پیام حزب دموکرات کوردستان - کمیتە شرق آمریکا

بە مناسب گرامیداشت چهل و سومین سالگرد واقعە سیاهکل

 

گرامی باد یاد ٤٣ سالە جنبش سیاهکل

رفقای مبارز فدایی!

همرزمان راە آزادی!

زنان و مردان آزدادیخواە!

در این مکان گرد آمدە ایم تا چهل و سومین سال یادوارە فداکاران راە آزادی کە جنبش سیاهکل را آفریدند و از دل و مغز آنان سازمان مبارز چریکهای فدایی خلق ایران متولد شد را گرامی بداریم.

 

دوستان

حزب دموکرات کوردستان- کمیتە شرق آمریکا، بە مبارزان و جانباختگان سیاهکل و همە کسانی کە در این ٤٣ سال برای آزادی و رهایی از چنگال استبداد پهلوی دوم و رژیم ٣٥ سالە استبدادی ولایت فقیە مبارز کردەاند، ادای احترام می کند.

بعد از کودتای شوم ١٣٣٢ و وقایع ناگوار برای مبارزان راە آزادی از سرکوب دانشجویان چپ و ملی گرفتە تا خواستاران حقوق ملی ملیتهای تحت ستم در ایران و به خصوص، ملت کورد کە در آستانە سالهای "اصلاحات دیکتە شدە شاهی" و در ١٣٣٨، ده ها تن از مبارزین حزب دموکرات در شرق کوردستان (کوردستان ایران)، دستگیر، شکنجە و زندانی شدند. "سرکوب وقایع ١٥ خرداد ٤٢، شکست روشهای مسالمت آمیز جبهە ملی ایران و حزب تودە ایران، بررسی تجربیات چین، ویتنام، کوبا، الجزایر و ترجمە آثار مائو، جیاب، چەگوارا و فانون... شکل گیری شماری از گروه های مارکسیستی و اسلامی" را رقم زد کە "تنها راە رهایی را جنگ مسلحانە و نبرد چریکی می دانستند.

البتە در سالهای ١٣٤٦-٤٧ مبارزان همین خط مشی آمیختە بە مطالبات ملی خلق کورد، در حزب دموکرات کوردستان نیز مدت ١٨ ماە در کوهستانها و مزارع روستاها، میان درەهای عیمق و صخرەهای بلند و غارهای دل کوه ها، مشغول مقاومت مدنی- مسلحانە ای بودند کە عمدە رهبران و پیشمرگان این جنبش نیز - کە جزیرە آرام شاە را بر هم زدند -، در اثر سرکوبی شدید و بسیار نابرابر، جان خودشان را فدای تحقق آزادی و حقوق ملت کورد نمودند، یادشان گرامی باد.

در تداوم چنین وقایعی بود کە علی اکبر صفایی فراهانی و یاران فداکارش با توجە بە مبازارت مناطق گیلان و سیاهکل از حیدر خان دیلمی، حاج قاسم و میرزا احمد مجتهد گرفتە تا جنبش جنگل و جغرافیای منطقە سیاهکل کە دارای درە های فراوان و کوهستانی و صخرە های بزرگ و جنگلهای صعب البور می باشد و در مقابل یورش سلاحهای سنگین دشمنان آزادی و پایمال کنندگان حقوق مردمان ایران قابل استفادە تر ارزیابی کردند. همچنین برای رهایی فدایی خلق، هادی بند خدا لنگرودی در زندان پاسگاە ژاندرمری سیاهکل، ١٣ تن از رزمندگان دانشگاهی چریکهای فدایی، با "تفنگ، مسلسل و نارنجکهای دستی" بە پاسگاە حملە کردند.

حکومت شاە- کە در مدت ٤ سال، برای دومین بار بدین شکل جزیرە آرامش با چالش مواجە شد -، با ماموریت دادن بە "برادرش" قوای نظامی با سلاحهای سنگین و با استفادە از روستاییان ناآگاە و بیسواد، دو تن از فداییان خلق شهید و ١١ تن دستگیر شدند کە در ٢٦ اسفند ١٣٤٩، تیرباران شدند و  جانشان را ستاندند. گرامی باد یاد فرزندان آزادیخواە سیاهکل.

پشت سر، پشت سر/ پشت سر جهنمە/  روبرو، روبرو، قتلگاە آدمە/ روح جنگل سیاە، با دست شاخەهاش دارە، روحمو از من می گیرە/ تا یە لحظە می مونم، جغدا تو گوش من می گن، پلنگ زخمی می میرە/ ...

پیامد آن عملیات ناموفق نظامی، "دستگیری بیش از ٥٠ نفر از دانشجویان چپ گرا در دانشگاه ها، تعطیلی یک هفتە ای دانشگاه ها، غیر قانونی کردن کنفداسیون دانشجویان خارج از کشور، شتاب فعالیتهای گروه های انقلابی و برخی از ناآرامیها در دانشگاه های تهران"،  و واقعە آمل – در بهمن سال ١٣٦٠-، خلق آثار هنری نقاشی "کشیدن تابلوی از بیژن جزنی در زندان عشرت آباد در سال ١٣٥٠"، الهام گرفتن مسعود کمیایی در فیلم "گوزنها و سرودن ترانە گنجشکک اشی مشی" با تاثیر پذیری از قطعە آواز "زرد ملجە"ی استاد ابولحسن صبا و آوازهای "گنجشکهای سینە زرد" آن منطقە، ترانە های ماندنی "جمعە با صدای فرهاد مهرداد" و "جنگل با صدای داریوش اقبالی" در فیلم "خورشید در مرداب" بود.

اکنون کە بعد از ٤٣ سال در شرق آمریکا، آن تلاش و فداکاریها را ارج می نهیم، ٣٥ سال است با رژیم جمهوری اسلامی ولایت مطلقە فقیهی مواجە هستیم. در مبارزە با این سلطە مستبدتر از قبل خونهای فراوان آزادیخواهان از ٦ ملیت موجود در ایران یعنی: فارسها، تورکها، کوردها، عربها، بلوچها و تورکمنها و اقلیتهای مذهبی بە شیوەهای گوناگون توسط سرکوبگران نظامی، سپاهی،  امنیتی ریختە شدە است.

برای رهایی از این استبداد مذهبی، با توجە بە درسهای دلیرانە جنبشهای نامبردە و جنبش عظیم مدنی سال ١٣٥٧ و موج یا جنبش سبز سال ١٣٨٨، لازم است همە مبارازان خواهان آزادی، دموکراسی و معتقدان و احترام گذاران و اجرا کنندگان در عمل بە حقوق بشر، با همرزمی جمعی و شیوەهای گوناگون، مبازاتمان را گرمی بخشیم و امید بیشتری بیآفرینم.

 

یاد همە از دست رفتگان آزادی و حقوق انسانی گرامی باد. 

 

حزب دموکرات کوردستان- کمیتەء شرق آمریکا

١٥ی فوریە ٢٠١٤.

بازگشت به صفحه نبردخلق