چالشهای معلمان در فروردین ماه
 

فرنگیس بایقره

محمد توکلی، فعال صنفی معلمان، به یکسال تبعید محکوم شد
محمد توکلی، دبیر کانون صنفی معلمان کرمانشاه طی حکمی از سوی اداره آموزش و پرورش استان کرمانشاه به یک سال تبعید (خارج از استان) محکوم گردید.
بنا به اطلاع گزارشگران "هرانا"، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دبیر کانون صنفی معلمان کرمانشاه در اواخر دی ماه سال گذشته پس از احضار به اطلاعات سپاه کرمانشاه بازداشت و در 12 بهمن ماه با تودیع وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد شده بود.
بر اساس آخرین گزارشات رسیده، هیات رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش استان کرمانشاه وی را به اتهام تشویق روحیه کم کاری در معلمان به یک سال تبعید به خارج از استان محکوم کرد.

بیست و دومین روز اعتصاب غذای ۶ زندانی اهوازی
کامل آلبوشوکه، یکی از نزدیکان 6 زندانی اهوازی که 5 نفر آنها محکوم به اعدام شده اند، خبر داد آنها در اعتراض به نحوه رسیدگی به پرونده و حکم خود 24 روز است که در زندان کارون اهواز دست به اعتصاب غذا زده اند تا جهانیان صدایشان را بشنوند و حداقل کسی بپرسد که چرا به این وضع آنها شکنجه می شوند.
شش شهروند اهل "خلفیه" اهواز که اکنون در زندان کارون این شهر به سر می بردند، در حد فاصل بهمن تا اسفند سال 1390 توسط ماموران اداره اطلاعات اهواز دستگیر شدند. شعبه 2 دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی سید محمد باقر موسوی، پنج تن از آنها را به اتهامات محاربه، مفسد فی الارض، اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به اعدام محکوم و متهم ششم به نام رحمان عساکره را به 20 سال حبس محکوم کرد. شعبه 32 دیوان عالی کشور در تاریخ 20 دی ماه سال گذشته حکم اعدامها را تایید کرد و اکنون هر لحظه امکان اجرای آن وجود دارد.
مشخصات متهمان پرونده دستگیری شش زندانی اهوازی که پنج تن از آنها به اعدام و یک تن به بیست سال زندان محکوم شده به این شرح است:
- محمد علی عموری نژاد، 34 ساله و فارغ التحصیل مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی اصفهان
- هادی راشدی، 39 ساله، فوق لیسانس شیمی از دانشگاه آزاد امیدیه و معلم شیمی در دبیرستان خلفیه
- هاشم شعبانی نژاد، 32 ساله، لیسانس ادبیات عرب و معلم ادبیات عرب در دبیرستان خلفیه
- جابر آلبرشوکه، 28 ساله و شاغل در کارخانه سنگ تراشی
- مختار 26 ساله سرباز و فوق دیپلم کامپیوتر
- رحمان عساکره، 34 ساله، متاهل و دارای 5 فرزند، فوق لیسانس علوم اجتماعی و معلم در خلفیه اهواز.
بر اساس آخرین گزارشهای رسیده، با وخیم شدن حال هادی راشدی و مختار البوشوكه و به درخواست خانواده ها و زندانیان در زندان كارون، 6 جوان خوزستانی بعد از 28 روز در روز شنبه دهم فروردین به اعتصاب غذای خود پایان دادند.

اعتراض بازنشستگان آموزش و پرورش طبس
به گزارش "آژانس ایران خبر" بیش از 700 معلم و فرهنگی بازنشسته آموزش و پرورش طبس از سال 86 تاكنون هر کدام بیش از 3 میلیون تومان از آموزش و پرورش طلب دارند. آنها در این رابطه بارها تجمع و اعتراض کرده اند و در 17 اسفند ماه در جریان سفر احمدی نژاد به یزد، دست به برگزاری تجمع اعتراضی زدند. احمدی نژاد در واکنش به این حرکت، به بازنشستگان قول داد که همه بدهیهای آنها را تا 5 فروردین واریز می کند ولی این وعده احمدی نژاد نیز تماما توخالی بود.

دیوان عدالت اداری دادخواهی مربیان پیش دبستانی را رد کرد
به گزارش "خبرآنلاین"، هیات عمومی دیوان عدالت اداری در خصوص دادخواهی برخی مربیان پیش‌ دبستانی به خواسته الزام به استخدام و رای وحدت رویه ‌ای صادر کرد.
متن رای شماره 918-917-916 هیات عمومی دیوان عدالت اداری در این زمینه به شرح زیر است"
اولا- تعارض در مدلول آرای مذکور محرز است.
ثانیا- نظر به این ‌که مطابق تبصره 5 ماده واحده قانون به کارگیری معلمان حق ‌التدریس بر اساس قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 8/ 6/ 1383، استخدام یک هزار نفر از مربیان کودک با اولویت سابقه خدمت و بدون آزمون از محل بند الف قانون در آموزش و پرورش مورد حکم مقنن قرار گرفته است و برابر بررسیهای انجام شده استخدام مزبور صورت گرفته است و به استناد تبصره ذیل ماده 51 قانون مدیریت خدمات کشوری که هر گونه به کارگیری نیروی انسانی در دستگاههای اجرایی خارج از مجوز قانونی را ممنوع اعلام کرده است، تکلیف به استخدام مربیان پیش دبستانی به استخدام، بدون مجوز قانونی منطبق با قانون نیست.
از این جهت دادنامه ‌های شماره 3240- 14/ 11/ 1388 و400416- 25/ 2/ 1390 شعبه چهارم و شماره 4062- 16/ 10/ 1388 شعبه دهم که مبنی بر رد شکایت صادر شده است، صحیح و موافق موازین قانونی است.
این رای به استناد بند 2 ماده 19 و ماده 43 قانون دیوان عدالت اداری برای شعب دیوان و سایر مراجع اداری مربوط در موارد مشابه لازم‌ الاتباع است.

مهدی فراحی شاندیز، هفته ‌ها در انفرادی اوین بسر برده است
به نوشته "بامدادخبر"، مهدی فراحی شاندیز، فعال حقوق کارگران و معلمان که در حال سپری کردن دوره محکومیت سه‌ ساله خود در زندان اوین است، در ماه‌های اخیر، در دو نوبت و در مجموع بیش از دو ماه را در سلولهای انفرادی این زندان گذرانده است.
مهدی فراحی، پسرعموی اعظم‌ السادات فراحی همسر محمود احمدی ‌نژاد است. او در یازدهم دی‌ ماه ۹۰ بازداشت و برای گذراندن حکم سه سال زندان خود به دو اتهام "توهین به رهبری" و "اخلال در نظم عمومی" به زندان اوین منتقل شد و در‌‌ همان ماههای نخست محکومیتش نیز مدتی را در سلول انفرادی بند ۲۴۰ این زندان سپری کرد.
فراحی شاندیز روز یازدهم دی ‌ماه سال ۹۱ و به دنبال سر دادن شعارهای اعتراضی در این بند، به مدت بیست روز به انفرادی تنبیهی منتقل شد و پس از پایان این مدت، به جای بند ۳۵۰ که در آن زندانیان سیاسی نگهداری می‌ شوند، به سالن ۱۰ اندرزگاه ۸ که محل نگهداری زندانیان عادی است انتقال داده شد.
اما دوره دوم انفرادی این زندانی سیاسی در نیمه بهمن ماه آغاز شد و این بار تا پایان سال ۹۱ به طول انجامید.
بر اساس این گزارش، دلیل عمده فشار بر مهدی فراحی شاندیز، نافرمانی اعتراضی او نسبت به قوانین زندان عنوان شده که شامل سر دادن شعار‌هایی‌ چون "مرگ بر خامنه ای"، "زنده باد آزادی" و "مرگ بر دیکتاتور"، و همچنین خودداری از حضور در آمارگیری زندان بوده است.
این زندانی سیاسی که دارای مدرک مهندسی برق از دانشگاه صنعتی اصفهان است، در فاصله اردیبهشت‌ تا بهمن ۸۸ نیز ۹ ماه را در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین سپری کرده بود. بازداشت پیشین او در ارتباط با شرکت در تجمع روز جهانی کارگر بوده است. وی یک بار نیز در سال ۱۳۸۵ در ارتباط با تجمعی در پارک لاله تهران بازداشت و زندانی شد.
نسبت فامیلی مهدی فراحی شاندیز با همسر محمود احمدی نژاد با وجود بازداشتهای چندین‌ باره او تا مدتها مخفی مانده بود.

احضار علی رضا هاشمی، عضو شورای مرکزی سازمان معلمان به دادگاه
بر اساس گزارش "ندای سبز آزادی"، علی رضا هاشمی سنجانی، فعال صنفی معلمان و عضو شورای مرکزی "سازمان معلمان ایران"، به دادگاه انقلاب احضار شده است.
بنا به این گزارش، مطابق احضاریه ای که به آقای علی رضا هاشمی ابلاغ شده، وی باید در تاریخ بیست و پنجم فروردین در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی جهت دفاع حضور پیدا کند. اتهامات این فعال معلمان، "تبلیغ علیه نظام" و "اجتماع و تبانی" عنوان شده است.
علی رضا هاشمی، دبیر کل مستعفی "سازمان معلمان ایران" است. وی اولین بار در اسفند ۸۵ به همراه تعدادی دیگر از فعالان صنفی معلمان که در اعتراض به عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند، دستگیر شد.