فراسوی خبر... چهارشنبه ۲۸ تیر

حُسین فریدون، سازی که صدای آن فردا درخواهد آمد

منصور امان

همانگونه که در ساختار قُدرت جمهوری اسلامی خویشاوندی می تواند یک نعمت باشد، قادر است یک لعنت هم بشود. تازه ترین شاهد این واقعیت، آقای حُسین فریدون، برادر حُجت الاسلام حسن روحانی، است. او زیر ضرب اهرُمهای قهر باند حاکم قرار گرفته است، بیش از همه با هدف تولید فشار بر برادرش که به تازگی دوباره به پُست ریاست جمهوری رژیم مُلاها تکیه زده و حساب جُداگانه ای برای خود باز کرده است.

استفاده از آقای فریدون برای دیکته برخی مُطالبات روز و پرتو افکندن بر شُماری از "خط قرمزها"ی ثابت، پیشینه ای طولانی دارد. او در پروسه مُذاکرات عقب نشینی هسته ای از سوی باند آقای خامنه ای به عُنوان چشم اسفندیار دولت شناسایی شد. این موقعیت خطرناک را وی بیش از آنکه مدیون فعالیتهای اقتصادی اش در حاشیه امن باشد، از خویشاوندی با رییس دولت کسب می کرد؛ رابطه ای که به او اجازه داده بود در نقش "دستیار ویژه رییس جمهوری" در حساس ترین گره گاه های سیاسی حُضور داشته و تاثیر گذاری کند.

رُقبای حُجت الاسلام روحانی، آقای فریدون را از جُمله به فساد بانکی، جعل مدرک دُکترا و نیز راه اندازی صرافی و "کاسبی تحریم"، یک شُغل تازه اختراع شده که درآمد سرشار آن را فلاکت جامعه تضمین می کند، مُتهم می کنند.

با این حال، حمله ها علیه برادر آقای روحانی در طول دور نخُست ریاست جمهوری او در سطح رسانه ای و فشار پُشت پرده باقی ماند و هیچگاه به مرز پیگرد قضایی نرسید. علت این امر را در جریان بودن پروژه مُشترک دو باند اصلی قُدرت در مساله "عقب نشینی قهرمانانه" و خلاص شدن از زیر بار خُرد کننده تحریمها توضیح می دهد. آقای فریدون یک کارت مُعتبر این بازی بود که خارج کردنش از دور نه فقط مُمکن بود میز را بر هم بزند، بلکه ارزش اش را هم بر باد می داد.

اگرچه دستگاه قضایی آگاهانه از توضیح شفاف پیرامون علت دستگیری آقای فریدون طفره می رود، با این حال از آنجا که از سُخنان پایوران آن چنین برنمی آید که اتهام جدیدی افزون بر اتهامات پیشین مُتوجه وی شده باشد، بنابراین دلیل بازداشت وی را باید در تازه ترین تحوُلات بر صحنه سیاست جمهوری اسلامی دانست؛ رویدادهایی که برخلاف خواست و نقشه جناح رقیب آقای روحانی در جریان است.

با این وجود، در بررسی جدال درونی حاکمیت، نباید به مساله آقای فریدون بهایی بیش از اندازه داده شود. خویشاوند یا غیر خویشاوند، او یک فاکتور تعیین کننده در این جدال نیست، بلکه ابزاری در خدمت پیشبُرد و هدایت آن به حساب می آید. بازداشت یک روزه و آزادی درپی آن، غیر از این چیزی را نمی گوید. او برای نرم کردن و تنظیم برخی مواضع آقای روحانی به کار گرفته شد. حال باید مُنتظر شد و دید که صدای این ساز کوک شده در چه جهتی برمی خیزد.  

 

 

بازگشت به صفحه نخست