برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در بهمن 1391
گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

*تعدادی از رانندگان کامیونهای شهرداری مناطق ده گانه تبریز از روز شنبه 30 دی دست به اعتصاب زدند. به گزارش آذوح علت این اعتصاب قطع بیمه تامین اجتماعی رانندگان کامیونها از طرف شهرداریها و نیز اخراج برخی از رانندگان است.

*کارگران اخراجی شرکت پیمان کاری جهاد نصر در اعتراض به اخراج خود روز یکشنبه 1 بهمن، در مقابل دفتر مرکزی این شرکت در سنندج دست به تجمع زدند.
به گزارش کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، در نتیجه این اعتراض، کارفرما ناگزیر شد در جمع کارگران حضور یابد و علت اخراج را نداشتن بودجه و طلبکار بودن ۹ میلیارد تومان از اداره امور آب و اداره راه و ساختمان اعلام کرد.

*کارگران بخش تنظیف شهرداری شوشتر روز دوشنبه 2 بهمن دست از کار کشیده و در واحد موتوری این شهرداری تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس، این کارگران 50 روز پیش حقوق اردیبهشت ماه خود را دریافت کرده‌ و به دلیل فشار اقتصادی و عدم پرداخت حقوقهای معوق دست به اعتصاب و اعتراض زدند.

*جمعی از کارگران زن اخراجی کارخانه «پوشش گستر اردکان» بیش از پنج نوبت در محل فرمانداری، دفتر نماینده این شهر در مجلس و دفتر شورای اسلامی شهر اردکان تجمع و تحصن کردند.
به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر، روز دوشنبه 2 بهمن، هشت ماه پیش 45 زن کارگر از یکی از کارخانه های بزرگ اردکان اخراج شدند که اغلب آنها سرپرست خانوار بوده اند اما اکنون بعد از گذشت این مدت از بیکاری آنها، هنوز کسی پاسخگوی مشکلات آنها نیست.
برپایه این گزارش،خدیجه سرافراز از کارگران اخراجی کارخانه پوشش گستر اردکان درباره مشکلات به وجود آمده برای زنان شاغل در این واحد تولیدی اظهار داشت:کارخانه پوشش گستر اردکان در سال 1380 با هدف تولید روکش فابریک صندلی خودرو و با ایجاد اشتغال برای 400 نفر از زنان و مردان اردکانی کار خود را آغاز کرد. این کارخانه در 20 تیرماه امسال تعطیل و ورشکسته اعلام شد.

*کارگران نی بر شرکت نیشکر هفت تپه از روز یکشنبه 1 بهمن دست از کار کشیدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، 1500 کارگر نی بر شرکت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم دریافت سه ماه دستمزد و با خواست اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست به اعتصاب زدند و در ادامه این حرکت اعتراضی روز سه شنبه 3 بهمن این کارگران دست به تجمع در مقابل دفتر مدیریت زدند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند.
همزمان تعداد زیادی از کارگران فصلی «نی ‌بر» در روز سه شنبه 3 بهمن در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: دو هزار کارگر فصلی کشت صنعت کارون شوشتر که به کار تخصصی بریدن نی اشتغال دارند خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و همچنین اجرا نشدن بازنشستگی پیش از موعد خود هستند.
کارگران نی بر کشت صنعت کارون شوشتر در زمستان در فضای باز طبیعی در میان گل ولای و در تابستان در گرمای بیش از ۵۰ درجه مشغول به کار هستند.
یکی دیگر از کارگران معترض گفت: کار ما بریدن نی با قَمِه است که با حوادث زیادی همانند بریدن انگشتان دست، بریدن پا، دیسک کمر و حوادث طبیعی همانند حمله حیوانات وحشی مثل گراز همراه است. این حوادث برای تعداد زیادی از همکارانمان اتفاق افتاده و پس از مصدومیت از کار بیکار شدند و کسی از آنان حمایت نکرده است.

*جمعی از کارگران زن و مرد مخابرات استان خراسان رضوی و خوزستان روز سه شنبه 3 بهمن در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند‌. ‌به گزارش ایلنا، کارکنان مخابرات استان خوزستان پلاکاردی دردست داشتند که روی آن نوشته شده بود؛ ده ماه است حقوق نگرفته‌ایم. کارکنان استان خراسان رضوی نیز در پلاکاردهایی که در دست داشتند خواستار رسیدگی به وضع اشتغال خود بودند.

*رانندگان شهرداري شوشتر در هفته اول بهمن دست به اعتصاب و تجمع اعتراضي زدند و در مقابل شهرداري تجمع کردند. رانندگان شهرداري شوشتر بيش از دو ماه است حقوق نگرفته و به وضعيت حقوق و مزايا و حق بيمه خود اعتراض دارند.

*کارگران فصلی کشت و صنعت کارون شوشتر در روز چهارشنبه 4 بهمن برای دومین روز در مقابل ساختمان ریاست جمهوری رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا در این روز گروه جدیدی از کارگران به آنها پیوستند.
کارگران معترض که خود را از شوشتر به تهران رسانده اند، اعلام کردند که:« با این که شب گذشته را با سختی در تهران به صبح رساندیم، در صورت عدم رسیدگی به مشکلاتمان توسط مسئولان ارشد دولتی و دریافت یک جواب قانع کننده، به تجمع خود ادامه می‌دهیم.»
در روز پنجشنبه 5 بهمن تجمع اعتراضی کارگران نی بُر شوشتر وارد سومین روز خود شد. به گزارش ایلنا، تعداد ۵۰۰ تن از مجموع ۲۰۰۰ کارگر فصلی که به کار بریدن نی‌شکر در مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر اشتغال دارند از بامداد روز سه شنبه 3 بهمن با سفر به تهران به اجرای نشدن طبقه‌ بندی مشاغل و بازنشستگی پیش از موعد در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.

*صدها تن از کارگران شرکت ساختمان نصب در پالایشگاه آبادان در واکنش به اخراج و بیکارسازیهای گسترده در این شرکت و نیز عدم دریافت حقوق و دستمزدهای معوقه خود، در روز پنجشنبه 5 بهمن، در مقابل درب اصلی پالایشگاه تجمع کردند و علیه شرایط نابسامان زندگی و معیشت خود به اعتراض برخاستند. به گزارش ویسایت پیام، با شکل گیری این تجمع اعتراضی، شمار زیادی از ماموران نیروی انتظامی رژیم شامل یگانهای ویژه سرکوب و ماموران لباس شخصی با حضور در خیابانها و مسیرهای اطراف پالایشگاه آبادان ضمن ممانعت از هرگونه تردد در آن مسیر، کارگران معترض را مورد هجوم خود قرار دادند و به ضرب و شتم آنان پرداختند. در این میان شمار زیادتری از نیروهای رژیم به محل تجمع کارگران گسیل شدند و ضمن دستگیری تعدادی از آنان، کارگران را به زور متفرق نمودند.

*کارگران شرکت ساختمان نصب در پالایشگاه آبادان در روزهای شنبه 7 و یکشنیه 8 بهمن، در اعتراض به اخراج خود، در مقابل درب اصلی پالایشگاه تجمع نمودند. به گزارش سایت پیام، کارگران معترض علاوه بر طرح مطالبات خود مبنی بر بازگشت به کار و پرداخت حقوقهای معوقه، همچنین به حمایت از کارگران بازداشتی این شرکت پرداخته و خواستار آزادی همکاران زندانی خود شدند.

*به گزارش ایلنا، روز شنبه 7 بهمن حدود ۳۰۰ تن از مجموع ۷۰۰ کارگر «نی‌بر» نیشکر هفت تپه با سفر به تهران به جمع کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر پیوستند که از بامداد سه شنبه 3 بهمن در تهران به سر می‌برند و هر روز در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع می‌کنند.

کارگران اخراجی شرکت جهاد نصر کردستان، در روز شنبه 7 بهمن،جهت پیگیری خواسته‌ ها و مطالبات خود در مقابل اداره کار سنندج تجمع کردند.
به گزارش کمیته ‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران تجمع کننده اعلام کردند که روز بعد در مقابل شرکت جهاد نصر تجمع خود را ادامه خواهند داد و تا زمانی که نامه‌ی کتبی اخراج را دریافت نکنند آنجا را ترک نخواهند نمود. لازم به ذکر است که 110 نفر از کارگران این شرکت چندی پیش به صورت دسته جمعی و بدون ارائه‌ی نامه رسمی اخراج شدند.

*جمعی از کارگران پیمانکاری شرکت تامین ترابر سبز که زیر نظر راه آهن جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند در اعتراض به عدم تسویه حساب شرکت پیمانکاری قبلی (پویش پژوهان صنعت) و عدم پرداخت حقوق خود در دومین ماه شروع به کار شرکت پیمانکاری فعلی، در روز یکشنبه 8 بهمن، دست به یک اعتراض صنفی زدند.
به گزارش ایلنا، شرکت پویش پژوهان صنعت که پیمانکار قبلی این مجموعه بود هنوز با کارگران تسویه حساب نکرده است. شرکت تامین ترابر سبز که پیمانکار جدید این مجموعه است در دومین ماه شروع به کار خود توان پرداخت حقوق کارگران را ندارد و به مشکل برخورده است.

*حدود 1500 تن از کارگران سابق و فعلی گروه صنعتی انتخاب در پی استمرار ممانعت شرکت «دوو الکترونیک» از باز پرداخت مطالبات این مجموعه، روز یکشنبه ۸ بهمن در مقابل سفارت کره جنوبی در تهران تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، این تجمع به دلیل عملی نشدن وعدهٔ مسئولان کشور کره جنوبی در قبال تعهداتی است که پیش از این برای حل مشکلات به گروه صنعتی انتخاب داده بودند.

*600 تن از کارگران پتروشیمی بندر امام در روز دوشنبه 9 بهمن، در مقابل فرمانداری ماهشهر دست به تجمع اعتراضی زدند و خواهان بر چیده شدن کامل شرکتهای پیمانکاری و انعقاد قرار داد مستقیم شدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران تبدیل وضعیت نشده پتروشیمی در حالی به طور متحد بر دامنه اعتراض خود افزودند و در مقابل فرمانداری ماهشهر دست به تجمع زدند که اعتراضات گاه و بیگاه آنان در مجتمعهایشان طی هفته های گذشته نتیجه ای در بر نداشته است و مدیریت پتروشیمی در اقدامی جدید بار دیگر و به مدت سه سال بخشهای مختلف در مجتمعهای بسباران و کیمیا را به شرکت پیمانکاری فریمکو واگذار کرد.

*کارگران شرکت صنایع غذایی فلات کوهرنگ، در چهارمحال و بختیاری در روز دوشنبه 9 بهمن دست به تحصن اعتراضی زده و خواستار لغو احکام اخراج کارگران اخراجی و بازگرداندن آنها شدند.
به گزارش ایسنا، کارگران متحصن به پرداخت نشدن به موقع حقوق خود، مشکل بیمه، و نیز اخراج مکرر کارگران توسط مدیران این شرکت خصوصی اعتراض کردند.

*نمايندگان سي هزار تن از كارگران با حضور در محل استانداري تهران، خواستار مجوز براي برگزاري تجمع اين كارگران در روز ۲۸ بهمن در مقابل وزارت كار رژیم شدند.
به گزارش اتحاديه آزاد كارگران ايران، خواست صدور مجوز براي برگزاري تجمع كارگري در حالي صوت مي ‌گيرد كه پس از گذشت 40 روز از تحصن آنان در مقابل مجلس هنوز هيچ پاسخ روشني به آنان داده نشده است. يكي از مهمترين خواستهاي كارگران در طومار اعتراضي، افزايش حداقل دستمزدها بر اساس تورم واقعاً موجود و تأمين سبد هزينه يك خانوار چهار نفره بوده است.

*كارگران شركت كشت و صنعت كارون شوشتر در روز دوشنبه 9 بهمن براي هفتمين روز مقابل ساختمان رياست‌ جمهوري ايران تجمع كردند. به گزارش ايلنا، سه روز است كه كارگران ني‌بر مجتمع كشت و صنعت هفت تپه هم به اين تجمع پيوسته‌اند.
براساس این گزارش،تعداد کارگران شاغل در دو شرکت نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر و هفت تپه شوش به ۲۷۰۰ تن می‌رسد كه از شش سال پیش پیگیر مطالبات قانونی خود هستند.

*كارگران شركت قند و تصفيه شكر اهواز براي دومين روز متوالي با خانواده‌هاي خود در مقابل استانداري خوزستان در روزهای یکشنبه 8 و دوشنبه 9 بهمن تجمع كردند. به گزارش ایلنا، اين كارگران خواستار دريافت حقوق معوقه خود هستند كه در مواردي تا 25 ماه پرداخت نشده است.

*روز دوشنبه 9 بهمن، 800 تن از کارگران شرکتهای پیمانکاری ساحل سازان، عمران ذوبان و ایمن سازه از مجموعه شرکتهای پیمانکاری «شرکت فراساحل» به طور همزمان دست از کار کشیدند و هر کدام دست به تجمع اعتراضی در مقابل کارگزینی مجموعه های خود زدند و خواهان پرداخت دستمزد مهر ماه خود شدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال این اعتصاب و تجمع اعتراضی، مسئولان شرکتهای پیمانکاری با حضور در میان کارگران اعلام کردند از آنجا که «شرکت صدرا» هیچ پولی به آنان نداده است در نتیجه آنان هم قادر به پرداخت دستمزد کارگران نیستند با این حال کارگران اعتصابی به اعتصاب و تجمع خود تا پایان ساعت کاری ادامه دادند و پس از تعطیلی شرکت بدون این که پاسخ روشنی به خواستهایشان داده شود عازم منازل خود شدند.
صدرا جزیره ی صنعتی بزرگی است که سهامدار عمده ی آن دولت است. شرکت صدرا که در این جزیره مستقر است شامل دو بخش مجزا با مدیریت جداگانه به نام شرکتهای کشتی سازی صدرا و شرکت فراساحل است. شرکت کشتی سازی صدرا سازنده کشتیها و شرکت فرا ساحل سازنده سکوهای نفتی و گازی بر روی دریاست.

*تجمع اعتراضي كارگران ني بر هفت‌تپه و كشت و صنعت كارون شوشتر كه از روز سه‌شنبه 3 بهمن در مقابل ساختمان رياست‌جمهوري آغاز شده بود عصر روز دوشنبه 9 بهمن با توافقاتي ميان نمايندگان كارگران و وعده ‌هاي مسئولان دولتي خاتمه يافت.
به گزارش ایلنا، به گفته یکی از کارگران معترض، پس از گذشت هفت روز از تجمع کارگران فصلی نی بر در مقابل ساختمان ریاست جمهوری، ناچار شدیم به وعده های مسئولان دفتر ریاست جمهوری برای پی گیری مطالباتمان اعتماد کنیم.

*800 تن اعتصاب كارگران شركتهاي زيرمجموعه صدرا، روز دوشنبه 9 بهمن دست به اعتصاب زدند.
كارگران شركتهاي پيمانكاري ساحل سازان، عمران ذوبان و ايمن سازه از مجموعه شركتهاي پيمانكاري «شركت فراساحل» به ‌طور همزمان دست از كار كشيدند و هر كدام دست به تجمع اعتراضي در مقابل كارگزيني مجموعه‌ هاي خود زدند و خواهان پرداخت دستمزد مهر ماه‌شان شدند.

*بازنشستگان ذوب آهن اصفهان روز دوشنبه 9 بهمن ماه در مقابل کانون بازنشستگان ذوب آهن تجمع و خواهان توضیح شدند. به گزارش آژانس ایران خبر، بازنشستگان با مشاهده بي اعتنايي مسئولان به دفتر کانون حمله کرده شیشه های آنجا را شکسته و بعد با دخالت پلیس پراکنده شدند.

*بیش از 500 تن از کارگران شاغل در شرکت ساختمان سازی توسعه اسکان شرق روز سه شنبه 10 بهمن، در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق معوقه خود دست از کار کشیدند و در مقابل این شرکت تجمع نمودند.
به گزارش وبسایت پیام، کارگران معترض که قبل از این نیز علیرغم تجمعات مکرر خود، همواره با بی اعتنایی و عدم پاسخگویی مدیریت و کارفرمای شرکت روبرو شده بودند، این بار به طور متحدانه تری حقوق و مطالبات پایمال شده خویش را خواستار شدند و ضمن ابراز خشم و تنفر خود، دفتر مدیریت شرکت و نواحی مربوطه را با پرتاپ سنگ و چوب مورد تعرض خشمگینانه خویش قرار دادند.
لازم به ذکر است که شرکت توسعه اسکان شرق عهده دار پروژه های ساختمانی شهر جدید پردیس واقع در شرق تهران می باشد.

*در حالی که گفته می‌شود کارگران قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات صنفی ۶ ماه گذشته خود از روز چهارشنبه 11 بهمن، اعتراض صنفی خود را آغاز کرده‌اند، مدیر عامل این مجموعه از پرداخت یک ماه حقوق کارگران خبر داد.
هلاکویی، مدیرعامل شرکت متروی اهواز در گفت ‌و گو با ایلنا اظهار داشتک در رابطه با مطالبات معوقه کارگران قصد داریم که تا اول مهر با تمامی کارگران این مجموعه تسویه حساب کنیم.
حدود ۸۰۰ کارگر در پروژه متروی اهواز مشغول کار هستند. این گروه از کارگران به دلیل انجام کار بی‌وقفه شبانه-روزی در زیر زمین، دارای مشاغل سخت ‌تر و تخصصی ‌تری هستند.

*اعتصاب و تجمع کارگران قطار شهری اهواز در روز شنبه 14 بهمن وارد پنجمین روز خود شد. در این روز کارگران در مقابل کارگاه محل فعالیتشان تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، کارگران از روز سه شنبه 10 بهمن حرکت اعتراضی خود را شروع کردند و خواستار پرداخت معوقات خود از پیمانکار مجری احداث این پروژه (شرکت کیسون) شدند.

*کارگران پیمانکاری شرکت بسباران در مجتمع پتروشیمی بندر امام از صبح روز شنبه 14 بهمن در اعتراض به عدم افزایش دستمزدهای خود دست به اعتصاب زدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران؛ به دنبال این اعتصاب مسئولان مجتمع بسباران از کارگران خواستند تا نماینده های خود را جهت رسیدگی به خواستهایشان به مدیریت معرفی کنند اما با معرفی نمایندگان از سوی کارگران و در جلسه ای که با شرکت چندین تن از مسئولان مجتمع بسباران، حراست و شرکت پیمانکاری فریمکو برگزار شد نمایندگان کارگران مورد تهدید مسئولان پتروشیمی واقع شدند و یکی از نماینده های آنان به نام فرزاد علیزاده از کار خود معلق گردید.

*بازنشستگان ذوب ‌آهن در روز یکشنبه 15 بهمن در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا تجمع کنندگان از رئیس و نمایندگان مجلس خواستند، تا دولت را مجاب به اجرای مصوبه مجلس در خصوص ادغام صندوق حمایت از بازنشستگان صنعت فولاد در سازمان تأمین اجتماعی، كند.

*1200 تن از کارگران کارخانه نورد لوله صفا روز یکشنبه 15 بهمن دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران؛ پس از گذشت یک ماه از پایان اعتصاب 1200 کارگر کارخانه نورد لوله صفا که با وعده های کارفرما صورت گرفت این کارگران بار دیگر و به دنبال خلف وعده های کارفرما دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب در روز دوشنبه 16 بهمن هم ادامه داشت. کارگران این کارخانه در ماه گذشته هم 8 روز در اعتصاب بودند.

*کارگران پیمانکاری شرکتهای ساحل سازان، عمران ذوبان و ایمن سازه از مجموعه شرکتهای پیمانکاری شرکت «فراساحل» در ادامه حرکت اعتراضی خود در روز یکشنبه 15 بهمن به اعتصاب خود ادامه دادند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران؛ مسئولان این شرکت دوشنبه هفته گذشته (9 بهمن،روز اول اعتصاب) به کارگران گفته بودند از آنجا که شرکت صدرا به ما پولی نداده است ما نیز فعلا قادر به پرداخت دستمزدهای شما نیستیم.
یکی از کارگران این مجموعه در همان روز به سایت اتحاد اظهار داشت: متاسفانه سازه عظيم فلزي كه حاصل زحمت چند صد كارگر فرا ساحل صدرا بود به قعر دريا رفت و سرنوشتي مانند حقوق آنها پيدا كرد.

*حدود 150 تن از اعضای تعاونی مسکن تعمیر کاران اتوموبیل شهر سنندج روز سه شنبه 17 بهمن دست به تجمع اعتراضی در مقابل استانداری کردستان زدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعضای این تعاونی مسکن در حالی دست به این تجمع زدند که پیگیریهای آنان در مراجع قانونی در چندین ماه گذشته تا کنون نتیجه ای در بر نداشته است.
بنا بر این گزارش با شروع این تجمع و بی توجهی مسئولان استانداری به خواست تجمع کنندگان، ماموران اطلاعات نیروی انتظامی با حضور در میان تجمع کنندگان از آنان خواستند به تجمع خود پایان دهند اما کارگران تجمع کننده بر رسیدگی به خواستهای خود اصرار کردند و نهایتا پس از وعده این ماموران مبنی بر رسیدگی به خواستهایشان تا دوشنبه آینده، به تجمع خود پایان دادند.

*جمعی از فرهنگیان باز نشسته آموزش پرورش دشتستان در اعتراض به عدم 6دریافت ماه حقوق در روز چهارشنبه 18 بهمن جلوی درب فرمانداری این شهرستان تجمع نمودند.
به گزارش سایت اتحاد جنوب، ،معترضان اظهار کردند؛ بازنشستگان ماه مهر، شهریور و برخی بازنشستگان مردادماه سال جاری از زمان بازنشستگی تا کنون حقوق و پاداش خود را دریافت نکرده اند.

*به دنبال اعتصاب 1200 کارگر کارخانه نورد لوله صفا که از عصر روز یکشنبه 15 بهمن در اعتراض به خلف وعده کارفرما در عمل به جدول بندی توافق شده برای پرداخت دستمزدهای معوقه آغاز شده بود، کارگران این کارخانه تا عصر روز سه شنبه 17 بهمن ماه به اعتصاب خود ادامه دادند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران با شروع این اعتصاب مسئولان کارخانه با وعده پرداخت یک ماه از دستمزد معوقه کارگران در روز چهارشنبه 18 بهمن، از آنان خواستند به اعتصاب خود پایان دهند اما کارگران اعتصابی به طور متحدانه ای اعلام کردند هر لحظه که شما به توافقهای صورت گرفته عمل کردید و پول به حساب مان واریز شد ما نیز همان لحظه به اعتصاب خود پایان خواهیم داد.
بنا بر این گزارش با تداوم اعتصاب کارگران و ایستادگی آنان برای تحقق خواسته هایشان، کارفرمای کارخانه نورد لوله صفا به ناچار عصر روز چهار شنبه 18 بهمن یک ماه از دستمزد معوقه آنان را به حساب شان واریز کرد و کارگران نیز به اعتصاب خود پایان داده و بر سر کارهایشان بازگشتند.

*به دنبال اعتصاب و تجمع 800 کارگر پیمانکاری شرکت فرا ساحل در روز دوشنبه 9 بهمن و تعطیلی کار از سوی کارفرما تا روز شنبه 14 بهمن و سپس ادامه اعتصاب و تجمع این کارگران در روز یکشنبه 15 بهمن، کارفرما به کارگران اعتصابی وعده داد روز چهارشنبه 18 بهمن دستمزد معوقه آنان را پرداخت خواهد کرد و آنان نیز با این اولتیماتوم که چنانچه روز چهارشنبه دستمزدشان پرداخت نشود بار دیگر اعتصاب را از سر خواهند گرفت به اعتصاب خود پایان دادند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، صبح روز چهارشنبه 18 آبان از آنجا که پولی به حساب کارگران واریز نشده بود آنان بنا بر اولتیماتومی که قبلا داده بودند از اول صبح دست به تجمع زدند و خواهان پرداخت دستمزد معوقه خود شدند. به دنبال این تجمع نمایندگان شرکتهای پیمانکاری مجموعه شرکت فراساحل به کارگران اعلام کردند تا 9 صبح دستمزدشان پرداخت خواهد شد.
بنا بر این گزارش با فرا رسیدن ساعت 9 صبح یکماه دستمزد معوقه کارگران به حساب شان واریز گردید و آنان بر سر کارهایشان بازگشتند.

*در پی تجمع اعتراضی هفت روزه کارگران نی‌بر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر و هفت تپه در مقابل نهاد ریاست جمهوری که از روز 3 بهمن تا شامگاه روز دوشنبه ۹ بهمن ادامه داشت، نمایندگان این دو واحد تولیدی پس از گذشت ۱۴ روز و مرتفع نشدن مشكلات صفی‌شان، برای پی‌گیری وعده‌های دولت بار دیگر در روز دوشنبه 23 بهمن به تهران آمدند.
به گزارش ایلنا، یکی از نمایندگان کارگران مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر با اعلام این خبر گفت؛ با بی‌ نتیجه ماندن وعد‌هایی که مسئولان نهاد ریاست جمهوری در خصوص دریافت مطالبات صنفی به کارگران داده بودند، امروز طبق توافق با نمایندگانی که از سوی کارگران انتخاب و مامور رسیدگی به این موضوع شده بودند به پایتخت آمده و با حضور در دفتر نهاد ریاست جمهوری پی گیر قولهایی شدیم که در اخرین روز تجمع کارگران به ما داده شده بود.

*تعداد زیادی از رانندگان تاکسی سنندج روز دوشنبه 23 بهمن، در اعتراض به اجرای طرح ترافیکی خیابان خمینی این شهر تجمع کردند.
به گزارش فارس، رانندگان تاکسی در این تجمع اجرای طرح ترافیکی غیرکارشناسی را ظلم به این قشر قلمداد ‌‌کردند و خواستار تجدیدنظر مسئولان مربوطه در اجرای این طرح شدند. رانندگان تابلوی نصب شده راهنمایی در ابتدای این خیابان را از جا درآوردند.

*بیش از ۱۰۰ نن از مجموع ۲۳۰ نیروی شرکتی اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد روز سه شنبه 24 بهمن، بعد از تجمع بی‌نتیجه در مقابل اداره کل راه و شهرسازی به سمت استانداری راهپیمایی کرده و در دفتر استاندار تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، اعتراض کارگران پیمانی و خدماتی اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه پرداخت نشدن حقوق و مطالبات معوقه‌شان است. این کارگران بیش از هفت ماه حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده ‌اند.

*تعمیرکاران اتومبیل شهرستان سنندج به علت کلاهبرداری تعاونی‌های مسکن در روز سه شنبه 24 تهمن، در مقابل دادگستری استان تجمع اعتراض ‌آمیز برگزار کردند.
به گزارش فارس، ادعای کلاهبرداری تعاونیهای مسکن در کشور هر بار از نقطه ‌ای سر و صدا می‌کند. این‌بار نوبت تعمیرکاران اتومبیل شهرستان سنندج بود که به همین بهانه جلوی دادگستری کردستان تجمع کنند.

*کارگران شاغل در شرکت نیما سازه به دلیل عدم پرداخت 2 ماه حقوق معوقه خود در روز سه شنبه 24 بهمن در مقابل دفتر این شرکت تجمع کردند.
به گزارش کمیته‌ ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، این شرکت در پروژه 1728 واحدی شهر سنندج در زمینه ساخت مسکن مشغول به فعالیت است.

*به دنبال مخالفت استانداری تهران با برگزاری تجمع کارگری در مقابل وزارت کار، دفتر پیگیری وزارت اطلاعات نیز طی تماسی تلفنی با جعفر عظیم زاده و پروین محمدی آنان را برای پاره ای توضیحات به این دفتر احضار کرد.
به گزارش روز سه شنبه 24 بهمن اتحادیه آزاد کارگران ایران، این دو نفر باید روز بعد در دفتر پیگیری وزارت اطلاعات حاضر شوند.

*صبح روز شنبه 28 بهمن، حدود 400 تن از كارگران درمقابل وزارت كار درخيابان آزادي- بهبودي تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، همزمان نيروهاي سركوب انتظامي و لباس شخصيها هم به صورت گسترده در محل حضور پیدا کردند.
يك فعال كارگري گفت عده اي از كارگران به طورجداگانه از اراك و اصفهان براي شركت در تجمع 28 بهمن كارگران به تهران آمدند و موقعي كه مي خواستند به كارگران تجمع كننده در مقابل وزارت كار بپيوندند، نيروي سركوبگر مانع پيوستن آنها به تجمع كنندگان شد

*روز دوشنبه 30 بهمن حدود ۵۰ تن از کارگران کارخانه های مختلف امضا کننده طومار اعتراضی ۳۰ هزار نفره در محوطه ساختمان وزارت کار تجمع اعتراضی برپا کردند و طی آن بر خواستار افزایش دستمزدها و اصلاحات در قوانین کار و تامین اجتماعی شدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران پلاکاردی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: اعتراض سی هزار کارگر به عدم افزایش دستمزدها و اصلاحات ضد کارگری در قوانین کار و تامین اجتماعی.
با شروع این تجمع کارگری ماموران حراست وزارت کار از کارگران تجمع کننده خواستند به تجمع خود پایان دهند اما آنان با تاکید بر خواستهای خود اعلام کردند تا دریافت جواب روشنی از شخص آقای عباسی سرپرست وزارت کار به تجمع خود ادامه خواهند داد.

*به گزارش آژانس ايران خبر، كارگران شركت لوازم خانگي آردل روز دوشنبه 30 بهمن در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه حقوق معوقه كارگران اين شركت و وضعيت نابسامان اين شركت كه به خاطر نداشتن مواد اوليه در وضعيت بحراني به‌سر مي‌برد، در اين شركت دست به تجمع اعتراضي زدند.

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

منبع:نبردخلق شماره 332، سه شنبه 1 اسفند 1391(19 فوریه 2013)

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق