فراسوی خبر ... یکشنبه ۱۷ مرداد

بیانیه گروه «جی ۷»، دلیلی بر فشار بیشتر به رژیم

زینت میرهاشمی

 

در بیانیه گروه «جی ۷» پس از نشست وزیران کشورهای عضو و نماینده اتحادیه اروپا در روز آدینه ۱۵ مرداد، گوشه ای از اقدامات تروریستی جمهوری اسلامی در منطقه برشمرده شده که شورای ملی مقاومت طی ۴ دهه به آن تاکید کرده است. اما منافع اقتصادی کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا، با چشم پوشی بر این حقیقت، با توهم به سیاست بازدارندگی از طریق انتقاد و گفتگو، به تقویت تروریسم در منطقه بر محوریت رژیم ولایت فقیه کمک نمودند.

در بیانیه گروه «جی ۷» آمده است: «همه شواهد موجود آشکارا به ایران اشاره می کند. این حمله هیچ توجیهی نداشت. رفتار [رژیم] ایران در کنار حمایتش از نیروهای نیابتی و بازیگران مسلح غیر دولتی، تهدیدی برای صلح و امنیت بین الملل است.»

وزرای خارجه کشورهای بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا حمله مرگبار به کشتی «مرسر استریت» را «نقض آَشکار قوانین بین المللی» دانسته اند. بر اساس گزارش ستاد نیروهای مرکزی آمریکا و یک دیپلمات انگلیسی، پهپاد انفجاری که باعث مرگ یک بریتانیایی و یک رومانی شده است، ساخت جمهوری اسلامی است.

به دنبال حمله مرگبار رژیم به نفتکش «مرسر استریت» در سواحل عمان، نشان دادن انگشت اتهام به سمت رژیم کار دشواری نبود. راه اندازی جنگ نیابتی در دیگر کشورها، باج گیری، گروگان گیری، تهدید به بستن تنگه هرمز، مرگ بر این و مرگ بر آن، آتش زدن پرچم و تولید موشک و پروار کردن حزب الله در لبنان با هدف نابودی اسرائیل ... همه اینها به نقش رژیم تاکید می کند. تشخیص نوع پهپاد انفجاری ساخت رژیم در حمله به کشتی «مرسر استریت» توسط بریتانیا و تایید آن از طرف سنتکام بخش ساده مساله برای پی گیری حقوقی نقض قوانین بین المللی در شورای امنیت است. شکایت بریتانیا به شواری امنیت و حمایت کشورهای دیگر از این شکایت، که تبدیل به جبهه ای در برابر رژیم شده است، اگر چه بسیار مهم است ولی بستگی به جدی بودن دیگر کشورهای درگیر در کارگیری فشار بیشتر است که می تواند بر بازدارندگی این گونه تنشهای خطرناک تاثیرگذار باشد.

از بعد دیگر اگر به این مساله نگاه شود می بینیم که رژیم با توجه به خیزشها و اعتراضهای مردمی در داخل و بن بست در مذاکرات برجامی در وین، به شرایط پرتنش و جنگی احتیاج دارد. به ویژه این که اتاق فکر رژیم می داند که طرفهای مقابل اهل جنگ نیستند و بنابراین شرایط نه جنگ نه آرامش را بهترین شرایط برای خود می داند.

از سویی دیگر در حالی که هزینه مذاکرات وین برای رژیم رو به افزایش است، اقدامات حزب الله لبنان با موشک پرانی به اسرائیل، برای بالا بردن وزن رژیم در مذاکرات است. موشک پرانی حزب الله به اسرائیل در حالی است که مردم لبنان، در برگزاری سالگرد انفجار بیروت، تنفر خود را نسبت به حزب الله نشان داده و خواهان قطع دخالتهای رژیم ایران در کشورشان شدند.

در حالی که مردم لبنان با پرتاب راکت از طرف حزب الله به اسرائیل که مانند کارت دعوت برای جنگ در وضعیت بحرانی لبنان است، مخالفت کرده اند، سرکرده سپاه پاسداران، حسین سلامی با پذیرایی از قائم مقام دبیرکل حزب الله در تهران روز شنبه ۱۶ مرداد، به نقش خرابکارانه قاسم سلیمانی تاکید کرد. در حالی که مردم ایران در فقر و بی آبی به سر می برند، ورود قائم مقام نصرالله در ایران برای گرفتن کمک مالی نشان می دهد که چرا رژیم تلاش می کند تحریمها برداشته شود و توافق برجام زنده شود. حسن نصرالله در روز سه شنبه ۱۲ مرداد، اعلام کرده بود که به زودی هیاتی از طرف این حزب برای «واردات سوخت» «برای کمک به مردم لبنان» به ایران می رود. به پول و سلاح، سوخت مجانی هم اضافه شد. تاراج ثروت مردم ایران برای حفظ حزب الله در شرایط بحرانی و انفجاری لبنان به نفع مردم لبنان و ایران نیست بلکه برای حفظ و امنیت حزب الله است. بر این منظر هر گونه کاهش فشار بر رژیم و مماشات با آن، به تقویت مداخله گری تروریستی رژیم علیه مردم عراق و لبنان کمک خواهد کرد.  

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول