چالشهای معلمان در دی دماه

 

فرنگیس بایقره

 

مخالفت با حضور روحانیون در مدارس

2 دی – "سازمان معلمان ایران" در یک بیانیه مخالفت خود را با حضور روحانیون در مدارس اعلام داشت. به گزارش وبگاه "سخن معلم" این تشکل نوشت:

"طی یک تفاهم نامه میان اداره کل آموزش و پرورش تهران و حوزه علمیه تهران، مدارس دولتی تحت پوشش این طرح، به مدارس وابسته به حوزه علمیه تبدیل می شود. بر اساس این سند، مدیریت حوزه با استقرار روحانی ثابت در این مدارس، مدیریت تربیتی مدارس را بر عهده خواهد گرفت. در این سند، اداره کل آموزش و پرورش تهران، تعهداتی را به حوزه علمیه داده است که برخی از آنها به شرح زیر است:

- تعیین مکان مشخص برای روحانی به عنوان دفتر کار برای ارایه مشاوره و یا پاسخگویی به سوالات و ارتباط با خانواده ها

- ابلاغ حکم روحانیون تعیین شده از طرف معاونت به مناطق و مدارس

- حمایت و تامین نیازهای مالی و امکانات لازم به صورت ویژه

- زمینه سازی برای استفاده مستمر از روحانی مدرسه و اساتید حوزه علمیه در جلسات خانواده ها، دانش آموزان و معلمان"

در این بیانیه اشاره شده که آموزش و پرورش متولی اصلی تعلیم و تربیت رسمی در کشور است و این اختیار به هیچ وجه قابل تفویض نبوده و نیست و می افزاید: "در مدارس ما پست سازمانی "معاون پرورشی" با وظایف و کارکردهای مشخص تعریف شده است. همچنین معلمان دینی وظیفه آموزش آموزه های دینی را بر عهده دارند. آیا قرار است پست جدیدی در سازمان آموزش و پرورش تعریف شود، در حالی که هیچ گونه تناسب منطقی و مناسب میان تعداد دانش آموزان و کارکنان آموزش و پرورش وجود ندارد؟ حضور روحانیون محترم در مدارس چه نسبت سازمانی و کارکردی با پستهای سازمانی خواهد داشت؟"

"سازمان معلمان" تاکید می کند: "مساجد با معماری خاص و نیز فضای روحانی که دارند بهترین جا و مناسب ترین مکان برای انتقال و پرورش آموزه های دینی هستند. روحانیت با در اختیار داشتن حدود 70 هزار مسجد و بیش از 10 هزار امامزاده، پایگاههای نماز جمعه، کانالهای صدا و سیما و... چه نیازی به ورود مستقیم به مدارس دارد؟ اگر در تربیت دینی مشکلی وجود دارد که دارد، آیا راه حل آن حضور مستقیم روحانیت در همه زمانها و مکانها می باشد؟"

 

علی ابطحی روانه زندان خمینی شهر شد

5 دی – به گزارش وبگاه "حقوق معلم"، سید علی ابطحی، متخصص سخت افزار کامپیوتر و دبیر فیزیک در استانهای کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان، پس از احضار برای اجرای احکام دادگاه انقلاب اصفهان، ظهر روز چهارشنبه 4 دی برای گذراندن دوره ی حبس خود (6 ماه) به اتهام توهین به رییس جمهور پیشین و مقامات، روانه زندان خمینی شهر شد.

آقای ابطحی که عضو هیات موسس "کانون معلمان خمینی شهر" است، همراه اعضای کانونهای صنفی معلمان کشور در تجمع معلمان جلوی مجلس در اعتراض به قانون معطل مانده مدیریت خدمات کشوری از سوی دولت دکتر احمدی نژاد شرکت کرد.

این اعتراض به اجرا نشدن قانون، منجر به احضار و بازداشت و گذراندن 22 روز در انفرادی بند 209 اوین و بازنشستگی اجباری او گردید.

 

طرح نظام رتبه ‌بندی معلمان بررسی می ‌شود

6 دی - به گزارش ایلنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته آینده گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درمورد طرح نظام رتبه‌ بندی معلمان را مورد بررسی قرار می ‌دهند.

 

رییس نهضت سوادآموزی: ۱۵ درصد جمعیت ایران بی ‌سوادند

6 دی - رییس سازمان نهضت سوادآموزی ایران از "بی ‌سوادی" حدود ۱۵ درصد از جمعیت کشور خبر داد. رادیو فردا به نقل از علی باقرزاده، مدیر نهضت سوادآموزی ایران گزارش داد که در آخرین سرشماری در جمعیت ۶۷ میلیون و ۶۸۱ هزار نفر بالای ۶ سال کشور، ۵۷ میلیون و ۳۶۱ هزار نفر (۸۵ درصد) خود را باسواد و ۹ میلیون و ۷۱۹ هزار نفر (۱۴.۴ درصد) خود را بی ‌سواد اعلام کرده‌ اند.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین از نامشخص بودن وضعیت سواد ۶۰۰ هزار نفر دیگر در کشور خبر داده است. بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، بی‌ سواد به کسی گفته می ‌شود که توانایی خواندن، نوشتن و حساب کردن نداشته باشد.

یک روز پیش از رییس سازمان نهضت سواد آموزی، مدیرکل نظارت و ارزشیابی تحصیلی این سازمان نیز از وجود ۱۹ میلیون بی‌ سواد و کم‌ سواد در کشور خبر داده بود.

به گفته مهدی نامجومنش، باسواد در ایران کسی است که "بتواند بخواند و بنویسد، اعمال چهارگانه ریاضی را بداند و قرآن مجید را روخوانی کند."

۱۱ آبان ‌ماه ١٣۸۷ خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، به نقل از علیرضا علی ‌احمدی، وزیر سابق آموزش و پرورش نوشت که طی چهار سال آینده (۱۳۹۱) جشن پایان بی‌ سوادی در شهرهای مختلف کشور برگزار خواهد شد.

در همین حال علی یزدی ‌خواه، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران نیز در شهریور گذشته از پایان بی ‌سوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ تا سال ۱۳۹۳ خبر داده بود.

حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر پیشین آموزش و پرورش در دولت محمود احمدی ‌نژاد نیز هنگامی که به وزارت رسید، وعده داد که بی ‌سوادی را در مدت پنج سال به صفر می ‌رساند.

اما رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفته است که "جایگاه ایران در دنیا با توجه به مکانیزمها و روشهای سوادآموزی، جایگاه مناسبی نیست".

به گفته باقرزاده، بر اساس اعلام یونسکو، رتبه ایران در موضوع سوادآموزی در میان ۱۶۴ کشور جهان، رتبه ۸۶ اعلام شده است.

او همچنین گفته است که "بیشترین آمار بی ‌سوادی از سالهای ابتدای انقلاب در بین زنان بوده" و در این میان، زنان روستایی بیشترین سهم در بی‌ سوادی را داشته ‌اند.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی، مسایل اقتصادی را یکی از علتهای اصلی بی‌ سوادی در ایران دانسته و گفته است که هزینه باسواد کردن یک نفر در ایران ۵۴۵ هزار تومان است.

 

هنوز ۱۵۰ هزار کلاس درس با بخاری نفتی و گازی گرم می شود

13 دی - رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: "۱۵۰ هزار کلاس درس از لحاظ سیستم گرمایشی با استانداردهای حداکثری که مدنظر وزارت آموزش و پرورش است، فاصله دارند و با استفاده از بخاری نفتی و گازی گرم می‌ شوند."

مرتضی رییسی، معاون و عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اضافه کرد: "گرمای این کلاسها با استفاده از بخاری نفتی و گازی تامین می ‌شود و در کنار اقدامات انجام شده، رعایت نکات ایمنی و رعایت استاندارد در استفاده از وسایل گرمایشی بسیار مهم است تا در هنگام وقوع حادثه، خطای انسانی به حداقل برسد و این بحث مهمی است؛ لذا تاکید داریم مدیران مدارس، معلمان و خدمتگزاران حتماً نکات فنی، ایمنی و استاندارد را در استفاده از وسایل گرمایشی در نظر بگیرند تا حادثه‌ ای رخ ندهد."

 

معلمان اخراجی در انتظار بازگشت به کلاس درس

16 دی - از صحبتهای علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش مبنی بر پیگیری پرونده معلمان اخراجی و تبعیدی بیش از یک ماه می گذرد، دبیرخانه کانونهای صنفی معلمان هم نزدیک به 45 روز پیش پرونده 22 معلم اخراجی، تبعیدی و زندانی را به معاونت حقوقی آموزش و پرورش فرستاد. آموزش و پرورش همچنان می گوید در حال پیگیری است، اما هنوز هیچ حکمی متوقف یا برگشت داده نشده است.

( ا.ع ) به "اعتماد" می گوید: "تاکنون پرونده 22 نفر از معلمان را با توجه به اهمیت و اولویت رسیدگی به احکام شان به معاونت حقوقی آموزش و پرورش فرستادیم، اما تاکنون اقدامی در جهت توقف احکام و رسیدگی به پرونده ها از سوی آموزش و پرورش صورت نگرفته و هرچه گفته شده بیشتر جنبه وعده و وعید داشته است."

به گفته او آخرین پاسخ معاونت حقوقی آموزش و پرورش این بوده که پرونده ها برای رسیدگی به هیات عالی نظارت رفته است.

از آن طرف ناصری زنجانی، معاون حقوقی و پارلمانی آموزش و پرورش هم به صراحت تاکید دارد آموزش و پرورش چندان اختیاری در این زمینه ندارد و برگشت احکام از اختیارات قوه قضاییه است.

علاوه بر این 22 نفر، تعدادی دیگر از معلمان با احکامی همچون بازنشستگی اجباری، انفصال از خدمت، کسر از حقوق و... طی سالهای گذشته روبرو بودند که به گفته دبیرخانه کانون صنفی معلمان در اولویت بعدی پیگیری از سوی کانون قرار دارند و هنوز پرونده هایشان به دلیل اولویت پرونده معلمان تبعیدی و اخراجی به آموزش و پرورش فرستاده نشده است. این در حالی است که تعداد این دسته معلمان خیلی بیشتر از 22 پرونده حاد فعلی است. علاوه بر حوادث و اعتراضات صنفی سال، پرونده یکسری از این معلمان هم به اعتراضات بعد از انتخابات سال 88 برمی گردد. بیشتر این معلمان از اعضای کانونهای صنفی سراسر کشور و اغلب از معلمان و دبیران با سابقه آموزش و پرورش هستند.

 

عدم پرداخت مطالبات، موجب بی انگیزگی معلمان شده است

21 دی – بنا به گزارش خبرگزاری "تسنیم"، رییس کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی گفت: ‌هم اکنون معلمان مطالبات زیادی را از آموزش و پرورش دارند که شامل حق التدریسها، اضافه‌ کار کارکنان اداری و حق الزحمه امتحانات است در چنین شرایطی برای پرداخت مطالبات به حمایت دولت نیاز است، به گونه ‌ای که دولت باید یکبار حمایت کرده و تمام مطالبات را پرداخت کند، چرا که اگر مطالبات پرداخت نشود موجب بی‌ انگیزه شدن فرهنگیان می‌ شود."

عطاالله سلطانی ‌صبور با اشاره به اینکه منابع مصرفی آموزش و پرورش بر اساس تورم افزایش نمی‌ یابد، گفت: "امسال بودجه آموزش و پرورش 26 درصد افزایش داشت که بالاترین افزایش را در میان دستگاهها داشته است اما این افزایش نیز کافی نیست چرا که با توجه به تورم ایجاد شده نمی ‌تواند هزینه ‌های آموزش و پرورش را تامین کند."

سلطانی صبور اضافه کرد: "پرداخت نشدن مطالبات فرهنگیان باعث می ‌شود تا مدیر منطقه قدرت نظارتی خود را از دست دهد. هم ‌اکنون مدیر یک منطقه وقتی به مدارس می رود نخستین سوال از وی درخصوص مطالبات است."

رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی بیان کرد: "آموزش و پرورش برای پرداخت حقوق به نیروهای مازاد و معلمان حق التدریس حدود 1700 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که اگر ساماندهی نیروها صورت بگیرد این اعتبار به آموزش و پرورش تزریق می‌ شود که می ‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند."

 

ابتکار معلم مریوانی برای همدردی با شاگرد سرطانی ‌اش

22 دی - محمدعلی محمدیان، معلم مریوانی، در راستای همدردی با دانش ‌آموز سرطانی خود، موی سرش را تراشید.

به گزارش فارس، محمدعلی محمدیان، معلم پایه دوم دبستان "شیخ شلتوت" شهر مریوان به منظور همدردی با دانش ‌آموز سرطانی خود که به علت عوارض ناشی از مصرف دارو و شیمی درمانی دچار ریزش موی سر شده بود، موهای سرش را تراشید.

این معلم دلسوز با بیان اینکه جز دادن روحیه به این دانش آ‌موز و ابراز همدردی با وی هیچ هدفی نداشته است، گفت: "خوشحالم از اینکه با این حرکت هرچند کوچک توانسته ‌ام روحیه دانش ‌آموزم را تقویت کرده و وی را به فعالیت بیشتر آموزشی و پرورشی تشویق کنم."

وی شرکت دادن این دانش‌ آموز در فعالیتهای گروهی کلاس را از دیگر اهداف این کار عنوان کرد و افزود: "این کار در جهت فعال شدن دانش ‌آموز در کلاس درس و جلوگیری از گوشه‌ گیری وی انجام شده است."

 

رعب و وحشت در کلاس درس دانش آموزان زرندی

26 دی - خطر ریزش سقف کلاسهای درس در یک دبستان دخترانه در زرند کرمان از بیخ گوش 90 دانش آموز گذشت.

به گزارش "ایرنا"، بر اثر بارندگی، بخشهایی از سقف کلاسهای درس مدرسه چهار کلاسه "شهید اکبر مومنی" ریحانشهر زرند فرو ریخت. ریزش ناگهانی بخشی از سقف کلاسهای درس این دبستان باعث وحشت دانش آموزان شد و بلافاصله دانش آموزان با کمک معلمان کلاس را ترک کردند.

یکی از دانش آموزان در حالی که بسیار پریشان بود، گفت: "در حالی که در کلاس درس بودیم، ناگهان سقف ریزش کرد و لباسهایمان پر از گل شد."

یکی دیگر از دانش آموزان گفت: "نمی توانم به درستی به حرفای معلم گوش بدهم. هر لحظه فکر می کنم سقف بر روی سرم ریزش می کند."

یکی دیگر از دانش آموزان هم می گوید: "از مسوولان می خواهم به فکر جان ما دانش آموزان باشند. این مدرسه فرسوده است، سرویس بهداشتی درستی ندارد و کلاسها سرد هستند."

احمد بذی، نایب رییس انجمن اولیا و مربیان این دبستان دخترانه هم گفت: "27 سال از قدمت این مدرسه می گذرد. این واحد آموزشی می بایست در اعتبارات زلزله چهارم اسفند ماه سال 83 باز سازی شود، اما مسوولان کوتاهی کردند و حالا جان 90 دانش آموز آن در خطر است."

برخی اولیای دانش آموزان نیز از وضعیت ساختمان این مدرسه ابراز نگرانی می کنند و برای سلامت و جان فرزندان خود نگرانند.

حمید صادقی، رییس اداره آموزش و پرورش شهرستان زرند کمبود اعتبار را از مشکلات اصلی در روند بازسازی مدارس این شهرستان عنوان کرد و گفت: "از این پس کلاسهای درس این مدرسه را در کانکس برگزار می کنیم."

وی افزود: "11 واحد آموزشی در شهرستان زرند نیاز به بازسازی دارد."

ریحانشهر در 20 کیلومتری شهر زرند قرار دارد.

 

محکومیت فرزند معلم زندانی به صرف پیگیری حقوقی و دفاع از پدرش

27 دی - بنابه گزارش "فعالین حقوق بشر دمکراسی در ایران"، جمال آگوشی 27 ساله، متاهل و فرزند معلم بازنشسته زندانی، محمد امین آگوشی، چند روز پیش در شعبه 1 دادیاری انقلاب پیرانشهر به 1 سال زندان محکوم شد.

او به خاطر پیگیری پرونده حقوقی و دفاع از پدرش که به صورت تبعید در زندان مرکزی زاهدان و در شرایط غیر انسانی محبوس می باشد، به این حکم سنگین و غیر انسانی محکوم شد.

 بازگشت به صفحه نبردخلق