برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در فروردین و اردیبهشت 1393

 

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

فروردین، 28 حرکت اعتراضی

روز چهارشنبه 6 فروردين كارخانه نيرو محركه قزوين 30 تن از كارگران اعتصابي را از كار اخراج كرد ولي اين اخراجها نتوانست باعث شكستن اعتصاب كارگران شود. به گزارش ایران کارگر، در پی پرداخت نشدن حقوق معوقه کارکنان این کارخانه، كارگران از روز اول کاری در سال جديد سركار خود حاضر نشدند.

 

روز شنبه 16 فروردین کارگران فولاد زاگرس در اعتراض به انحلال این کارخانه از سوی کارفرما در مقابل اداره کار رژیم در قروه واقع در استان کردستان دست به تجمع کردند.

به گزارش ایلنا؛ تجمع کارگران در اعتراض به تصمیم مالکان کارخانه مبنی بر انحلال این واحد تولید فولاد صورت گرفته و انحلال این کارخانه در حالی صورت گرفته که ۴ ماه از حقوق کارگران پرداخت نشده است.

 

روز شنبه  16 فروردین دهها تن از کارگران پیمانی اداره آب و فاضلاب اهواز در اعتراض به عدم پرداخت پنج ماه حقوق و دستمزدهای خود در میدان کارگر این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که دارای سوابق کاری ۴ تا ۱۵ساله هستند در ماههای آبان، آذر، دی، بهمن و اسفند سال ۹۲ هیچ حقوقی دریافت نکردند.

 

كارگران صندوق نسوز خرم در تهران روز شنبه 16 فروردين در اعتراض به پرداخت نشدن  مطالبات عقب افتاده و همچنين بلاتكليفي شغلي، در مقابل دادگاه  ارتجاع در وحيديه تجمع كردند. به گزارش همبستگی ملی هر كدام از اين كارگران بين 10 تا 25 ميليون تومان حقوق و مزايا طلب دارند.

 

پرسنل گروه صنعتي فلات کوهرنگ در شهر كرد  روز شنبه 16 فروردين در مقابل استانداري رژيم در چهارمحال وبختياري تجمع اعتراضي برگزار كردند و خواستار مطالبات خود شدند. به گزارش همبستگی ملی؛ اين شرکت سه ماه حقوق عقب افتاده و عيدي كارگران را پرداخت نكرده و از تيرماه سال گذشته تا 21 آبان که تعطيلي کارخانه بوده حق بيمه پرداخت نشده است.

 

از ظهر روز جمعه 15 فروردین تا روز یکشنبه 17 فروردین کشاورزان منطقه شرق اصفهان برای چهارمین بار دست به تجمع زدند و دو شب پیاپی را در چادرهایی که بر اعتراض بنا شد به سر بردند. به گزارش فردا، کشاورزان خواستار نظارت بر توزیع آب در جلسات و تصمیم‌گیریهای شرکت آب منطقه‌ای شدند.

 

روز دوشنبه 18 فروردین، کارگران اخراجی معدن طلای «زره شوران» تکاب در اعتراض به تصمیم کارفرمایان مبنی بر اخراج آنان، راه اصلی این معدن را مسدود نمودند.

به گزارش پیام، تجمع این کارگران که خواستار بازگشت به کار هستند مورد حمله ماموران نیروی انتظامی رژیم در شهر تکاب قرار گرفت.

 

روز سه شنبه 19 فروردین، کارگران پلی اکریل اصفهان دراعتراض به حضورقائم مقام مدیر عامل درکارخانه برای شرکت در جلسه مدیران نواحی پلی اکریل،دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، خلع ید قائم مقام مدیر عامل به عنوان یکی از خواسته ‌های ده‌ گانه کارگران پلی اکریل اصفهان است.

 

روز چهارشنبه 20 فروردین، کارگران شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس برای سومین بار در یک هفته در اعتراض به انحلال این واحد تولیدی و بیکاری ۲۷۴ کارگر در مقابل دفتر این واحد تولیدی در شهرستان قروه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، طی روزهای قبل دو تجمع از جانب کارگران؛ یکی روز شنبه ۱۶ فروردین در مقابل اداره کار شهرستان قروه و دیگری یکشنبه ۱۷ فروردین در مقابل استانداری در شهر سنندج صورت گرفته است. کارگران کارخانه فولاد زاگرس اصرار دارند تا گرفتن پاسخ قاطعانه از مسئولان دولتی و کارخانه به تجمعات اعتراضی خود ادامه دهند.

 

جمعي از كارگران شركت لاستيك سازي ايران تاير در قزوين  روز چهارشنبه 20 فروردين  به اخراج همكاران خود اعتراض كردند و در مقابل دفتر بنياد مستضعفان تجمع كردند.  بنا به گزارشهاي دريافتي اين ارگان در عرض سه ماه گذشته و در آستانه سال جديد، 300 تن از كارگران محروم را از كار اخراج كرده است.

 

حدود ۳۰۰ تن از بازرسان سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان سراسر کشور در اعتراض به تصمیم اخیر وزارت صنعت معدن وتجارت در خصوص تغییر تبدیل وضعیت استخدامی شان از قرارداد مستقیم به شرکتی روز یکشنبه 24 فروردین در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، وزارت صنعت معدن و تجارت برای نظارت بر قیمتها و تنظیم بازار کشور بیش از ۳ هزار نیروی قرار داد مستقیم در سراسر کشور دارد که در تاریخ 11 فروردین سال جاری این وزارت خانه در نامه ‌ای به سازمان حمایت از مصرف کنندگان دستور داد وضعیت استخدامی همه این بازرسان به حالت شرکتی بازگرداند.

این کارکنان وزارت صنعت،معدن و تجارت برای دومین روز متوالی در روز دوشنبه 25 فروردین در مقابل درب شمال مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

 

روز یکشنبه 24 فروردین، تعدادی از فرهنگیان بازنشسته استان کهگیلویه و بویراحمد برای دریافت پاداش مناطق محروم خود از سال 74 تا 85،در محل اداره‌ کل آموزش و پرورش دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش ایسنا، تجمع کنندگان از مسئولان اموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد خواستار پاسخ در مورد مبنای پرداخت، به روز نبودن پاداشها و همچنین دلیل پرداخت نشدن به سه شهر یاسوج، گچساران و دهدشت شدند.

 

جمعي از كارگران كارخانه سيمان لوشان رشت روز يكشنبه 24 فروردين در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب افتاده در مقابل مجلس تجمع كردند. به گزارش بهار ایران؛ كارگران در اين تجمع خواستارآزادي دو تن از كارگران دستگير شده در بهمن ماه سال گذشته شدند.

 

تعدادی از کارکنان اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان صبح روز دوشنبه ۲۵ فروردین در اعتراض به آنچه ناعادلانه بودن حقوق و مزایا در محوطه محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارکنان اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان از سال ۸۷ تا به امروز نزدیک به ۱۷۶ میلیون تومان حقوق و مزایای معوقه دارند.

 

بازرسان سازمان حمایت از مصرف ‌کنندگان روز سه شنبه 26 فروردین در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، در سال 1390 بر اساس مصوبه هیات دولت مبنی بر حذف شرکتهای پیمانکاری، تمامی پرسنل در قالب قرار داد کار معین تبدیل وضعیت شدند، اما در روزهای گذشته معاونت توسعه منابع انسانی ریاست جمهوری با نامه‌ نگاریهای که با کلیه‌ ی سازمانهای زیربط استانی داشته مانع از تمدید قراردادها شد و خواهان بازگرداندن مجدد شرکتهای واسطه ‌ی پیمانکاری جهت عقد قرار داد‌های شرکتی شد.

 

روز سه شنبه 26 فروردین، کارگران خدمات شهری رشت در مقابل ساختمان شورای شهر واقع در میدان شهرداری تجمع کردند. به گزارش افق روشن، این کارگران از شرکتهای خدماتی مختلف؛ شهر باران، سبز زیو، سیمین و... و نواحی و مناطق مختلف به نمایندگی از ۴٠٠ کارگر با سابقه تجمع کردند. خواست این کارگران در مرحله اول تحت پوشش شرکت تعاونی شهرداری قرار گرفتن است. در مرحله بعد لغو قراردادهای موقت اسارت بار و افزایش حداقل دستمزد است.

 

کارگران شهرداری شادگان در اعتراض به عدم دریافت حقوق و عیدی سال 92 و 93 در روز سه شنبه 26 فروردین دست به اعتراض زدند. به گزارش فارس در تجمع کارگران شهرداری شادگان حدود 50 تن از مجموعه شهرداری به نمایندگی از سایرکارگران، حضور پیدا کردند.

 

درپی تخریب پوشش جنگلی اطراف شهر سردشت توسط نهادهای نظامی ـ امنیتی، شماری از جوانان در روز چهارشنبه 27 فروردین دست به اعتراض زدند. به گزارش کُردپا، این تظاهرات مسالمت‌ آمیز در مقابل اداره‌ منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان برگزار گردید. براساس این گزارش، جنگلهای طبیعی اطراف سردشت به منظور ساخت و ساز به افراد سپاهی و بسیجیان واگذار گریده و از اواخر سال گذشته تاکنون حدود ٦٠ هکتار را به زمینهای مسکونی تفکیک کرده‌اند.

 

جمعی از کارکنان رسمی صنعت نفت شاغل در پتروشیمی اصفهان، صبح روز چهارشنبه ۲۷ فروردین با سفر به تهران در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در قراردادهای کاریشان عنوان می‌کنند در مقابل ساختمان وزارت نفت تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، مشکلات کارکنان پتروشیمی اصفهان از سال ۸۲ و زمانی که دولت وقت این واحد صنعتی را بابت پرداخت بخشی از بدهیهای مالی ‌اش به سازمان تامین اجتماعی واگذار کرد آغاز شد.

 

روز چهارشنبه  27 فروردين اعتصاب كارگران كارخانه آجرسازي اروميه وارد پنجمين روز شد. به گزارش همبستگی ملی؛ صدها تن از كارگران اين كارخانه از روز شنبه 23 فروردين در اعتراض به پايين بودن دستمزد و افزايش هزينه هاي سرسام آور زندگي اعتصاب كردند.

 

روز پنچشنبه 28 فروردین مردم مهرشهر کرج به نشانه اعتراض به قطع 2000 اصله درختان مثمر باغ سیب مهرشهر توسط مسئولان این باغ در مقابل آن اجتماع کردند.

به گزارش تیتریک، در این تجمع  طرفداران محیط زیست و دوستداران طبیعت، با در دست داشتن پلاکارهای با عناوین «باغ سیب را دریابیم، باغ سیب را احیا کنید، باغ سیب باید ملی گردد و…» درخواست رسیدگی کردند.

 

تعدادی از کارگران شرکت نگین سبز خاورمیانه به دلیل مشکل پرداخت حقوق، روز شنبه 30 فروردین‌ مقابل درب استانداری تجمع کردند.

به گزارش ایسنا، یکی از کارگران شرکت نگین سبز خاورمیانه در خصوص عقب افتادگی پرداخت حقوق کارگران این شرکت اظهارکرد؛ 18 ماه است که کارگران شرکت نگین سبز خاورمیانه حقوق ثابتی دریافت نکرده ‌اند. کار شرکت نگین سبز خاورمیانه، لایروبی است و زیر نظر اداره‌کل بنادر و دریانوردی خوزستان فعالیت می‌کند.

 

روز یکشنبه 31 فروردین، جمعی از کارکنان سازمان صنایع و معادن در اعتراض به تغییر قراردادهای خود از قراردادی به شرکتی در مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری مجلس، این تعداد از کارکنان سازمان صنایع و معادن به نمایندگی از تمامی کارکنان صنایع و معادن سراسر کشور در مقابل مجلس تجمع و نسبت به قراردادهای خود اعتراض کردند.

 

به گزارش اترک، روز یکشنبه 31 فروردین تعدادی از کارکنان مخابرات استان گلستان در ساختمان اصلی مخابرات در سه راه گلشهر گرگان به خاطر معوق ماندن حقوق 5 ماهه خود تجمع کردند.

 

اردیبهشت، 66 حرکت اعتراضی

روز دوشنبه 1 اردیبهشت، کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهوازدر اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه خود در مقابل اداره کل بازرسی استان خوزستان واقع در اهوازتجمع کردند.

به گزارش ایلنا، بیش از ۱۰۰ کارگر از مجموع ۳۰۰ کارگر شرکت آب وفاضلاب اهواز که به صورت قراردادی به عنوان موتورچی و پمپ چی آب در سطح شهر اهواز فعالیت می‌کنند در اعتراض به عدم دریافت حدود ۶ ماه از معوقات حقوقیشان که مربوط به سال گذشته (۹۲) و سال جاری است دست به تجمع زدند.

 

جمعی از کارگران با سابقه شرکت مهندسی آب و خاک کشور در واکنش به نحوه محاسبات بازخریدی خدمت شان در جریان اصلاح ساختاری و خصوصی سازی این شرکت، روز سه شنبه 2 اردیبهشت، مقابل ساختمان سازمان خصوصی سازی کشور تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، شرکت مهندسی آب و خاک قبل از خصوصی سازی اقدام به اصلاح ساختار نیروی انسانی خود مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی کرده به طوریکه در یک دوره زمانی تعداد ۱۵۰۰ تن از کارگران مازاد خود را با پرداخت سنوات سه ماه حقوق به ازای هر سال، خرید خدمت کرد.

 

روز سه شنبه 2 اردیبهشت صدها کارگرکارخانه لوله سازی اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن ۳ ماه حقوق و عیدی در محوطه کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، معوقات حقوقی کارگران مربوط به سه ماهه بهمن، اسفند سال گذشته و فروردین سال جاری است و کارفرمای این کارخانه همچنین عیدی وسایر مزایای پایان سال کارگران را پرداخت نمی‌کند.

 

بيش از 1200 تن از كارگران و بازنشستگان در تهران روز يكشنبه 7  ارديبهشت در مقابل مجلس دست به تجمع زدند. به گزارش سازمان مجاهدین خلق این تجمع در اعتراض به  پايين بودن دستمزدها و همچنين به منظور اعتراض به واگذاري بيمه تامين اجتماعي به وزارت بهداشت و درمان و چپاول داراييهاي كارگران صورت گرفت.

 

روز دوشنبه 8 اردیبهشت کارگران مخابرات روستایی شرکت مخابرات استان خوزستان در مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا؛ کارگران مخابرات روستایی می‌خواهند شرکت مخابرات استان خوزستان با آنها به صورت تمام وقت، قرارداد کار منعقد کند.

 

بیش از ۲۰۰ کارگر خباز عصر روز دوشنبه 8 اردیبهشت در مقابل فرمانداری سنندج در اعتراض به افزایش نیافتن مزدشان برای سومین سال متوالی تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، فرماندار و رئیس اداره کار سنندج در جمع کارگران معترض حاضر شدند و به خواسته‌ ها و مطالبات آنان گوش دادند اما توضیحات شان برای کارگران معترض قانع کننده نبود.

 

روز دوشنبه 8 اردیبهشت، 50 تن از کارگران کارخانه پارس قو در اعتراض به تشدید تلاشهای کمیسیون سلامت شورای شهر برای تعطیلی این کارخانه، در مقابل ساختمان شورا تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تنها خواسته کارگران پیش از تعطیلی کارخانه، بازنشستگی تمامی کارگران است و معرفی کارگران به شرکتهای زیر مجموعه مورد پذیرش کارگران نیست.

 

 

كارگران شركت صابون سازي خرمشهر روز سه شنبه 9 اردیبهشت براي دومين روز متوالي در مقابل اين شركت تجمع كردند و به اخراج كارگران و پرداخت نشدن 22 ماه حقوق عقب افتاده خود اعتراض كردند. به گزارش ایلنا، از سال ۸۷ کارخانه صابون سازی خرمشهر با منفک شدن ازسازمان بنیاد شهید کاملا به بخش خصوصی واگذار شد. این واحد تولیدی حدود ۲۶ ماه است که به دلیل مشکلات مدیریتی تعطیل شده و کارگران در این مدت فقط توانستند بخشی از حقوق خود را با شکایت به مراجع قانونی با فروش داراییهای کارخانه دریافت کنند.

صابون سازی خرمشهر با نام تجاری صنایع بهداشتی یاس تولید کننده گلیسرین، انواع صابونهای جامد و سایر مواد شوینده، زیر مجموعه صنایع بهداشتی داروگر (کف) است.

 

به گزارش سولدوز خبر، کشاورزان روستای یادگارلو روز سه شنبه 9 اردیبهشت در مقابل جهادکشاورزی و فرمانداری نقده تجمع کردند. کشاورزان ابتدا در مقابل جهادکشاورزی تجمع کردند اما پس آنکه رئیس این اداره توجهی به درخواستهای آنها نکرد به سمت فرمانداری حرکت کردند.

 

به گزارش آبادان نیوز، روز چهارشنبه 10 اردیبهشت برخی از کارگران اخراج شده ی سازمان منطقه آزاد اروند با تجمع در درب ورودی سازمان خواستار بازگشت به کار شدند. گفته می شود اغلب این کارگران متاهل بوده و ادامه این روند آینده ی مبهمی را برای خود و خانواده شان رقم خواهد زد.

 

روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت حدود ۴٠ تن از کارگران بازنشسته ایران کنف مقابل اداره مرکزی تأمین اجتماعی رشت واقع در خیابان گلسار تجمع کردند. به گزارش افق روشن، این کارگران که بیش از یکسال است که بازنشسته شده اند، خواستار دریافت مفاصا حساب حقی السعی خود هستند که به هر کارگر در حدود بیست میلیون تومان تعلق می گیرد.

 

صبح روز شنبه 13 اردیبهشت تعدادی ازکارمندان و بازنشستگان شرکت لوله ‌سازی اهواز به منظور مطالبه حقوق خود در مقابل وزارت نفت تجمع کردند. به گزارش فارس، علت تجمع امروز مطالبه حقوق معوقه  و طلب 140 میلیارد تومانی بازنشستگان و همچنین تعیین تکلیف نیروهای قراردادی و رسمی این شرکت است.

 

کارگران اخراجی کارخانه سهند کاشی الوند همدان در روز شنبه 13 اردیبهشت برای احقاق مطالبات شان اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش فارس، این کارخانه تولیدی که در زمینه ساخت و تولید کاشی و سرامیک فعالیت دارد و با برند سهندالوند مشغول بوده و در شهرک صنعتی بهاران قرار داشته، بنا به دلایل نامشخصی از پرداخت حق بیمه کارگران خودداری کرده و به مرور به بهانه‌ های مختلف تعدیل نیرو را در بخشهای مختلف خود داشته است.

 

تعدادی از اعضای تعاونی 14 مسکن مهر قروه در روز شنبه 13 اردیبهشت در مقابل اداره کار رفاه و تامین اجتماعی تجمع کرده و خواستار پیگیری وضعیت مسکن مهر در این شهرستان شدند. به گزارش سراب خبر، این تجمع در اعتراض به عدم واگذاری به موقع واحدهای مسکونی، دو برابر شدن  سهم پرداختی اعضا، جلوگیری از ورود اعضا به واحد های خود و آگاهی از روند کارو...صورت گرفت.

 

روز شنبه 13 اردیبهشت، کارکنان و بازنشستگان شرکت لوله سازی اهواز در مقابل وزارت نفت تجمع کردند. به گزارش پیام، علت تجمع کارمندان شرکت لوله سازی اهواز در مقابل وزارتخانه مطالبه دستمزد معوقه خود و مطالبات 140 میلیارد تومانی بازنشستگان و همچنین تعیین تکلیف نیروهای قراردادی و رسمی این شرکت است.

 

به گزارش ایلنا، بیش از ۱۵۰ تن از بازرسان سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنند گان سراسر کشور، روز یکشنبه 14 اردیبهشت برای چهارمین بار در یک ماه جاری در اعتراض به تبدیل وضعیت استخدامی شان از قرار داد مستقیم به شرکتی، در مقابل ساختمان مجلس رژیم تجمع کردند.

 

صبح روز یکشنبه 14 اردیبهشت جمعی از کارگران بازنشسته نساجی مازندران در اعتراض به ۴ سال مطالبات معوقه در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش  ایلنا، این کارگران که تعداد آنها بیش از ۱۰۰ نفر بود در جریان این تجمع خواستار دیدار با نمایندگان مازندران شدند اما موفق به این دیدار نشدند.

 

كارگران شركت مخابرات راه دور شيراز روز يكشنبه 14 ارديبهشت در مقابل اداره صنايع و معادن واقع در بلوار چهل مقام شيراز تجمع كردند. به گزارش بهار ایران، كارگران خشمگين عليه كارگزاران رژيم شعار مي دادند و پلاكاردهايي با خود حمل مي كردند كه  روي آنها  نوشته شده بود؛ حق و حقوق كارگر پرداخت بايد گردد. نيروهاي گارد ضدشورش در وحشت از گسترش اين حركت اعتراضي به محل اعزام شدند. كارگران معترض شعار مي دادند؛ «حق و حقوق کارگر پرداخت بايد گردد»، «زندگي، معيشت، حق مسلم ماست».

 

به گزارش  ایسنا، کارگران کارخانه تبریز کف در روز دوشنبه 15 اردیبهشت، دراعتراض به پرداخت نشدن مطالبات شان دست به تجمع در کارخانه زددند. این کارخانه چندین ماه است که حقوق کارگران خود را پرداخت نمی‌کند و در حال حاضر حقوق اسفند و فروردین ماه این کارگران هنوز پرداخت نشده است.

 

روز سه شنبه 16 اردیبهشت، تعدادی از ناظران برنج جهادکشاورزی گیلان به منظور تعیین تکلیف وضعیت قراردادی خود مقابل استانداری این استان تجمع کردند. 

به گزارش فارس، یکی از ناظران به نمایندگی از دیگر همکاران خود دلیل این تجمع را پیگیری مطالبات و تعیین تکلیف وضعیت قراردادی ناظران عنوان کرد.

وی اظهار کرد: از ابتدای امسال قرار بود حقوق ما از طریق استانداری گیلان پرداخت شود که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

 

شماری از رانندگان تاکسی در بیجار روز سه شنبه 16 اردیبهشت در مقابل اتحادیه تاکسیرانی این شهر تجمع و خواستار افزایش نرخ کرایه تاکسی شدند.

به گزارش ایرنا، رانندگان تاکسی شهر بیجار نسبت به نرخ فعلی کرایه تاکسی اعتراض داشتند و خواستار افزایش کرایه تاکسی در هر مسیر از سه هزار ریال به پنج هزار ریال شدند.

 

کارگران و کارکنان مخابرات استانی در روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در اعتراض به حقوق معوقه و همچنین عدم انعقاد قرارداد در مقابل استانداری اردبیل تجمع کردند.

به گزارش هرانا، تجمع کارگران و کارکنان مخابرات استانی به درگیری لفظی بین نیروی انتظامی و تجمع کنندگان منجر شد.

 

روز پنجشنبه 18 اردیبهشت، کارگران سنگ آهن مرکزی بافق در اعتراض به عدم شفاف سازی و پاسخگویی مسئولان درباره روند خصوصی سازی این مجموعه معدنی دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش یزدی نیوز، کارگران تجمع کننده با صحبتهای رئیس شورای شهربافق نیز که چند روز پیش نیز در جمع گروهی از آنان سخن گفته بود حاضر به برگشت به کار نشدند. به گزارش ماین نیوز، فرماندار شهرستان بافق ظهر روز شنبه 20 اردیبهشت اعلام کرد که؛ باتوافقات صورت گرفته میان کارگران و مسئولان استان، اعتصاب کارگران سنگ آهن چغارت بافق پایان پذیرفت.

 

روز چهارشنبه 24 اردیبهشت، کارکنان مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی کردستان عضو تعاونی مسکن جهاد کشاورزی به دلیل عدم واگذاری زمینها‌ی شان در جلو اداره کل منابع طبیعی کردستان تجمع کردند.

به گزارش فارس، تکلیف زمینهای هفت آسیاب پس از گذشت 13 سال هنوز مشخص نشده و جدیدا اعلام کرده ‌اند که این زمینها را واگذار نمی‌ کنند.

 

روز چهارشنبه 24 اردیبهشت، كارگران شات دان (اورهال) شركت فني مهندسي پتروشيمي واقع در عسلويه متوجه شدند دو نفر از همكارانشان از سوي مديريت اخراج شده اند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، كارگران بعد از مواجهه با اين عمل مدیریت به ياري دوستان شان شتافتند و به نشانه اعتراض دست از كار كشيدند و جلوی دفتر مديريت تجمع كردند. مديريت شرکت در حالي كه از اقدام كارگران غافلگير شده بود بلافاصله با بازگشت به کار این دو کارگر موافقت کرد.

 

نمایندگان کارگران مخابرات روستایی چند استان کشور روز شنبه 27 اردیبهشت در اعتراض به وضعیت قرارداد، ‏بیمه و دستمزدشان در مقابل مرکز مخابرات ایران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، طبق بند ۶۲ ردیف ۸۶ قانون بودجه سال ۹۲، ‏مخابرات ایران متعهد به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران روستایی طبق شرایط و ضوابط ‏مقرر در قانون کاراست. حدوداً ۱۰ هزار تن در مخابرات روستایی کشور مشغول به کارند که تاکنون قانون ‏مصوب مجلس فقط درخصوص ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تن از این کارگران اجرا شده است. کارگران حاضر در این تجمع از ‏استانهای لرستان، ‌خوزستان، زنجان، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان ‏جنوبی و کرمان به تهران آمدند تا به اجرا نشدن این بند قانونی اعتراض کنند‎.

 

روز شنبه 27 اردیبهشت، تعدادی از کارکنان دفاتر خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات(ICT) روستایی استان اصفهان ‏در مقابل استانداری تجمع کرده و خواستار برقراری حق بیمه و تغییر وضعیت قرارداد خود شدند.

به گزارش ایرنا، این تعداد با دردست داشتن بَنِرهایی، خواهان رسیدگی به مشکلات شان از جمله استمرار حق بیمه و ‏تغییر وضعیت قرارداد خود بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی شدند.

 

کارگران سنگ آهن مرکزی بافق در اعتراض به عدم شفاف سازی سهام سنگ آهن بافق  در روز یکشنبه 28 اردیبهشت اعتصاب ‏کردند و خواستار رعایت دقیق اصل ۴۴ شدند. به گزارش تسنیم، اعتراض کنندگان روند فعلی واگذاری 71 و نیم درصد این مجموعه معدنی برای رد دیون دولت و ‏واگذاری و فروش باقیمانده 28 و نیم درصد این مجموعه معدنی از طریق فرابورس بدون لحاظ کردن ‏حق و حقوق کارگران، مردم و مجموعه شهرستان را ناعادلانه می‌دانند.

این شرکت یکی از بزرگترین تولید کننده‌های سنگ آهن کشور و یکی از صادر کننده‌های این ‏محصول در ایران است.‏

به گزارش فارس، اعتصاب کارگران معدن بافق در اعتراض به نحوه خصوصی‌سازی معادن این شهرستان  در روز دوشنبه 29 اردیبهشت ادامه یافت.

 

به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، روز شنبه 27 اردیبهشت رانندگان تاکسی در مسیر حسن اباد به میدان آزادی ‏شهر سننج نسبت به افزایش ناچیز کرایه تاکسی در این مسیر از ساعت 9 صبح به مدت دو ساعت ‏در ایستگاه دوم حسن آباد دست به تجمع اعتراضی زدند وخواهان رسیدگی به مشکلات خود شدند.

 

به گزارش بهار ایران، شماري ازکارگران گروه صنعتي فلات کوهرنگ در فرخشهر در چهار محال و بختاري روز شنبه 27 ارديبهشت ‏در  مقابل ساختمان اين شرکت تجمع كردند. كارگران معترض خواهان بازگشت به كار و پرداخت بيمه ‏بيكاري شدند.‏

 

جمعی از کارگران کارخانه ذوب آهن کردستان روز یکشنبه 28 اردیبهشت در حرکتی اعتراضی نسبت به عدم دریافت هفت ماهه حقوق و مزایای قانونی خود در مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان تجمع کردند.

به گزارش ایسنا، حدود 250 نفر از کارگران کارخانه ذوب آهن قروه حدود یکسال است که از کار بیکار شده و هیچ کس پاسخگو نیست. طبق اطلاعات موجود قرار است کارخانه ذوب آهن کردستان منحل شده و به طور کامل تعطیل شود.

 

به گزارش کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، روز دوشنبه 29 اردیبهشت تعداد کثیری از کارگران شرکت فولاد زاگرس کردستان با در دست داشتن پلاکاردی اعتراضی قدام به اعتراض و راه پیمایی در خیابانهای شهر سنندج کردند. در طی مسیر آنان با گذشتن از خیابانهای اصلی و مرکزی سنندج (خیابان فردوسی و خیابان شاهپور و خیابان استانداری) در مقابل استانداری تجمع کردند.

 

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، 150 تن از کارگران اکیپهای اجرایی شرکت جیسون که یکی از زیرمجموعه های شرکت پترو پارس واقع در فاز 12 پارس جنوبی است روزهای دوشنبه 29 و سه شنبه 30 اردیبهشت دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. این کارگران در چهار ماه گذشته تنها بخشی از حقوق بهمن ماه و بخشی از حقوق اسفند خود را دریافت کرده و مابقی حقوق این دوماه و ماههای فروردین و اردیبهشت آنان هنوز پرداخت نگردیده است.

 

صبح روز شنبه 27 اردیبهشت جمعی از کارگران فصلی «مجتمع کشت صنعت کارون شوشتر» در واکنش به محقق ‏نشدن مطالباتشان در مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی واقع در خیابان آزادی تهران تجمع ‏کردند.

به گزارش ایلنا، در مجتمع کشت و صنعت ‏کارون شوشتر حدود 2 هزار تن به صورت فصلی به حرفه نی بری مشغول به کار هستند.

چندین سال است که کارگران نی ‌بر از کارفرما و ‏مسئولان استانی خواستار پرداخت معوقات بیمه‌ای، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور و طرح ‏طبقه بندی مشاغل ‌ هستند که تا به امروز این خواسته ‌آنها به طور کامل بر آورده نشده است‎.

تجمع کارگران نی بر شوشتر برای دومین روز متوالی در روز یکشنبه ادامه یافت.

روز دوشنبه 29 اریبهشت تجمع اعتراضی کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر در مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی وارد سومین روز شد.

این تجمع اعتراضی در چهارمین روز خود در روز سه شنبه  30 اردیبهشت با وعده‌ های مسئولان دولتی خاتمه یافت.

 

کارگران سهامدار بازنشسته گروه صنعتی آردل صبح روز سه شنبه 30 اردیبهشت در مقابل شرکت صنعتی آردل تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع کارگران خواستار پرداخت سهام معوق خود از 20 سال گذشته تاکنون شدند.

 

کارگران کارخانه سیمان دشتستان از روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت به منظور پیگیری مطالبات صنفی خود از خوردن غذا در کارخانه خودداری کردند.

به گزارش ایلنا، مهم ‌ترین خواسته کارگران این کارخانه موضوع تغییر عنوان شغلی در قرار دادهای کار است که باعث محرومیت کارگران از مزایای قانونی شده است.

این اعتصاب در روز چهارشنبه 31 اردیبهشت وارد 17 امین روز خود شد.

 

حرکتهای کارگری در اول ماه مه

روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت مصادف با روز جهانی کارگر دهها تن از اعضای سندیکاها و فعالان کارگری که قرار بود از متروی آزادی تا مقابل وزارت کار راهپیمایی کنند بازداشت شدند. نيروي انتظامي، لباس شخصيها و مزدوران بسيجي در  اطراف خيابان آزادي و حتي داخل كوچه ها را با زرهپوش و گاردهاي موتوري كنترل مي كردند.

نیروهای امنیتی مانع برگزاری وگردهمائی کارگران در محل وزارت کارشدند. کارگران وفعالان کارگری در گروههای چند نفره  به صورت پراکنده در اطراف خیابان و کوچه های منتهی به وزارت کار منتظر فرصت بودند که از ساعت حدود 10 صبح با ضرب وشتم نمودن آقای شاهپور احسانی راد از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزادگارگران، هنگام بلندکردن پلاکارد و دستگیری ایشان، تحرکات بیشتری از طرف کارگران صورت گرفت که به بازداشت خانم پروین محمدی عضو دیگر هیات مدیره این اتحادیه و نیز تعدادی از امضاء کنندگان طومار40 هزار تن از کارگران، روند دستگیری کارگران، ابعاد بیشتری پیدا کرد.

در اهواز كارگران كارخانه لوله سازي اهواز براي تجمع در جلوي استانداري دست به راهپيمايي زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در سندج کارگران و فعالان کارگری با راهپیمایی در طول خیابان گلشن، مراسم روز جهانی کارگر را گرامی داشتند.

در سنندج كارگران  اتحاديه كارخانجات پارچه بافي و اتحاديه نانوايان اين شهر درخيابان سيروس دست به تجمع اعتراضي زدند و شعارهاي ضدحكومتي سر دادند.

در خرم آباد كارگران با پلاكاردهايي كه بر روي آن نوشته بود  «ما حق زن و بچه هايمان را مي خواهيم»، دست به تجمع زدند.

در ساوه  كارگران كارخانه كاغذ سازي كاوه، در مقابل  فرمانداري دست به تجمع زدند.

در بانه مراسم روز جهانی کارگر با حضور شماری از زنان و مردان برابری طلب و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کار گری برگزار گردید.

در پاوه جمعی از فعالان کارگری این شهرستان با پخش شیرینی در میان کارگران سد داریان و قرنی اول ماه مه را گرامی داشتند.

به گزارش افق روشن، در رشت تعدادی از کارگران فولاد گیلان در شهر صنعتی رشت روز پنجشنبه اول ماه مه را تعطیل کرده و بر سر کار نرفتند.

در کرمانشاه جمع کثیری از کارگران کارخانه نوشابه سازی زمزم با حضور در محوطه این شرکت، روز جهانی کارگر را جشن گرفتند.

به گزارش سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک، روز جمعه 12 اردیبهشت وقتی کارگران برای برگزاری مراسم گلگشت کارگری به محل تعیین شده رسیدند حضور ماموران باعث جلوگیری مراسم شد و تعدادی از کارگران همچون آقای مازیار گیلانی نژاد مسئول روابط عمومی این سندیکا بازداشت شدند.

 

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق