برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در تیر 1392

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

 

*روز یکشنبه 2 تیر بیش از 500 تن از اعضای انجمنهای صنفی کارگران و استادكاران ساختمانی سراسر کشور با تجمع در مقابل مجلس، خواستار لغو «بند 10 الحاقی قانون بودجه سال 92» شدند.

به گزارش ایلنا، در این بند، برای بیمه کارگران ساختمانی ردیف بودجه ناکافی تعیین شده است. تعداد کارگران ساختمانی كه باید بیمه شوند بیش از 2 میلیون است.

 

*روز سه شنبه 4 تیر خانواده جلیل محمدی و جمعی از فعالان كارگری و اعضای كمیته ی هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكلهای كارگری برای پیگیری وضعیت جلیل محمدی فعال كارگری در مقابل دادگاه انقلاب سنندج تجمع نمودند. به گزارش کمیته‌ی هماهنگی...، بعد از حدود 2 ساعت تجمع در مقابل دادگستری، مسئول دفتر معاون دادستان به خانواده جلیل محمدی اعلام كرد كه به دلیل عدم حضور دادستان و قاضی پرونده برای پیگیری روز شنبه 8 تیر مراجعه نمایید. تجمع كنندگان اعلام كرده اند كه شنبه برای پیگیری وضعیت این فعال كارگری در مقابل دادگستری مجددا تجمع خواهند نمود.

 

*صبح روز چهارشنبه 5 تیر جمعی از بازنشستگان و مستمری‌ بگیران سازمان تامین اجتماعی شهرستان البرز قزوین با تجمع در مقابل ساختمان خانه کارگر و دفتر کانون کارگران بازنشسته این شهرستان اعتراض خود را نسبت به تاخیر افتادن پرداخت افزایش 25 درصدی مستمریها اعلام کردند.

به گزارش ایلنا، بازنشستگان تأمین اجتماعی این شهرستان به عملی نشدن وعده های رئیس کانون عالی بازنشستگان کشور و مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص افزایش 25 درصدی مستمریها اعتراض دارند.

 

*به دنبال اعتصاب کارگران قراردادی مجتمع فولاد خوزستان، کارگران رسمی این کارخانه نیز در حمایت از همکاران قراردادی خود به آنان پیوستند و حدود چهار هزار کارگر این کارخانه روز چهارشنبه 5 تیر در اقدامی متحدانه تولید در مجتمع فولاد اهواز را خواباندند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، از اول سالجاری تا کنون 25 درصد افزایش حداقل مزد کارگران قراردادی این کارخانه اعمال نشده است به همین دلیل آنان روز سه شنبه 4 تیر در اقدامی اعتراضی از گرفتن غذای رستوران کارخانه خودداری کردند و سپس روز چهارشنبه به طور یکپارچه ای دست از کار کشیدند و  ساعتی بعد کارگران رسمی نیز در حمایت از خواست بر حق همکاران قرار دادی خود به اعتصاب پیوستند.

مجتمع صنایع فولاد اهواز درجنوب شرقی این شهر واقع شده است. راه آهن اهواز- سربندر و بندرامام از کنار این صنعت می گذرد. ساختمان صنایع مجتمع فولاد اهواز در سال ١٣۵٣ شروع شدو آغاز به فعالیت نمود. واحدهای مهم صنایع فولاد اهواز عبارتند از، واحد گند له سازی، واحد احیای ۱و٢و٣، واحد ذوب، واحد انباشت و برداشت، واحد تولید اکسیژن و واحد تامین آب. واحد ذوب فلز مهمترین واحد این صنعت بزرگ است،

 

*روز یکشنبه 9 تیر، حدود 300 کارگر شرکتهای پیمانکاری فرودگاه خمینی در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق ومزایایشان جلوی دفتر مجری طرح که وابسته به وزارت راه و شهرسازی در کمربندی شمالی فرودگاه خمینی است، تجمع کردند.

به گزارش فارس این کارگران اجرای پروژه باند جنوبی این فرودگاه، ترمینال زیارتی و بخش توسعه حمل بار در این فرودگاه بین‏المللی را بر عهده دارند.

 

*صبح روز شنبه 8 تیر کارگران بیکار شده ی کارخانه کرمانیت در تداوم اعتراضات پیشین خود؛ در مقابل سازمان تامین اجتماعی استان کرمان تجمع نمودند و خواستار رسیدگی به وضعیت کاری خود شدند. به گزارش هجرت نیوز، کارگران بیکار شده کرمانیت پیش از این هم در اردیبهشت و خرداد سال جاری در مقابل استانداری و اداره کار تجمع نموده و صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان رسانده بودند که در پاسخ فقط وعده شنیدند.

 

*روز شنبه 8 تیر کارگران و نیروهای خدماتی شهرداری منطقه 6 اهواز دست به یک تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا کارگران و نیروهای خدماتی شهرداری منطقه 6 اهواز علاوه بر اینکه از فروردین ماه سال جاری حقوق دریافت نکرده اند، بابت حق بیمه، اضافه کاری، حق لباس و سنوات سال 91 نیز طلبکارند.

 

*به گزارش 9تیر حدود 500 تن از اعضای یکی از تعاونیهای مسکن مهر برای اعتراض به نحوه ساخت و ساز و عدم تحویل خانه های خود در موعد مقرر، در مقابل استانداری کرمان تجمع کرده و خواهان رسیدگی استاندار به این وضعیت شدند.

به گزارش تسنیم، اعضای تعاونی یاد شده در سال 85 با پرداخت 18 میلیون تومان پول نقد و دریافت 25 میلیون تومان وام از تعاونی مسکن، برای آپارتمانهای مسکن مهر ثبت نام کردند، اما به گفته معترضان، تاکنون تنها 120 واحد به اعضا واگذار شده و 380 واحد باقی مانده نیمه کاره رها شده است.

 

*به گزارش روز یکشنبه 9 تیر هرانا، در پی اخراج ۴۲ تن از کارگران شرکت قطعات توربین شهریار وابسته به توانیر استان البرز، کارگران این کارخانه از یک هفته پیش تا کنون در اعتصاب بسر می برند.

یکی از فعالان کارگری این کارخانه در گفتگو با هرانا اعلام داشت:«از ابتدای ماه جاری با اخراج ﺳﻪ ﻧﻔﺮ ﺩﯾﮕﺮ ﺍﺯ ﺗﮑﻨﺴﯿﻨﻬﺎﯼﺑﺨﺶ ﺑﺎﺯﺳﺎﺯﯼ ﮐﻪ ﻫﺮﮐﺪﺍﻡ ﺑﺎﻻﯼ ﺩﻩ ﺳﺎﻝ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺩﺍﺷﺘند موجب بروز ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ ﺷﺪﯾﺪ ﭘﺮﺳﻨﻞ ﮔﺮﺩﯾﺪﻩﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ سبب کارگران از ﺍﻭﻝ ﻣﺎﻩ ﺟﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﻭﺭﻭﺩ ﻣﺪﯾﺮﺍﻥ ﺑه ﺪﺍﺧﻞ ﺷﺮﮐﺖ ﻣﻤﺎﻧﻌﺖ ﺑﻌﻤﻞ آورده ﻭ ﻣﻮﺝ ﺟﺪﯾﺪ اعتصابات ﺩﺭ ﺩﻭ ﺷﯿﻔﺖ ﮐﺎﺭﯼ ﺻﺒﺢ ﻭﻋﺼﺮ به ﻣﺪﺕ ﯾک هفته ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺭﺩ.»

 

*به دنبال زمزمه واگذاری کارخانه کیان تایر (لاستیک البرز) به کارفرمای سابق آن، بار دیگر شعله های آتش از این کارخانه زبانه کشید و کارگران این کارخانه روز سه شنبه 11 تیر دست از کار کشیده و اقدام به تجمع و آتش زدن لاستیک در محوطه درونی کارخانه مشرف به جاده اسلامشهر کردند.

به گزارش رسیده اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال این اقدام اعتراضی از سوی کارگران، مسئولان شورای تامین استان در محل حاضر شدند و به دنبال مذاکراتی که صورت گرفت کارگران به تجمع خود پایان دادند و به طور قاطعانه ای اعلام داشتند تحت هیچ شرایطی کارفرمای سابق را به کارخانه راه نخواهند داد و چنانچه وزارت صنایع بدون توجه به خواست کارگران اقدام به اینکار کند دست به اعتراضات گسترده ای خواهند زد.

 

*به دنبال عدم پرداخت اضافه کاری و دو ماه از دستمزد کارگران کارخانه نورد لوله صفا، کارگران این کارخانه صبح روز سه شنبه 11 تیر به طور یکپارچه تولید در این کارخانه را خواباندند و خواهان پرداخت اضافه کاریها و دستمزدهای معوقه خود شدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران اعتصابی این کارخانه به دنبال تکرار وعده و وعید از سوی مسئولان شرکت چنان خشمگین شدند که درصدد تخریب اموال کارخانه بر آمدند اما با میانجی گری نمایندگانیشان آسیبی به اموال کارخانه نرسید.

مدیریت کارخانه دستمزد اردیبهشت ماه کارگران را به حساب آنان واریز کرد و در ادامه متعهد شد  از این پس دهم هر ماه دستمزد کارگران را به حساب آنان واریز کند.

کارگران اعتصابی کارخانه نورد لوله صفا به دنبال این موفقیت بر سر کارهای خود بازگشتند.

 

*صبح روز سه شنبه 18 تیر جمعی از بازنشستگان شرکت اتوبوسرانی شهر تهران با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر به آنچه «محاسبه نشدن ده سال از سابقه بیمه ‌شان» ذکر می‌كردند، اعتراض کردند.

به گزارش ایلنا، این گروه با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر و با در دست داشتن پلاکاردهایی خطاب به شهردار و رئیس شورای شهر خواهان اجرای قانون شدند.

 

*روز سه شنبه 18 تیر جمعی از بازنشستگان صندوق فولاد کشور دراعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوقشان، مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.

به گزارش فارس، تاکنون جمعی از بازنشستگان صندوق فولاد چندین مرتبه به دلیل دریافت دیر‌هنگام حقوق خود در مقابل استانداری و کانون بازنشستگان استان اصفهان تجمع کرده‌اند که رسیدگی مسئولان به وضعیت حقوق بازنشستگان صندوق فولاد از مهم‌ترین خواسته‌های این افراد بوده است.

 

*روز چهارشنبه 19 تیر کارگران اخراجی فولاد زاگرس در مقابل اداره كار قروه دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش ایلنا، از مجموع ۲۸۵ کارگر این کارخانه ۲۳۵ کارگر با سوابق ۱۰ تا ۲۳ سال كار به دلیل آنچه «افزایش مشکلات مالی کارخانه» عنوان می‌شود، اخراج شده‌اند.

حرکت اعتراضی این کارگران در روز پنجشنبه 20 تیر ادامه پیدا کرد. کارگران در این روز

در مقابل استانداری کردستان در شهر سنندج دست به تجمع زدند. ذوب آهن زاگرس که در منطقه قروه دهگلان قرار دارد دارای تعداد سیصد کارگر می‌باشد که در روز چهارشنبه 19 تیر 250 تن از آنها اخراج شدند.

 

*روز شنبه 22 تیر تجمع سه روزه کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز با مداخله فرمانداری تبریز خاتمه یافت. به گزارش ایلنا، فرمانداری تبریز کارفرمای این کارگران را مکلف به پرداخت مطالبات معوقه کرده است.

این کارخانه زیر مجموعه تراکتور سازی تبریز است که در زمینه ساخت ماشین آلات راه سازی فعالیت دارد. این واحد تولیدی از سال ۸۷ به بخش خصوصی واگذار شده است.

 

*روز یکشنبه 23 تیر تعدادی از کارکنان بیمه آسیا در مقابل ساختمان اصلی این شرکت تجمع کردند. به گزارش فارس دلیل اصلی این تجمع‌، اعتراض به میزان افزایش حقوق کارکنان در مقایسه با مدیرعامل بود.

روی دیوار ساختمان پلاکاردی نصب شده بود که در آن به رشد 30 درصدی حقوق مدیرعامل در برابر رشد 18 تا 27 درصدی کارکنان اشاره شده بود.

 

*به گزارش ایران كارگر، جمعی از كارگران اخراج شده از شركت تولیدی درب و پنجره الومینیم سازی پونل روز یكشنبه 23 تیر در اعتراض به اخراج از كار و عدم دریافت 12 ماه حقوق معوقه خود در مقابل فرمانداری پاكدشت دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

* 250 کارگر ذوب آهن کردستان که از کارشان اخراج شده اند در ادامه تجمعات اعتراضی خود، از ساعات اولیه صبح روز دوشنبه 24 تیر با عزیمت به تهران در مقابل بیت ولی فقیه در خیابان پاستور دست به تجمع اعتراضی زدند و خواهان بازگشت بکار و دریافت مطالبات معوقه خود شدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال این تجمع اعتراضی 5 نفر از نمایندگان کارگران به داخل محل دفتر ولی فقیه دعوت شدند و در آنجا مسئولان این دفتر با عکاسی از چهرهای این نمایندگان به آنان اعلام کردند؛ بساط خود را از اینجا جمع کنید و بروید، ما اینجا کاری برای شما نمی توانیم انجام دهیم، بروید جلو مجلس.

 

*روز سه شنبه 25 تیر تعدادی از سینماگران در مقابل خانه سینما تجمع کردند.

شامگاه دوشنبه 24 تیر ساختمان شماره یک خانه سینما واقع در خیابان سمنان از سوی حراست وزارت ارشاد پلمپ شد.

به گزارش مهر، پس از تجمع سینماگران مقابل خانه سینما به دلیل پلمپ آن در راستای تحویل به رؤسای جدید، فرهاد توحیدی رییس هیات مدیره خانه سینما اعلام کرد این موضوع را تلفنی به سعید منتظرالمهدی معاون اجتماعی ناجا خبر داده‌ و به این ترتیب تا 48 ساعت آینده هیچ کس حق تصرف خانه سینما را ندارد.

 

*روز سه‌شنبه 25 تیر دومین تجمع کارگران فولاد زاگرس در تهران در مقابل ساختمان مجلس برگزار شد.

به گزارش ایلنا، این کارگران كه دیروز نیز در خیابان پاستور تهران تجمع كرده بودند پیش از این در روزهای ۱۹ و ۲۰ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند. دلیل اعتراض این کارگران عدم دریافت سه ماه حقوق و اخراج از کار است.

این کارگران شب گذشته را در بهشت ‌زهرا گذراندند.

تجمع کارگران فولاد زاگرس در روز چهارشنبه 26 تیر با وجود جلوگیری از ورود نمایندگان کارگران به ساختمان مجلس، کارگران به وعده ‌های روز سه شنبه « احمد قادر مرزی» نماینده شهرشان در مجلس اعتماد کردند و به تجمع خود در تهران پایان دادند.

 

*روز چهارشنبه 26 تیر اعتصاب کارگران شرکت قطعات توربین شهریار وارد 28 امین روز خود شد. به گزارش وبلاگ کارگران نیروگاههای ایران، کارگران شرکت قطعات توربین شهریار در اعتراض به عدم تحقق مطالبات خود در اعتصاب به سر می برند. قابل ذکر است خانواده های کارگران اخراجی نیز در همراهی با همسران شان جلو درب شرکت تجمع داشتند.

اعتصاب کارگران تاکنون باعث تغییر ٢ تن از مسئولان شرکت شده که در اخراج و تنظیم قراردادهای چند ماهه کارگران نقش داشته اند. همچنین مدیریت شرکت مجبور به پرداخت بخشی از پاداشهای معوقه به کارگران شد.

 

*روز چهارشنبه 26 تیر، کارگران کیان تایر در اعتراض به واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن بار دیگر با آتش زدن لاستیک دست از کار کشیدند

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، صبح روز چهارشنبه 26 تیر اطلاعیه ای از سوی مدیر عامل جدید این کارخانه که از سوی مالک قبلی به این سمت انتصاب شده است بر تابلوهای اعلانات کارخانه نصب شد. کارگران کیان تایر با مشاهده این اطلاعیه بلافاصله دست از کار کشیدند و با آتش زدن لاستیک در قسمت مشرف به جاده اسلامشهر کارخانه اعتراض خود را تشدید کردند و در پی آن ماموران امینتی با حضور در محل کارخانه بار دیگر بر وعده خود مبنی بر عدم واگذاری کارخانه به مالک قبلی تاکید نمودند و در پی آن تمامی اطلاعیه های مدیر عامل جدید از تابلوهای اعلانات کارخانه جمع آوری شد.

 

*کارگران فولاد زاگرس در روز پنجشنبه 27 تیر در مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگرانی که بامداد روز پنجشنبه از تهران به قروه رسیده بودند با همراهی سایر کارگران اخراجی که به تهران نرفته بودند، برای چهارمین روز متوالی تجمعی را در مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه برگزار کردند.

 

*کارگران اخراجی بیمارستان امیرکبیر اهواز در روز پنجشنبه 27 تیر در مقابل این بیمارستان تجمع کردند.

به گزارش فارس، در این تجمع کارگران بیمارستان امیرکبیر اهواز خواستار پرداخت مطالبات خود تا پایان سال 91 شدند که تا کنون پرداخت نشده است.

 

*عصر روز جمعه 28 تیر جمعی از ساکنان شهرک کوثر اردبیل نسبت به تحویل واحدهای نیمه‌کاره خود در تعاونی مسکن فرهنگیان تجمع اعتراض ‌آمیز برگزار کردند.

به گزارش فارس، فرهنگیان به مسئولانی اعتراض داشتند که یک ماه پیش در مراسمی با حضور معاون اول رئیس جمهور واحدهای آنها را نیمه‌کاره تحویل داده و هیچ مسئولیتی را در تکمیل این پروژه عهده‌دار نشدند.

 

*روز یکشنبه 30 تیر بیش از ۱۰۰ کارگر به نمایندگی از کارگران ساختمانی نقاط مختلف کشور در بخش تماشاچیان صحن علنی مجلس شرکت کردند. به گزارش ایلنا؛ این کارگران ساختمانی كه از شهرهای كوچك استانهای خراسان‌ شمالی، جنوبی و رضوی، سمنان، گلستان، مازندران، قم، فارس، یزد، لرستان، آذربایجان شرقی و تهران با حضور در ساختمان پارلمان نسبت به مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر اختصاص ۹ هزار میلیارد ریال به سازمان تامین اجتماعی برای بیمه کارگران ساختمانی معترضند زیرا این مبلغ برای بیمه کردن یک میلیون و ۷۰۰ هزار کارگر ساختمانی واجد شرایط کافی نیست.

 

*جمعی از نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران و اعضای گروه کُر دفتر موسیقی روز یکشنبه 30 تیر در تالار رودکی تجمع کردند. به گزارش ایستا ،در این تجمع نوازندگان خواستار تسهیل در امر قراردادهایشان هستند. نوازندگان از رعایت نشدن حقوق معنویشان در زمینه انتشار آثار صوتی و تصویری ارکستر سمفونیک گلایه دارند.

 

*اعتصاب 29 روزه کارگران شرکت قطعات توربین شهریار بر سر خواستها و مطالباتی چون توقف اخراج، بازگشت به كار کارگران اخراجی و پرداخت حقوق معوقه كه از اهم مطالبات این کارگران بود، روز یکشنبه 30 تیر مدیریت به خواست کارگران تمكین كرده و کارگران دست از اعتصاب کشیدند. به گزارش کارگر صنعت برق، هرچند مبارزات کارگران قطعات توربین شهریار دستاورد بزرگی در مبارزات کارگری محسوب می شود، اما در غیاب یک جنبش سراسری علیه سرمایه این پیروزی شکننده است و صاحبان سرمایه در کمین هستند كه به این پیروزی کارگری حمله کنند.

 

*کارگران کیان تایر در اعتراض به واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن در روز یکشنبه 30 تیر دست به تجمع اعتراضی در مقابل وزارت صنایع زدند

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، علیرغم این که کارگران کیان تایر به طور یکپارچه ای شعار می داند، اما مسئولان وزارت صنایع با بی توجهی به تجمع کارگران و شعارهای آنان تلاش کردند جوابی به کارگران ندهند که بدنبال این وضعیت کارگران به طور ناگهانی به داخل وزارت صنایع هجوم بردند و پس از سر دادن شعار بار دیگر به خیابان بازگشتند و به شعار دهی ادامه دادند.

 

*روز دوشنبه ۳۱ تیر حدود ۲۰۰ تن از کارگران اخراج شده کارخانه «فولاد زاگرس» برای پیگیری مطالبات صنفی خود با سفر به تهران مجددا در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران گفت: امروز فرصتی که مجلس از کارگران خواسته بود تا به مشکلاتشان رسیدگی کند تمام شده است، با این حال صبر می‌کنیم تا ببینیم چه تصمیمی برای کارگران و کارخانه گرفته می‌شود.

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق