برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در شهریور 1392

 

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

 

*روز شنبه 2 شهريور تعدادي ازكارگران اخراجي شركت بانتا آبيدركه به بهانه تعديل  نيروي كار از اين شركت اخراج شده بودند، درمقابل اداره كار و تامين اجتماعي شهرستان سنندج براي بار دومين بار تجمع كردند. به گزارش آژانس ایران خبر، اين تجمع با دخالت نيروهاي رژيم به پايان يافت.

 

*به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، روز سه شنبه 5 شهریور ۵٠٠ تن از کارگران فازهای ۱۵ و ۱٦ پارس جنوبى دست به اعتصاب زدند. طبق این گزارش، اعتصاب کارگران شرکت «پایندان»، پیمانکار فازهای 15 و 16 پارس جنوبی در اعتراض به 4 الی 5 ماه دستمزدهای معوقه، شرایط کاری و زیستی بسیار دشوار صورت گرفت.

 

*کارگران شرکت ملی سرب و روی زنجان برای دومین بار به همراه خانواده‌ های خود در روز سه شنبه 5 شهریور در مقابل استانداری زنجان تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، پس از بالا گرفتن اعتراضات مردمی به دلیل آلاینده بودن کارخانه سرب و روی زنجان و متعاقباً تعطیلی این کارخانه در تاریخ ۲۳ مرداد، ۴۰۰ کارگر شرکت ملی سرب و روی زنجان برای دومین بار به بیکاری‌ شان که در آستانه یک ماهگی است اعتراض کردند. کارگران این بار همراه خانواده ‌هایشان بودند.

 

*روز سه شنبه 5 شهریور جمعی از بازنشستگان ذوب آهن و فولاد استان اصفهان در خیابان نشاط و در برابر ساختمان کانون بازنشستگان ذوب آهن استان اصفهان تجمع کردند. به گزارش مهر، این بازنشستگان که چند ماهی است حقوق آنها عقب افتاده است و با مشکلاتی برای دریافت طلب خود از دولت رو به ‌رو هستند، در این تجمع خواستار رسیدگی مسئولان به وضعیت معیشتی آنها و پرداخت معوقه‌ ها شدند.

 

*روز چهارشنبه 6 شهریور، جمعی از کارگران مخابرات روستایی در اعتراض به اجرا نشدن مصوبه مجلس در خصوص بیمه آنان، در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران از استانهای همدان، کرمان، یزد و شهرستانهای کنگاور و بهاباد به تهران آمده‌ و با این تجمع خواستار اجرای بند ۸۶ قانون بودجه سال 1392 شدند.

 

*جمعی از ماهيگيران قائم شهر در روز پنجشنبه 7 شهریور در مقابل اداره محيط زيست اين شهر تجمع کردند. به گزارش آژانس ایران خبر حق عضویت سالانه محیط زیست برای ماهیگیری با تک قلاب 2000 تومان بود که در حال حاضر این مبلغ به 5000 تومان رسیده است . این موضوع در شهر قائمشهر اعتراض ماهیگیران محلی را در پی داشته است.

 

*روز شنبه 9 شهریور، بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در مقابل اداره بازنشستگان ذوب آهن تجمع كردند. به گزارش آژانس ایران خبر، اين كارگران بازنشسته به عدم پرداخت سه ماه حقوق شان و اين كه قرار است سطح حقوق شان كاهش يابد اعتراض داشتند.

 

*به گزارش آژانس ایران خبر، روز شنبه 9 شهريور جمعی از کارگران بازنشسته زغال سنگ كرمان درمقابل اداره امور بازنشستگان فولاد در خیابان اقبال كرمان تجمع کرده  و خواهان مطالبات معوقه خودشدند.

 

*کارگران شرکت آذر خاک در پارس جنوبی در روزهای شنبه 9 و یکشنبه 10 شهریور  مقابل دفتر شرکت پتروپایدار و شرکت نفت و گاز پارس دراعتراض به عدم پرداخت 4ماه حقوقشان تجمع کردند. به گزارش ایلنا؛  شرکت پیمانکاری آذر خاک از پیمانکاران وابسته به شرکت «پتروپایدار ایرانیان» که مجری طرح توسعه فاز ۱۳ منطقه پارس جنوبی است، ۴ماه است که به دلایلی نامشخصی حقوق کارگران را نپرداخته است.

این کارگران با سوابق ۴ تا ۱۳ سال کار در بخشهای لوله گذاری، جوشکاری، نگهداری از ماشین آلات و انبارداری با شرکت آذر خاک قرار داد همکاری دارند.

به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر؛ حرکت اعتراضی این کارگران در روز پنجشنبه 14 شهریور وارد هفتمین روز خود شد.

 

*روز یکشنبه 10 شهریور، کارگران فولاد زاگرس در مقابل اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کردستان تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع همزمان با برگزاری یک جلسه خبری با شرکت خبرنگاران رسانه های استانی در دفتر مدیر کل بود. کارگران فولاد زاگرس با مشاهده این وضعیت و علیرغم ممانعت  از ورودشان به محل جلسه، در اقدامی اعتراضی با ورود به جلسه خبری مدیر کل، معترضانه خواهان صدور رای نسبت به شکایت خود در هیات تشخیص اداره کار شهرستان قروه شدند.

 

*روز یکشنبه 10 شهریور، کارگران شرکت پیمانکاری پناه ساز، از شرکتهای پیمانکارانی فاز 14 منطقه ویژه انرژی پارس جنوبی در مقابل درب اصلی ورودی این فاز اقدام به تجمع و بستن درب اصلی نمودند.

به گزارش وبسایت سپاس، این کارگران که از پرداخت نشدن 4 ماهه حقوق خود به شدت ناراضی بودند مانع ورود و خروج به این فاز شدند و چندین ساعت رفت و آمد این شرکت را مختل کردند.

 

*كارگران كارخانه ذوب آهن كردستان در روز یکشنبه 10 شهریور براي اعتراض به عدم دريافت حقوق شش ماهه خود در مقابل اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان كردستان در سنندج تجمع كردند. به گزارش مهر تجمع کنندگان خواستار بازگشت 252 كارگر اين كارخانه به‌كار خود شدند.

 

*كارگران شركت تهران جنوب در منطقه پارس جنوبی در اعتراض به عدم دريافت حقوق سه ماه گذشته ‌شان از روز سه شنبه 12 شهریور اعتصاب كردند. به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، 800 كارگر اعتصابي این شرکت خواستار دريافت حقوق معوقه‌ ي خود بودند. این اعتصاب تا روز پنجشنبه 14 شهریور به مدت سه روز ادامه داشت.

 

*روز دوشنبه 12 شهریور کارگران پروژه‌ ی ساخت خانه‌ های مسکونی روستاییان حومه‌ی سد آزاد سنندج (شهرک بنیدر -روستای باقرآباد) به دلیل عدم دریافت حقوق‌ها ودستمزدهای معوقه‌ی 3 الی 6 ماهه و عدم رسیدگی مسئولان کار را تعطیل و دست به اعتصاب زدند. به گزارش کمیته‌ ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارفرمایان پروژه بدهیهای شرکت وهمچنین نداشتن بودجه‌ ی لازم برای پایان کار پروژه را از دلایل نپرداختن حقوق کارگران اعلام کردند.

 

*روز سه شنبه 13 شهریور کارگران کارخانه‌ سیمان استهبان واقع در استان فارس به دلیل برخوردهای توهین‌آمیز و غیر انسانی مدیریت این کارخانه دست به اعتصاب زدند. به گزارش کمیته ‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، در جریان این اعتصاب کارگران نامبرده به نحوه ی برخورد مدیریت اعتراض کرده خواهان پایان این وضعیت گردیدند.

 

*به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، بیش از هزار تن از كارگران شركت پايندان در منطقه پارس جنوبی در اعتراض به نپرداختن بيش از سه ماه حقوق خود در روزهای چهارشنبه 13 و پنجشنبه 14 شهریور دست از كار كشيده و اعتصاب کردند.

 

*کارگران کیان تایر در ادامه کشمکش با وزارت صنایع بر سر  واگذاری این کارخانه به مالک قبلی آن، روز چهارشنبه 13 شهریور در مقابل نهاد رسیدگی به شکایات مردمی ریاست جمهوری تجمع کردند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال این تجمع اعتراضی از آنجا که مسئولان این نهاد توجهی به اعتراض کارگران نکردند آنان دست به تحصن در وسط خیابان زدند و با ایجاد ترافیک سنگین برای مدتی خروجی خیابان پاستور بسته شد.

در اقدامی دیگر كارگران كارخانه كيان تاير روز يكشنبه 17 شهريور در ادامه سلسله اعتراضات خود درمقابل وزارت صنايع رژيم در تهران تجمع كردند و به دنبال آن کارگران به خواستهای خود دست یافتند. کارگران کیان تایر از حدود دو ماه پیش و به دنبال واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن، نسبت به این مساله معترض بودند و بارها در اعتراض به این واگذاری دست به تجمع در مقابل نهادهای دولتی زدند.

 

*کارکنان فدراسیون کشتی در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق‌ شان در روز یکشنبه 17 شهریور در مقابل دفتر سرپرست این فدراسیون تحصن  و تجمع اعتراضی کردند. به گزارش فارس، کارمندان فدراسیون کشتی 5 ماه است حقوقی دریافت نکرده‌ و 9 ماه است که فدراسیون حق بیمه‌های آنها را پرداخت نکرده است.

 

*کارگران بازنشسته زغال سنگ كرمان در روز یکشنبه 17 شهریور در مقابل صندوق امور بازنشستگان فولاد واقع در خيابان اقبال دست به تجمع اعتراضي زدند. به گزارش ایران کارگر، این تجمع آغاز سومین هفته حرکت اعتراضی بازنشستگان زغال سنگ كرمان است.

 

*کارگران کارخانه سیمان لوشان به دلیل اخراج 73 نفر از کارگران این کارخانه در روز دوشنبه 18 شهریور در مقابل استانداری گیلان تجمع کردند. به گزارش فارس مسئولان این کارخانه از ابتدای سال جاری به دنبال تعطیلی این کارخانه هستند.

 

*تعدادی از رانندگان مرکز مخابرات همدان در روز دوشنبه 18 شهریور به علت عدم افزایش حقوق در محل ساختمان مرکز مخابرات استان همدان تجمع کردند. به گزارش فارس، رانندگان تقاضای افزایش حقوق 100 درصدی دارند اما بعد از تاریخ 31 مرداد ماه در عقد قرار داد جدید فقط 20 درصد به حقوق معترضان افزوده شده است.

 

*روز چهارشنبه 20 شهریور پرستاران بيمارستان ارديبهشت شيراز در اعتراض به نپرداختن حقوق تيرماه شان در بيمارستان و جلوي اتاق رئيس اين بيمارستان تجمع کردند . به گزارش آژانس ایران خبر، رئيس بيمارستان به آنها قول داد که حقوق عقب افتاده ي آنها را به زودي پرداخت خواهد کرد و پرستاران متفرق شدند و به سرکار خود برگشتند.

 

*روز چهارشنبه 20 شهریور، 400 تن از کارگران شرکتهای پیمانکاری مستقر در جزیره صنعتی صدرا در اعتراض به عدم دریافت دستمزدهایشان دست به اعتصاب زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در پی این اعتصاب مسئولان شرکت به جای پاسخگوئی به کارگران و پرداخت دستمزدهای آنان با هدف جلوگیری از گسترش اعتصاب، تا اطلاع ثانوی اقدام به تعطیلی شرکت نمودند.

 

*کارگران بازنشسته ذوب آهن اصفهان در روز شنبه 23 شهریور برای پیگیری مطالبات خود در مقابل کانون بازنشستگان این شرکت تجمع کردند. به گزارش واحد مرکزی خبر، بازنشستگان ذوب آهن حدود هزار میلیارد تومان طلب دارند.

 

*روز دوشنبه 25 شهریور جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد‌ کشور در اعتراض به عدم دریافت سه ماه مستمری، مقابل ریاست جمهوری تجمع کردند. به گزارش فارس، معترضان خواستار ملاقات با اسحاق جهانگیری معاون رئیس‌ جمهور و یا نماینده وی برای شنیدن حرفهایشان و رسیدگی به مشکلاتشان شدند.

 

*روز سه شنبه 26 شهریور کارکنان شهرداری زابل به دلیل تعویق 3 ماهه در دریافت حقوق خود در مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک به نقل از عصر هامون، این تجمع با دخالت مقامات قضایی و یگان امداد نیروی انتظامی خاتمه یافت.

 

*كارگران كارگاه ادوات كشاورزي حالديان در استان كردستان دراعتراض به حمله ور شدن گرداننده اين شركت به يكي از كارگران كارگاه، روز سه شنبه 26 شهريور اعتصاب كردند. به گزارش دانشجو آنلاين دراين رابطه نيروها ي سركوبگر حكومتي به صحنه آمده و با حمله به كارگران آنان را متفرق كردند.

 

*روز شنبه 30 شهريور کارگران شهرک صنعتي دشت زري استان چهار محال و بختياري در اعتراض به اخراجشان از كارخانه، در مقابل ورودي شهرک صنعتي دشت زري تجمع كرده و جاده فارسان به کوهرنگ را براي مدت سه ساعت بستند. به گزارش آژانس ایران خبر، اين كارگران که بدون هيچ اخطار و مقدمه اي از مجموع کارخانجات ريسندگي دشت زري اخراج شده بودند به اداره کار شکايت کرده اند. اداره کار کارفرمايان را ورشکسته تشخيص داده و به کارگران گفته احتمالا نخواهند توانست طلبهاي حقوق خود را وصول کنند.

 

نامه "سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه" به حسن روحانی

 

از: سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

به: ریاست جمهوری آقای حسن روحانی

 

با سلام و آرزوی پیروزی شما در استیفای حقوق و خدمتگزاری مردم شریف ایران به ویژه کارگران و زحمتکشان و دیگر فرودستان اقتصادی این مرز و بوم.

جناب رئیس جمهور همه ی آگاهان امور کارگری می دانند سندیکای کارگران شرکت واحد با سابقه ای بیش از پنجاه سال با فراز و نشیبهای بسیار توانسته است برای حفظ حقوق رانندگان و کارگران شرکت واحد خدمات فراوانی را به انجام برساند. اگرچه اعضای این سندیکا پیوسته تحت فشارهای گوناگون اطلاعاتی و امنیتی و زندان و اخراج و ضرب و شتم و تبعید با همکاری حراست و مدیریت و بعضی از اعضای شورای اسلامی کار بوده است اما به دلیل پیوند عمیق و ناگسستنی با بدنه ی کارگری این سندیکا توانسته است با تحمل همه گونه ستم و بیدادگری کماکان به دفاع از حقوق کارگران ادامه دهد و از این روی به عنوان یکی از نمادهای سرفراز جنبش کارگری ماندگار بماند.

آقای رئیس جمهور، بهترین سپر هر دولت و سرزمینی رعایت حقوق مردم به ویژه کارگران و زحمتکشان و فرودستان آن سرزمین است. بر این پایه و بنابر برنامه و سخن شما که به عنوان یک رئیس جمهور حقوقدان، خود و دولت خود را پایبند به اجرای حقوق عمومی مردم و از جمله حقوق انجمنها و نهادهای مردمی دانسته اید و برای اجرای آن سوگند خورده اید و منشور دولت خود را در این راستا نوشته اید، سندیکای کارگران شرکت واحد به عنوان یک نهاد کارگری دادخواه و آزاده، فشرده ی بخشی از خواستههای خود را به شرح ذیل اعلام می دارد:

 

۱- آزادی فوری آقای رضا شهابی راننده ی زحمتکش شرکت واحد از زندان و انجام معالجات ایشان با هزینه ی دولتی و بازگشت به کار وی و پرداخت حقوق معوقه ی ایشان.

۲- بازگشت به کار رانندگان اخراجی که به دلیل پیگیری حقوق همکاران با پرونده سازی و نقض قانون و مقررات توسط مدیریت و حراست شرکت و همکاری اداره ی کار، از کار اخراج شده اند.

۳- پایان بخشیدن به بگیر و ببندهای اطلاعاتی-امنیتی، حراستی علیه فعالان حقوق کارگری و سندیکایی و اخراج آنها.

۴- به رسمیت شناختن حقوق آزادیهای سندیکایی و حقوق عمومی کارگران طبق منشور حقوق بنیادین کار سازمان بین المللی کار.

۵- اصلاح فصل ششم قانون کار در جهت به رسمیت شناختن حق آزادی تشکیل سندیکاهای کارگری.

۶- حضور نمایندگان واقعی کارگران در مجامع تصمیمگیری امور کارگری نظیر شورای عالی کار و مدیریت سازمان تأمین اجتماعی و غیره.

۷- مدیریت و اداره ی تأسیسات عمومی کارگران نظیر ساختمانهای خانه ی کارگر و اتحادیه ی امکان توسط نمایندگان واقعی کارگران در سراسر کشور.

۸- جبران خسارات مادی-معنوی فعالان کارگری و سندیکایی که در رابطه با فعالیتهای کارگری زیان دیده اند.

 

در پایان یادآور می شود یکی از دروغهای بزرگی که ضرر و زیان آن مستقیماً متوجه کارگران شده و گذران زندگی سخت روزمره ی آنان را سختتر کرده است، تعیین رقم جعلی ۲۵ درصد تورم اسفندماه ۱۳۹۱ برای محاسبه ی حداقل دستمزد سال ۱۳۹۲ بوده است؛ که رقم واقعی تورم در آن تاریخ به تأیید جنابعالی بیش از ۴۰ درصد می باشد. در اعتراض به این تصمیم نا عادلانه و خلاف ماده ۴۱ قانون کار که دست پخت شورای عالی کار دولت دهم علیه کارگران بوده است به پیوست نامه درخواست افزون بر دو هزار امضایی کارگران شرکت واحد که بازتاب دهنده ی خواسته ی میلیونها کارگر ایرانی جهت پرداخت مابه التفاوت این رقم تا رقم واقعی تورم است، تقدیم می گردد.

کارگران خواهان اند دولتی که با شعار امید و راستگویی در انتخابات به پیروزی رسیده است، این درخواستها را پذیرفته و آنها را انجام دهد.

با آرزوی روزی که کارگران به حقوقشان برسند.

باتشکر

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

شهریور ۹۲

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق