چالشهای معلمان در بهمن ماه

فرنگیس بایقره

 

از کمبود معلم و کلاس درس تا دو پاره کردن مدرسه برای فرار از مشکلات

تابناک، 1 بهمن - هم اکنون بیش از 7000 دانش آموز در شهرستان میناب و شرق آن مشغول به تحصیل هستند که یک چهارم آنها با کمبود یا نداشتن ساختمان آموزشی مواجه هستند و در یک چهارم دیگر، کلاس درس در کانکس یا ساختمانهای فرسوده و کلنگی برگزار می شود و ناگفته پیداست چه پتانسیل بالایی از خطر آفرینی در آنها نهفته است.

شدت مشکلات به اندازه ای است که دیگر اجرای طرحهای عجیب و غریب و به کارگیری معلمان در چند نوبت نیز کارایی خود را از دست داده است، از یکسو برخی مدارس مجبورند در دو نوبت پذیرای دانش آموزان یک مقطع باشند، مثلاً صبحها کلاس اول تا سوم و عصرها کلاس چهارم تا ششم تا همه به کلاس درس برسند. از سوی دیگر، جور نبود معلم به تعداد کافی را باید معلمانی بکشند که در عمل روز کاری شان از صبح آغاز می شود و تا حوالی غروب ادامه دارد.

با این تفاسیر، عجیب نیست که بدانیم کلاس درسی در انباری برگزار می شود، نه می توانیم از دیدن کنتور برق فشار قوی در کلاس گلایه سر دهیم، نه می توانیم بر معلمانی که منطقه را ترک می کنند خرده بگیریم، نه جای سووال می ماند که چرا نماینده مردم منطقه در شورای اسلامی همه تلاش خود برای جلب توجه مسوولان و حل مشکلات را در تذکر و نطق پیش از دستور دیده و ... اما لابد می توانیم منتظر بمانیم تا واکنش وزارت آموزش و پرورش از راه برسد.

 

تعطیلی پنجشنبه مدارس ادامه می یابد

معلم، 1بهمن - به گزارش واحد مرکزی خبر، علی اصغر فانی در نشست دانشجویان پردیسهای باهنر و خواجه نصیرالدین طوسی کرمان گفت: " برای توازن بین ساعات حضور دانش آموز، میزان یادگیری، محتوای درسی و اهداف آموزش و پرورش، لازم است تا تعطیلی پنجشنبه های مدارس باقی بماند."

فانی گفت این وزارت خانه پژوهشهایی را در این زمینه برای بهتر شدن کیفیت آموزشی انجام می دهد. وی افزود: "این تعطیلی باعث شد که در بعضی از دبیرستانها ساعات درس از 6 ساعت به 8 ساعت تغییر کند، که این تغییر منجر به خستگی دانش آموزان و ضربه زدن به کیفیت آموزش شده است."

وزیر آموزش و پرورش همچنین از وجود 6 هزار پروژه نیمه تمام در آموزش و پرورش خبر داد و گفت پیشنهاد شده است که تکمیل پروژه های نیمه تمام توسط خیرین انجام شود.

 

نارضایتی معلمان از تعویق 5 ماهه در پرداخت اضافه تدریس

ایلنا، 3 بهمن - دبیر کل کانون صنفی معلمان از پرداخت نشدن اضافه تدریس، یعنی اضافه کار بسیاری از معلمان از ابتدای اردیبهشت ماه خبر داد.

اسماعیل عبدی در این باره گفت: "اضافه تدریس بسیاری از معلمان در اردیبهشت ماه و 4 ماهی که از ابتدای سال تحصیلی جدید می گذرد، یعنی ماههای مهر، آبان، آذر و دی پرداخت نشده که این موضوع به نارضایتی جدی در میان آنان دامن زده است."

وی ادامه داد: "معوقه اضافه تدریس معلمان بیشتر مربوط به شهرستانهای استان تهران است اما در بیشتر استانها اضافه تدریس وجود دارد، چرا که به دلیل کمبود نیروی انسانی در بسیاری از دروس، تعدادی از همکاران باید اضافه تدریس داشته باشند."

این فعال صنفی معلمان با اشاره به شرایط نامناسب اقتصادی افزود: "حقوق معلمان با نرخ واقعی تورم متناسب نیست، بنابراین آنان برای گذران زندگی و تامین امرار معاش به اضافه تدریس مجبور می شوند."

عبدی تصریح کرد: "اضافه تدریس معلمان در آموزش و پرورش عنوان حق التدریس دارد که وابسته به فیش حقوقی و حکم کارگزینی است و از ساعتی 8 هزار تومان تا ساعتی 12 هزار تومان متغیر است."

دبیر کل کانون صنفی معلمان در پایان تاکید کرد: "بخش قابل توجهی از معوقات معلمان باید در هفته های اخیر پرداخت شود تا معلمان مشکلات معیشتی شان را حل کنند."

 

فعال معلمان: حضور مستمر روحانیون در مدارس، توهین به معلمان است

خط صلح، 3 بهمن - سیستم آموزش و پرورش ایران با مشکلات جدی از قبیل کمبود بودجه و کمبود مربیان بهداشت و ورزش مواجه است؛ با این وجود طبق تفاهم نامه ای که به تازگی بین اداره ی کل آموزش و پرورش شهر تهران و حوزه ی علمیه ی تهران منعقد شده، آموزش و پرورش متعهد شده است که از این پس هزینه های روحانی حاضر در مدرسه را هم متقبل شود و یک ردیف بودجه برای این امر اختصاص دهد.

با اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، حول موضوع این تفاهم نامه، گفتگویی داشته ایم.

پرسش: آقای عبدی، آموزش و پرورش یک نهاد آموزشی است، شما تا چه حد اعتقاد دارید که در سیستم آموزش و پرورش ایران باید آموزشهای مذهبی‌ هم گنجانده شود؟

 

پاسخ: ببینید، با توجه به این که رویکرد آموزشی در کشور ما و در مدارس، از اوایل انقلاب به سمت گفتمان‌ های ایدئولوژیک رفت و درون مایه‌ های درسی‌ بسیار زیادی از جمله درس بینش اسلامی و دینی و آموزش قرآن کریم در آن گنجانده شد و همین طور در مقاطعی از آموزش و پرورش، معاونت پرورشی قرار داده شد، حاکمیت نشان داد که قصد دارد این گفتمان ایدیولوژیک را در مدارس ایجاد کند و به هر حال کارشناسیهایی که خودشان هم انجام دادند، بیانگر آن است که در این فرایند آن چنان‌ موفق نبودند و حتی در حال حاضر برآورد می شود که دانش آموزان در مدارس، در مقایسه با قبل از انقلاب، نسبت به مبانی اعتقادی و بحث دین گریزی، نه تنها بهتر نشدند که شرایط بدتری هم پیدا کردند.

 

پرسش: ما ساعتهای پرورشی، دینی، بینش اسلامی و درسهای این چنینی در آموزش و پرورش داریم. به نظر شما این درسها چه کمبودی دارد که باعث می شوند زمینه ساز این شود که روحانیون در مدارس حضور پیدا کنند؟ آیا اساسا لزومی دارد که این مساله اتفاق بیفتد و در واقع به شکل ارتباط روحانیون با دانش آموزان به طور مستقیم برسیم؟

 

پاسخ: من فکر می‌کنم که این نیاز وجود ندارد. به دلیل این که در سطح کشور، روحانیت، چیزی حدود هفتاد یا هشتاد هزار مسجد در اختیار دارد، بیش از یازده هزار امام زاده در کشور ما وجود دارد، پایگاههای نماز جمعه و جراید و نشریات مختلفی‌ هستند که روحانیون می توانند از طریق آن تبلیغ کنند و هم چنین با توجه به ردیف بودجه هایی که برای تبلیغ در حوزه اختصاص داده می شود، می توانند از طریق رسانه ی ملی‌ و حتی فضای مجازی، تبلیغ خود را انجام دهند؛ کما این که این کار را هم دارند انجام می دهند ولی‌ به دلیل این که موفق نبودند، نبایست بیایند و مستقیم وارد آموزش و پرورش شوند .

 

پرسش: با توجه به این طرح، آیا روحانیون به عنوان معلم شناخته می شوند و یا به عنوان یک کمک مربی‌ وارد مدارس خواهند شد؟

 

پاسخ: نخیر، در هر مدرسه، روحانیون به شکل ثابت در مدارس تعریف می شوند و به شکل مستمر، خانواده ‌ها و معلمان را باید تحت پوشش قرار دهند و آموزش و پرورش تعهد می دهد که زمینه ‌ای را فراهم کند تا روحانی به شکل مستمر در جلسات، خانواده ‌ها، دانش آموز‌ان و معلمان را توجیه کند که این به نظر من توهین به معلمان محسوب می شود. از طرف دیگر طبق سوالی‌ که شما پرسیدید، نقش معلم را به شکل واژه ‌ای و به شکل سنتی اجرا نمی کنند و فقط حالت نظارتی دارد و این یک توهین آشکار است.

 

تجمع بازنشستگان آموزش و پرورش در مقابل ساختمان مجلس

ایلنا، 6 بهمن - صبح روز یکشنبه 6 بهمن ماه جمعی از بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش تهران در اعتراض به اجرا نشدن بخشی از مواد حمایتی فصل دهم قانون خدمات کشوری در مورد افزایش حقوق و مزایا، در مقابل درب شمالی ساختمان مجلس تجمع کردند.

فاطمه یعقوبی، یکی از بازنشستگان حاضر در این تجمع در مورد علت تجمع گفت: "درخواست بازنشستگان آموزش و پرورش اجرای ماده 65و 64 قانون خدمات کشوری است که از سال 86 این مواد قانونی در مورد بازنشستگان آموزش و پرورش اجرایی نشده است. فصل آخر ماده 64 قانون کشوری تاکید دارد مبنای تعیین حقوق و مزایای کارمندان بازنشسته باید با توجه به شاخص هزینه زندگی در لایحه بودجه سالانه پیش بینی و به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و بازنشستگان آموزش و پرورش از این موضوع مستثنی نیستند."

نورتاج رضایی یکی دیگر از بازنشستگان آموزش و پرورش تهران تصریح کرد: "افزایش حقوق بازنشستگان آموزش و پرورش باید هر ساله بر مبنای تورم افزایش پیدا کند. این در حالیست که هر سال ما بازنشستگان مطابق تورم حقوق نمی گیریم."

به گفته وی، افزایش 18درصدی حقوق بازنشستگان آموزش و پرورش در سال جاری 92 کفاف معاش زندگی آنان را نمی دهد.

او در خاتمه از رییس مجلس و سایر نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد، در تصویب بودجه سال 93 کشور به موضوع افزایش حقوق و سایر مطالبات بازنشستگان آموزش و پرورش توجه ویژه ای داشته باشند.

 

اعدام 2 معلم خوزستانی

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران/ هرانا، 11 بهمن - معلمان زندانی هادی راشدی و هاشم شعبانی پس از مدتها تحمل شکنجه های جسمی و روحی توسط بازجویان وزارت اطلاعات و وادار کردن آنان به اعترافات دروغین علیه خود برای توجیه صدور و اجرای احکام قرون وسطایی و غیر انسانی، اعدام شدند

بازجویان و شکنجه گران وزارت اطلاعات و قوه قضاییه ولی فقیه آخوند علی خامنه ای حتی حق آخرین دیدار و ملاقات با خانواده هایشان را از آنها سلب نمودند و پیکر این جانباختگان را هم به خانواده های آنها هنوز تحویل نداده اند.

هادی راشدی و هاشم شعبانی‌نژاد از اعضای مووسسه علمی-فرهنگی "الحوار" (به معنای گفت‌ و‌گو)، یک سازمان غیر دولتی بودند که در سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ همایش و شبهای شعر به زبان عربی و کلاسهای آموزشی و هنری برای جوانان عرب شهر رامشیر (خلفیه) برگزار می ‌کرده است.

فعالیتهای این موسسه در پی اعتراضات وسیع مردمی اردیبهشت ۱۳۸۴ به تبعیض علیه مردم عرب و امنیتی شدن فضای منطقه، غیرقانونی اعلام شد و مووسسان و اعضا و وابستگان به آن، تحت تهدید و خطر قرار گرفتند. نزدیک به بیست عضو و فعال این مووسسه در بهمن ۱۳۸۹ دستگیر و در بازداشتگاه مخفی وزارت اطلاعات در اهواز ماهها تحت شدید‌ترین شکنجه ‌های روحی و جسمی قرار گرفتند تا به انجام عملیات مسلحانه اعتراف کنند.

 

2 هزار میلیارد تومان کمبود در بودجه 93 آموزش و پرورش

پانا، 18 بهمن - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب اعتبار 120 میلیارد برای سرانه واحدهای آموزشی گفت: "برای اینکه نیازهای آموزش و پرورش به طور کامل تامین شود، باید 2 هزار و 400 میلیارد تومان به این رقم اضافه می شد."

جبار کوچکی نژاد افزود: "برای اینکه نیازهای آموزش و پرورش به طور کامل تامین شود، باید 2 هزار و 400 میلیارد تومان دیگر به بودجه این وزارتخانه اضافه می شد چرا که افزایش حقوق کارمندان 18درصد است، بنابراین این رقم افزایش بودجه برای وزارتخانه ای که 98درصد بودجه آن سهم پرداخت حقوق و مزایا می شود، ناچیز است. در حقیقت بودجه آموزش و پرورش 2 هزار و 400 میلیارد تومان کمبود دارد."

به گفته کوچکی نژاد در بودجه آموزش و پرورش، 10 میلیارد تومان برای فعالیتهای قرآنی و 10 میلیارد تومان برای اردوگاهها در نظر گرفته شده است.

 

پرداخت تنها 50 درصد مطالبات بازنشستگان فرهنگی توسط دولت

فارس، 27 بهمن - مدیر عامل کانون بازنشستگان فرهنگی و وظیفه بگیران استان اصفهان از پرداخت تنها 50 درصد مطالبات بازنشستگان فرهنگی توسط دولت خبر داد.

مجید روستایی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته دولت نسبت به بازنشستگان فرهنگی بی مهری و بی توجهی کرده است، اظهار داشت: "دولت از سال 1386 تا کنون به 700 هزار بازنشسته فرهنگی بدهکار است."

وی با بیان اینکه البته در حال حاضر تعدادی از این بازنشستگان فوت کرده اند، بدون اینکه مطالبات و معوقات خود را دریافت کنند، خاطر نشان کرد: "بدهی دولت به بازنشستگان فرهنگی یک هزار و 830 میلیارد تومان بوده، پس از گذشت 6 سال تنها 50 درصد از مطالبات بازنشستگان فرهنگی به صورت قطره چکانی از سوی دولت پرداخت شده است."

روستایی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی مصوب کرده است که مطالبات بازنشستگان با استفاده از فروش سهام در بورس پرداخت شود، تاکید کرد: "روش پرداخت مطالبات به این صورت صحیح نیست، چرا که سهام شرکتهای ورشکسته برای مطالبات این افراد مورد استفاده قرار می گیرد."

بازگشت به صفحه نبردخلق