برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آذر 1392

 

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

63 حرکت اعتراضی

 

*صدها کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان صبح روز سنبه 2 آذر در ادامه دور دوم اعتراضات صنفی خود بار دیگر در محوطه کارخانه اجتماع کردند.

یکی از کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان در این باره به ایلنا گفت: کارگران پلی‌اکریل امروز هنگام جابجایی شیف‌های کاری در محوطه کارخانه اجتماع کردند.

در این اجتماع کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان علاوه بر طرح خواسته ‌های صنفی خود، خواستار آزادی همکاران دستگیر شده خود نیز شدند.

 

*به دنبال نامه هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار تن از کارگران به وزیر کار و عدم پاسخ شایسته وزیر کار به این نامه،  این کارگران  تصمیم به برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل وزارت کار گرفتند و صبح روز یکشنبه 3 آذر در حالی که ماموران پلیس امنیت پیشاپیش در اطراف وزارت کار مستقر شده بودند تا جلوی هر گونه تجمع را بگیرند، دست به تجمع در محل وزارت کار زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در حالی که بیش از 300 کارگر شاغل و بازنشسته از کارخانه های تهران آمادگی خود را برای حضور در این تجمع اعلام کرده بودند و دسته دسته در حال حضور در محل وزارت کار بودند ابتدا ماموران پلیس امنیت تلاش کردند از ورود صف اول کارگران معترض به محل وزارت کار جلوگیری کنند اما با مقاومت آنان مواجه شدند و کارگران موفق به باز کردن پارچه نوشته خود و پلاکاردهایشان در حیاط وزارت کار شدند که بلافاصله با عکس العمل شدید نیروهای امنیتی مواجه شدند.

در این تجمع کارگران شاغل و بازنشسته ای از شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، لاستیک البرز، صنایع فلزی، ایران خودرو، پتروشیمی، کارگران ساختمانی و بیمارستانی و کارگرانی از شهر سنندج و برخی دیگر از کارخانجات تهران شرکت داشتند.

این کارگران خواسته های خود را علاوه بر روی یک بنر بزرگ بر روی پلاکاردهایی نیز که به دست داشتند نوشته بودند و در قطعنامه شش بندی خود رئوس آن را اعلام کردند.

 

*جمعی از کارکنان اتحادیه شرکتهای تعاونی عشایری بهشتی استان اردبیل روز یکشنبه 3 آذر در اعتراض به دریافت نکردن حق و حقوق خود در مقابل اداره کل امور عشایری استان تجمع کردند.

به گزارش ایرنا ، این کارکنان با نصب پلاکاردی در مقابل اداره کل امور عشایری استان اردبیل به انحلال این اتحادیه و پایمال شدن حق و حقوق چندین ساله خود معترض بودند.

 

*تعدادی از کارگران تعمیرکار مجتمع گاز پارس جنوبی در اعتراض به کاهش چند صد هزار تومانی مزدشان از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری، در روز یکشنبه 3 آذر دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران به نمایندگی از سایر کارگران تعمیرکار با ترک محل کارشان، در مقابل دفتر مدیر عامل مجتمع گاز پارس جنوبی تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه 4 آذر، 100 تن از کارگران پروژه تونل در میدان نبوت شهر سنندج در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه از حقوق شان در محل شرکت پیمانکاری معتبر تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایران کارگر، شرکت پیمانکاری معتبر مجری احداث پروژه تونل در میدان نبوت شهر سنندج است. کارفرمای شرکت پیمانکاری معتبر علت عدم پرداخت نشدن حقوق کارگران را بدهکاری 800 میلیون تومان شهرداری سنندج به شرکت عنوان كرده است.

 

*صبح روز دوشنبه 4 آذر، در ادامه دور دوم اعتراضات صنفی، کارگران پلی اکریل اصفهان بار دیگر در محوطه کارخانه اجتماع کردند.

به گزارش ایلنا، ۵۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان از ساعت ۷ تا ۳۰: ۷  روز دوشنبه در اعتراض به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه در محوطه کارخانه تجمع کردند.

کارگران پیش‌تر طی دور اول اعتراضات در روزهای ۸، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ آبان‌ با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به مطالبات صنفی شان شده بودند و سپس با تعطیلی ده روزه اعتراضات طبق مذاکرات قبلی، در فاصله روزهای ۱۵ تا ۲۵ آبان به ادامه کار پرداختند.

۱۵۰۰ کارگر پلی‌اکریل اصفهان سالهاست در قالب شش شرکت زیر مجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) کار می‌کنند و حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکتهای زیر مجموعه، امنیت شغلی شان را در معرض خطر می‌بینند.

 

*روز دوشنبه 4 آذر، کارگران شرکت اشکان كیك کرمانشاه در میدان ارشاد این شهر در مقابل دفتر این شرکت تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، بیشتر کارگران این شرکت شیرینی پزی، زنان هستند كه حقوقشان نصف حقوق مردان است و به این بی عدالتی غیر انسانی اعتراض داشتند. در ضمن این کارگران از حق بیمه برخوردار نیستند و به راحتی آنان را از كار اخراج می کنند.

 

*به گزارش سایت مالباختگان روز سه شنبه 5 آذر، تعدادی از اعضای شرکت تولیدی «سایه گستر زندگی ایرانیان» در اعتراض به كلاهبرداری صورت گرفته، در مقابل شرکت مذکور (خیابان 45 متری گل شهر جنب پمپ بنزین) تجمع نموده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.

 

*به گزارش ایلنا، در ششمین روز از بازداشت چهار کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان، کارگران این کارخانه صبح روز سه‌شنبه 5 آذر به منظور آنچه «نشان دادن حسن نیست کارگران به مسئولان» عنوان شده است، تجمع اعتراضی خود را به داخل مسجد کارخانه بردند و در فضایی سر بسته و اجتماعی محدود‌تر نسبت به روزهای گذشته، خواستار  آزادی همکاران بازداشتی‌شان شدند.

به گفته یکی از کارگران پلی اکریل اصفهان، چون این احتمال وجود دارد که با توقف حرکتهای اعتراضی کارگران بازداشت شده در مظان اتهام ساماندهی اعتراضات کارگری قرار بگیرند، تصمیم گرفتیم برای دفاع از «خودجوش» بودن اعتراضاتمان، تا آزادی همکارانمان به اعتراضهای آرام صنفی خود ادامه دهیم.

 

*حدود ۸۰۰ تن از کارگران معدن «چادرملو» در اردکان در اعتراض به دستمزدهای ناعادلانه و همچنین اخراج دبیر نهاد کارگری این معدن در روز سه شنبه 5 آذر،  بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پس از حضور کارفرما در جمع کارگران متحصن و طرح وعده‌ هایی برای حل مشکلات صنفی کارگران، این اعتراض صنفی به طور موقت خاتمه یافت.

 

*روز پنجشنبه 7 آذر بیش از 200 تن از کارگران شرکت پویان صنعت کرمانشاه در مقابل این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.

شرکت پویان صنعت به كار کانال کشی برق و كارهای برقی اشتغال دارد و کارگران این شرکت 6 ماه حقوق معوقه دارند.

 

*جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی «پارس قو» در اعتراض به سیاستهایی که به تازگی از سوی مدیریت جدید این مجموعه برای محاسبه حقوق و مزایای آنها اتخاذ شده، در روز شنبه 9 آذر در محوطه کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا؛ در مدت هفت ماهی که از استقرار مدیریت جدید این مجموعه تولیدی می‌گذرد، در نحوه محاسبه و پرداخت حقوق ماهیانه کارگران تغییراتی ایجاد شده است. کاهش ناگهانی حقوق اضافه کاری و پاداش بهره‌وری، عدم بازبینی و افزایش نیافتن برخی مزایای قانونی مانند حق ناهار و ایاب و ذهاب و پرداخت مطالبات ماهیانه کارگران با ۱۰ تا ۱۵ روز تاخیر از تغییراتی است که با استقرار مدیریت جدید در این واحد تولیدی روی داده است.

در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ تن در کارخانه روغن نباتی قو مشغول به کارند.

 

*روز شنبه 9  آذر کارگران پیمانی قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه در مقابل ساختمان دفتر مرکزی شرکت پیمانکاری کیسون تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، این کارگران از روز سه شنبه 5 آذر اقدام به تجمع و اعتصاب کرده اند.

این کارگران در بخشهای «حمل و نقل» و «حفاری تونل» مشغول به کار هستند.

 

*تجمع کارگران قطار شهری اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه حقوق معوقه در روز روز یکشنبه 10 آذر. این پنجمین روز حرکت اعتراضی این کارگران است.

کارگران معترض تجمع هر روزه خود در مقابل دفتر شرکت را به درون کارگاهها منتقل کردند.

 

*کارگران شرکت پویا غرب کرمانشاه در روز یکشنبه 10 آذر در مقابل استانداری و دفتر امام جمعه‌ کرمانشاه تجمع کردند. به گزارش کُردپا، کارگران به عدم واگذاری واحدهای مسکن ‌شان اعتراض داشتند.

شرکت پویا غرب در ٨ کیلومتری جاده کرمانشاه به سنندج واقع شده و انواع کابلهای فشار قوی آلومینیومی تولید می‌ کند.

 

*گروهی از بازنشستگان شرکت فولاد خوزستان در اعتراض به تصمیم گیری در خصوص پرداخت دو ماه یکبار حقوق خود توسط صندوق بازنشستگی فولاد، در روز یکشنبه 10 آذر در محل نمایندگی این صندوق در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایرنا، صندوق بازنشستگی فولاد هر دو ماه یکبار حقوق به بازنشستگان فولاد خوزستان پرداخت می کند. از هشت سال قبل تاکنون سالانه 200 پرسنل فولاد خوزستان بازنشسته شده و اکنون شمار آنها حدود دو هزار تن است. از مجموع 50 هزار بازنشسته صنایع فولاد در کشور، دو هزار تن به شرکت فولاد خوزستان وابسته هستند.

 

*به گزارش ایلنا روز یکشنبه 10 آذر، رئیس انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس (معدن چادرملو) از پذیرش ضمنی خواسته‌ های کارگران این شرکت پیمانکاری از سوی مسئولان استانی و نظارتی شهرستان اردکان خبر داد.

 

*روز یکشنبه 10 آذر، کارگران پتروشیمی خوارزمی با خواست افزایش مزد دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران پتروشیمی خوارزمی با وعده های مسئولان شرکت برای افزایش مزد به اعتصاب خود خاتمه دادند.

 

*کارگران اخراجی شرکت پونل در روز یکشنبه 10 آذر برای احقاق مطالبات معوقه خود در مقابل این شرکت واقع در پاكدشت دست به تجمع زدند.

 

*کارگران واحد تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی در اعتراض به کاهش چند صد هزار تومانی مزدشان از ابتدای اردیبهشت سال جاری در روز دوشنبه ۱۱ آذر در مقابل دفتر مدیر عامل مجتمع تجمع کرده‌اند. به گزارش ایلنا، نیروهای حراست پس از گذشت ۲ ساعت از شروع تجمع از کارگران خواستند متفرّق شوند، اما کارگران به تجمع ‌شان ادامه دادند.

 

*روز دوشنبه 11 آذر حدود 2 هزار تن از کارگران فصلی «مجتمع کشت صنعت کارون شوش ‌تر» در اعتراض به عدم افزایش و تاخیر در پرداخت حقوق ماهانه خود در مقابل درب ورودی ساختمان این مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا در حالی که کارگران نی ‌بر از کارفرمایان خود انتظار افزایش منطقی حقوق را داشتند متاسفانه با شروع فصل جدید کاری هنوز دریافتی این کارگران بر مبنای سابق محاسبه می‌ شود.

کارگران «نی بر» شوشتر برای دومین روز متوالی در روزهای سه شنبه 12 آذر و چهارشنبه 13 آذر با دست زدن به اعتصاب، در مقابل ساختمان اداری مجتمع کشت و صنعت تجمع کردند.

 

*تعدادی از کارگران مخابرات روستایی همدان روز دوشنبه 11 آذر در مقابل ساختمان شرکت مخابرات همدان تجمع کردند. به گزارش ایلنا تجمع کنندگان خواهان انعقاد قرارداد تمام وقت کاری با شرکت مخابرات همدان بودند.

در حال حاضر دریافتی این کارگران به دلیل رواج قراردادهای نیمه وقت حدود 300 هزار تومان است.

 

*صبح روز دوشنبه 11 آذر، کارگران پتروشیمی بَسباران با خواست افزایش مزد دست به اعتصاب زدند.  به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در ادامه اعتصاب کارگران پتروشیمی بسباران با وعده های مسئولان این شرکت برای پیگیری افزایش مزد و همچنین پرداخت حدود 500 هزار تومان پاداش طی ماه آینده پایان گرفت.

 

*حدود 300 تن از کارگران پیمانکاری شرکت نفت و گاز پارس عسلویه روز سه شنبه 12 آذر در اعتراض به دو ماه حقوق معوقه مقابل ساختمان اداری این شرکت تجمع کردند.

به گزارش شرق، وضعیت کارگران عسلویه که قرارداد مستقیم با شرکت نفت و گاز پارس ندارند و با شرکتهای پیمانکار در حال کار هستند، بسیار سخت بوده و نامه نگاری آنها به وزیر نفت به دلیل کار شکنی عده ای به نتیجه نمی رسد. در چند ماه گذشته اضافه کاری کارگران شرکت نفت و گاز پارس هم قطع شده، در حالی که آنها حداقل 10ساعت کار می کنند.

 

*جمعی از کارگران «کاشی تبریز کف» در اعتراض به 28 ماه حقوق معوقه شان در روز چهارشنبه 13 آذر در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بیش از دو سال است که حقوق ۲۵۰ کارگر کاشی تبریز کف در شهرستان مرند پرداخت نشده است.

 

*تعدادی از کارگران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در روز چهارشنبه 13 آذر با تجمع در مقابل استانداری نسبت به اخراج خود اعتراض کردند. به گزارش تسنیم، این کارگران مامور بخش خصوصی در سازمان صنعت استان تهران بودند که ماموریت آنها تمام شد است. کارگران معترض می گویند؛ زیر مجموعه بخش خصوصی نیستند و در سالی که در این مجموعه مشغول خدمت شدند از آنها آزمون جذب نیرو گرفته شده است.

 

*اعتصاب 2 هزار کارگر نی بُر کشت و صنعت کارون در شهرستان شوشتر پس از 3 روز درپی وعده مدیران در روز پنجشنبه 14 آذر پایان یافت. به گزارش فارس پس از برگزاری جلسات متعدد در فرمانداری شوشتر، هیات مدیره کارخانه کشت و صنعت کارون و... برای رفع مشکلات کارگران نی‌بر این کارخانه با فعالیت مجدد کارگران به پایان رسید.

برخی از مدیران کارخانه کشت و صنعت کارون شوشتر در جمع کارگران حاضر شدند و پس از شنیدن اعتراضات آنها قرار شده تا به مشکل رسیدگی کنند و به این دلیل این نارضایتیها پایان یافت.

 

*بیش از 2 هزار کارگر معدن چادرملو در تمام شیفتهای روز جمعه 15 آذر اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا این اعتصاب در اعتراض به اخراج غیر قانونی دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس صورت گرفت. خواست کارگران، صدور حکم بازگشت به کار آقای حسنی‌نژاد است.

 

*کارگران کارخانه «کارتن ایران» به دلیل آنچه «سو مدیریت مسئول اداری این کارخانه» عنوان کردند، در روز شنبه 16 آذر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کارگران با پادرمیانی تعدادی از مسئولان و نمایندگانی از شرکت سرمایه گذاری شستا (به عنوان سهامدار اصلی کارخانه) زمانی به پایان رسید که مسئول امور اداری کارخانه را ترک کرد.

 

*به گزارش ایلنا، روز شنبه 16 آذر، جمعی از کارگران مشهد در محل خانه کارگر تجمع کردند و اعلام کردند؛ آنچه در سازمان تامین اجتماعی با پرداخت ماهیانه حق بیمه برای تامین آتیه خود اندوخته‌ اند با دستان عده ‌ای فرصت طلب، بر باد رفته است.

 

*روز یکشنبه 17 آذر بیش 30 نفر از کارگران شرکت تك سازه در مقابل درب ورودی شرکت در سیمین دشت كرج دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، بعضی از این کارگران علیرغم این كه 5 سال از سابقه کارشان می گذرد اما هنوز از بیمه درمانی و سایر خدمات عمومی برخوردار نیستند.

 

*کارگران «نی بٔر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه روز یکشنبه 17 آذر در اعتراض به افزایش نیافتن دستمزد و سایر حقوقی که پس از سفر سال گذشته به تهران به آنها وعده داده شده بود، کار را تعطیل کرده و با «نشستن در مزارع» منتظر پاسخگویی مسئولان مجتمع کشت و صنعت هفت تپه شدند. به گزارش ایلنا، قرار شده بود با آغاز فصل جدید کاری، حقوق کارگران نی بر نیز بر اساس تورم افزایش داشته باشد اما نه تنها افزایش پیدا نکرد، بلکه کاهش نیز داشته است.

 

*به گزارش ایران كارگر، 400 تن از كارگران شركت ستاره دریایی از شركتهای وابسته به شركت نفت بندرعباس روز یكشنبه 17 آذر در اعتراض به تعویق افتادن 4 ماه حقوق و مزایای خود دست به اعتصاب زدند.

 

*تجمع اعتراض آمیز اعضای مسکن مهر زرند در روز یکشنبه 17 آذر، موجب مسدود شدن تقاطع شهرک باهنر شد به گزارش صبح زرند، عدم پایبندی مسئولان به تعهدات تعاونیهای مسکن مهر در شهرستان زرند‌ متقاضیان مسکن مهر در این شهرستان را برای چندمین بار مجبور به اعتراض کرد و شمار زیادی از آنان اقدام به مسدود کردن محور زرند ریحان شهر در تقاطع شهرک باهنر نمودند.

 

*شماری از کارگران و کارشناسان شرکت آبهای عمیق وابسته به صدرا بوشهر در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود طی 3 ماه گذشته، روز یکشنبه 17 آذر اعتصاب کردند. به گزارش خلیج فارس، پس از واگذاری شرکت صدرا از قرارگاه خاتم الانبیا سپاه به شرکت آبادراهان پارس در تابستان سال جاری، مالک جدید که فعالیتهایش در حوزه راه و ساختمان بوده و علاقه ای به فعالیت در بخش صنایع دریایی نشان نمی دهد، عملاً شرکت صدرا را بلاتکلیف نگاه داشته و هر روز بخشی از نیروها را اخراج می کنند. از شهریور گذشته تاکنون نزدیک به 160 نیرو طی 3 مرحله از شرکت صنعتی دریایی ایران در بوشهر اخراج و تعدیل شده و روز به روز این روند تشدید می شود.

 

*روز دوشنبه 18 آذر، برای دومین روز متوالی کارگران فصلی نی بر (که به کار بریدن ساقه نی‌شکر اشتغال دارند) در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما به مطالبات صنفی خود دست از کار کشیده و با نشستن در مزارع، منتظر پاسخ مسئولان این مجتمع‌ شدند.

به گزارش ایلنا، اقامت کارگران نی بر در کمپ و هزینه‌ های ایاب و ذهاب مخارج کارگران  را چند برابر کرده است. همچنین کمپها فاقد امکانات مناسب زندگی‌ هستند و کارگران ناچارند این هزینه‌ ها را خود تامین کنند.

 

*روز دوشنبه 18 آذر، کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان با تجمع از همکاران آزاد شده خود استقبال کردند.

به گزارش ایلنا، چهار کارگری که در جریان اعتراضات اخیر کارگران پلی اکریل اصفهان بازداشت شده‌ بودند صبح روز دوشنبه 18 آذر در میان استقبال همکارانشان در محل کار خود حاضر شدند. کارگران در این تجمع با فریاد شعارهای اعتراضی بار دیگر مطالبات شان را به مدیران کارخانه و مسئولان دولتی یادآور شدند.

 

*اعتراض کارگران نی بر هفت تپه در واکنش به بی‌توجهی کارفرما و سایر مسئولان استانی به مطالبات صنفی‌ شان، روز سه شنبه 19 آذر، با میانجیگری نمایندگانی از اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان شوش، به طور موقت خاتمه یافت.

به گزارش ایلنا، کارگران فصلی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه طی روزهای 17 و 18 آذر در اعتراض به محقق نشدن وعده‌ های کارفرما دست از کار کشیده بودند، روز  سه شنبه پس از حضور مسئولان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شوش در این مجتمع و انجام مذاکره، به طور موقت به سر کارهای‌ شان بازگشتند.

 

*به گزارش مشرق روز سه شنبه 19 آذر جمعی از کارگران شاغل و بازنشسته پالايشگاه آبادان در حرکتی اعتراضی در مقابل ساختمان وزارت نفت در تهران دست به تجمع زدند.

 

*روز پنجشنبه 21 آذر، كارگران شركتی كه از طرف قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پیمانكاری پروژه آبرسانی در منطقه دهلران را دارد در اعتراض به عدم پرداخت حقوقشان در مقابل این قرارگاه در شهر دهلران تجمع كردند. به گزارش ایران کارگر، شركت قرارگاه خاتم الانبیاء پیمانكار ساخت كانالهای بتونی آبرسانی به مزارع كشاورزی دهلران، موسیان، بیات و روستاهای توابع شهرستان دهلران را به عهده دارد.

 

*به گزارش ایلنا، روز یکشنبه 24 آذر، کارکنان وبسایت روزنامه تابناک اعتصاب کردند.

 

*روز یكشنبه 24 آذر، جمعی ازكارگران اخراج شده از شركت كفش بلا  درمقابل دادگاه عمومی واقع در ولی عصر دست به  تجمع اعتراضی زدند و ضمن اعتراض به اخراج، خواهان بازگشت به كار و دریافت مطالبات خود شدند. به گزارش همبستگی ملی، این كارگران كه بین 26 تا 30 سال سابقه كار داشتند ماه گذشته بدون هیچ دلیلی از كار اخراج  شدند.

 

*تعدادی از بازنشستگان پالايشگاه آبادان در روز دوشنبه 25 آذر در مقابل ساختمان اصلی وزارت نفت در خیابان طالقانی دست به تجمع زدند.

به گزارش صراط نیوز، این افراد پلاکاردهایی را در دست داشتند که زنگنه وزیر نفت را مورد خطاب قرار داده بود. ماموران حراست وزارت نفت پس از عکسبرداری خبرنگار صراط از تجمع‌کنندگان به نحو بسیار زننده‌ای با وی برخورد کرده و کارت خبرنگاری ‌او را ضبط کردند.

 

*جمعی از کارگران کارخانه های سرب و روی در زنجان روز دوشنبه 25 آذر در مقابل استانداری زنجان تجمع کردند. به دنبال تعطیلی کارخانه های سرب و روی در زنجان  کارگران اخراج شده و بیکار این شهر در مقابل استانداری زنجان دست به تجمع اعتراضی زده و خواهان اشتغال و  بازگشت به كار گردیدند.

 

*تعدادی از رانندگان شرکت واحد روز دوشنبه 25 آذز در مقابل شرکت تعاونی مسکن شرکت واحد در تهران یك تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایران کارگر، این رانندگان نسبت به شرایط مسکن خود و این كه در خانه های بدون آب و گاز و برق روزگار بسر می کنند و بخشی هم با توجه به این كه پول منزل مسکونی را به شرکت تعاونی شرکت واحد پرداخت كرده اند و بیش از دو سال از زمان تحویل آن گذشته هنوز صاحب خانه حداقلی كه در حاشیه های تهران قرار بوده تحویل دهند نشده اند، اعتراض نمودند.

 

*روز سه شنبه 26 آذر تعدادی از کارگران کارخانه آفتاب ارومیه كه تولید کننده مواد لبنی به ویژه آبمیوه است به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و بیمه درمانی خود اعتراض کردند. به گزارش آژانس ایران خبر، در حال حاضر مدت 5 ماه است كه حقوق کارگران داده نشده و حق بیمه آنها نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است. کارفرما در پاسخ به اعتراض کارگران می‌گوید، پول نداریم.

 

*جمعی از کارگران پیمانی پتروشیمی فجر  روز سه شنبه 26 اذر در اعتراض به تهدید اخراج و قطع مزایای کارگران پیمانی توسط مدیریت کارخانه در مقابل دفتر مدیریت دست به تجمع اعتراضی زدند. یکی از نمایندگان کارگران پیمانی  در این تجمع گفته است علت تجمع ما این است كه  یکی از نمایندگان کارگران كه در مورد وضعیت پتروشیمی فجر اطلاع رسانی می كند را تهدید به اخراج یا قطع مزایا كرده و او را تحت فشار معیشتی قرار داده اند.

 

*به گزارش روز سه شنبه 26 آذر سایت شبستان، مردم روستاهای شهرو، چاهو، گربند، بلندو و سودرو از توابع بندرعباس در اعتراض به معضل بی‌آبی در این پنج روستا تجمع کردند. براساس این گزارش از هرمزگان، به گفته مردم این روستاها، مشکل بی‌آبی این پنج روستا از حدود 12 سال است که وجود داشته و تا به الان ادامه دارد.

کودکان و نوجوانان این روستاها با در دست داشتن دبه‌ های خالی از آب و برگه ‌های دست نویسی که روی آن عبارت:«بابا آب ندارد» نوشته شده بود در این تجمع اعتراضی حاضر بودند.

 

*به گزارش ایران کارگر، كارگران پروژه احداث تونل نبوت سنندج روز چهارشنبه 27 آذر برای سومین  بار در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه ازحقوق شان در محل شركت دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

*بیش از ۱۵۰ تن از کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در اعتراض به پرداخت نشدن مزدشان در ماههای تیر، مرداد، شهریور، مهر، آبان و آذر در روز چهارشنبه 27 آذر در مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مسئولان استانداری پس از برگزاری این تجمع اعتراضی قول دادند جلسه این هفته شورای تامین را به بررسی مشکلات کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز اختصاص دهند. این کارخانه در سال ۹۲ فقط ۳۳ دستگاه تولید داشته که به معنای بهره گیری از ۳ درصد ظرفیت است.

 

*تعدادی از کارگران واحد تولیدی کاشی سمند در شهرک صنعتی سمنان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای معوقه خود در روز پنجشنبه 28 آذر، مقابل استانداری سمنان تجمع کردند. به گزارش عرش، این کارگران از عدم پرداخت حقوق و مزایای معوقه ۹ ماهه خود توسط مدیر این شرکت شکایت داشتند.

 

*جمعی از کارگران نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق و پاداش سالیانه روز شنبه 30 آذر در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در حال حاضر حدود 3 هزار کارگر مجموعه نیشکر هفت‌تپه بابت حقوق مهر و آبان و پاداش سالیانه کشت محصول که معادل یک ماه حقوق می‌شود از کارفرما طلبکار هستند.

 

*دور سوم تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل در روز شنبه 30 آذر آغاز شد. به گزارش ایلنا، در اولین روز از دور سوم ۵۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان در فاصله زمانی تغییر شیفت، در محوطه کارخانه تجمع کردند. تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل اصفهان تا توقف کامل سیاست کوچک سازی کارخانه ادامه پیدا می‌کند.

 

*جمعی از کارگران شهرداری طبس که تحت نظارت شرکت پیمانکاری «درخشان کویر یزد» فعالیت دارند روز شنبه 30 اذر با مراجعه به خانه کارگر طبس در استان خراسان جنوبی خواستار تبدیل وضعیت قرارداد کاری خود از «پیمانی» به «قرارداد مستقیم» شدند. به گزارش ایلنا، کارگرانی که توسط شرکتهای واسطه نیروی انسانی از جمله شرکت پیمانکاری درخشان کویر یزد در شهرداری طبس مشغول به کارند ثبات شغلی ندارند و هر لحظه امکان بیکاری آنان وجود دارد.

 

*کارگران ایران خودرو روز شنبه 30 آذر در اعتراض به پایین بودن دستمزدها از رفتن به ناهار خوری و دریافت غذا خوددا ی کردند و خواهان افزایش حقوق و مزایای خود شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، زمزمه اعتراض به پایین بودن دستمزدها در شرکت ایران خودرو مدتهاست وجود دارد و اعتراض روز شنبه کارگران این کارخانه با شرکت حدود 80 درصد کارگران مونتاژ 4 (سواری) و تراشکاری صورت گرفت. مونتاژ 4 ایران خودرو یکی از مهمترین قسمتهای این کارخانه بزرگ است و در آن حدود 10 هزار کارگر مشغول بکارند.

 

متن کامل قطعنامه کارگران تجمع کننده در محل وزارت کار

منبع:اتحادیه  آزاد کارگران ایران

 

قطعنامه تجمع کارگری  در محل وزارت کار، یکشنبه 3 آذر 1392

همانطوری که همگان می دانند از حدود دو سال پیش دهها هزار کارگر شاغل و بازنشسته از سراسر کشور با تدارک طوماری اعتراضی خواهان رسیدگی به مطالبات قانونی و بر حق خود شدند اما در شرایطی که این اعتراض جریان داشت و سفره های خالی میلیونها خانواده کارگری  به دلیل گرانی سرسام آور هزینه های زندگی بیش از پیش در معرض نابودی قرار می گرفت وزارت کار نه تنها تلاشی برای رسیدگی به خواسته های ما کارگران به عمل نیاورد بلکه از طریق زیر پا نهادن ماده 41 قانون کار و عدم افزایش حداقل مزد کارگران متناسب با تورم و سبد هزینه یک خانوار چهار نفره، تصویب و اجرای طرحی به غایت برده دارانه تحت عنوان بخشنامه استاد شاگردی، چشم پوشی بر عملکرد سازمان تامین اجتماعی و افزایش چندین برابری سهم بیمه شدگان در هزینه های درمانی، عدم پرداخت به موقع دستمزدها و باز گذاشتن دست کارفرمایان در تحمیل هر گونه شرایط غیر انسانی بر کارگران، شرایط را بیش از پیش بر فقر و مکنت میلیونها خانواده کارگری مهیا کرد لذا ما کارگران حاضر در این تجمع اعلام می داریم:

 

1- ما دیگر نمی توانیم شرایط مشقت باری از قبیل کار 12 ساعته و 16 ساعته و یا کوچک کردن سفره هایمان را برای گذران زندگی تحمل کنیم و مصرانه بر افزایش چندین برابری حداقل مزد کارگران شاغل و بازنشسته پای می فشاریم

 

2- صندوق سازمان تامین اجتماعی متعلق به ما کارگران است. ما ذره ای قصور در پرداختهایمان به این صندوق نداشته ایم و نداریم. لذا وجود هر گونه کم و کسری در این صندوق ربطی به ما کارگران ندارد و سازمان تامین اجتماعی می باید به فوریت به وظیفه خود در اجرای قانون الزام و توقف غارت دستمزدهای زیر خط فقر ما "تحت عنوان بیمه های تکمیلی" عمل نماید

 

3- طرح استاد شاگردی بازگشت به روابط کار دویست سال پیش و تحمیل قهقرائی بر کل مناسبات اجتماعی است. اجرای این طرح می باید به فوریت متوقف گردد و به جای آن بالاترین استانداردهای جهانی روابط کار به مورد اجرا گذاشته شود

 

4- با توجه به سوء استفاده کارفرمایان از شرایط موجود برای عدم پرداخت به موقع دستمزدها، وزارت کار می باید به فوریت بخشنامه ای را مبنی بر جریمه کارفرمایان خاطی تصویب و به اجرا در آورد.

 

5- کلیه اصلاحاتی که تلاش شده است بر قوانین کار و تامین اجتماعی وارد شود می باید به فوریت متوقف گردد و  وزارت کار ملزم به پایان دادن به تمامی بی حقوقیهایی شود که کارفرمایان در بخشهای مختلف تولیدی و خدماتی به طور خود مختار منشانه ای  بر کارگران تحمیل کرده اند.

 

6- خواسته های فوق و اجرای قوانینی از قبیل ماده 10 نوسازی صنایع، مصوبه هیات وزیران مبنی بر برچیده شدن شرکتهای پیمانکاری،  اجرای کامل و بی نقص بیمه کلیه کارگران ساختمانی، می باید به مثابه اولین گامها برای پایان دادن به شرایط مشقت بار کنونی به فوریت در دستور وزارت کار قرار گیرد و این وزارتخانه از طریق رسانه های جمعی کارگران سراسر کشور را در جریان آن قرار دهد.

 

 

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.

 بازگشت به صفحه نبردخلق