکاری و یا اخراج از کار و درماندگی برای تامین هزینه زندگی به ویژه برای جوانان مهمترین عامل خودکُشی است.
یک استاد روانشناسی معتقد است که ؛ اقدام به خودکشی در اماکن پرتردد و شلوغ مانند مترو یا دار زدن روی پل جنبه اجتماعی، نمایشی و اعتراضی دارد.
روزنامه اعتماد در مورد مرد ٦٧ ساله ای که با كت و شلوار خاكستری، طنابی آبی رنگ را به پل میرداماد بست و خودش را حلق آویز كرد نوشت؛ بهمن میرزایی كرمانشاهی که در خیابان میرداماد خود را از پل عابر پیاده دار زد، در یک مسافرخانه در حوالی میدان شوش کار و زندگی می کند اما از چندی قبل به دلیل بیماری آب سیاه چشم اذیت شده و چون توان مالی درمان را نداشت دست به خودکشی زد.
یك كارگر جوان 30 ساله، شاغل در یك نانوایی در خیابان طالقانی سنندج که پدر یک کودک خردسال بود در روز دوشنبه 20 اردیبهشت خودش را در محل کار حلق آویز كرد. (ایلنا)
از این نمونه ها به وفور وجود دارد و برای مثال در هفته گذشته رسانه ها از 6 مورد خودکشی خبر دادند.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور از خودکشی 4020 تن در سال 1394 خبر داد که از این تعداد 2887 تن مرد و 1133 زن بوده اند.
پایوران رژیم به جای ایجاد کار، تحصیل و بهداشت با هیاهو به برگزاری جلسه بی بو و خاصیت اکتفا کرده و مثل بقیه جلسات و سمینارهایی که در مورد ناهنجاریهای اجتماعی برگزار می شود، حرف درمانی می کنند.
حسن قاضی ‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت در یک جلسه‌ که در این مورد تشکیل داده بود خواستار ریشه‌ یابی بالا رفتن آمار خودکشی طی ماههای گذشته شد. این مقام دولت کلید دار افسردگی را یک عامل مهم خود کشی دانست و اعلام کرد که؛ بیش از ۱۲ درصد از مردم دچار افسردگی بوده و نیاز به درمان دارند.
اما وزیر بهداشت به روی خود نیاورد که با بیکاری کلان در ایران که جمعیت آن جوان است، هزینه این درمان چگونه باید تامین شود.

 

 

بازگشت به صفحه نخست