برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در شهریور و مهر 1391

جمع آوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

*روز یکشنبه 5 شهریور حدود 200 تن از کارگران که تعدادی از آنان از پالایشگاه آبادان اخراج شده اند با تجمع در مقابل این پالایشگاه خواهان بازگشت به کار شدند.

به گزارش سایت پیام کارگران در این حرکت اعتراضی راه ورودی پالایشگاه را مسدود نمودند. حراست پالایشگاه با مشاهده تجمع کارگران و احساس ناتوانی در برخورد با کارگران از نیروی انتظامی رژیم جهت پراکنده ساختن کارگران درخواست کمک کرد. نیروی انتظامی رژیم با آمدن به محل تجمع با کارگران درگیر شد و چند نفر از آنان را بازداشت و به محل نامعلومی منتقل و بقیه کارگران را نیز پراکنده کرد.

 

*روز یکشنبه 5 شهریور صدها تن از کارگر بازارچه پرویزخان به دلیل عدم پرداخت دستمزد روزانه معوق خود دست از کار کشیدند.

به گزارش کرمانشاه پست، بیش از دو هفته است دستمزد کارگران پرداخت نشده است . یکی از کارگران به کرمانشاه پست گفت : آقایان هر روز سفره هایشان رنگی می شود و ما کارگران هر روز سفره هایمان خالی.

 

*پس از گذشت 18 ماه از شروع مبارزات کارگران مجتمعهای پتروشیمی منطقه ماهشهر، روند حذف شرکتهای پیمانکاری در صنایع نفت و پتروشیمی به سرانجام رسید و انعقاد قرارداد مستقیم با هزاران کارگر پیمانکاری در این صنایع به اجرا در آمد.

به گزارش روز یکشنبه 12 شهریور اتحادیه آزاد کارگران ایران خواست انعقاد قرارداد مستقیم و حذف شرکتهای پیمانکاری از سال 1389 در میان کارگران شرکتهای پیمانکاری پتروشیمی بندر امام و دیگر مجتمع های پتروشیمی در منطقه ماهشهر به یک خواست اصلی تبدیل شد و نهایت وزارت نفت در تاریخ 10 خرداد 1391 با صدور بخشنامه ای با عنوان «فوری» بر انعقاد قرارداد مستقیم با کلیه کارکنان و کارگران پیمانکاری در تمامی سطوح و سوابق کاری، روند تن دادن به خواست کارگران را آغاز کرد. دستاورد پیروزی قاطعانه کارگران صنایع پتروشیمی منطقه ماهشهر، امروز شامل حال دهها هزار کارگر پیمانکاری این صنعت و وزارت نفت شده است.

 

*با اعلام رای قطعی دادگاه در شعبه ۸ حقوقی اراک مبنی بر ورشکستگی شرکت آونگان، کارگران این شرکت در اعتراض به حکم صادره روز سه شنبه ۱۴ شهریور  در مقابل شرکت تجمع کرده و خواستار حمایت مسئولان شدند.

به گزارش ایلنا، در حال حاضر در حالی که در انبارهای شرکت شمش کافی برای تولید موجود است و شرکت، توانایی کار در سه شیفت را با توجه به سفارشهای جدید از کشور پاکستان دارد با اعلام حکم دادگستری مدیریت شرکت جرات هیچ گونه سرمایه گذاری را نداشته و عملا کار خوابیده است.

 

*تعدادی از اعضای تعاونی مسکن کارگران نساجی کردستان شنبه 18 شهریور در اعتراض به عدم صدور مجوز ساخت مسکن در مقابل اداره کل مسکن و شهرسازی استان تجمع کردند.به گزارش ایلنا، نایب رئیس هیئت مدیره تعاونی کارگران نساجی کردستان در این رابطه گفت: اداره مسکن و شهرسازی استان کردستان با بلاتکلیف کردن تعاونی مسکن کارگران نساجی مجوز ساخت مسکن برای این تعاونی را صادر نمی‌کند و این در حالی است که حدود ۱۱ سال قبل زمینی برای ساخت مسکن کارگران نساجی کردستان خریداری شد.

 

*رانندگان شرکت واحد کرمانشاه روز شنبه 25 شهریور دست به اعتصاب زدند. به گزارش 25 شهریور کرمانشاه پست، به خاطر این اعتصاب مسافران سرگردان شده و مسئولان برای جابجایی آنها تاکسی و ونها را بکار گرفتند. ترافیک سنگینی نقاط شلوغ، میادین و چهار راههای اصلی شهر را فرا گرفت .

برپایه این گزارش، رانندگان شرکت واحد کرمانشاه عدم پرداخت یارانه گازوئیل در طی یک سال اخیر و پایین بودن کرایه ها را از علل اصلی اعتصاب خود عنوان کردند. آنها همچنین از فرسوده بودن اتوبوسها ابراز گلایه می کنند.

 

*تعدادی از کارگران شرکت سازه پاد در پالایشگاه فاز 12 کنگان در اعتراض به 2 ماه حقوق معوقه خود، روز شنبه 25 شهریور به مدت یک ساعت دست از کار کشیدند.

به گزارس انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، با وعده مدیریت شرکت مبنی بر پرداخت حقوق تا چند روز آینده کارگران بعد از یک ساعت سر کارشان رفتند.

 

*روز يکشنبه ۲۶ شهريور تعدادي از بازنشستگان ذوب آهن اصفهان به‌دليل تعويق در پرداخت حقوق بازنشستگي خود در مقابل مؤسسه صندوق حمايت و بازنشستگي کارکنان فولاد واقع در خيابان نشاط اصفهان تجمع کردند. به گزارش هرانا، بازنشستگان اعلام کرده‌اند تا واريز حقوق بازنشستگي هر روز به تجمع خود ادامه خواهند داد.

 

*کارگران کارخانه سیمان دهلران به خاطر عدم پرداخت حقوق خود چهار روز دست به ‏اعتصاب زدند.‏ به گزارش روز سه شنبه 28 شهریور باشگاه خبرنگاران، کارخانه سیمان شهرستان دهلران با گذشت شش سال از آغاز ساخت و وعده های فروان ‏همچنان به بهره برداری نرسیده است.‏

 

*تعدادی از کارگران یک شرکت تولیدی قطعات صنعتی در گرگان در اعتراض به پرداخت نشدن هشت ماه از حقوق خود، تجمع کردند.

به گزارش روز چهارشنبه 29 شهریور خبرگزاری فارس، تجمع کارگران یک شرکت تولیدی قطعات صنعتی در حالی است که آنها از گرفتن هشت ماه حقوق خود محروم مانده و در این راستا کسی پاسخگوی آنها نیست.

 

*جمعی از کارگران کارخانه ابر صنعتی ایران با امضای نامه‌ای به عدم دریافت بیش از ۱۹ ماه حقوق معوق خود اعتراض کردند. به گزارش ایلنا در روز پنجشنبه 30 شهریور، کارخانه ابر صنعتی ایران با ادعای کمبود نقدینگی تا هم اکنون از پرداخت بیش از ۱۹ ماه حقوق و سنوات ۲۷ کارگر خود امتناع کرده است.

کارخانه ابر صنعتی ایران تولید کننده اسفنج و فوم سبز در طی چند سال اخیر به جهت کمبود نقدینگی تعطیل شده و از پرداخت حقوق و سنوات و سایر مزایای قانونی کارگران خودداری کرده است.

 

زنده باد کارگران بازنشسته ذوب آهن اصفهان

تجمعات اعتراضی کارگران بازنشسته ذوب آهن اصفهان روح جدیدی به مبارزات کارگران ایران بخشید. این کارگران به دنبال عدم پاسخگوئی به مطالبه شان که پرداخت 4 ماه حقوق است، با اتکاء به قدرت متحدانه خود از روز شنبه 25 شهریور اقدام به اعتراضی قدرتمند کردند که هنوز هم ادامه دارد. کارگران بازنشسته مصمم هستند تا رسیدن به خواسته شان بدون توجه به وعده های دروغین به تجمع و اعتراض خود ادامه دهند.

ما کارگران وظیفه داریم که از مبارزه کارگران بازنشسته ذوب آهن که مبارزه ما نیز هست حمایت و پشتیبانی کنیم و بنابراین پشتیبانی خود را اعلام می کنیم.

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه

انجمن کارگران برق و ساختمان اصفهان

جمعی از فعالان کارگری سنندج و کامیاران

28 شهریور 1391

 

*ده هزار کارگر دیگر در نامه ای به وزير تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی با اعتراض به شرايط خود از جمله پرداخت نشدن حقوقها و دستمزدهای زير خط فقر، هشدار دادند.

قبلاً نیز 10 هزار کارگر چنین نامه ای را امضا کرده اند و بدین ترتیب تعداد امضا کنندگان تامه به 20 هزار تن رسیده است.

به گزارش روز یکشنبه 2 مهر ایلنا، کارگران در این نامه نوشته اند؛ بسياری از اقلام غذايی و رفاهی به صورت روزانه و با سرعتی غير قابل تصور در حال برچيده شدن از سفره خالی ما کارگران است. اين نامه توسط اتحاديه آزاد کارگران ايران تهيه شده است.

کارگران امضا کننده نامه اشاره کرده اند که علاوه بر افزايش قيمتها، در دهها کارخانه بزرگ و متوسط، کارفرمايان، ناهار و بسياری از مزايای شغلی کارگران از قبيل پاداش و بهره وری کار را نيز قطع کرده‌ و به آنان فقط مزد پايه را می پردازند.

بر اساس این گزارش،‌ ۲۰ هزار کارگر امضا کننده طومار و نامه،‌ از استانهای اصفهان، تهران، قزوین،‌کردستان، یزد، خوزستان، آذربایجان شرقی، مازندران و مرکزی هستند.

 

*کارگران پروژه ساخت نیروگاه برق سیکل ترکیبی یزد که در منطقه «اشکذر» در نزدیکی شهر یزد قرار دارد، یک هفته است که در اعتصاب بسر می برند.

به گزارش روز دوشنبه 3 مهر سایت پیام، این کارگران به دلیل عدم پرداخت دستمزد هایشان، دست به اعتصاب زده اند و خواستار پرداخت دستمزدهایشان هستند.

شرکت «فراب» که مسئول ساخت این نیروگاه است از شرکتهای بزرگ ایرانی است که در نقاط مختلف ایران و سایر کشورها در حال انجام پروژه های گوناگون است اما از پرداخت دستمزد کارگران پروژه نیروگاه یزد خودداری می کند.

 

*در ادامه بحران کارخانه قند اهواز و بلاتکلیفی کارگران و کارمندان این کارخانه، روز دوشنبه 3 مهر، جمعی از کارگران این کارخانه به همراه اعضای خانواده، در مقابل استانداری خوزستان در شهر اهواز تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، پس از آغاز تجمع، برای کنترل فضا، مکانی در ساختمان استانداری برای حضور معترضان درنظر گرفته شد که با هماهنگیهای لازم، کارگران داخل ساختمان شده و در سالن اجتماعات استانداری مستقر شدند.

گفتنی است کارگران و کارکنان کارخانه قند اهواز، به دلیل مشکلات مالکیتی این کارخانه نزدیک به ۱۸ ماه است که علاوه بر عدم دریافت حقوق، با مشکلات زیادی در زمینه بیمه و مسائل درمانی مواجه شدند.

 

*جمعی از مهندسان ناظر تولیدات کشاورزی روز سه شنبه 4 مهر در اعتراض به توقف اجرای قانون استخدامی خود مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش فارس، نمایندگان مهندسان ناظر بخش کشاورزی مدتها است که پیگیر این مشکل هستند و مهندسان ناظر برای سومین بار است که مقابل مجلس تجمع کرده‌ا‌ند.

 

*سه هزار تن از کارگران قزوین طی نامه ای به وزیر کار خواستار دستمزد واقعی خود شدند. به گزارش روز شنبه 8 مهر ایلنا، این 3 هزار تن کارگر از استان قزوین با امضای طوماری، خواهان افزایش حداقل دستمزد‌ها بر اساس تورم واقعی و متناسب برای تامین شرافتمندانه سبد هزینه یک خانوار چهار نفره شدند.

در این نامه آمده است:«از یک سال و نیم پیش با آغاز فاز اول طرح قطع یارانه‌ها، اقلام و کالاهای اساسی زندگی چندین برابر افزایش قیمت یافته است و این در حالی است که حتی در طول این مدت میانگین دستمزد کارگران حتی نسبت به سالهای قبل از اجرای فاز اول قطع یارانه‌ها نیز کاهش پیدا کرده است.»

بر اساس این گزارش این کارگران از واحدهای تولیدی همچون فرش پارس، هفت الماس، قفل کار، ایساکو، سلیکات، نشاسته البرز، بسته بندی البرز، پرسیلندر، نیروی محرکه، فرنخ، مه نخ، نازنخ، بازنشسته ‌های ایران ریسه، اسوه ایران، نخ الوند، کالی شویی، رامو، ایران چوب، نخ البرز، گاز کنترل، تک تاز موتور، بافنندگان قزوینی، دارو شیشه، مهرام و کارتن پارس و... این طومار را امضا کردند.

 

*روز شنبه 8 مهر، کارگران ورزشگاه آزادی و شیرودی در رابطه با تاخیر در پرداخت حقوقشان دست به اعتصاب زدند. به گزارش جهان، کارگران چند ماه (حدود سه ماه) است که حق و حقوق خود را دریافت نکرده اند.

بنا به همین گزارش در بزرگ ترین ورزشگاه کشور یعنی آزادی که حکم ورزشگاه ملی کشورمان را نیز دارد، حقوق کارگران چند ماه به تعویق افتاد و حتی خبر رسید که کارگران معترض چندی قبل تهدید به اعتصاب کردند تا به این طریق حقوق خود را دریافت کنند.

 

*تعدادی از رانندگان سازمان اتوبوسرانی شیراز با حضور در مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر، در اعتراض به عدم تحقق وعده ‌های مسئولان تجمع کردند.

به گزارش روز یکشنبه 9 مهر ایلنا، این تعداد از رانندگان که از سال ۱۳۸۱ از این سازمان باز خرید شده‌اند، رعایت نشدن حداقل حقوق و مزایا، رعایت نشدن عنوان شغلی در پرداخت حق بیمه و عدم تحقق وعده رییس جمهور در خصوص تبدیل وضعیت قرارداد نیروهای شرکتی را به عنوان اصلی‌ترین دلایل اعتراض خود بیان کرده‌اند.

 

*تعدادي از کارگران شرکت الکتريک خودروي شرق با توجه به دريافت ديرهنگام حقوق و دريافت نکردن برخي از مزايا دست از کار کشيدند و تجمع کردند و خواستار پرداخت حقوق خود شدند.

به گزارش روز یکشنبه 9 مهر روزنامه خراسان، يکي از کارگران بيکار شده شرکت الکتريک خودروي شرق گفت؛ در هر شيفت کاري اين شرکت حدود ۴۰۰ کارگر فعاليت مي کنند ولي از چند ماه گذشته روند تمديد نشدن قرارداد تعدادي از کارگران حتي با داشتن ۱۳ تا ۱۵ سال سابقه کاري شروع شد.

 

*روز سه شنبه 11 مهر، تعدادی از رانندگان شرکت واحد تهران در مقابل ساختمان شورای شهر واقع در خیابان بهشت تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، رانندگان شرکت واحد مدعی‌اند در ارائه مزایای شغلی میان پرسنل این مجموعه و رانندگان تبعیض وجود دارد. این رانندگان علاوه بر این که خواهان همسان سازی دستمزد‌ها میان تمامی پرسنل شهرداری هستند، به مبلغ اندک برخی حقوق جنبی از جمله حق خوار و بار و مسکن و... نیز اعتراض دارند.

 

*به گزارش روز چهارشنبه 12 مهر ایلنا، تعدادی از کارگران ريسندگي خاور رشت براي احقاق مطالبات شش ماهه خود طي ‌روزهاي گذشته مقابل استانداري گیلان تجمع کردند. مشکلات کارگران ریسندگی خاوررشت پس ازسال 1383 پس ازواگذاری کارخانه به بخش خصوصی آغازشدو کماکان ادامه دارد.

 

*روز چهارشنبه 12 مهر در پی ابلاغ حکم اخراج ۱۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری کیسون، این کارگران با تجمع مقابل دفتر مرکزی متروی اهواز خواستار بازگشت به کار شدند.

به گزارش ایلنا، در پی مرخصی اجباری بیش از ۲۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری کیسون (مجری قطارشهری اهواز)، حکم خاتمه همکاری به ۱۰۰ نفر از این کارگران ابلاغ شده است.

 

*رانندگان کامیونها سنگین کارخانه سیمان ارومیه روز پنج شنبه 13 مهر در اعتراض به گرانیهای اخیر و عدم تواناییهای مالی برای خرید لوازم یدکی و کم بودن کرایه حمل اعتصاب نمودند و از بارگیری خوداری کردند.

به گزارش اؤیرنجی سسی، این اعتصاب با دخالت اداره بارزگانی استان حل نشده و همچنان ادامه دارد. این گزارش حاکیست، در این پایانه که در کارخانه سیمان اورمیه قرار دارد در حدود ۱۲۰۰ کامیون مشغول حمل بار هستند.

 

*روز سه شنبه 18 مهر حدود 30 نفر از رانندگان سیستم حمل و نقل پتروشیمی بندر امام که کارگران شرکتهای فیرمکو و شاخص را (طبق قراردادهای قبل) به سر کار می رساندند به علت عدم پرداخت دستمزد و حقوق معوقه دست به اعتصاب زدند و از آوردن و بردن کارگران به محل کارخودداری کردند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در نتیجه این اعتصاب تعدادی از کارگران نتوانستند بر سرکارهای خود حاضرشوند و تعدادی هم به موقع سر کارهایشان نرسیدند.

 

*روز سه شنبه 18 مهر حدود 200 نفر از رانندگان شركت واحد و اعضاي سنديكاي كارگران اين شركت در مقابل شهرداري تهران تجمع كردند. تجمع كارگران كه ابتدا جلوي كتابخانه ي پارك شهر و پس از ساعتي به طرف مجلس شوراي شهر به راه افتادند. به گزارش وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر حضور آقاي مددي نايب رييس سنديكا در ميان كارگران بسيار ارزنده بود. در انتها ايشان درمورد معيشت كارگران و فشارهايي كه بر آنان وارد مي شود نيز صحبت كرد.

 

*بيش از ۶۰۰ کارگر کارخانه ‌های صنايع فلزی در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز شنبه 22 مهر تجمع کردند. آنها با نصب شعارهايی بر سر در وزارتخانه، خواهان رسیدگی به خواسته‌های خود شدند اما مذاکره نمايندگان کارگران با مسئولان وزارت کار بی‌نتيجه ماند.

به گزارش ايلنا، ولی‌الله موحد، نماينده کارگران صنايع فلزی در مورد دلايل اعتراض کارگران گفت:«با احتساب ماه مهر، پنج ماه از حقوق و بيمه معوقه کارگران صنايع فلزی هنوز پرداخت نشده است.» به گفته ولی‌الله موحد در آخرين تجمع کارگران مقابل وزارت صنايع که در تاريخ شنبه ۲۵ شهريور سال جاری برگزار گرديد، وعده پرداخت حقوق هشت ماه ديرشده کارگران داده شد اما مسئولان کارخانه با پرداخت سه ماه از اين حقوق، از پرداخت بقيه آن خودداری کرده‌اند.

 

*کارگران شرکت بنیان دیزل تبریز در اعتراض به تهدیدات مدیریت و مالک کارخانه نسبت به انتقال و اخراج دست آنها، از اول مهر دست از کار کشیدند.

به گزارش روز شنبه 22 مهر سایت آذوح،،از قرار اطلاع مالک کارخانه با علم به گرانی زمین و واقع شدن کارخانه در جوار شهر قصد دارد کاربری این کارخانه 50 ساله را تغییر دهد برای اینکار قصد دارد کارگران را به کارگاههای خود در آذرشهر و عجب شیر منتقل کند و اعلام نموده که کسانی که داوطلبانه منتقل نشوند اخراج و به محض اتمام قراداد بیکار خواهند شد.

شرکت بنیان دیزل نزدیک به 400 کارگر فنی و ماشینکار دارد.

 

*کارگران بازنشسته اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت حقوقهای خود روز یکشنبه 23 مهر  دست به تجمع اعتراضی بزرگ در مقابل ساختمان امور بازنشستگان در خیابان نشاط  زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در این تجمع زنان حضوری فعال داشتند و کارگران راه تردد خودروها در این خیابان را که یکی از خیابانهای مرکزی شهر اصفهان است بستند و مانع عبور و مرور اتوموبیلها شدند.

کارگران بازنشسته شرکت کننده در این تجمع شعار می دادند:«رئیسامون که دزدند، کارگرامون بی مزدند - رئیس بی لیاقت استعفا استعفا و...»

 

*روز سه شنبه 25 مهر، جمعی از کارگران کارخانه برک، نوپوش رشت و یزد بافت در اعتراض به عدم دریافت 9 ماه حقوق مقابل دفتر این شرکت در خیابان انقلاب تجمع کردند. به گزارش کارگر نیوز، این کارگران پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته بود؛ منتظر وعده های پوچتان نخواهیم بود، 9ماه است که حقوق دریافت نکرده ایم و در بلاتکلیفی بسرمی بریم.

 

*حدود ۱۲۰۰ نفر از کارگران گروه صنعتی انتخاب روز یکشنبه ۳۰ مهر در اعتراض به توقف قرارداد این شرکت با شرکت دوو الکترونیک و با درخواست استرداد طلب ۷۰ میلیون دلاری از این شرکت کره ‌ای، در مقابل سفارت کره جنوبی در تهران دست به اعتراض زدند. به گزارش ایلنا، مدیر روابط عمومی گروه صنعتی انتخاب گفته است؛«پس از اتمام مذاکره با طرفهای کره ‌ای در داخل سفارتخانه، مسئولان سفارت وعده انعکاس و پیگیری خواسته تجمع کنندگان را دادند.»

 

*روز جمعه 28 مهر کارگران شرکت جهاد توسعه، پیمانکار سد بنیر در 5 کیلومتری روستای نگل، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق های معوقه ی خود دست از کار کشیدند. به گزارش کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری؛

نگهبانان، رانندگان ماشینهای سنگین و آمبولانس و کارگران دیگر بخشها در این اعتصاب شرکت داشتند.

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق