برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آبان 1391

 

جمع آوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

*با تعطیلی کارخانه بنیان دیزل درجاده منطقه صنعتی غرب تبریز، بیش از 400 تن از  کارگران این کارخانه روز دو شنبه 1 آبان در مقابل کارخانه تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش سایت آدوخ، کارگران این کارخانه خواستار حضور مالک کارخانه و مذاکره مستقیم با وی شدند. پس از گذشت چندساعت از آغاز تحصن، ماموران پلیس و نمایندگان اداره کار و فرمانداری رژیم درمحل حاضر و تحصن را ازبیم سرایت به دیگر کارخانجات منطقه به داخل کارخانه منتقل نمودند.

شرکت بنیان دیزل با بیش از ۴۰ سال سابقه در زمینه تولید موتورهای دیزلی یکی از نخستین تولیدکنندگان این نوع موتور‌ها در ایران به شمار می‌رود.

 

*کارگران شرکت پیمانکاری سازه صنعت کاران در طبس به علت عدم پرداخت ۳ ماه حقوقشان، روز سه ‌شنبه ۲ آبان مقابل اداره کار شهرستان طبس تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، مشکلات مالی شرکت پیمانکاری سازه صنعت‌کاران طبس، که به سبب عدم دریافت مطالبات معوقه از سوی اداره گاز عنوان می‌شود، باعث شده این شرکت پیمانکاری در پرداخت حقوق سه ماهه مرداد، شهریور و مهر خود کوتاهی کند.

این تجمع اعتراضی با وعده پیمانکار مبنی برپرداخت یک ماه ازحقوق معوقه کارگران خاتمه یافت.

 

*روز سه شنبه 2 آبان کارفرمای شرکت جهاد توسعه به کارگران سد آزاد(بنیر) وابسته به شرکت جهاد توسعه که به مدت سه روز در اعتصاب بودند، قول داد که تا ساعت 24 روز سه شنبه 2 آبان حقوق معوقه یک ماه را پرداخت نماید به شرطی که کارگران در روز بعد اعتصاب خود را شکسته و مشغول به کار شوند. به گزارش کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، اعتصاب کنندگان اعلام کردند چنانچه کارفرما به وعده ی خود عمل نکند اعتصاب تا دریافت حقوقهای معوقه ادامه خواهد یافت.

 

*روز سه شنبه 2 آبان، رانندگان تاکسی خط حسن آباد سنندج، به مدت 4 ساعت دست به اعتصاب زدند. به گزارش کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری رانندگان خواستار اضافه نمودن کرایه و همچنین اختصاص دادن محلی به عنوان ایستگاه تاکسی برای خود شدند.

 

*روز چهارشنبه 3 آبان، کارگران مخابرات همدان در اعتراض به تحمیل قرارداد پاره‌ وقت و کم شدن حقوق ماهیانه خود برای دومین ‌بار در سال جاری اقدام به برپایی یک تجمع اعتراض‌آمیز در مقابل ساختمان مرکزی این شرکت کردند.

به گزارش ایلنا، كارگران حاضر در این تجمع، علت این اقدام اعتراضی را كاهش حقوق و مزایای ماهیانه خود عنوان می‌كنند.

 

*به گزارش انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، روز چهارشنبه 3 آبان بیش از 50 کارگر جوشکاری شرکت کیسون در اعتراض به خوداری شرکت از عقد قرارداد بعد از 2 ماه و نیم کار، دست به اعتصاب زدند. طبق این گزارش اعتصاب این کارگران روز پنجشنبه هم ادامه داشته است.

 

*تانکرداران سوخت در شهر اصفهان در اعتراض به میزان کرایه خود برای جابه جایی سوخت، از پنجشنبه شب 4 آبان، دست از کار کشیده‌ و اعتصاب خود را در روز جمعه 5 آبان ادامه دادند. به گزارش ایلنا، عدم سوخت رسانی به جایگاهها باعث ازدحام مردم در جایگاههای سوخت شده است.

 

*کارگران اخراج شده در پروژه دو سد «آناهیتا و قشلاق تپه» در شهرستان کنگاور به عدم پرداخت حقوق سه ماه گذشته، روز پنجشنبه 4 آبان دست به اعتراض زدند.

به گزارش کُردپا، احداث پروژه‌ دو سد آناهیتا (کبوترلانه) و قشلاق تپه در شهرستان کنگاور در استان کرمانشاه به علت عدم مدبریت درست و کمی بودجه متوقف و کارگران آن اخراج شدند. این پروژه از سال 1391 به علت عدم پرداخت اعتبارات مالی از سوی وزارت نیرو و نبود مدیریت صحیح، متوقف شده است.

سد آناهیتا در 10 کیلومتری غرب شهر کنگاور و شهر صحنه واقع شده است.

 

*جمعی از کارگران نساجی مازندران با تجمع در تشکیلات خانه کارگر مازندران خواستار پیگیری این تشکیلات نسبت به مطالبات خود از مسئولان شدند.

به گزارش ایلنا روز شنبه 6 آبان، این کارگران گفتند؛ بار‌ها و بار‌ها در مقابل فرمانداری و استانداری حضور پیدا كرده‌ ولی مسئولان نه تنها کاری انجام ندادند بلکه با وعده ‌های پی در پی ما را سرگردان كرده‌اند.

 

*جمعی از کارگران کارخانه قند اهواز به همراه اعضای خانواده خود در روز شنبه 6 آبان، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایایشان، مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و خواستار عملی شدن وعده ‌های داده شده از سوی مسئولان شدند.

به گزارش فاس، کارخانه تصفیه قند اهواز به دلیل مشکلات مالی از سال 1387به بانک واگذار شده و تعدادی از کارگران آن اخراج شدند. تعداد دیگری از کارگران که به صورت نگهبان یا مکانیک هنوز مشغول کار هستند بیش از 18 ماه است که حقوق نگرفته‌اند.

 

*کارگران باز نشسته صنایع فلزی شماره 2، روز شنبه 6 آبان، با حضور در کارخانه اقدام به برگزاری تجمع و مجمع عمومی کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران همگی از 3 سال پیش بازنشسته شده و هیچیک سنوات خود را دریافت نکرده اند و پیگیریهای فردی آنها نیز تاکنون نتیجه ای نداده است.

 

*كارگران فصلی «نی‌بر» كشت و صنعت شوشتر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای چندمین بار متناوب طی یك سال اخیر روز یکشنبه 7 آبان دست از كار كشده و تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دو هزار کارگر «نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و همچنین افزایش دستمزد ماهانه خود شدند.

 

*به دنبال کارشکنی مدیریت پتروشیمی بندر امام و مافیای شرکتهای پیمانکاری در صنعت پتروشیمی در حذف شرکتهای پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم با کلیه کارگران پیمانکاری، کارگران این واحدها برای چندمین بار دست به اعتصاب و اعتراض زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این اعتصاب از روز شنبه 6 آبان از شرکت کیمیا آغاز شد و روز سه شنبه 9 آبان کارگران شرکت فراورش و بخشی از کارگران شرکت بسپاران نیز به اعتصاب پیوستند. روز سه شنبه مدیر عامل شرکت فراورش در میان کارگران اعتصابی حاضر شد و تلاش کرد آنان را به پایان دادن به اعتصاب قانع کند اما کارگران اعتصابی بر خواست خود مبنی بر اجرای فوری و کامل حذف شرکتهای پیمانکاری پای فشردند.

 

*کارگران شرکت جهاد توسعه پیمانکار سد بنیر در 5 کیلومتری روستای نگل از توابع شهرستان مریوان در پی عدم پرداخت حقوقهای معوقه روز سه شنبه 8 آبان مجددا دست به اعتصاب زدند.

به کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران این پیمانکاری در اعتراض به عدم پرداخت حقوقهای معوقه خود در 28 مهر دست به اعتصاب زده بودند که با وعده کارفرما مبنی بر پرداخت حقوقهای معوقه آنان طی یک هفته به سر کار خود بازگشته بودند.

 

*کارگران شرکت تارا که کار آبیاری تحت فشار دشت بیلوار کامیاران را به عهده دارند، در یک اقدام اعتراضی دست از کار کشیدند.

به گزارش سایت موکریان، روز چهارشنبه 10 آبان، کارگران شرکت تارا در اعتراض به عدم پرداخت حقوق 5 ماه گذشته خود، در روستای باتمان درمقابل درب این شرکت تجمع کردند.

 

*به دنبال اعتصاب و اولتیماتوم کارگران شرکت کیمیا و فراورش در مجتمع پتروشیمی بندر امام، کارگران فراورش طی توافقی در روز یکشنبه 14 ابان به اعتصاب پایان دادند اما اعتصاب کارگران شرکت کیمیا ادامه یافت.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز یکشنبه 14 آبان مدیریت شرکت فراورش ناچار شد طی نشستی با کارگران اعتصابی وارد مذاکره شد و توافقات زیر به صورت کتبی میان نمایندگان کارگران و مدیریت فراورش بعمل آمد و از سوی طرفین امضا شد:

1- مدیریت متعهد شد در اسرع وقت پیگیریهای لازم را در مورد تبدیل وضعیت کارگرانی که همچنان تبدیل وضعیت نشده اند به عمل آورد.

2- مقرر شد مبلغ 100 هزارتومانی که به کارگران تبدیل وضعیت نشده تعلق گرفته بود و چند ماه بود پرداخت نشده بود به این کارگران پرداخت شود و علاوه بر آن مبلغ 150 هزارتومان نیز به عنوان کارانه تولید هر ماهه به کارگران تبدیل وضعیت نشده تا زمان نهایی شدن اجرای حذف شرکتهای پیمانکاری پرداخت شود.

3- مدیریت متعهد شد در اسرع وقت مبلغ یک میلیون و پانصد هزارتومانی را که این کارگران به مناسبت تعمیرات اساسی طلبکار بودند به حساب آنان واریز کند.

 

*کارگران افغانی شاغل در پارکها در شمال شهر تهران زیر نظر پیمانکاران وحشیانه مورد استثمار قرار می گیرند در ازاء کار شاق روزانه دستمزد ناچیزی آن هم پس از چند ماه تعویق دریافت می کنند روز چهارشنبه 17 آبان دست از کار کشیدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران با دست از کار کشیدن در یک نقطه پارک تجمع و به شروع به رقص دستجمعی بسیار زیبا و از این که به کارفرما و شرایط ذلت بار کار نه می گویند شادی می کردند.

 

*روز شنبه 20 آبان، تعدادی از بازنشستگان کشوری از سازمانها و نهادهای مختلف ازجمله بازنشستگان آموزش و پرورش در مقابل اداره صندوق بازنشستگی کشوری (میدان فاطمی) تجمع کردند. به گزارش فارس تجمع‌کننده خواستار دریافت مطالبات 6 ماه دوم  سال 1386 و 6 ماه اول سال 1387 براساس لایحه خدمات مدیریت کشوری  بودند.

 

*جمعی از کارگران کارخانه پتروشیمی فجر در اعتراض به عدم دریافت پاداش روز کارگر، عدم افزایش حقوق خود با توجه به قولهای قبلی شرکت پیمانکاری رامپکو و مسائل ایمنی از روز شنبه 20 آبان دست از کار کشیدند و این اعتصاب در روز بکشنبه 21 آبان ادامه پیدا کرد. به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه پتروشیمی فجر ۴ ماه است که در انتظار وصول طلب خود هستند.

 

*جمعی از کارگران اصفهان در اعتراض به گران فروشی شرکت ماموت دیزل در روز یکشنبه 21 آبان جلوی درب شمالی مجلس تجمع کردند.به گزارش ایلنا؛ این افراد که حدود ۵۰ نفر بودند به دلیل عدم تحویل کشنده ‌های پیش فروش شده که با قیمت ارز مرجع وارد شده بود ولی قیمت فعلی آن بیش از قیمت اعلام شده قبل بود، جلوی درب شمال مجلس در اعتراض به شرکت ماموت دیزل تجمع کردند.

 

*اعتصاب 15 روزه رانندگان بیش از ۴۰۰ تریلی و بونکر حمل سیمان بجنورد در اعتراض به عدم افزایش کرایه حمل سیمان در روز دوشنبه 22 آبان با موفقیت پایان یافت.

به گزارش ایلنا توافق بین نماینده کامیون داران و کارخانه مبنی برافزایش ۱۷ درصدی به کرایه‌ های قبلی خبرداد.

 

*تعدادی از بازنشستگان اخراج شده از خانه ‌های سازمانی شرکت پالایش و پخش پالایشگاه نفت آبادان روز دوشنبه 22 آبان در مقابل شرکت پالایش و پخش نفت خیابان استاد نجات الهی تهران تجمع کردند.

به گزارش سایت قانون، این افراد که همراه همسرانشان به تهران آمده بودند پیش از تجمع به نهاد ریاست جمهوری نیز مراجعه کردند.

 

*جمعی از کارگران نساجی مازندران روز سه شنبه 23 آبان در راستای احقاق حقوق خود در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند‌.‌ به گزارش ایلنا، این کارگران در تجمع خود با در دست گرفتن پلاکاردهایی مبنی بر این که «مسئولان شما را به خدا بعد از 27 ماه بی حقوقی و دربه دری به داد ما واماندگان نساجی مازندران برسید»‌ اعتراض خود را به نمایندگان مجلس نشینان اعلام کردند.

کارخانه نساجی مازندران در تیر 1388 طی قراردادی به صورت آزمایشی و موقت از شرکت سرمایه گذاری بانک ملی به یک سرمایه گذار ترکیه‌ای واگذار شد.

با گذشت بیش از سه سال از آن زمان هنوز نه‌ تنها توسعه ‌ای در فعالیتهای کارخانه صورت نگرفته بلکه به دلیل توقف‌‌‌ همان فعالیت سابق، کارگران باقیمانده نیز بدون دریافت مطالبات خود از کار بیکار شدند.

کارگران باقیمانده نساجی مازندران خواهان خلع ید و بازپس گیری کارخانه از سرمایه گذار خارجی‏، بازگشایی کارخانه زیر نظر دولت و پرداخت ۲۷ ماه مطالبات معوقه خود هستند.

کارخانه نساجی مازندران یکی از قدیمی ‌ترین کارخانه‌ های مدرن صنعت نساجی کشور است که پس از انقلاب، مالکیت و اداره آن ابتدا به شرکت سرمایه گذاری بانک ملی واگذار شد و در‌ ‌‌نهایت به دنبال اجرای سیاست خصوصی سازی واحدهای دولتی مالکیت آن با حمایت یکی از نمایندگان وقت قائمشهر در مجلس هشتم در اختیار سرمایه گذار خارجی قرار گرفت.

 

*کارگران کارخانه نورد لوله صفا روز دو شنبه 22 آبان، در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد هایشان به طور یکپارچه ای دست به اعتصاب زدند این اعتصاب روز بعد در یکی از سالنهای این کارخانه ادامه یافت.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال این اعتصاب کارفرما وعده داد یکماه از مطالبات کارگران را به حساب شان واریز کند به همین دلیل کارگران عصر روز سه شنبه 23 آبان به اعتصاب خود پایان دادند.

 

*جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه های صنایع فلزی شماره 1 و 2  روز سه شنبه 23  آبان در مقابل معاونت برنامه ریزی استانداری تهران در تقاطع خیابان وصال و ایتالیا دست به تجمع اعتراضی زدند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران بازنشسته صنایع فلزی پس از این که با خبر شدند معاونت برنامه ریزی استانداری تهران بر خلاف وعده داده شده، کاری در رابطه با پیگیری خواستهایشان انجام نداده است عازم محل این نهاد شدند و در مقابل آن دست به تجمع زدند اما به علت بارش شدید باران به ناچار تجمع خود را در محل مسجد معاونت برنامه ریزی استانداری تهران ادامه دادند.

 

*اعتصاب کارگران شرکت سازه پاد در فاز ۱۲ منطقه پارس جنوبی در روز سه شنبه 23 آبان وارد سومین روز خود شد. به گزارش وبلاگ انجمن کارگران برق و ساختمان اصفهان، این اعتصاب به دنبال عدم پرداخت حقوق و اخراج تعدادی از کارگران صورت گرفته وطبق اعلام نمایندگان انتخاب شده از سوی کارگران تنها درصورت تحقق خواسته هایشان به اعتصاب پایان خواهند داد.

اعتصاب کارگران سازه پاد از روزشنبه 20 آبان آغاز شد و پس از آن که حراست فاز مانع از ورود آنان به درون سایت شد، اعتصابشان را درمقابل درب ورودی برگذار کردند. همچنین ۱۵۰تن از جوشکاران این شرکت که در اعتصاب حضور داشتند اخراج شدند و در نتیجه با این اخراج دسته جمعی اعتصاب پایان یافت.

 

*روز شنبه 27 آبان، بیش از 1200 کارگر کارخانه نورد لوله صفا برای دومین بار طی 5 روز در حالی که کلیه مهندسان کارخانه نیز به اعتصاب پیوسته بودند دست از کار کشیدند و خواهان پرداخت شش ماه دستمزد معوقه خود شدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال اصرار کارگران مبنی بر حضور رستمی صفا (مالک کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا) و پاسخگو شدن او به خواستهایشان، نهایتاً وی ناچار شد در میان کارگران حضور پیدا کند. رستمی صفا پس از حضور در میان کارگران متعهد شد:

1- طی دو روز آینده دستمزد تیر ماه کارگران پرداخت شود،

2- وسط هر ماه در صورت نیاز کارگران به آنان مساعده پرداخت شود،

3- تا پایان سال، 5 ماه باقی مانده دستمزد معوقه کارگران همراه با حقوق ماهیانه آنان طوری پرداخت شود که در پایان سال، این 5 ماه دستمزد معوقه به طور کامل تسویه شود.

 

*روز یکشنبه 28 آبان کارگران مخابرات‌ استانها برای چندمین بار در مقابل مجلس رژیم دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا این کارگران به دلیل عدم پرداخت حقوق از سوی مخابرات مقابل درب شمال مجلس تجمع کردند.

 

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق