برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در دی ماه 1391

 

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

 

*بخشی از کارگران صنایع فولاد و ذوب آهن اصفهان چند روزی هست که در داخل خیابان نشاط اصفهان و بیشتر در رو به‌ روی استانداری اصفهان دست به تجمع اعتراضی می‌زنند. به گزارش روز یکشنبه 3 دی وبسایت همبستگی ملی، این کارگران که در جلوی استانداری تجمع کرده بودند همراه خود پلاکارد آورده بودند و روی آن درخواستهایشان را نوشته بودند.

 

*کارگران پیمانی کارخانه فجر در منطقه ویژه ماهشهر روز دوشنبه 4 دی، اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا این کارگران به نامشخص بودن وضعیت جذب نیروها و پرداخت نشدن مزایایی که پیش‌تر قول آن داده شده بود دست از کار کشیدند.

 

*کارگران فضای سبز شهرداری اصفهان روز سه شنبه 5 دی با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری اصفهان خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند. به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر، این کارگران با وجود سختی کار در این حوزه، هیچگونه حق سختی کاری به آنان تعلق نمی گیرد. علاوه بر این کارگران فضای سبز شهرداری اصفهان از مرخصی استعلاجی، افزایش دستمزد و اضافه کاری نیز محروم هستند.

 

*کارخانه 100 هزار تنی شکر و 175 هزار تنی تصفیه شکر شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا بعد از ظهر سه شنبه 5 دی با حضور محمود احمدی نژاد در اهواز افتتاح شد و به گزارش مهر همزمان کارگران کارخانه قند اهواز تجمع اعتراضی برپاداشتند.

 

*بازنشستگان ذوب آهن اصفهان به دلیل عدم پرداخت معوقاتشان، روز سه شنبه 5 دی، دست به اعتراض چندباره زدند. به گزارش خبرگزاری حکومتی فاز، در سومین دوره از این اعتراضات گروه بزرگی از این افراد در چهار راه نقاشی تجمع کرده و مسیر خیابان نشاط را سد کردند.

 

*حدود 180 تن از کارگران کارخانجات صنایع فلزی شماره 1 و 2 در روز سه شنبه 5 دی در اعتراض به عدم پرداخت سنوات خود و بی توجهی مسئولان استانداری تهران به وعده های شان در مقابل این استانداری دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران در این تجمع پلاکارد بزرگی را در دست داشتند که در آن نوشته بودند: ما کارگران بازنشسته صنایع فلزی بیش از سه سال است سنوات خود را دریافت نکرده ایم. این کارگران یک روز قبل با برگزاری مجمعی در محل کارخانه و شنیدن گزارش نمایندگای خود تصمیم به تجمع در مقابل استانداری تهران گرفتند.

 

*کارگران و رانندگان اخراجی معدن طلای "آغ دره"، در روز چهارشنبه 6 دی در مقابل فرمانداری رژیم در تکاب دست به اعتراض زدند. به گزارش وبسایت پیام، فرماندار با مشاهده چنین وضعیتی وترس از کشیده شدن اعتراض به داخل شهر در یک فرافکنی و شانه خالی کردن از مسئولیت خود، معترضان را به کارفرما ارجاع داد. سپس کارگران و رانندگان با تجمع درمقابل کارخانه پس از ساعتها بلاتکلیفی و عدم پاسخگویی مسئولان و مدیران، به اعتراض خود ادامه می دهند و کار به درگیری کشیده می شود و درنهایت مدیران قول رسیدگی به اعتراض کارگران و رانندگان اخراجی را در روز یکشنبه بعد را می دهند. اما بر خلاف انتظار اخراجیان، شبانه ۱۳ نفر ازمعترضان توسط اداره اطلاعات دستگیر و به محل نامعلومی انتقال داده می شوند.

معدن طلای آغ دره سالهاست که در قبضه فردی بنام “حاج عباس نیری” ازمسئولان سابق سپاه است. این معدن بزرگترین معدن طلای خاورمیانه محسوب می شود که درجنوب استان آذربایجان غربی واقع شده است.

 

*كارگران شركت لنگرطلایی بندر عباس در روز شنبه 9 دی در مقابل درب ورودی شركت در جاده اسكله، نرسیده به باغستان بندر عباس، تجمع اعتراضی كرده و خواستار چهار ماه حقوق معوقه خود بودند. به گزارش وبسایت آژانس ایران خبر، شركت لنگر طلایی بندر عباس كار خدمات سوخت رسانی و تخلیه و بارگیری و حمل و نقل كشیها را در اسكله بندرعباس انجام می دهد.

 

*کارگران کشتارگاه در شهر پاوه در روز سه شنبه 12 دی چهارمین روز اعتصاب خود را شروع کردند. بنا بر گزارش کمیته‌ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران کشتارگاه در شهر پاوه به دلیل نداشتن امکانات بهداشتی در محیط کار، دست به اعتصاب زده اند. بر پایه این گزارش همچنین تعدادی از مغازه‌ های قصابی هم به دلیل کمیاب بودن گوشت و بالا بودن قیمت آن دست به اعتصاب زده‌اند.

 

*کارگران کارخانه نورد لوله صفا روز شنبه 9 دی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان دست از کار کشیدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران،

به دنبال این اعتصاب مسئولان کارخانه با حضور در میان کارگران به آنان وعده دادند که تا پایان همین روز، یک ماه از دستمزد معوقه کارگران را به حساب شان واریز خواهند کرد. 2400 کارگر کارخانه های نورد لوله صفا و پروفیل ساوه شش ماه است دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند.

بنا به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در دومین روز تجمع کارگران نورد لوله صفا تعدادی از کارگران پروفیل ساوه نیز حضور داشتند و کارگران نورد لوله صفا با انتخاب ده نماینده ضمن تداوم اعتصاب خود قرار است در جلسه روز سه شنبه 12 دی در محل فرمانداری که با حضور رستمی صفا برگزار خواهد شد شرکت کنند.

روز سه شنبه 12 دی تجمع و اعتصاب این کارگران وارد چهارمین روز خود شد و همزمان 250 مهندس و کارشناس این کارخانه نیز به کارگران اعتصابی پیوستند.

به گزارش  ایلنا، كارگران حاضر در این تجمع چهار روزه، دلیل اعتراض كارگران را تعویق 6 ماهه دستمزد و سایر مطالبات‌شان ذكر كرد كه از یك ماه گذشته به طور مرتب وعده پرداختش به كارگران داده می‌شود اما محقق نمی‌شود.

 

*کارگران کارخانه شیر پاک که بیش از 6 ماه حقوق نگرفته اند در روز سه شنبه 12 دی، کارخانه را به تصرف خود در آورده و اعلام نمودند تا وضعیت حقوق آنها تعیین تکلیف نشود از کارخانه خارج نمی‌شوند. به گزارش آژانس ایران خبر، در تقابل با این حرکت کارگران، مأموران انتظامی و لباس شخصی به صحنه آمدند و یک سرگرد نیروی انتظامی به نام رئیسی به کارگران گفت این کار شما مصداق محاربه است چون این کارخانه سهام دولتی دارد و متعلق به دولت است و قصد داشت با تهدید کارگران را از کارخانه بیرون آورد.

 

*به گزارش وبسایت آذوح، در روزهای دوشنبه 11 و سه شنبه 12 دی، حدود صد نفر از بازنشستگان شرکت ایدم که بیش از یکسال پیش بازنشسته شده اند به علت عدم دریافت حقوق معوقه خود از جمله مبلغ پایان کار، در مقابل شرکت ایدم تبریز دست به تجمع اعتراض آمیز زده اند.

 

*حدود 30 تن از کارگران کنتورخوان شرکت گاز استان کردستان در سنندج در اعتراض به پایین بودن دستمزدها، عدم تامین کفش ولباس، پرداخت نکردن هزینه ایاب و ذهاب خود و... در روز سه شنبه 12 دی دست به اعتصاب زدند.

به گزارش کمیته‌ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، حقوق کارگران کنتور خوان ماهیانه مبلغی معادل 450 هزار تومان در ازای ساعات کار طولانی و شرایط سخت کاری است.

 

*کارگران شهرداری قائم شهر در روز چهارشنبه 13 دی، در مقابل فرمانداری دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان دست به تجمع و اعتراض زدند. به گزارش فارس؛ یکی ازکارگران شهرداری قائم شهر که صدای خسته و محزونش مشخص بود ‌گفت؛ با اینکه مجرد است دغدغه کارگران متاهل را دارد، انگار خودش در زندگی قبلاً با این درد و رنجها آشنا بود.

 

*بیش از ۵۰ تن از کارگران گروه صنایع پوشش ایران (کارخانه صنایع رشت) به نمایندگی از سایر کارگران دیگر کارخانجات این شرکت، روز شنبه ۱۶ دی‌ در اعتراض به عدم اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد و یک ماه تاخیر سازمان‌مند (سیستماتیک) در پرداخت حقوق، مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران پس از اعلام خواسته های خود به مسئولان کارخانه تجمع خود را  به پایان رساندند. یکی از کارگران شرکت پوشش حاضر در این تجمع، به خبرنگار ایلنا گفت: ورشكستگی این كارخانه به دلیل بارش سنگین برف در سال 83 بود كه بسیاری از صنایع گیلان را نابود كرد.

 

*در پی شکایت دو نفر از کارگران سامانه یک شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از شورای اسلامی این شرکت، حدود 70 نفر از رانندگان شرکت واحد با خواست انحلال نهاد شورای اسلامی کار و حمایت از همکاران خود، روز یکشنبه 17 دی، دست به تجمع در مقابل اداره کار شمال غرب تهران زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، رانندگان شرکت واحد در حمایت از همکاران خود و اعتراض به عملکرد ضد کارگری شورای اسلامی کار شرکت واحد، خواهان انحلال این نهاد ضد کارگری شدند.

شورای اسلامی شرکت واحد تهران راساً و به طور مداوم دست به اخراج کارگران و تضیع حقوق آنان می زند و مستقیماً به عنوان عامل کارفرما علیه کارگران اقدام می کند.

 

*اعتصاب متحدانه 1200 تن از کارگران  کارخانه نورد لوله صفا در روز شنبه 16 دی، وارد هشتمین روز شد. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در ادامه تلاش رستمی صفا برای باز گرداندن کارگران بر سر کار وی حوالی ظهر نمایندگان کارگران را به نشست دعوت کرد و طی جلسه ای 5/2 ساعته فرمول بندی زیر را جهت پایان دادن به اعتصاب به آنان پیشنهاد کرد:

-پرداخت دستمزد مرداد و شهریور کارگران در روز بیست و پنجم ماه جاری

- پرداخت دستمزد مهر و آبان در بهمن ماه

- پرداخت دستمزد آذر و دی به همراه عیدی و پاداش کارگران در اسفند ماه

- پرداخت دستمزد بهمن و اسفند در سال 92

بنا بر این گزارش به دنبال این جلسه، نمایندگان کارگران پیشنهادات کارفرما را با همکاران خود در میان گذاشتند، اما کارگران ضمن تاکید بر خلف وعده های کارفرما به اعتصاب خود پایان ندادند و اعلام کردند فردا طی اتخاذ تصمیمی دسته جمعی پاسخ خود را به کارفرما خواهند داد.

 

*به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه قند و تصویه شکر اهواز، روز دوشنبه ۱۸ دی، در اعتراض به عدم توجه مسئولان در رفع مشکلات‌شان، برای دومین روز پیاپی در مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.

 

*کارگران کارخانه «کاغذسازی کارون» روز دوشنبه 18 دی، در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان در رفع مشکلات‌شان، در مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.

به گزارش ایلنا، کارخانه «کاغذسازی کارون» پس از واگذاری به بخش خصوصی در سال ۸۵ به دلایل نامعلومی تعطیل شد و کارفرمای جدید تصمیم به اخراج ۲۰۰ کارگر گرفت.

 

*بازنشستگان ارتشی در روز سه شنبه 19 دی، در برابر مجلس دست به تجمع زدند.

به گزارش آژانس ایران خبر، بازنشستگان ارتشی به عدم پرداخت مطالبات خود از سوی دولت اعتراض داشتند. ارتشیان از نمایندگان مجلس خواستند تا به وضعیت آنها رسیدگی شود. و مطالبات آنها هرچه سریعتر پرداخت گردد

 

*خانواده‌ی فعالان کارگری بازداشتی در مهاباد روز سه شنبه 19 دی، مقابل اداره اطلاعات تجمع کردند. به گزارش کمیته‌ ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، آنان خواهان آزادی محمد مولانایی، واحد سیده و یوسف آب خرابات شدند؛ اما با برخورد توهین آمیز و تهدید ماموران روبرو شدند و تنها واحد سیده طی تماس تلفنی کوتاهی با خانواده ‌اش درخواست لباس نموده است.

 

*کارگران گروه صنایع پوشش ایران (کارخانه صنایع رشت) روز یکشنبه 24 دی در مقابل درب کارخانه تجمع خود را آغاز کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کارگران این بار نسبت به هفته ی پیش گسترده تر وطولانی تر برگزار شده است.

 

*صدها تن از کارگران شرکتهای پیمانکاری پتروشیمیهای ماهشهر روز دوشنبه 25 دی در مقابل فرمانداری ماهشهر دست به تجمع اعتراضی زدند

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال این تجمع تعدادی از کارگران پیمانکاری منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر نیز به این تجمع پیوستند. این کارگران به طور مرتب با سر دادن شعارهایی خواهان رسیدگی به خواستهای خود بودند و در مقابل درخواست فرمانداری مبنی بر انتخاب نماینده جهت مذاکره دست به مقاومت زدند و خواهان حضور فرماندار در میان خود شدند.

 

*کارگران کارخانه نساجی خامَنِه شبستر روز سه شنبه 26 دی، به دلیل عدم پرداخت حقوق، تعطیلی کارخانه مذکور و عدم رسیدگی به بیمه بازنشستگی خود مقابل درب شمالی مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارخانه در شهر خامنه در کنار جاده تبریز شبستر ارومیه قرار دارد.

 

*جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری اصفهان در روز سه‌شنبه 26 دی، با تجمع در محوطه ساختمان مرکزی شهرداری اصفهان در واکنش نسبت به عدم افزایش حقوق و پرداخت معوقات خود دست به اعتراض زدند. به گزارش مهر، در حالی افزایش حقوق و دستمزد کارگران شهرداریها سال گذشته در مصوبه ‌ای از سوی وزارت کشور به شهرداری اصفهان ابلاغ شده که مدیریت شهری اصفهان با وجود گلایه ‌های بسیار کارگران خود از وضعیت معیشتی، هنوز تصمیم به اجرایی کردن این مصوبه نگرفته است.

 

*کارگران اداره آب و فاضلاب روستایی دشتستان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود در روز شنبه 30 دی در اداره آب و فاضلاب دشتستان دست به اعتصاب زده وتجمع کردند.

به گزارش وبسایت اتحادجنوب،یک كارگر شرکت کننده در این حرکت اعتراضی گفت: اگر مصوبه اجرایی دولت در راستای خصوصی سازی اعمال شده، چرا رسیدگیهای لازم صورت نمی گیرد؟ چرا بودجه ای اختصاص نمی یابد؟

 

*کارگران رسمی و قرار دادی کارخانه یخچال سازی «ایران پویا» روز شنبه 30 دی، در اعتراض به شایعه انحلال این کارخانه در مقابل درب ورودی این کارخانه دست به تجمع زدند.

نماینده کارگران کارخانه ایران پویا در تشریح دلایل اعتراض کارگران، به ایلنا گفت: از امروز کارت ورود و خروج ۹۰ کارگر قرارداد موقت غیر فعال و از ورود آنان به محل کارشان جلوگیری شده است. این وضعیت باعث تشدید نگرانی کارگران از شایعه تعطیلی این کارخانه شده است.

کارخانه ایران پویا وابسته به بنیاد مستضعفان، واقع در جاده مخصوص کرج، سازنده انواع یخچال و پروفیل آلومینیومی است که حدود ۲۰۰ کارگر دارد.

 

*جمعی از کارگران بازنشسته شرکت پتروشیمی آبادان در روز شنبه 30 دی با تجمع مقابل ساختمان شرکت نفت خواستار پرداخت «حق معیشت» خود شدند. به گزارش ایلنا، مشاور رئیس هیئت مدیره صندوقهای بازنشستگی وزارت نفت با تایید این تجمع اعتراضی گفت؛ مستمری بازنشستگان شرکت پتروشیمی آبادان را صندوق بازنشستگی وزارت نفت پرداخت می‌کند ولی حق معیشت آنان را نمی‌توانیم قانوناً پرداخت کنیم زیرا کارفرمای آنها این مبلغ را به ما پرداخت نکرده است.

 

بیاینه مشترک سندیکاها، اتحادیه ها و دیگرتشکل های کارگری پیرامون بی توجهی به زندگی کارگران و کودکان

حوادث ناگوار مرگ کارگران و کودکان در چند هفته ی اخیر یکی پس از دیگری بیانگر بی توجهی مسوولان و کارفرمایان به جان انسانهاست.

 

5 کارگر افغانی به هنگام کار در منطقه خاک سفید تهران پارس زیر آوار رفتند. به دنبال آن، فاجعه کشته شدن کارگران در معدن زغال سنگ طبس و فاجعه های دیگری که هر روزه در جای جای ایران رخ می دهد... بنا بر آمار منتشره، هر روز به طور متوسط 5.5 کارگر در اثر حوادث کار و نبود شرایط ایمنی جان خود را از دست می دهند.

با توجه به آن که حکومت کلیه مسوولیتهای خود را در قبلا مردم و نظارت بر ایمنی و بهداشت و بهروزی مردم و به خصوص کارگران و خانواده هایشان را فراموش کرده است، هر روز شرایط بدتری بر زندگی اقشار متوسط به پایین سایه می افکند و هر روز اخبار وحشتناک تری از نابودی انسانها در محل کار و زندگی و سفر و جاده و خیابانها پخش می شود.

همچنین کنار ناایمنی شرایط کار، خبرها حاکی از آن است که جان کودکان در مدارس مخروبه و غیر ایمن نیز در خطر است. قربانیان حریق مدرسه ی روستایی شین آباد در پیرانشهر ارومیه در آذربایجان به 37 نفر رسیده است که دو نفر از آنان فوت کرده اند. متاسفانه مسوولان به جای آن که امکانات رفاهی، گرمایشی و شرایط ایمنی وگرمایشی کلاسهای درس روستاها و شهرستانها را افزایش دهند، معلم، مستخدم یا بخاری مدرسه را محکوم کرده اند تا شانه از زیر بار مسوولیت خود کنار کشند.

آینده ی این دانش آموزان سوخته شده ، زخمی و ترسیده و معلم زحمتکش آنها چه می شود که باید با نقص عضو به زندگی در شرایط سخت ادامه دهند؟

ما تشکلهای کارگری امضا کننده، ضمن حمایت از بیانیه انجمن صنفی معلمان، یادآوری می شویم که مسوولان مملکتی باید به وظایفشان عمل کنند و از کارگران وخانواده های آسیب دیده این حوادث می خواهیم یکدیگر را دریابند، به هم بپیوندند و برای درمان این دردهای مشترک، تشکلهای خود را تشکیل دهند.

برای رسیدن به آینده ای بهتر برای زندگی و کار، چاره ای جز وحدت، تشکیلات و اتحاد سراسری نداریم. پیش به سوی تشکل مستقل و سراسری کارگران ایران.

دی ماه 1391

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران وحومه

هیات موسس سندیکای کارگران نقاش و تزئینات ساختمانی

اتحادیه کارگران پروژه ای

سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک

اتحادیه آزاد کارگران ایران

کانون مدافعان حقوق کارگر

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق