فراسوی خبر ... چهارشنبه ۱۷ فروردین

سال جدید؛ فقر و فلاکت در آینه آمار

زینت میرهاشمی

 

واقعیت زندگی فلاکتبار مردم، روز به روز پوچی دستورات رئیسی و چشم انداز بحران اقتصادی را نشان می دهد. با توجه به تزریق اخبار دروغ از طرف حکومت برای پنهان کردن ابعاد فلاکت، تحلیل داده های آماری که از جانب برخی نهادها و رسانه های حکومتی پوشش داده می شود، دروغهای پایوران حکومت را برملا می کند.

چند نمونه آمارهای تکان دهنده در مورد فقر مطلقی که قرار بود رئیسی تا پایان سال ۱۴۰۰ آن را برطرف کند چنین است:

وعده رئیسی مبنی بر ساخت میلیونی مسکن در سال، به همین زودی در «باتلاق» گیر کرد. جمشید برزگر، رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن می گوید: «با این وضعیت طرح مسکن دولت، در باتلاقی گیر خواهیم کرد که نمی توانیم جواب متقاضیان را بدهیم... در هیچ شهری به جز ادامه طرح اقدام ملی (وابسته به دولت قبل) هیچ اقدامی برای ساخت مسکن جدید انجام نشده است.» (۹۰ اقتصادی، ۱۴ فروردین ۱۴۰۱)

روزنامه همشهری در گزارشی از فقر و ثروت آمار زیر را منتشر نموده است: «در مطالعات انجام ‌شده براساس داده ‌های پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان، ۹۳درصد خانوارهای ایرانی یارانه‌ بگیر هستند که از این میزان، ۳۵درصد فقیر، ۵۷ درصد جزو طبقه متوسط و ۸ درصد از طبقه برخوردار و ثروتمند محسوب می‌شوند... ساختار و مناسبات ۷ درصد از کل خانوارهای ایرانی که یارانه نقدی نمی‌ گیرند، در نقطه کور این پایگاه اطلاعاتی قرار دارد و عملا وارد فرایند دهک بندی نمی ‌شود... بررسی آماری معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می ‌دهد جمعیت کل خانوارهای یارانه ‌بگیر ۷۷.۴ میلیون نفر بوده که از این میزان ۲۷ میلیون و ۱۰۳هزار نفر در فقر بسر می ‌برند.» (خبرخودرو، ۱۶ فروردین ۱۴۰۱)

زیر سوال قراردادن اعضای کابینه امنیتی نظامی رئیسی (قاتل ۶۷)، از طرف مجلس نشینان، و خواست «پیاده کردن آنها از قطار» بحران حکومتی و ناتوانی رئیسی را در باوراندن وعده های پوشالی اش تشدید خواهد کرد. «پست فروشی به عنوان حق السکوت و تقسیم غنائم برای تامین هزینه های مادی و معنوی» از جمله صفاتی هستند که یک مجلس نشین (سید ناصر موسوی لارکانی از فلاورجان) در مورد عبدالمالکی وزیر کار گفته است. وی در سخن پراکنی خود در مجلس در رابطه با استیضاح دو وزیر رئیسی گفت: «آخرین شاهکارهای این تیم، سفر پرهزینه مدیران وزارتخانه به روسیه در شرایط معیشتی سخت ملت و جذب ۳۰۰ نفر از نزدیکان و توصیه شدگان افراد خاص در شرکت ورشکسته دخانیات و اخراج دهها نفر از نیروهای قدیمی این شرکت در آغاز سال جدید است.» (خبرگزاری حکومتی فارس، ۱۶ فروردین ۱۴۰۱)

او هم مثل بقیه همقطارانش توصیه کرده که اگر «زخمهای مردم بهبود نیابد» مردم «دلسرد و ناخشنود» خواهند شد. باید گفت زمان زیادی است که مردم در کف خیابان این توصیه ها را به چالش کشیده اند. به همین دلیل تزریق امید و اینگونه توصیه های هشداری نسبت به بروز خشم مردم، دیگر اثری ندارد.

 

 

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول