برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مرداد 1391

 

گردآوری و تنظیم زینت میرهاشمی

 

*روز دوشنبه 2 مرداد رانندگان کارخانه سیمان خزر دست به اعتصاب زدند و در نتیجه جا به ‌جایی سیمان تولیدی این کارخانه متوقف شد. این کارخانه كه زير نظر فرمانداري استان گيلان فعاليت مي‌كند، از 10 روز قبل تولید خود را به دليل پاره‌اي از مسائل متوقف كرده است.

به گزارش ایسنا، دلیل اعتصاب رانندگان اعتراض به نرخ اعلام شده از سوی فرمانداری بود. علاوه بر این  کارخانه برای پرداخت حقوق کارگران نیز با مشکل مواجه است.

کارخانه سیمان خزر واقع در شهر رودبار یکی از بزرگ‌ ترین کارخانه ‌های سیمان کشور است که بخش عمدهٔ تولیدی خود را به استانها هم‌جوار و خارج از کشور صادر می‌کند.

 

*گروهی از کارکنان و بازنشستگان شرکت برق تهران روز سه ‌شنبه ۳ مرداد به ‌علت دریافت نکردن زمینهای خود از سوی تعاونی این شرکت در مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش سایت خانه ملت، نماینده این کارکنان با بیان این که جمعیت ثبت ‌نام کنندگان خرید زمین تعاونی بسیار زیاد است٬ گفت: این مالباختگان به سه گروه کارکنان٬ بازنشستگان و افراد آزاد تقسیم شده‌اند.

 

*روز سه شنبه 3 مرداد، کارگران شهرداری اهواز در اعتراض به عدم دریافت حقوق 5 ماه اخیرشان در پارک علامه واقع در محل «400 دستگاه» شهر اهواز تجمع کردند. این کارگران از سوی ماموران کانتریهای منطقه 11 و 24 سه راه باهنر مورد یورش قرار گرفتند و 15 تن از کارگران معترض هم توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

 

*کارگران اخراجی صنایع الوند همدان در روز پنجشنبه 5 مرداد در مقابل استانداری این شهر تجمع کردند. به‌ گزارش ایلنا این کارگران که استخدام دایم بوده به اخراج غیر قانونی خود که در خرداد سال ۱۳۸۹ صورت گرفته اعتراض داشته و خواستار دریافت حقوق ۲۶ ماهه خود هستند.

 

*روز چهارشنبه 5 مرداد، كارگران صنايع تبديلي الوند همدان، در اعتراض به دريافت نكردن حقوق و از كار بيكار شدن خود برای سومین روز تجمع اعتراضی برپاکردند.

به گزارش همدان پرس، كارگران صنايع تبديلي الوند بعد از تجمع روز اول مقابل استانداری، روز دوم در مقابل فرمانداري شهرستان بهار و روز سوم در مقابل استانداري همدان تجمع کردند. به گفته نماينده کارگران، مسئولان استانداري اعلام كردند كه موضوع و شكايت آنها را بررسي و پيگيري خواهند كرد و در جلسه ‌اي با نماينده كارگران نتيجه را اعلام خواهند كرد.

لازم به ذکر است که کارخانه صنایع تبدیلی الوند همدان از جمله 31 پروژه مهر ماندگار در استان است.

 

*روز شنبه 7 مرداد، كارگران نساجي مازندران در اعتراض به پرداخت نشدن حق و حقوق و مطالبات معوقه از سوي كارفرما، در مقابل ساختمان فرمانداري قائمشهر اجتماع كردند.

به گزارش کیهان، كارگران خواستار پيگيري و رسيدگي مشكلاتشان از سوي مسئولان و كارگزاران دولتي شدند. كارگران نساجي مازندران 24 تا 25 ماه است كه حقوق دريافت نكرده اند.

 

*روز یکشنبه 8 مرداد، گروهی از کارگزاران مراکز مخابرات روستایی آذربایجان غربی با تجمع مقابل مجلس خواستار اجرای کامل طرح بیمه کارگزاران مخابرات روستایی بر اساس مصوبه قوه مقننه شدند.

به گزارش ایلنا، ‌کارگزاران مخابرات روستایی، ارائه دهندگان خدمات مخابراتی در روستاها هستند که شرکت مخابرات آنها را پیمانکار دانسته و در نتیجه از ارائه خدمات بیمه ای به آنان خودداری می کند

 

*روز دوشنبه 9 مرداد، جمعی از رانندگان و کارگران کارخانه آب‌ معدنی کریستال ولی آباد چالوس مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.

به گزارش فارس، این کارگران از تعطیلی 10 روزه این کارخانه خبر دادند و گفتند: مدیران کارخانه دست از تولید برداشته‌اند. این کارخانه 150 تا 200 تن کارگر و راننده و توان تولید 15 هزار بسته آب‌ معدنی در روز را دارد.

 

*کارگران اداره راه و شهرسازی دشتستان روز سه شنبه 10 مرداد در دفتر موسوی نژاد، نماینده مجلس تجمع کردند. به گزارش بوشهر نیوز به دنبال این تجمع اعتراضی شمسی، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی دشتستان و همچنین دهقایدی، معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری این شهرستان با حضور در دفتر موسوی نژاد و شنیدن مشکلات این کارگران به آنان قول پیگیری و رفع مشکلات دادند.

 

*کارگران و کارگزاران شرکت مخابرات شهرستان لارستان در اعتراض به تبدیل قرارداد كاری‌  خود روز دو شنبه 16 مرداد، در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، کارگران مخابرات شهرستان لارستان با سوابق پنج تا ۲۶ سال در اعتراض به اقدام کارفرمای خود نسبت به تغییر قرارداد خود به ۱۵ روز ابراز نارضایتی کرده و از تغییر شرایط كار و تهدید امنیت شغلی خود ابراز ناامیدی کردند.

 

*کارگران کارخانه بانی پلاست غرب، سازنده کانالهای کولر، در اعتراض به سه ماه حقوق معوقه شان روز چهارشنبه 18 مرداد مقابل اداره کار سندج تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این کارخانه علاوه بر سه ماه حقوق معوقه، بیش از ده ماه است که حق بیمه آنها به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

 

* روز شنبه 21 مرداد، کارگران نساجی مازندران پس از تجمع مقابل فرمانداری قائمشهر، وقتی با عدم پاسخگویی شفاف فرماندار مواجه شدند با نشستن مقابل فرمانداری خیابان اصلی شهر را بستند.

به گزارش ایلنا، نساجی مازندران پس از اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و جریان خصوصی سازی به دلیل سوء مدیریت و عدم نظارت دولت و همچنین واردات بی‌رویه کالاهای مشابه تولیدات این کارخانه دچار بحران مالی شده است. نساجی مازندران در دو دهه گذشته بیش از 7000 کارگر داشته که این تعداد طی چند سال اخیر به 765 نفر کاهش یافته است.

نساجی مازندران متشکل از نساجی تلار، نساجی طبرستان، گونی بافی و فاین نایس و نساجی تجن است که کارگرانشان با عدم دریافت بیش از ۲۶ ماه حقوق در شرایط سختی به سر می‌برند.

 

*از صبح روز دوشنبه 23 مرداد صدها تن از کارگران کارخانه های صنایع فلزی شماره 1و 2 در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای خود و خلف وعده های کارفرما و سازمان حمایت از صنایع، از مقابل این کارخانه ها در خیابان صنایع فلزی دست به راهپیمایی به سمت جاده قدیم کرج (بزرگراه فتح) زدند و به مدت دو ساعت باند اصلی این بزرگراه به سمت تهران را بستند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال این اقدام اعتراضی از سوی کارگران صنایع فلزی، نیروهای انتظامی و امنیتی و لباس شخصی در محل حاضر شدند و تلاش کردند با تهدید و همچنین وعده رسیدگی به مشکلات کارگران، آنان را از ادامه اعتراض و بستن جاده باز دارند اما کارگران با اصرار بر تحقق خواستهای خود همچنان به اعتراض خود ادامه دادند.

 

*روز سه شنبه 24 مرداد، کارگران کارخانه های صنایع فلزی تحت تدابیر شدید امنیتی در مقابل ساختمان اصلی وزارت صنایع در تقاطع خیابان نجات اللهی و سمیه دست به تجمع اعتراضی زدند.  به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، نیروهای انتظامی و امنیتی و گارد ویژه به طور گسترده ای تا شعاع چند کیلومتری ساختمان وزارت صنایع و معادن مستقر شدند و کارگران معترض عملا در محاصره شدید این نیروها قرار گرفتند.

در پی تجمع صدها تن از کارگران صنایع فلزی ایران در روزهای دوشنبه 23 مرداد و سه شنبه 24 مرداد، مدیریت دولتی صنایع فلزی ایران با حضور در جمع معترضان با دریافت چک از صاحب اصلی کارخانه وعده پرداخت حقوق معوقه بهمن، اسفند و عیدی سال گذشته را داد. به گزارش ایلنا پرداخت دستمزد و حقوق کارگران صنایع فلزی ایران حدود هشت ماه به تعویق افتاده است.

 

*روز سه شنبه 24 مرداد، بلوار کاشانی شهر همدان خواستگاه زنان و مردان معترضی بود که خواهان عدل و داد و باز ستانی حق و حقوق خود بودند. به گزارش همدان پرس، اجتماع كنندگان كه جمعيت آنان حدود 500 تا 700 نفر متغير بود از کارکنان علوم پزشکی همدان بوده که به نشان اعتراض نسبت به کسورات فیش حقوقی تا سقف حدود 300 هزار تومان مقابل ساختمان اداری دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان واقع در چهار راه خواجه رشید تجمع کرده و بیش از هر چیز دیگری بی حرمتیهایی که به آنها روا شده و از ورود آنها به اداره مخاطب پرداخت حقوق خود ممنوع شده بودند اعتراض داشتند.

 

*کارگران کارخانه صنایع تندر در اعتراض به عدم دریافت ۱۸ ماه حقوق و حق بیمه پرداخت نشده، روز چهارشنبه 25 مرداد در مقابل استانداری گیلان تجمع کردند.

به گزارش فارس، نماینده کارگران معترض با بیان این که مدت سه سال است دفترچه‌ های بیمه کارگران تمدید نشده است، گفت؛ کارفرمای شرکت صنایع تندر با دریافت تسهیلات، آن را در جای دیگر هزینه کرده و حقوق و حق بیمه کارگران را پرداخت نکرده است.

این کارخانه از سال 1352 تاسیس شد و در ابتدا دولتی بود که در سال 1370 خصوصی شد. تولیدات این کارخانه دینام و استارت خودرو است.

 

*به گزارش انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، کارگران شرک کیسون در پالایشگاه گاز فاز 12 واقع در کنگان در اعتراض به نپرداختن سه ماه حقوقشان بعد از ظهر روز پنج شنبه 26 مرداد  دست از کار کشیدند. در پایان همین روز کارفرما به میان کارگران آمده و وعده پرداخت حقوقها را به زودی داد. روز جمعه کارگران با وعده کارفرما به سر کارشان رفتند.

 

*روز سه شنبه 31 مرداد، تعداد کثیری از کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست مقابل دفتر مرکزی این سازمان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش عصرخبر، كاركنان سازمان حفاظت محيط زيست پس از مراجعه به محل كار خود با فيشهاي حقوقي مواجه شدند كه در آن رقم درج شده مقابل اضافه كار و حق ماموريت صفر بود. تجمع کنندگان اظهار کردند که این کاهش و حذف اضافه کار در سایر زیر مجموعه های دولت صورت نگرفته و فقط در این سازمان اجرایی شده است.

 

*کارکنان فروشگاه زندان اوین روز سه شنبه ۳۱ مرداد در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دو ماهه خویش دست از کار کشیدند.

به گزارش سایت کلمه، این کارکنان که تعدادشان ۲۵ نفر است و کنترل فروشگاههای اوین را بر عهده دارند، ماهیانه مبلغ چهارصد هزار تومان به عنوان حقوق دریافت می‌کردند که از زمان واگذاری این فروشگاه‌ها به بخش خصوصی، پیمانکار آن از پرداخت منظم حقوق خودداری کرده و اضافه کاری آنان را نیز قطع کرده است. این افراد اعلام کرده‌اند در صورت محقق نشدن وعدهٔ پیمانکار طی روزهای آینده دست از کار می‌کشند.

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

 

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق