برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در تیر 1391


جمع آوری و تنظیم: زینت میرهاشمی


*اعتصاب رانندگان بزرگ ‌ترین کارخانه سیمان ایران (کارخانه سیمان تهران) که از روز شنبه 27 خرداد آغاز شده بود چهارشنبه 31 خرداد، وارد پنجمین روز خود شد.
این اعتصاب از ساعت ۵ بامداد تا ۵ بعد از ظهر ادامه داشت و ماموران امنیتی، حراست کارخانه، فرمانداری شهر ری و پیمانکار، رانندگان را تهدید به اخراج از شرکتهای حمل بار و دستگیری نمودند.

*صد‌ها تن ازکارگران شهر داری ارومیه در روز یکشنبه 4 تیر در اعتراض به حذف پیمانکار در مقابل ساختمان شهرداری ارومیه تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری ارومیه پس از اتمام قرداد با پیمانکار قبلی به مدت دو ماه به طور مستقیم با شهرداری همکاری کرده‌اند که در حال حاضر با روی کار آمدن پیمانکار جدید، حاضر به همکاری مجدد به صورت قرار داد شرکتی نشدند و با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری ارومیه نسبت به این موضوع معترض شدند.

*از صبح روز دوشنبه 5 تیر، ۴۸ کارگر شرکت ریسندگی خاور رشت در زیر آفتاب گرم این شهر مقابل استانداری گیلان تجمع کردند. به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران تاکید کرند:«جلوی خانواده‌های خود شرمنده هستیم.» یکی از کارگران این کارخانه در حاشیه این تجمع در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهارداشت: این واحد صنعتی روزی از بهترین کارخانجات استان و کشور که آوازه کیفیت ومحصول ان حتی به اروپا نیز رسیده بود. او با بیان این که ظرفیت تولید این کارخانه بسیار زیاد بوده و گنجایش فعالیت ۸۰۰ کارگر را در گذشته داشته است تصریح کرد؛ کارخانه خاور تا سال ۱۳۷۵ به کشورهای زیادی از جمله تایلند آلمان، سوئد، سویس و غیره صادرات نخ داشته است. این در حالیست که هم اکنون این کارخانه با داشتن ظرفیت بالای تولید دچار مشکل شده و هم اکنون تولیدی ندارد.

*روز دوشنبه 5 تیر بیش از 50 تن از کارگران آهن ‌آلات فروشیهای سنندج در اعتراض به پایین بودن دستمزدهایشان مقابل دفتر اتحادیه‌ کارفرمایان آهن ‌آلات تجمع کردمد. به گزارش کمیته‌ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری این کارگران خواستار افزایش دستمزد با درنظر گرفتن افزایش قیمت اجناس و بالا رفتن تورم شدند. در این تجمع کارگران موفق شدند دستمزد را از قرار کیلویی 7 تومان به کیلویی 10 تومان افزایش دهند.

*روز پنجشنبه 8 تیر، شماری از دوستداران محیط‌ زیست، فعالان و تشکلهای غیردولتی حامی محیط زیست نظیر جمعیت دیده ‌بان طبیعت، باشگاههای کوهنوردی، ستاد مردمی حفاظت از طبیعت شاهرود و...تجمعی در مقابل فرمانداری شاهرود برگزار کردند. به گزارش ایسنا آنها از مسئولان مربوطه خواستند که:«از احداث جاده پنجم شاهرود- شمال در جنگل سه میلیون ساله اَبَر که هیچ‌ گونه توجیه اقتصادی و اجتماعی ندارد و تنها بر اساس وعده ‌های انتخاباتی کاندیداهای مجلس و کسب منافع زمین‌ خواران و مافیای چوب بوده است جلوگیری کنند.»
جنگل اَبَر از قدیمی ‌ترین جنگلهای هیرکانی و مربوط به دوره سوم زمین ‌شناسی است که با ۳۵ هزار هکتار وسعت در ۵۰ کیلومتری شمال شرق شاهرود در مجاورت روستای اَبَر واقع شده است. این جنگل با داشتن بیش از ۸۵ گونه گیاهی و دهها گونه جانوری یکی از نقاط بِکر زیست‌ محیطی در سطح جهان محسوب می‌شود که تنها گیاهان دارویی موجود در آن به عنوان یک بانک از گیاهان دارویی محسوب می‌شود.

*کارگران شرکت صنایع ریخته‌گری ايران با امضاي طوماری نسبت به عدم اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی و نوسازی صنایع اعتراض کردند.
به گزارش روز دوشنبه 12 تیر ایلنا، کارگران صنایع ریخته‌گری ایران با امضاي طوماری خطاب به رئيس کمیسیون کارگری شهرستان ساوه نسبت به عدم اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی و نوسازی صنایع و به تبع بازنشستگی پیش از موعد با ۲۵ سال سابقه کار معترض شدند.
به گفته کارگران صنایع ریخته‌گری ایران، سازمان تأمین اجتماعی عدم اجرای ماده ۱۰ قانون بازسازی و نوسازی صنایع را ناشی از عدم همکاری معاونت پشتیبانی دولت دانسته است.

*کارکنان مرکز پاسخگویی ۱۱۸ مخابرات شیراز در پی اعتراض به نحوه عقد قراردادهای جدید، روز سه شنبه 13 تیر در مقابل استانداری فارس تحصن کردند.
به گزارش «خبر جنوب» چاپ شیراز، کاهش ساعت کار، خدشه دار شدن به سنوات کاری، حذف مزایایی چون حق مسکن، حق اولاد با بن کارگری از جمله موارد مورد اعتراض کارکنان این مرکز بود.

*روز شنبه 17 تیر، تمام کارگران کشتارگاههای مرغ کرمانشاه دست به اعتصاب زدند.
به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، دولت به کشتارگاههای مرغ در کرمانشاه اعلام کرده که آنان موظّفند هر کیلو مرغ را با با نرخ 5000 تومان تحویل عاملان جزء داده تا آنها با مبلغ 5200 تومان به دست مصرف کنندگان برسانند. کشتارگاههای مرغ اعلام داشتند که حداقل قیمت تمام شده برای آنها بابت هر کیلو مرغ 6000 تومان است.
از سوی دیگر، مراکز پرورش مرغ به دلیل گران شدن دارو، خوراک دام و طیور، و هم چنین به خاطر افزایش قیمت انرژی شامل برق، گاز و آب، نمی توانند با قیمت تعیین شده توسط دولت مرغ را به کشتارگاه بفروشند. بر این اساس کشتارگاههای مرغ کرمانشاه اعلام داشته اند که تا مشخص شدن وضعیت قیمت ها به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.

*تحصن و اعتصاب کارکنان مرکز اطلاعات تلفن ۱۱۸ شیراز در اعتراض به تحمیل قراردادهای جدید از سوی پیمانکار، در روز یکشنبه 18 تیر وارد پنجمین روز خود شد.

*700 کارگر شرکت سیمان سپاهان در اصفهان در اعتراض به نابرابریهای شغلی خود با کارگران رسمی روز دوشنبه 19 تیر، دست به اعتصاب زدند. مسئولان اداره کار این استان ضمن تأیید وجود نابرابری، عدم پرداخت حقوق قانونی معترضان را رد می‌کنند.
به گزارش ایلنا، کارگران معترض شرکت سیمان سپاهان در اصفهان با واسطه‌ گری شرکتهای پیمانکاری و به ‌طور غیرمستقیم با کارخانه همکاری می‌کنند. این اعتصاب پس از سه روز با موفقت نسبی خاتمه یافت.

* 100 تن از مجموع ۳۰۰ عضو تعاونی مسکن کارگران نساجی کردستان روز دوشنبه 19 تیر، در اعتراض به عدم صدور مجوز ساخت مقابل اداره مسکن و شهر سازی استان تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، اداره مسکن و شهرسازی استان کردستان با بلاتکلیف کردن تعاونی مسکن کارگران نساجی مجوز ساخت مسکن برای این تعاونی را صادر نمی‌کند و این در حالیست ۱۱ سال است زمین برای ساخت مسكن كارگران خریداری شده است.

*روز سه شنبه 27 تیر، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی شوشتر در اعتراض به عدم افزایش مستمریشان در سال 1391 در مقابل کانون بازنشستگان اين شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مستمری بگیران تامین اجتماعی شهرستان شوشتر به نمایندگی از ۱۲ هزار بازنشسته این شهرستان در اعتراض به عدم افزایش حقوقشان بعد از گذشت چهار ماه از سال در مقابل کانون بازنشستگان این شهر تجمع کردند.

*کارگران اخراجی کارخانه پیچ و مهره سیرجان با نام کامکان در اعتراض به اخراج خود روز شنبه 31 تیر، مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.
به گزارش فارس، کارگران در اعتراض به اقدام کارخانه اعلام کردند که برخی از آنها 15 تا 20 سال سابقه کار دارند و در این سن‌ چگونه می‌توانند‌ کار‌ دیگری داشته باشند.
علی اندایش نماینده کارگران اخراجی که خود نیز سرپرست بخشی از کارخانه بوده می‌گوید: اگر دستگاههای شرکت تعطیل شده است و تولید نمی‌کند، چرا پیچ و مهره با نام همین شرکت از چین وارد می‌شود.

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.
 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق