برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در خرداد 1391

 

جمع آوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

*روز دوشنبه اول خرداد، کیوسک داران تبریز در اعتراض به عملکرد سازمان میادین شهری شهرداری تبریز با بستن کیوسکهای روزنامه فروشی، از دسترسی به مطبوعات جلوگیری کردند.

به گزارش مهر، نداشتن اجازه برای برقرار کردن میز نمایش مطبوعات از سوی سازمان میادین ، تداخل قوانین شهرداری با فرهنگ و ارشاد اسلامی، بالا بودن اجاره بهای کیوسکها و اخذ عوارض و مالیات هنگفت در ابتدای واگذاری کیوسک جهت بهره برداری و بیمه نبودن کارکنان این بخش از جامعه دلیل این تجمع بوده است.

 

*روز چهارشنبه 3 خرداد، کارگران شرکت حمل نقل ریلی هستیا که حدود 6 ماه حقوق خود را دریافت نکرده و 5 ماه حق بیمه آنها به تامین اجتماعی واریز نشده، در اعتراض به این وضعیت دست به اعتصاب زدند.

به گزارش دی پرس، علاوه بر عدم پرداخت حقوق ، کارگران این شرکت به محیط نامناسب کار، آلودگی محیط کار و بسته بودن فضای کار، عدم محاسبه سختی کار اعتراض دارند.

 

*به گزارش فعالان کارگری، در پي اخراج تعداد زيادي از کارگران کارخانجات پاک پي - برفاب - بابک متال - کاشي ارينگ و عدم رسيدگي مسئولان اداره کار به وضعیت کارگران بيش از دويست کارگر روز پنجشنبه 4 خرداد در محوطه پارک ملت شهرکرد تجمع كردند.

 

*روز شنبه 6 خرداد تمامی رانندگان سواری مسیر سنندج به مریوان در اعتراض به عدم تناسب کرایه ی جابجایی مسافر با خدمات و هزینه های لازم، که به هیچ وجه جواب گوی مخارج زندگیشان را نمی دهد، دست به اعتصاب زده و از جابجایی مسافران خودداری نمودند. به گزارش کمیته‌ ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری این رانندگان خواستار افزایش کرایه ی جابجایی مسافر و یا کاهش خدمات، متناسب با زندگی انسانی خود شدند.

 

*روز یکشنبه ۷ خرداد، حدود ۵۰ نفر از کارگران مناطق هشت گانه شهرداری اهواز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق سه ماه گذشته و همچنین سایر مطالبات صنفی‌ خود در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

به گزارش ایلنا به نقل از دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان، مشکلات کارگران شهرداری ریشه ‌ای و در سالهای اخیر بسیار افزایش پیدا کرده است.

 

*روز یکشنبه 7 خرداد کارگران لوله سازی خوزستان مقابل سازمان تعاون، كار و رفاه اجتماعی تجمع اعتراضی کردند.

 

*بر اساس گزارش کمیته ‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، اعتصاب تعدادی از کارگران مسکن مهر سنندج واقع در شهرک بهاران، وابسته به شرکت «نقش ونما» که از 23 اردیبهشت آغاز شده همچنان تا روز یکشنبه 7 خرداد ادامه داشت.

 

*کارگران قسمت تونل سد آزاد، زیر نظر جهاد توسعه از شرکتهای وابسته به شرکت استراتوس، واقع در جاده ی سنندج–مریوان، در اعتراض به هفت ماه حقوق معوقه  خود از روز دوشنبه 8 خرداد  دست به اعتصاب زدند. به گزارش  كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكلهاي كارگري، اعتصاب این کارگران تا روز پنجشنبه 11 خرداد ادامه داشته است.

 

*اعتصاب 10 روزه کارگران و استاد کاران شرکت ساختمان سازی صلب استیل واقع در جاده کامیاران- سنندج در روز شنبه 13 خرداد با موفقیت به پایان رسید. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری این کارگران به علت پرداخت نکردن دستمزدهای معوقه خود اعتصاب کرده بودند و با پرداخت دستمزدهایشان توسط کارفرما به اعتصاب خود پایان داده و به سر کار بازگشتند.

 

*روز شنبه 13 خرداد، حدود 300 کارگر کوره‌ های آجرپزی روستای ساریقامیش در شهرستان بوکان به علت پایین بودن دستمزد روزانه‌ خود دست به اعتراض زدند.

به گزارش کوردپا، این کارگران به دلیل پایین بودن دستمزدها و عدم توجه از سوی کارفرمایان اعتصاب کرده و در محل کار خود حاضر نشدند.

 

*کارگران شرکت ریسندگی پرریس از روز چهارشنبه  17 خرداد، در اعتراض به شرایط مشقت بار خود اقدام به خاموش کردن دستگاههای تولید کرده و دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران در ادامه اعتصاب خود و به دنبال بی توجهی کارفرما به خواسته هایشان روز پنجشنبه 18 خرداد اقدام به برپایی تجمع اعتراصی در مقابل اداره کار سنندج کردند.

 

*کارگران كارخانه کیوان همدان روز شنبه 20 خرداد در اعتراض به عدم دريافت 3 ماه حقوق در مقابل درب اين كارخانه تجمع كردند. به گزارش ایلنا، این كارخانه در حال حاضر حتی از امکانات اولیه هم برخوردار نیست. كارگران معترض خصوصي سازي را عامل مشكلات خود مي‌ دانند. یکی از کارگران این کارخانه به خبرنگار ایلنا گفت؛ قبل از خصوصی سازی تعداد کارگران این واحد تولیدی به ۳۴۰ نفر می‌رسید که پس از خصوصي سازي، سهامدار این کارخانه ۷۰ کارگر را سریعاً و تعداد ديگري را به تناوب تعدیل کرد به طوری که هم اکنون ۱۷۰ کارگر در كارخانه كيوان کار مي‌كنند.

 

*كارگران شركت كشت و صنعت قشم روز شنبه 20 خرداد به خاطر عدم دریافت حقوق خود در مقابل درب ورودي ساختمان مركزي سازمان منطقه آزاد قشم تجمع کردند.

بنا به خبر روزنامه کیهان کارگران این شرکت با توجه به كمبود حقوق و مزاياي خود در برابر 11 ساعت فعاليت در فضاي باز و در شرايط تابش مستقيم نور خورشيد با گرماي بالاي 45 درجه و شرجي بودن هوا انتظار دارند که حقوق ماهانه به موقع پرداخت شود.

 

*رانندگان حمل سیمان تهران دور جدید اعتصاب خود را از روز شنبه 20 خرداد آغاز کردند وخواستار رسیدگی به مشکلات و افزایش کرایه حمل ونقل خود شدند.

به گزارش هرانا، رانندگان حمل سیمان تهران به دلیل پایین بودن کرایه‌ حمل و نقل برای دومین بار طی ۴ ماه گذشته دست به اعتصاب زدند.

 

*کارگران فضای سبز شهرداری اهواز روز شنبه 20 خرداد، در اعتراض به دريافت نكردن سه ماه حقوق، برای چهارمین روز دست از كار كشيده و در مقابل معاونت خدمات شهرداری اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا مسئولان شهرداری اعلام کردند؛ به دلیل این که خدمات فضای سبز شهرداری اهواز تحت نظر پیمانکار خصوصی است و پیمانکار به تعهدات خود عمل نمی‌کند این کارگران دچار مشکل شده ‌اند.

به گزارش ایلنا، به دنبال تجمع کارگران منطقه 5 شهرداری اهواز، کارگران فضای سبز منطقه 6 شهرداری این شهر نیز در روز شنبه 20 خرداد، در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه خود در مقابل استانداری اهواز تجمع کردند.

 

*کارگران شرکت پارسیان، وابسته به نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج، واقع در روستای قلیان، در اعتراض به سه ماه حقوق معوقه و عدم پاسخگویی کارفرمایان خود از روز شنبه 13 خرداد دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب تا روز یکشنبه 21 خرداد ادامه داشت.

 

*روز سه شنبه 23 خرداد جمعي از کارگران ساختمانی در اعتراض به نحوه اجرای بیمه کارگران ساختماني و همچنين قوانين جديدي كه در جهت محدوديت اين بيمه ‌ها وضع شده‌ مقابل مجلس رژیم تجمع کردند‌. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان که حدود 500 نفر تخمين زده مي‌شوند غالبا از اصناف کارگران ساختمانی استانهای قزوین، خراسان شمالی، مرکزی و البرز هستند.

 

*به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، روز دوشنبه 22 خرداد بیش از 500 تن از رانندگان تاکسی درون شهری سنندج، با به همراه داشتن تاکسی های خود، در اعتراض به سطح نازل درآمد و عدم تناسب آن با مخارج سرسام آور زندگی شان، ابتدا در مقابل ساختمان شورای شهر سنندج واقع در چهار راه فلسطین (ژاندارمری سابق) دست به اعتصاب زدند و سپس اعتصاب خود را به جلوی اتحادیه تاکسی رانی کشاندند.

 

*روز دوشنبه 22 خرداد تجمع گسترده تاکسي داران در تمامي نقاط شهر شاهرود به صورتي بود که موجب ترافيک شديد در تمامي محورهاي شهر از جمله مرکز شهر شده بود. به کزارش ایران کارگر بسياري از نيروهاي نظامي و انتظامي علیه این زحمتکشان اقدام کردند.

 

*جمعی از کارگران شرکت مخابرات آذربایجان غربی در اعتراض به شرایط بد شغلی و عدم بیمه کارگران و حقوق پایین خود در روز چهارشنبه 24 خرداد در مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری هرانا، این کارگران علت تجمع خود را شرایط بد شغلی و عدم بیمه کارگران و حقوق پایین خود برشمردند. در واکنش به این حرکت کارگری نیروهای امنیتی در خیابان ارتش مقابل دادگاه نظامی استان مستقر شده بودند.

 

*کارگران پیمانکاری بخش تعمیر و نگهداری پتروشیمی کارون (شرکت فیرمکو) در اعتراض به عدم بر آورده شدن خواسته هایشان از سوی کارفرما روز دوشنبه 22 خرداد دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این حرکت اعتراضی ظهر روز چهارشنبه 24 خرداد پس از حضور معاون وزیر نفت در امور صنعت پتروشیمی و مسئول صنایع پتروشیمی ایران، پایان یافت.

کارگران پیمانکاری پتروشیمی کارون نسبت به سایر همکاران خود در مجتمعهای پتروشیمی منطقه ماهشهر، تحت شرایط سخت تری مشغول به کار هستند و مزایای کمتری نیز دریافت می کنند. محصول این کارخانه پتروشیمی (تولوئن دی ایزوسیانات و سایر فراورده های جانبی و میانی آن) از خطرناک ترین مواد شیمیایی سرطانزا است و کارگران این پتروشیمی بویژه کارگران بخش تعمیرات همواره در معرض شدیدترین آلودگی ومسمومیت قراردارند. مالکیت پتروشیمی کارون در اختیار بخش خصوصی و شرکای آن از سه کشور ایران، سوئد و آلمان هستند.

 

*پس از گذشت 15 ماه از آغاز مبارزات کارگران پتروشیمیهای منطقه ماهشهر، وزارت نفت طی بخشنامه ای با عنوان «فوری» به مدیران مجتمعهای پتروشیمی دولتی در منطقه ماهشهر، دستور انعقاد قرار داد مستقیم با این کارگران را در تمامی سطوح و سوابق کاری صادر کرد.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بر اساس این بخشنامه مدیران پتروشیمیهای دولتی در منطقه ماهشهر می باید تا 25 خرداد 1391 لیست تمامی کارگران و کارکنان شرکتهای پیمانکاری را برای انعقاد قرارداد مستقیم در اختیار نهادهای ذیربط قرار دهند.

اسامی تعدای از شرکتهای پتروشیمی دولتی در منطقه ماهشهر عبارتند از: پتروشیمی بندر امام، شرکت پژوهش و فن آوری پتروشیمی، شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی، شرکت عملیات غیر صنعتی و خدمات صنایع پتروشیمی، شرکت کالای پتروشیمی، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی اروند، ره آوران فنون پتروشیمی و پتروشیمیهای تندگویان، فجر و خوزستان.

 

*روز دوشنبه 22 خرداد کارکنان شرکت قطعات توربین شهریار، که از جمله شرکتهای مهم صنایع برق است، در اعتراض به تعویق دستمزدهای خود دست به تجمع زدند. این تجمع، که تمام کارکنان این شرکت اعم از کارگر، مهندس و پرسنل اداری را دربرمی گرفت، در مقابل دفتر هیات مدیره شرکت برگزار شد.این تجمع تا پایان ساعت اداری طول کشید. بر اثر ایستادگی و پافشاری اعتراض کنندگان یک روز بعد بخشی از دستمزدهای معوقه کارگران پرداخت شد و برای پیگیری دیگر مطالبات قرار شد روز شننبه 26 خرداد تعدادی از کارگران به عنوان نماینده با رئیس هیات مدیره دیدار کنند. روزهای سه شنبه و چهارشنبه 23 و 24 خرداد تمام کارگران و مهندسان و پرسنل اداری دست از کار کشیدند، به طوری که گویی شرکت به طور کامل تعطیل شده است.

به گزارش یک کارگر صنعت برق مندرج در وبلاگ کارگران نیروگاههای ایران، مطالبات کارکنان شرکت قطعات توربین شهریار به شرح زیر است:

1- پرداخت کامل دستمزدهای معوقه، کارانه، اضافه کاریها و پول ناهار ماه رمضان سال گذشته.

2- تجدید قرارداد بیمه تکمیلی درمانی با بیمه دانا (این بیمه در حال حاضر از پذیرش کارگران بیمار شرکت سر باز می زند).

3- فعال تر شدن کمیته های داخلی شرکت (کمیته وام، کمیته احکام اداری و...).

4- پرداخت هزینه بیمه بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی به طوری که بازنشستگی کارگران دچار اخلال نشود.

 

*روز شنبه 27 خرداد کارگران ریسندگی پرریس پس از 11 روز به اعتصاب خود پایان دادند به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در یازدهمین روز اعتصاب کارگران ریسندگی پرریس، هیات تشخیص اداره کار سنندج با حضور کارفرما به شکایت این کارگران از کارفرما رسیدگی کرد. کارگران پرریس با خواست 9 ماه دستمزد معوقه، عیدی، بن و پاداش سال 1390 و پرداخت مانده مرخصیهای چهار سال گذشته خود در روز 17 خرداد ماه جاری دست به اعتصاب زدند.

 

محدودیت برای فعالان کارگری به نفع چه کسانی است؟

فشار به سندیکای کارگران اتوبوسرانی شرکت واحد به جهت برگزاری جلسات هیات مدیره و درپی آن دستگیری اعضای کمیته هماهنگی که برای مجمع عمومی خود گرد هم آمده بودند، نه تنها نقض حقوق انسانی و منشور جهانی سندیکاها و مقاوله نامه های سازمان بین المللی کار، امضا شده توسط دولت مردان قبلی و فعلی است، بلکه زیرپاگذاشتن اصول 26 و 9 قانون اساسی نیز می باشد. تدوین کنندگان اصل 26 قانون اساسی به خوبی دریافته بودند که دیکتاتوری شاه نباید دوباره تکرارشود و عضویت در یک نهاد حقی است انسانی به همین خاطر تاکیدکردند که «هیچکس را نمی توان از شرکت درآنها منع و یا به شرکت در یکی از آنها مجبور ساخت» و در اصل 9 نیز متذکر شده اندکه «هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادیهای مشروع را هرچند با وضع قوانین و مقررات،سلب کند».

پس از30 سال ازتدوین این قوانین امروزشاهدبرخوردهایی غیرانسانی وزیر پا گذاشتن فصل سوم قانون اساسی(حقوق ملت) هستیم.چه کسانی خواهان اجرایی نشدن فصل سوم قانون اساسی هستند؟ وبه نفع چه کسانی است که کارگران خواهان حقوق اجتماعی وصنفی خود، دربند باشند؟ و سندیکاها وتشکلهای کارگری در محدودیت؟ سندیکاها منافع چه کسانی را تهدید می کنند؟ ما کارگران فلزکارمکانیک تاسف و نگرانی خود را از این روند اعلام کرده و بازهم اعلام می کنیم که این گونه برخوردها بافعالان کارگری مورد اعتراض کلیه سندیکالیستهای ایران است. ماخواستار آزادی فوری کلیه زندانیان کارگری دربند هستیم.

کارگران فلزکار مکانیک

30 خرداد 1391

 

تجمع خانواده های کارگران زندانی

روز سه‌شنبه ٣٠خرداد جمعی از خانواده های فعالان کارگری بازداشت شده در کرج در مقابل دادسرای انقلاب کرج واقع درخیابان آزادگان تجمع کردند. دو نفر از تجمع کنندگان پس از ساعتها انتظار موفق شدند تا به واحد بایگانی کامپیوتر دادسرا مراجعه کنند و از وضعیت زندانیان اطلاعی حاصل کنند.

به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری بر اساس اظهارات مسئولان مربوطه، نام هیچ یک از بازداشت شدگان و حتی کسانی که قبلا آزاد شده اند در دادسرا ثبت نشده است. خانواده های کارگران بازداشتی مجبور شدند به زندان رجایی شهر و اداره اطلاعات مراجعه کنند.

لازم به ذکر است که میترا همایونی ، سعید مرزبان، فرامرز فطرت نژاد، مسعود سلیم پور و سیروس فتحی از کارگران و فعالان کارگری در شهر رشت هستند که احتمالا به زندان شهر کرج منتقل شده‌اند.

 

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

 

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق

 

منبع: نبرد خلق شماره 324، پنجشنبه اول تير 1391(21 ژوئن 2012)