برخی از مهمترین حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در اردیبهشت 1391 

 

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

 

 

*روز شنبه 2 اردیبهشت، بیش از ۱۵۰ کارگر قراردادی نساجی مازندران در مقابل فرمانداری قائم شهر تجمع کرده و خواستار پاسخگوئی وضعیت شغلی خود در مقابل بی توجهی کارفرما و مسئولان استان شدند. به گزارش ایلنا، این سومین بار در سال جاری است که کارگران قراردادی نساجی مازندران در مقابل فرمانداری شهرستان قائم شهر تجمع نمودند. این تجمع اعتراض آمیز در حالی شکل گرفته که سوابق کاری کارگران در این کارخانه از دو تا ۱۶ سال است.

 

*کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان به سبب محقق نشدن وعده مسئولان برای حل مشکلات کارخانه روز یکشنبه 3 اردیبهشت در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس، کارخانه لوله سازی خوزستان، حدود ۴۰۰ کارگر رسمی و قراردادی دارد که قریب به پنج سال است با مشکلات این شرکت دست و پنجه نرم می کنند و حقوق آنها چندین ماه است که پرداخت نشده است.      

 

*به گزارش ایران کارگر، روز یكشنبه 3 اردیبهشت، 2500 كارگر اخراجی درمقابل اداره كار شهرستان شاهین شهر تجمع اعتراضی برگزاركردند. یكی از فعالان كارگری در اصفهان گفت؛ هزار تن از این كارگران، اخراج شده شركت «حایر»، تولید كننده لوازم برقی خانگی مانند تلویزیون، یخچال و... بوده و حدود 1500 تن از این کارگران اخراجی شركتها هستند.

 

*جمعی از کارکنان شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن(تراورس) در اعتراض به جابه جایی اجباری کارکنان به شرکتی خصوصی، روز دوشنبه 4 اردیبهشت دست از کار کشیده و مقابل فرمانداری طبس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس علت اصلی اعتراض و تجمع این کارکنان و کارگران که حدود 6 تا 8 سال سابقه کار در شرکت تراورس دارند، عدم تمدید قراردادهای کار، انتقال و جابه جایی اجباری حدود 220 تن از کارکنان و کارگران شرکت نیمه دولتی تراورس به شرکت خصوصی فراسازان راه و ساختمان سمنان از ابتدای اردیبهشت امسال است.

 

*کارگران لوله سازی خوزستان روز دوشنبه 4 اردیبهشت درمقابل استانداری خوزستان اجتماع کردند. به گزارش ایلنا خواسته این کارگران راه اندازی مجدد کارخانه لوله سازی است.

 

*به گزارش روز پنجشنبه 7 اردیبهشت ایران کارگر، جمعی از كارگران شركتهای اقماری شركت ذوب آهن مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. کارگران شركتهای آذر نسوز و مهندسی قائم سپاهان پس ازپاسخ استاندار اصفهان و وعده وی برای رسیدگی به اعتراض آنها به تجمع خود پایان دادند.

 

*پس از تجمعهای بی نتیجه کارگران اخراجی شهاب خودرو در مقابل نهاد ریاست جمهوری و وزارت رفاه کار و تامین اجتماعی، این کارگران در روز شنبه 9 اردیبهشت  برای دومین بار در خیابان آزادی مقابل وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی تجمع کردند. 

*به گزارش ایلنا از مجموع ۶۵۰ کارگر شهاب خودرو که پس از پایان تعطیلات، با عدم تمدید قرارداد کاریشان اخراج شده بودند، در حدود ۲۰۰ نفر در این تجمع حضور  داشتند.

 

*روز شنبه 9 اردیبهشت تعداد زیادی از کارگران نساجی مازندران که شامل کارگران قراردادی و رسمی این شرکت هستند در مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع كرده و خواستار پاسخگویی مسئولان نسبت به صدور بخشنامه اخیر کارفرمایی شدند.

به گزارش ایلنا، این كارگران با تجمع در خیابان اصلی قائمشهر باعث توقف عبور و مرور از این خیابان شدند تا به این طریق اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند.

 

*روز دوشنبه 11 اردیبهشت، خانواده کارگران شهرداری منطقه 10 به همراه فرزندانشان در خیابان کارون، خیابان بهنود تجمع اعتراضی برپا كردند. به گزارش ایران کارگر، این خانواده ها شعار می دادند؛ ما گرسنه ایم و حقوق مان را می خواهیم.

 

*کارگران شرکت یاسان اراک در روز دوشنبه 11 اردیبهشت، در محل این شرکت واقع در قطب صنعتی شماره یک اراک در اعتراض به عدم پرداخت حقوق بیکاریشان تجمع کردند.

 

*به گزارش کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران کشتارگاه کشت و صنعت مهاباد به دلیل عدم افزایش حقوق از طرف کارفرما روز دوشنبه 11 اردیبهشت دست به اعتصاب زده اند.

 

*روز شنبه 16 اردیبهشت، کارگران نساجی مازندران با خانواده هایشان مقابل استانداری مازندران تجمع کردند. به گزارش مازندنومه، این تجمع که به طور پی در پی در حال برگزاری است و در سال جدید نیز چند بار در فرمانداری قائم شهر و جلوی استانداری مازندران برگزار شده است، به دلیل 20 ماه حقوق و مطالبات انباشته شده جمعی از کارگران نساجی صورت می گیرد.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، 800 تن از پرسنل رسمی بیمارستان شهید لبافی نژاد روز شنبه 16 اردیبهشت، طی طوماری به مدیرعامل تامین اجتماعی اعتراض خود را مبنی بر درج اخبار واگذاری این بیمارستان به دانشگاه شهید بهشتی اعلام نمودند.

                    

*روز شنبه 16 اردیبهشت، بازنشتگان كارخانه فولاد اصفهان مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان تاکنون نامه هایی برای پیگیری مشکلاتشان به کمیسیون تلفیق نوشته اند ولی این کمسیون هیچ ترتیب اثری به نامه ها و گزارشات آنان نداده است.

 

*به گزارش کُردپا، جمعی از کولبران مناطق مرزی کُردستان، روز یکشنبه 17 اردیبهشت، در اعتراض به فشار و محدودیتهای اعمال شده از سوی حکومت اسلامی ایران، در نزدیکی مرز حاج عمران شهرستان پیرانشهر دست به اعتصاب زدند.

 

*به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر، حدود ۱۰۰ تن از معلولان روز دوشنبه 18 اردیبهشت، به علت عدم شارژ کارت مربوط به پرداخت هزینه ایاب و ذهاب آنان، مقابل مجلس حضور یافته و اقدام به تحصن کردند.

 

*کارگران شرکت لوله سازی خوزستان در ادامه اعتراضات متوالی خود روز دوشنبه 18 اردیبهشت، مقابل استانداری خوزستان تجمع اعتراض آمیز تشکیل دادند. به نوشته مردمسالاری، تمام حرف این کارگران کار کرده و حقوق نگرفته، این است؛ اول: راه ‏اندازی شرکت لوله سازی خوزستان دوم: تایید بازنشستگی کارگران، سوم: پرداخت حقوق 34 ماه عقب افتاده‏ شان.

 

*به گزارش روز دوشنبه 18 اردیبهشت سایت قانون، حدود 2 هزار تن از کارگران نی‌بُر شرکت کشت و صنعت کارون شوشتر که از کار بیکار شدند دست به تجمع اعتراض زدند. این گزارش یادآور می شود، کارگران «نی‌بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر در اواخر فروردین ماه سال جاری نیز در اعتراض به عدم محاسبه سنوات بیمه ای و افزایش نیافتن دستمزد خود در سالهای گذشته، دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کرده بودند.

 

*به گزارش روز سه شنبه 19 اردیبهشت کانون مدافعان حقوق کارگر، كارگران مجتمع های پتروشیمی ماهشهر به بخشی از خواسته های خود رسیده و كارفرما موافقت كرده كه بخشی از خواسته های كارگران را به اجرا در آورد. مطابق این موافقت، كلیه كاركنان مجتمعهای پتروشیمی ماهشهر كه بیش از ده سال سابقه كار دارند به صورت رسمی استخدام خواهند شد و از حالت قراردادی بیرون خواهند آمد و دست شركتهای پیمانكاری در این زمینه كوتاه خواهد شد.

 

*به گزارش كمیته هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكل های كارگری، كارگران شركت ساختمانی صلب استیل واقع در جاده كامیاران–سنندج روز پنجشنبه 21 اردیبهشت در پی عدم پرداخت 4 ماه حقوق از طرف شركت مذكور دست از كار كشیدند.

 

*کارگران کارخانه پارس سرام در اعتراض به قطع اضافه کاری و سایر مزایای جانبی در روز دوشنبه 25 اردیبهشت، در داخل کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، ۱۷ روز است ۴۵۰ تن از کارگران کارخانه پارس سرام قرچک در اعتراض به قطع اضافه کاری شان دست از كار كشده اند و در طول این مدت با تجمع در داخل کارخانه خواستار محاسبه اضافه کاری خود هستند.

 

*تعدادی از اعضای تعاونی مسکن اداره برق تهران روز چهارشنبه 27 اردیبهشت، برای پیگیری مطالباتشان مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.  به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس، تجمع کنندگان خواستار واگذاری زمینهایشان که قرار بود در هشتگرد به آنها داده شود، بودند. این چهارمین تجمع اعتراضی اعضای تعاونی مسکن اداره برق تهران است.

 

*به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر کیوسک داران تبریز در اعتراض به عملکرد سازمان میادین شهری شهرداری تبریز، روز یکشنبه 31 اردیبهشت، دست به اعتصاب زده و با بستن کیوسکهای روزنامه فروشی از فروختن روزنامه های سراسری و محلی خودداری کردند و در مقابل ساختمان مرکزی شهرداری تبریز در میدان ساعت تجمع کردند.

 

چند خبر از برگزاری اول ماه مه

مراسم اول ماه مه، روز جهانی کارگر روز چهارشنبه 6 اردیبهشت توسط تعدادی از کارگران و فعالان کارگری در اطراف شهرستان پاوه برگزار شد.

 

مراسم روز کارگر، اول ماه مه، در اطراف شهر کامیاران در روز جمعه 8 اردیبهشت، با حضور فعالان کارگری، اعضای کمیته هماهنگی و خانواده های آنان برگزار گردید.

 

به گزارش ایلنا، روز دوشنبه 11 اردیبهشت، کارگران شوشتر به دلیل عدم صدور مجوز راهپیمایی برای روز کارگر، مجبور شدند تا با برگزاری تجمعی در خانه کارگر شوشتر صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند.

 

با فراخوان كمیته برگزار كننده روز جهانی كارگر 2012 سنندج، روز سه شنبه 12 اردیبهشت(اول ماه مه) کارگران در شهر سنندج دست به تجمع زدند. این تجمع با حضور ماموران امنیتی و نیروهای انتظامی و لباس شخصی به تشنج کشیده شد. ماموران نیروی انتظامی و لباس شخصی با گاز فلفل و باتوم به تجمع کنندگان حمله کردند.

 

مراسم اول ماه مه، روز جهانی کارگر از سوی تعدادی از کارگران ساختمانی در روز سه شنبه 12 اردیبهشت، در شهر تهران منطقه لواسان برگزار شد.

روز سه شنبه 12 اردیبهشت، زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج مراسمی را به منظور بزرگداشت روز جهانی کارگر در سالن دوازده برپا کردند.

 

مراسم روز جهانی کارگر در شهر سقز در روز سه شنبه 12 اردیبهشت برگزار شد.

تعدادی از فعالان کارگری این شهر مراسم را در میدان کارگران ساختمانی واقع در وسط شهر سقز در خیابان فخررازی مشهور به رودخانه ولی خان که در بازار اصلی شهر می باشد برگزار کردند.

 

در پی تصمیم و برنامه ریزی گروههای کوهنوردی کارگران استان تهران در ۱۵ اسفند سال گذشته برای انجام شش برنامه مشترک در سال ۱٣۹۱، این گروهها برنامه گلگشت خود را به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر، در روز جمعه ۱۵ اردیبهشت در منطقه برغانِ شهر کرج برگزار کردند. دراین گلگشت حدود دویست تن از کارگران کارخانه های ایران تایر، سایپا، ایران خودرو دیزل، پارس خودرو، صنایع نیروگاهی و شرکت مپنا همراه خانواده هایشان حضور داشتند.

 

روز جمعه 8 اردیبهشت، به مناسبت روز جهانی کارگر مراسمی با حضور بیش از یک صد تن از کارگران، فعالان کارگری و خانواده های آنان و همچنین اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، در یکی از مناطق گیلان برگزار گردید.

 

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.   

 

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق