نبرد قهرآمیز عشایر رمادی و فلوجه در دو جبهه

 

آناهیتا اردوان

 

تداوم و افزایش سیاستهای اقتدارگرایانه نوری مالکی در شکلِ حذف و دستگیری رهبران و شخصیتهای سیاسی سنی، تشدید اعدام و مجازاتهای غیر انسانی، بی اعتنایی به حقوق شهروندان سنی عراق و تهاجم وحشیانه به اعتراضات مسالمت آمیز، تاکتیک مبارزه مسلحانه را به معترضان تحمیل کرده است.

دستگیری "احمد العوانی"، نماینده سنی شهر "الرمادی" در پارلمان عراق و از اعضای "ائتلاف العراقیه" که از مخالفان سرسخت سیاستهای مالکی و نفوذ رژیم ولایت فقیه و سپاه قدس در عراق و سوریه است و به قتل رساندن برادر وی توسط نیروی سرکوبی مالکی، خشم جمعیت سنی عراق به ویژه در استان "الانبار" و دو شهر "فلوجه" و الرمادی را افزون تر از پیش برافروخت. نماینده مزبور به تازگی به ائتلاف موسوم به "الکرامه" پیوسته بود که اعتراضات شش استان سنی نشین را نمایندگی می کند. موج دستگیری رهبران سیاسی عراق پدیده ای نیست که امروز آغاز شده باشد، بلکه پیش از این نیز "طارق الهاشمی"، معاون رییس جمهور و "رافع العیساوی"، وزیر دارایی، از چهره های مشهور سیاسی نیز توسط نیروهای ضد تروریست مالکی دستگیر و یا وادار به تبعید شده اند.

در حال حاضر، ساکنان شهرهای فلوجه و رمادی با در دستور کار قرار دادن تاکتیک مبارزه مسلحانه در حال مبارزه خونباری با نیروی سرکوبی ارتجاع حاکم هستند. اتخاذ تاکتیک مبارزه مسلحانه و تشکیل "شورای کل نظامی انقلابیون عراق" در حمایت و دفاع از مبارزه قهر آمیز فلوجه و رمادی برآیند سرکوب وحشیانه تحصنها و تظاهرات مسالمت آمیز و عدم تحقق خواستهای عدالت طلبانه معترضان است. مبارزه مسلحانه و مسالمت آمیز توسط سنیهای عراق برای تحقق خواست ملی و مردمی یعنی سرنگونی دولت مالکی، کوتاه کردن دست ولایت فقیه از دخالت در مسایل عراق و ایجاد یک دولت کثرت گرا صورت می گیرد.

به گزارش سایت مجاهدین خلق ایران، تلویزیون "الرافدین" اعلام کرد؛ شورای کل نظامی انقلابیون عراق از شوراهای نظامی در بغداد، الانبار، فلوجه، موصل، صلاح الدین، تامیم، دیالی، ابوغریب، ضلوعیه و شرقاط تشکیل شده که از همه انقلابیون در استانهای بپاخاسته عراق می خواهد که به آن بپیوندند. در میثاق شورای مزبور آمده است: "روسای عشایر استان الانبار و شهرهای تابعه برای ثبت در تاریخ اعلام می کنند که سد مستحکمی در برابر پروژه ایران و همه آنهایی باشیم که همراه با رژیم ایران و مزدوران این رژیم توطیه کرده اند."

 

مثیاق مزبور اضافه می کند که نوری مالکی را مدیر اجرایی سیاست رژیم ایران در عراق می داند و علیه او و شبه نظامیان فرقه گرایش تا آخر خواهند جنگید.

نوری مالکی با استفاده از ترفند مبارزه با تروریسم و گروه "داعش" (حکومت اسلامی عراق و شام) وابسته به القاعده، به سرکوب قیام انقلابی عشایر سنی به ویژه در استان الانبار پرداخته است. به گزارش وبگاه سازمان مجاهدین خلق ایران، "ظافر العانی"، سخنگوی "ائتلاف متحدون عراق" ابراز می دارد که داعش یکی از بازوهای سپاه پاسداران است. وی اضافه می کند: "ما در الانبار به داعش به عنوان یکی از ویترینهای سپاه پاسداران رژیم ایران نگاه می کنیم."

خبرگزاری "الحره" نیز در 14 ژانویه 2014 با انتشار مقاله ای از مبارزه مردم در فلوجه و رمادی در دو جبهه علیه نیروی سرکوبی مالکی و داعش خبر داد.

به گزارش مندرج در سایت "همبستگی ملی"، محمد حجازی، معاون پشتیبانی ستاد کل نیروهای مسلح ریم ایران، برای ارسال تجهیزات نظامی به منظور سرکوب مردم استان الانبار اعلام آمادگی کرده است.

بر اساس سخنان و اعلام مواضع نمایندگان ائتلاف العراقیه، عشایر انقلابی و خبرگزاریهای مخالف، حضور داعش در فلوجه و رمادی جهت سرکوب معترضان است.

داعش از جمله نیروهایی است که دولتهای مختلفی جهت تامین منافع طبقاتی و سیاسی خود، از آن به نوعی بهره می برند. در حالیکه نیروهای سرکوبی مالکی و سپاه قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی به بهانه حضور نیروی داعش در فلوجه و رمادی به سرکوب قیام مسلحانه مردم تا حد بمباران و به توپ بستنِ شهرهای مزبور مشغولند، رسانه های امپریالیستی فریبکارانه به تشویق و حمایت از مالکی در مبارزه با تروریسم و لاپوشانی قیام مردم مبادرت می ورزند. این دسته رسانه ها دقیقاً در راستای منافع دولتهای متبوع خود پیش می روند که به مالکی سلاح و تجهیزات نظامی فروخته اند. به گفته منابع دیپلماتیک عراق، به نقل از وبگاه همبستگی ملی، روسیه 56 نفربر و توپ جنگی در بندر "ام القصر" تحویل دولت مالکی داده است. دولت آمریکا نیز بر اساس گزارش خبرگزاریهای خارجی، هواپیمای شناسایی و موشکهای هوا به زمین به مالکی فروخته است. دولتهای مختلف بر اساس موضع گیری پیرامون بحران منطقه از جمله نسبت به دیکتاتوری بشار اسد، تحت لوای مبارزه با تروریسم به دولت مالکی برای سرکوب جنبش حق طلبانه مردم سنی نشین یاری می رسانند.

 

تعدادی از نمایندگان مجلس از اعضای ائتلاف العراقیه در اعتراض به حمله نیروی سرکوبی مالکی موسوم به "سوات" به استان الانبار استعفا داده اند. در همین راستا، ایاد علاوی با انتشار بیانیه ای کشتار مردم قیام کننده را محکوم کرد. به گزارش الحره در بیانیه مزبور آمده است که وی از همه وزیران وابسته به دولت قانون خواسته است که بی درنگ استعفا دهند.

با تشدید مبارزه مسلحانه و مسالمت آمیز شهروندان سنی عراق، قذرت المالکی بیش از پیش به خطر افتاده و دقیقا به مانند مرتجعان حاکم بر تهران، سیاست سرکوب را در دستور کار قرار داده است. اما سوال اینجاست که آیا سرکوب در تاریخ همواره ره به تسلط می برد؟ به نظر نگارنده خیر! وجود مبارزات حق طلبانه مردم در سراسر جهان گویای این امر مهم است که مردمی که برای خواستهای مترقی مبارزه می کنند، برابر سرکوب حتی باوجود شکست، برای همیشه ساکت نخواهند ماند.

"مقتدی صدر" و "عمار حکیم" که در بسیاری مواقع گوش به فرمان ولی فقیه رژیم ایران هستند، متوجه تغییر توازن نیرو، ضعف مالکی در کنترل و ژرفش بحران سیاسی شده اند. بدین ترتیب، بعید به نظر می رسد که آنها برای حفظ و کسب قدرت سیاسی، از "حزب الدعوه" به رهبری نوری مالکی در انتخابات آینده عراق حمایت کنند.

سرنوشت سومین دوره انتخابات عراق با توجه به قیام مسلحانه عشایر انقلابی و تشکیل شورای نظامی عشایر انقلابی، موضع گیریهای ائتلافهای گوناگون و ناتوانی مالکی در برقراری صلح و آرامش به دلیل اجرای فرامین ولایت فقیه، بسیار حساس و پیچیده تر شده است. تداوم مبارزه بی امان مردم عراق، بر انتخابات آینده عراق تاثیر گذار است. این تاثیر در صورت تداوم و همه گیر شدن مبارزات قهرآمیز و مسالمت آمیز شهروندان عراقی و سازماندهی قدرتمندتر و رهبریت سیاسی جدی و توانمند بی تردید تغییر معادلات سیاسی که با خلع قدرت از نوری مالکی گره می خورد را رقم خواهد زد.

تضاد بین حزب الدعوه و دیگر احزاب سیاسی به موازات تضاد بین شهروندان سنی و دولت نوری مالکی در انتخابات ماه آوریل، قادر است تعادل را به زیان نیروی ارتجاعی نوری مالکی وابسته به رژیم ولایت فقیه تغییر دهد و در انتها پروژه صدور تروریسم و بنیادگرایی ولایت فقیه در عراق را با شکست روبرو سازد. قیام مردم در شش استان سنی نشین، باوجود قدرتمند بودن جبهه ضد انقلاب و حمایت دولتهای غربی از نوری مالکی و سرکوب و بمباران شهرهای فلوجه و رمادی، با تشکیل شورای کل نظامی انقلابیون عراق به مثابه بازوی نظامی و حمایت سیاسی ائتلاف العراقیه، جبهه مخالفان را تقویت کرده و مالکی را در گردابی از بحران قرار می دهد. روند مبارزات مردم عراق، با توجه به تداوم و رادیکالیزه شدن آن قادر است خیال شوم مالکی مبنی بر کسب مجدد قدرت سیاسی را برای نیروهای ارتجاعی و حامیان آن به سراب بدل سازد.

 

 بازگشت به صفحه نبردخلق