چالشهای معلمان در مرداد ماه 1391

فرنگیس بایقره
 
احکام جابرانه اعدام
محمد علی عموری، وبلاگ نویس، هاشم شعبانی، دبیر ادبیات عرب، هادی راشدی دبیر شیمی، سید جابر آلبوشو و برادر جوانتر او شید مختار آلبوشو که همگی ساکن خلف آباد ( رامشیر) هستند، حدود یک سال پیش بدون این که اتهام مشخصی به آنها تفهیم شود، دستگیر شدند و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی حکم اعدام آنها را صادر کرده است.
محمد علی عموری در سال 1386 در عراق بازداشت شد و پس از تحمل 4 سال حبس تحویل دستگاه امنیتی رژیم ایران شد و در هفت ماه اول تحت شکنجه شدید قرار گرفت.
هادی راشدی نیز که در بهمن ماه سال گذشته بازداشت شده بود برای مدتی در بیمارستان بستری شد. وی به دلیل بدرفتاری و شکنجه ماموران امنیتی به بیمارستان منتقل شده بود.
این پنج نفر اواخر سال قبل در خانه هایشان در خلف آباد واقع در استان خوزستان در آستانه سالگرد اعتراضهای مردم عرب اهواز در سال 1384؛ دستگیر و سپس در بیدادگاههایی که مدت زمان آنها از پنج دقیقه کمتر بوده، اتهام مبهم «محاربه با خدا و فساد فی الارض»، «اقدام علیه امنیت ملی و تجمع غیر قانونی» و «تبلیغ علیه نظام» به آنها تفهیم شد و حکم اعدام آنها صادر شد.
 
نامه کانون صنفی معلمان ایران درباره معلم دربند؛ سید محمود باقری
به گزارش هرانا، سید محمود باقری عضو هیإت مدیره کانون صنفی معلمان ایران که در دو پرونده جداگانه مجموعاً به نه سال و نیم حبس تعزیری و تعلیقی محکوم شده بود، دوشنبه ۵ تیر سال جاری جهت اجرای حکم بازداشت شد. در این رابطه کانون صنفی معلمان ایران نامه سرگشاده ای خطاب به رئیس قوه قضاییه رژیم نوشته است. در بخشی از این نامه آمده است:
«شما بالاترین مقام قضایی کشور هستید. بنابراین بیشترین مسئولیت هم متوجه شماست. ما، همکاران و دوستان آقای باقری، با توجه به شناختی که از ایشان داریم، باورمان این است که وی کاملاً بی گناه است و زندانی شدنش ستم بزرگی است که بر وی و خانواده فرهنگی اش روا داشته شده است. ما از شما می خواهیم به حرمت ۲۷ سال تلاش صادقانه ی این معلم کوشا و پاک زیست، دستور فرمایید ضمن توقف فوری اجرای حکم ایشان بار دیگر پرونده اش مورد بازنگری قرار گیرد. باشد که بی گناهی اش بر شما نیز نمایان گردد».
 
تجمع فارغ ‌التحصیلان تربیت معلم وآموزشیاران پیش دبستانی مقابل مجلس
تعدادی از فارغ ‌التحصیلان تربیت معلم و آموزشیاران پیش دبستانی روز یکشنبه اول مرداد مقابل مجلس  رژیم تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس یکی از تجمع‌ کنندگان در گفت ‌و گو با فارس گفت؛ قرار بود بعد از اتمام دوره دانشگاه ما را در آموزش وپرورش استخدام کنند ولی در حال حاضر که بیش از دو سال از فارغ‌ التحصیلی ما می‌گذرد، هنوز مسئولان اقدامی در این رابطه انجام ندادند.
همچنین روز چهارشنبه 4 مرداد مربیان پیش ‌دبستانی برای چندمین ‌بارپیاپی مقابل مجلس رژیم تجمع کردند.
یکی از تجمع‌ کنندگان اظهار داشت، ما از سراسر کشور به این ‌جا آمده‌ ایم تا پیگیر مطالبات و حق و حقوقمان باشیم.
به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس، تعدادی از مربیان پیش‌دبستانی آموزش و پرورش برای چندمین بار پی‌درپی روز سه شنبه 10 مرداد، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
یکی از تجمع‌کنندگان به خبرنگار فارس گفت:«ما بیش از 5 بار است که برای تحقق مطالباتمان مقابل مجلس تجمع می‌کنیم اما متأسفانه با وجود حمایت برخی نمایندگان هنوز اقدامی برای حل مشکلات ما انجام نشده است.» وی اضافه نمود:«درخواست ما این است که اقدامات لازم برای استخداممان هرچه سریع‌ تر انجام گیرد و از بلا‌تکلیفی خارج شویم چرا‌ که آموزش و پرورش این کار را انجام نمی‌دهد و وضعیت ما هنوز معلوم نیست.»
 
تجمع مجدد معلمان مقابل مجلس
به گزارش هرانا، جمع زیادی از معلمان آموزش و پرورش اعم از مربیان شرکتی، پیش دبستانی و حق‌التدریسی روز یکشنبه 15 مرداد با تجمع مقابل مجلس خواستار روشن شدن وضعیت استخدامی خود شدند.
این عده از معلمان در طول یک ماه گذشته چندین بار مقابل مجلس حضور یافته و تجمع کردند. این عده از معلمان که همه آنها از معلمان زن آموزش وپرورش هستند با در دست داشتن پارچه نوشته ‌هایی خواستار رعایت قانون استخدامی دروزارت آموزش و پرورش و استخدام در این وزارتخانه هستند.
 
افزایش دختران فراری در تابستان
روزنامه تهران امروز از افزایش ۱۵ درصدی دختران فراری خبر داده و نوشته است:«۸۵ درصد از دختران فراری که در پایتخت زندگی می‌کنند، اهل شهری غیر از تهران بوده و عمدتاً از استانهای ایلام، کرمانشاه، لرستان، مازندران و گیلان به تهران آمده‌اند.»
سعید خراطها، آسیب شناس، نیز طی یادداشتی در روزنامه تهران امروز تأکید کرده است:«افزایش برخی مشکلات اقتصادی سبب شده که بسیاری از خانواده‌ ها مانند گذشته توانایی مالی برای آن که فرزندان ‌شان از امکاناتی چون کلاسهای آموزشی برخوردار شوند را نداشته باشند.»
 
تجمع مجدد حق التدریسان و معلمان پیش دبستانی مقابل مجلس
به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر، معلمان حق ‌التدریسی سازمان فنی و حرفه‌ای، نیروهای شرکتی آموزش و پرورش، بهداشتیاران و معلمان پیش دبستانی روز سه ‌شنبه 17 مرداد بار دیگر در اعتراض به مشخص نبودن وضعیت بیمه و استخدام خود مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
 
اعتراض کانون صنفی معلمان ایران در مورد رویکرد جدید جنسیتی به آموزش
کانون صنفی معلمان ایرانی طی بیانیه ای به رویکرد جدید جنسیتی در امر آموزش اعتراض کرده است. در این بیانیه به حذف حق دختران از تحصیل در برخی رشته ها اشاره شده و نسبت به عواقب آن هشدار داده شده است. بخشهایی از این بیانیه به قرار زیر است:
«در تابستان سال گذشته و چند روز مانده به آغاز سال تحصیلی، خبرهایی شنیده شد که گویا قرار است در ایران، خردسالان در مهد کودکها، تفکیک جنسیتی گردند؛ سخنی که شگفتی بسیاری را برانگیخت و مورد اعتراض برخی کارشناسان آموزشی قرار گرفت. گرچه جداسازی جنسیتی خردسالان، لزومآ، تبعیضی را به همراه ندارد، با این حال بنا به گفته ی برخی اندیشه وران آموزشی، رشد آنها را با دشواریهای بنیادینی روبرو کرده و نوباوگان را از تعامل درست و سازنده با جنس مخالف در سالهای آینده باز می دارد. اما بازهم در چند روز گذشته، فضای عمومی و آموزشی کشور را موجی از نگرانیها فراگرفت، که پیامد رویکرد ویژه ی پاره ای از کارگزاران آموزشی کشور درباره جداسازی جنسیتی است. خبرها حکایت از آن دارد که در ۳۶ دانشگاه کشور و در ۷۸ رشته ی دانشگاهی، پذیرش دانشجوی دختر انجام نخواهد گرفت. هر کس که کمترین تجربه آموزشی را داشته باشد می داند که تصمیماتی از این دست نه تنها گره ای از دشواریهای آموزشی نمی گشاید بلکه دست کم تجربه ای نه چندان کامیاب را در گستره اجتماعی پشت خود یدک می کشد که بسیاری از اندیشمندان آموزشی و جامعه شناسی با آن همدل نیستند.
کاهش و حذف تدریجی سهم دختران در برخی دانشگاهها و رشته های تحصیلی، به هر دلیل و بهانه ای که انجام پذیرد نشانی است از وجود تبعیض در جامعه، و نه تنها برخلاف قوانین رسمی کشور می باشد، زیانهایی هم در پی دارد که در دراز مدت متوجه کل جامعه خواهد گردید. گویا طراحان و مجریان این برنامه، با نگاهی کاملاً سنتی و بی توجه به دگرگونیهایی که در جامعه ی ایران –نه حتی جامعه جهانی- رخ داده، تمایل چندانی به حضور اجتماعی زنان در عرصه های مختلف اجتماعی ندارند و آن را بی فایده و حتی زیان آور تلقی می نمایند. در این نگاه، نقش زن بیشتر در چارچوب خانواده، بارآوری و پرورش فرزندان دیده می شود که هرچند اهمیت آن انکار ناپذیر است اما تمامی آن چیزی نیست که می توان از یک انسان با تواناییهای گوناگون انتظار داشت.
 
-ورود به دانشگاه اگر به عواملی به جز تواناییهای علمی و هوش و علاقه ی افراد مربوط شود موجب کاهش سطح علمی دانشگاهها و در نتیجه افت سطح علمی کشور می گردد.
-منع نمودن دختران از ورود به برخی رشته های دانشگاهی که مورد علاقه آنان است موجب هدر رفتن استعدادهای آنان و محروم نمودن آنها از کسب موقعیت اجتماعی و اقتصادی دلخواه و در نتیجه سرخوردگی بخش مهمی از جامعه می گردد.
-جداسازی جنسیتی و تک جنسی کردن دانشگاهها،مانع یادگیری برقرار نمودن ارتباط سالم میان دختران و پسران در یک محیط علمی و کنترل شده گردیده، در وهله ی نخست نگاه صرفاً جنسی را در آنان تقویت می نماید و در وهله ی دوم این روابط را از محیط کنترل شده دانشگاه به محیط ها غیر قابل کنترل خصوصی، خیابان و پارک می کشاند.
از این رو،ما به عنوان یک نهاد آموزشی، نگرانی جدی خود را از برخوردهای سلیقه ای و ناکارشناسانه ی تحمیلی ، با مسآله ی مهم آموزش اعلام می کنیم و بر این باوریم که چنین تصمیماتی، نه تنها کمکی به بهبود سطح و کیفیت آموزش نخواهند کرد بلکه بر نابسامانیهای آن افزوده،همچنین با بند نهمِ اصل سوم قانون اساسی یعنی «رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه، در تمام زمینه های مادی و معنوی و حق برابری در آموزش» ناسازگارند.
 
دستور العمل عفاف و حجاب در مدارس
معاون پژوهش و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش از تنظیم دستور العمل عفاف و حجاب در مدارس خبر داده است.
حسین هرابری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت؛ در حال تنظیم دستور العمل عفاف و حجاب و نوع پوششی در مدارس هستیم.
وی با اشاره به این که این دستور العمل نوع پوششی در مدارس را از جهات مختلف تعیین می کند افزود؛ این دستور العمل به صورت تبلیغی و تشویقی است نشان دهنده ارزش لباس فرم در مدارس خواهد بود.
روزنامه آرمان خبر داده که منیره آمدی، رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات زنان، روز دوشنبه 10 مرداد اعلام کرد که «آموزش و پرورش در تفهیم مسأله حجاب و عفاف ناکارآمد است» و دلیل این ناکامی را «دور شدن مردم از حجاب و فاصله گرفتن رفتار مسئولان با شعارهای دینی» توصیف کرد.
 
 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق