فراسوی خبر ... پنجشنبه ۲ دی

 

همدست کردن مردم در گرانی بنزین برای بازدارندگی از تکرار قیام آبان ۹۸

 

زینت میرهاشمی

 

کابوس برآمد قیام گسترده و سراسری مثل آبان ۹۸، رژیم را مجبور کرده به شیوه دیگری برای گران کردن بنزین متوسل شود. پخش خبرهای ضد و نقیض از گران شدن بنزین تا تکذیب آن آغاز و سرانجام در غالب «یارانه بنزین برای همه» در منطقه کیش کلید خورد. بنا به گفته معاون سازمان منطقه کیش، این طرح به صورت آزمایشی در این منطقه اجرا و بعد به عنوان «الگویی در سطح کشور» به اجرا گذارده خواهد شد.

سخنگوی دولت رئیسی، ضمن «شجاعانه خواندن» راه اندازی طرح فوق گفت: «قرار نیست بنزین گران شود. دولت اهل تصمیمات یک شبه نیست.» (روزنامه حکومتی همشهری ۱ دی ۱۴۰۰). گفته سخنگوی رئیسی تاییدی بر گرانی بنزین به شکل جدید است.

پایوران رژیم و رسانه های حکومتی، ضمن دفاع از طرح فوق، مرتب یادآور می شوند که در قیمت بنزین تغییری داده نخواهد شد و معاون سازمان منطقه کیش گفته که اگر قرار باشد بنزین گران شود، باید در لایحه بودجه تصمیم گیری شود. مدافعان این طرح، که از شورشهای خیابانی می ترسند، به دروغ می گویند این طرح در حمایت از کسانی است که خودرو نداشته و می توانند با بنزین سهمیه ای خود کاسبی کنند.

طرح «یارانه بنزین برای همه» به همه افراد با کد ملی، چه ماشین داشته باشند و چه نداشته باشند، ماهی ۲۰ لیتر بنزین با قیمت ۱۵۰۰ تومان  تعلق می گیرد و برنامه ای برای تجارت و خرید و فروش بنزین راه اندازی می شود. کسانی که خودرو ندارند از طریق این برنامه می توانند سهمیه بنزین خود که معادل ۳۰ هزار تومان در ماه می شود را به قیمت دیگر بفروشند. البته اگر نفروشند، معادل آن یعنی ۳۰ هزار تومان بعد از چندی به حساب شان ریخته خواهد شد.

اختصاص این به اصطلاح «یارانه» ناچیز ۳۰ هزار تومانی چندین هدف دارد. انداختن هزینه گران کردن بنزین روی دوش مردم، شریک جرم کردن مردم، گران کردن تدریجی بنزین، فشار برای کاهش مصرف و بالا بردن صدور آن توسط باندهای قاچاق، کمک به تامین کسری بودجه از طریق گران فروختن بنزین.

راه اندازی بازار سیاه فروش بنزین که مردم کم درآمد را برای شرکت در آن تشویق می کنند، در اساس به سود رژیم است. یک نمونه دیگر، ادعای پاسدار محسن رضایی از دو برابر شدن یارانه ها در سال آینده است؛ ادعایی که از طرف پاسدار خاندوزی تکذیب شد. ادعای افزایش دو برابری یارانه ها در سال آینده، برای نرم کردم اثرات فاجعه بار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است.

رژیم از یک سو از تکرار خیزشهای خیابانی به شدت هراس دارد و از سویی دیگر برای سر پا نگاهداشتن ساختار فاسد خود و اقتصاد بحرانی و فلاکتبار موجود احتیاج به جراحیهای مکرر دارد. جراحیهای اقتصادی که بار آن بر بیش از ۶۰ میلیون جمعیت یعنی ۸۰ درصد مردم آوار خواهد شد.

همزمان تکرار و تداوم حرکتهای اعتراضی مردم در کف خیابان، گویای این واقعیت است که مردم برای رهایی از فلاکت موجود، باور به طرحها و گفته های رژیم ندارند. شعار بازنشستگان در حرکت سراسری یکشنبه ها، در روز یکشنبه ۲۸ آذر زیر پوست جامعه را نسبت به حکومت فاسد نشان داد.

بازنشستگان شعار می دادند: «فریاد، فریاد، از این همه بیداد»، «تنها ره رهایی از سفره های خالی، فریاد در خیابان».

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول