برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آذر ماه 1391

 

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

 

*جمعی از بازنشستگان کارخانه ذوب آهن اصفهان در روز چهار شنبه اول آذر برای دومین روز متوالی در مقابل کانون بازنشستگان این کارخانه تجمع کردند.

برپایه گزارش رویش نیوز،در اثر این تجمع در ابتدای خیابان نشاط، مسیرنقاشی تا هشت بهشت مسدود شد.

خواسته اصلی تجمع کنندگان دریافت حقوق معوقه چندین ماهه شان است و این سومین دوره از تجمعات بازنشستگان این کارخانه روبروی کانون است.

 

*کارگران کارخانه نورد لوله صفا از روز سه شنبه 7 آذر، در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان دست از کار کشیدند و در اقدامی مشابه سه شنبه شب کارگران شیفت شب کارخانه پروفیل ساوه نیز دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این دو کارخانه در شهرستان ساوه متعلق به یک کارفرماست و ۲۴۰۰ کارگر این دو کارخانه شش ماه است دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند.

بنا بر همین گزارش روز چهارشنبه 8 آذر، کارگران اعتصابی ضمن بستن درب انبارهای کارخانه برای جلوگیری از خروج کالا، با روشن کردن لاستیک در مقابل درب کارخانه دست به تجمع زدند و مانع ورود و خروج ماشینها به کارخانه شدند.

 

*صبح روز چهارشنبه 8 آذر، 300 کارگر تحت پوشش بیمه بیکاری در پیرانشهر که به علت عدم دریافت مطالبات خود تجمع کرده بودند با دخالت نیروهای امنیتی متفرق شدند. به گزارش هرانا، این کارگران که ۸۰ روز است حقوق بیکاری خود را دریافت نکرده‌اند، ابتدا از سوی پرسنل بیمه تهدید شدند که اگر محل را ترک نکنند، بازداشت خواهند شد. پس از اینکه قریب یک ساعت از تجمع این افراد گذشت، ماموران امنیتی محل را محاصره کرده و با ضرب و شتم، کارگران معترض را متفرق نمودند.

 

*کارگران شرکتی که در ورزشگاه آزادی تهران خدماتی از قبیل آمادگی چمن ورزشگاه، مهیا کردن شرایط ورزشگاه را بر عهده دارند روز پنجشنبه 9 آذر، نسبت به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق خود خبر داده‌اند. به گزارش ادوار نیوز، این نیروهای خدماتی پس از پایان دیدار تیم‌های استقلال و فولاد از هفته شانزدهم رقابت‌های لیگ بر‌تر فوتبال ایران (جام خلیج فارس) نسبت به عدم پرداخت حقوق دست به اعتراض زدند.

 

*بیش از ۸۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز صبح روز دوشنبه ۱۳ آذر، بار دیگر در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۲ ماهه خود در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا این کارگران روز یکشنبه 12 آذر نیز در همین مکان برای رسیدن به خواسته‌ های خود تجمع کرده بودند.

 

*کارشناسان و کارمندان موزه‌ های تهران با تجمع در مقابل ساختمان ارگ سازمان ميراث فرهنگی خواستار دريافت حقوق عقب‌افتاده خود شدند.

به گزارش خبرگزاری ميراث فرهنگی، در این تجمع که در روز دوشنبه 13 آذر انجام شد، تجمع کنندگان خواستار دريافت حقوق عقب‌افتاده و رسيدگی به وضعيت مالی خود شدند.

 

*کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز روز سه شنبه 14 آدر، برای سومین روز متوالی همراه با خانواده هایشان در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، این کارگران در اعتراض به تعویق حقوق ۲۲ ماه گذشته خود و همچنین محرومیت از خدمات رایگان درمانی دست به این تجمع اعتراضی زدند.

یکی از کارگران قند اهواز درباره علت همراهی خانواده‌ های کارگری در این تجمع گفت؛ معمولا بعد از این تجمعها، وقتی به خانه می‌رسیم خانواده منتظر شنیدن اخبار خوب درباره رفع مشکلات و تاریخ پرداخت حقوق هستند، اما از آنجا که مسئولان هیچ ‌وقت جواب مشخصی به ما نمی‌دهند ما هم جوابی برای خانواده‌هایمان نداریم و شرمنده‌ شان می‌شویم. روز آن‌ها را به همراه آوردیم تا خود شاهد باشند.

 

*کارگران شرکت نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن سیرجان (تراورس)، روز سه شنبه 14 آذر همزمان با اعتصاب چند روزه خود در مقابل ایستگاه راه آهن سیرجان تجمع کردندبه گزارش مهر، این کارگران به علامت اعتراض به وضعیت حقوق، مزایا و عدم  پرداخت بیمه دست به اعتصاب و تجمع زدند.

 

*کارمندان یکی از شرکتهای خصوصی شده راه آهن در روز سه شنبه 14 آذر ضمن تجمع اعتراضی در تهران، خواستار بررسی وضعیت استخدامی خود شدند.

به گزارش ایسنا، این تجمع اولین تجمع از این دست نبوده و قبل از آن نیز بارها این کار را انجام گرفته است.

در سال 1381 اداره خط که یکی از ادارات راه آهن است به یک شرکت خصوصی به نام تراور واگذار شد. در سال 1389 سازمان خصوصی‌سازی شرکت تراور را به یک شرکت خصوصی در فرابورس واگذار کرد ولی به دلیل آن ‌که در فرابورس متقاضی خریدی وجود نداشت به مزایده گذاشته شد و این شرکت در نهایت به شرکت گروه امیر منصور آریا واگذار شد.

 

*كارگران نساجی مازندران در ادامه اعتراضهای خود، روز سه شنبه 14 آذر مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، ۲۰۰ کارگر نساجی مازندران که به نمایندگی از همکارانشان به تهران آمده‌ بودند، برای دومین روز متوالی تجمع کردند.

برپایه این گزارش، با اتمام بی نتیجه تجمع روز اول کارگران در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری، کارگران معترض روز دوم تجمع دیگری در مقابل ساختمان مجلس برپا کردند. کارگران علاوه بر این که به تعویق ۲۷ ماهه حقوقشان اعتراض دارند، از محقق نشدن وعده ‌های مسئولان دولتی که در تجمع اعتراضی ماه گذشته‌ به آنان داده شده بود نیز گلایه مندند.

 

*کارگران اعتصابی کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا که تعداد آنها 2400 تن می باشد، از روز دوشنبه 13 آذر، به دنبال حضور کارفرمای این کارخانه ها در فرمانداری شهرستان ساوه و تعهد وی مبنی بر پرداخت به موقع دستمزد کارگران، بر سر کارهای خود بازگشتند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارفرما متعهد شده است 5 ماه دستمزد معوقه کارگران را نیز تا آخر سال جاری تصفیه کند و دست به اخراج کارگران اعتصابی نیز نزند.

 

*روز شنبه 18 آذر، بيش از 200 كارگر كارخانه پارلو در ساوه، توليد كنننده پنل و ساختمان پيش ساخته كه در اعتراض به اخراج 20 كارگر قراردادي اين شركت اعتصاب نموده بودند، براي چهارمين روز متوالي اين اعتصاب و تحصن در محوطه داخلي شركت  را ادامه دادند.

*روز دو شنبه 20 آذر، کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی (تراورس) در مقابل اداره کل خط و ابنیه فنی راه آهن تهران تجمع کردند که این تجمع با دخالت پلیس پایان یافت. به گزارش ایلنا، این کارگران که به همراه خود پلاکارد‌های ا عتراضی داشتند، از مشکلات بیمه ‌ای خود به ستوه آمده و خواستار رسیدگی به این مشکلات بودند.

 

*کارگران مجتمع پتروشیمی «امیرکبیر» در منطقه ماهشهر بار دیگر، از روز سه شنبه 21 آذر اعتصاب خود را آغاز کردند. این اعتصاب در روز شنبه 25 آذر با تجمع در مقابل فرمانداری ماهشهر ادامه یافت. به گزارش کارگران انقلابی متحد ایران، در تجمع کارگران پتروشیمی امیرکبیر جلو فرمانداری ماهشهر، کارگران خواسته های اخیر خود را طی نامه ای به فرماندار اعلام نمودند.

 

*روز دوشنبه 27 آذر، کارگران کارخانه آزمایش در یک اعتراض شدید به وضعیت مدیریتی کارخانه و عدم دریافت حقوق معوق هفت ماهه خود، وارد دفتر مدیر عامل شرکت شده اند. به گزارش تابناک، کارخانه آزمایش یکی از زیر مجموعه های شرکت هلدینگ پیام است. بنا بر این گزارش تحصن و اعتراضات پیاپی کارگران کارخانه آزمایش با سابقه ای طولانی در صنعت لوازم خانگی کشور از سه سال پیش شروع شده و تا به امروز ادامه دارد. از نظر کارگران انتصاب مدیران و عزل و نصبهای پیاپی در هیات مدیره در این کارخانه تنها برای خرید زمان است تا اعتراضات کارگران به نتیجه نرسد.

روز سه شنبه 28 آذر کارگران کارخانه آزمایش مقابل ساختمان اصلی هلدینگ پیام تجمع کردند. یکی از کارگران شرکت کننده در این تجمع گفت:مدیریت ما را برای صرف ناهار دعوت کرده است؛ اما ما گفته‌ایم در جایی که خانواده و زن و بچه‌مان گرسنه هستند، ما چگونه ناهار بخوریم؟

۲۴ شرکت در زیر مجموعه هلدینگ قرار دارد که مدیران آن را پی در پی در این شرکتها جابجا می‌کنند.

 

 *طی روزهای یکشنبه 26 تا سه شنبه 28 آذر، کارگران کارگاه ریخته‌گری فولاد اسن کردستان در شهرک شماره 1 شهر سنندج در اعتراض به عدم دریافت حقوق دست از کار کشیده و اقدام به تجمع کردند.

به گزارش کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران این کارگاه 10 تن می‌باشند و از 3 تا 6 ماه مطالبات معوقه دارند.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران از ساعت ده صبح روز سه شنبه 28 آذر، دست به تحصن در مقابل مجلس شورای اسلامی زدند. از اردیبهشت سال جاری تاکنون سی هزار کارگر با امضای طوماری اعتراضی خواهان افزایش فوری دستمزدها، کنار گذاشتن اصلاحات ضدکارگری بر قوانین کار و تامین اجتماعی و دیگر خواستهای صنفی خود شدند. مرحله اول و دوم این طومار هر کدام به تعداد ده هزار امضا در ۲۷ خرداد و اول مهر سال جاری تحویل وزارت کار، نهاد ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی شد.

همزمان نمایندگان کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران با آغاز تحصن هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری، دو هزار امضای کارگران این شرکت در اعتراض به وارد کردن اصلاحات ضد کارگری بر قانون کار را به دبیرخانه مجلس تحویل دادند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی با قولهای مساعدی که از سوی کمیسیون اجتماعی مجلس، نایب رئیس مجلس و رئیس کمیسیون اقتصادی برای افزایش دستمزدها داده شد به تحصن امروز خود در مقابل مجلس پایان دادند و اعلام کردند همچنان و با قوت بیشتری پیگیر مطالبات مطرح شده در طومار سی هزار نفری کارگران خواهند بود.

 

ياد ستاربهشتي هميشه در قلوب كارگران ايران زنده است.

ما خانواده هاي كارگران زنداني سياسي، چلهمين روز شهادت ستار بهشتي را به خانواده او تسليت مي گوييم. خانواده ستار هزاران ستار ديگر در كنار خود خواهند داشت، باشد روي كه هيچ شكنجه و كشتاري بدست آدمكشان عليه كارگران محروم ميهن اتفاق نيافتد. كارگران با ايستادگي در مقابل اين ظلم بزرگ حقوق خود و ستارها را محقق خواهند كرد.

ياد كارگر شهيد آزاده ستار بهشتي گرامي باد

خانواده هاي كارگران زنداني سياسي

20 آذر 91

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق