برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در تیر 1393‏

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

48 حرکت اعتراضی

 

*جمعی از بازنشستگان ذغال سنگ و فولاد اصفهان و کرمان در روز یکشنبه 1 تیر با تجمع در مقابل مجلس رژیم خواستار رفع مشکل پرداخت حقوق بازنشستگی خود شدند. به گزارش ایرنا، این بازنشستگان با استناد به بند 59 قانون بودجه سال 1393 خواستار دریافت به موقع حقوق خود شدند.

حدود سه سال است که حقوق بازنشستگان ذغال سنگ و فولاد شهرهای اصفهان، کرمان و همچنین بازنشستگان معادن اهواز، شاهرود و طبس به صورت مرتب پرداخت نمی شود.

 

*جمعی از بازنشستگان فولاد خوزستان در روز یکشنبه 1 تیر به منظور تحقق مطالبات خود در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، در پلاکاردی که در دست تجمع کنندگان بود نوشته شده بود؛ تا اجرای کامل قانون بودجه سال 1392، تمام معوقات بازنشستگان فولاد خوزستان را پرداخت کنید.

 

*کارگران کارخانه شیشه آبگینه به خاطر مطالبات معوقه سه ماهه در روز یکشنبه 1 تیر در محل کارخانه تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایلنا؛ مطالبات کارگران این واحد به نیمی از حقوق اسفند ماه سال  92، و حقوق اردیبهشت و خرداد سال 93  مربوط می‌شود. علاوه بر این کارفرمای این واحد تولیدی یک ماه عیدی سال گذشته کارگران را پرداخت نکرده است.

 

*کارگران کارخانه قند اهواز در روز دوشنبه 2 تیر برای سومین روز متوالی در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملت درتهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حدود 50 کارگر کارخانه قند اهواز در اعتراض به عدم دریافت 45 ماه حقوق و مزایا خود، در تهران و در این حرکت اعتراضی حضور دارند.

بانکهای ملی و ملت به عنوان مالکان اصلی کارخانه، پیگیر امور کارخانه نیستند و همین مساله باعث شده تا از چند سال پیش در پرداخت مطالبات کارگران این کارخانه مشکلاتی به وجود آید.

در سه روزی که این کارگران در تهران تجمع کردند، شب‌ را در محوطه پارکها سپری می کردند.

 

*تحصن کارگران معدن سنگ‌ آهن بافق در روز سه شنبه 3 تیر وارد سی و هشتمین روز متوالی شد. به گزارش ایلنا، تحصن بیش از ۵ هزار کارگر معدن سنگ‌آهن مرکزی بافق در اعتراض  به واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام این معدن به بخش خصوصی است.

اعتراض کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق از تاریخ ۲۷ اردیبهشت آغاز شد.

به گزارش ایلنا، استاندار یزد روز چهارشنبه ۴ تیر در جمع کارگران متحصن حاضر و مصوبه هیات دولت مبنی بر لغو واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی را در اختیار آنان قرار داد و بدین ترتیب اعتراض بیش از ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن مرکزی بافق با تحقق مهم‌ترین مطالبه صنفی آنان پایان یافت.

 

*جمعی از کارگران کارخانه سیمان آبیک روز جهار شنبه 4 خرداد در اعتراض به کاهش حقوق و سایر مطالبات خود برای دومین روز متوالی در محوطه کارخانه مقابل سالن غذا خوری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، علت اعتراض کارگران بی ‌توجهی کارفرمای کارخانه نسبت به اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور و بازنگری در محاسبه حقوق و سایر مزایای قانونی است.

 

*پرستاران بیمارستانهای تهران در اعتراض به عدم تحقق مطالبات خود روز چهارشنبه 4 تیر در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش مهر، تجمع‌کنندگان به نمایندگانی از بیمارستانهای مختلف تهران، علت تجمع خود را عدم اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که 7 سال پیش توسط مجلس شورای اسلامی تثبیت شد، اعلام کردند. همچنین اضافه‌ کاری اجباری و عدم تحقق قانون ارتقاء بهره ‌وری و نیز تفاوت کارانه پزشکان با پرستاران از دیگر دلایل تجمع این پرستاران مقابل مجلس عنوان شد.

 

*روز شنبه 31 خرداد کارگران کارخانه یک و یک در اعتراض به عدم تمدید قرارداد 27 کارگر این کارخانه دست از کار کشیده و اعتراضات خود را آغاز کردند.به گزارش بام فارس، تعطیلی کارخانه یک و یک، تجمع اعتراض آمیز کارگران در سالن سورتینگ و جلوی درب کارخانه، راهپیمایی دسته جمعی در سطح شهر قادرآباد همراه با شعار های مختلف، تشکیل جلسه ای با موضوع یک و یک در استانداری فارس، تجمع کارگران در شهرداری قادرآباد و باز گو نمودن خواسته های خود با نماینده مجلس و امام جمعه صفاشهر و بازداشت تعدادی از کارگران از  اقداماتی بود که طی 9روز در  کارخانه یک و یک صورت گرفت و سرانجام روز یکشنبه 8 تیر اعتراضات کارگری در این واحد تولیدی پایان یافت.

 

*حدود ۱۰۰ کارگر شرکت واحد که سال ۹۱ بازنشسته شده اند، روز سه شنبه ۱۰ تیر، در مقابل دفتر مدیرعامل این شرکت واقع در خیابان هنگام تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان خواستار پرداخت طلب مزدی چند ماهه‌ شان در سال ۹۱ و افزایش مستمری‌ شان بر اساس مزد همان سال هستند.

 

*رانندگان اتوبوس درون شهری بیرجند در روز دوشنبه 9 تیر دراستانداری خراسان تجمع کردند. به گزارش خاورستان، هر اتوبوس روزانه مبلغ 47 هزار تومان درآمد دارد که از این مبلغ تنها 40 هزار تومان هزینه دستمزد راننده است که 30 هزار تومان آن پول سوخت است.

 

*یکی از کارگران پتروشیمی تبریز با اشاره به اعتصاب ۱۶ روزه کارگران قرارداد مستقیم بخش تعمیرات و نگهداری این واحد تولیدی از خُلف وعده مدیرعامل انتقاد کرد. به گزارش ایلنا، اعتصاب حدود ۶۷۰ کارگر قرارداد مستقیم واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی تبریز که از روز یکشنبه 25 خرداد آغاز شده بود در پی امضای توافق نامه ای با مدیرعامل در روز سه شنبه ۱۰ تیر پایان یافت اما ظاهراً توافقات انجام شده تنها در حد وعده باقیمانده است.

اعتصاب کارگران در پی بازدید مدیرعامل از کارخانه و صحبتهای تحریک آمیز وی مبنی بر وجود ۷۰۰ نیروی اضافی در این واحد تولیدی آغاز شد. خواست اصلی کارگران اعتصابی افزایش دستمزد به میزان حداقل ۵۰۰ هزار تومان در حقوق پایه شان است.

 

*به گزارش ایلنا، به دنبال اعتراض صنفی جمعی از کارگران پیمانی شاغل در منطقه پارس جنوبی مسئولان این منطقه در روز سه شنبه 10 تیر با پرداخت شدن بخشی از مطالبات کارگران از محل اعتبارات پیمانکار مجری موافقت کردند.

 

*کارگران کارخانه تبریز کف در روز چهارشنبه 11 تیر در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات شان در مقابل فرمانداری مرند تجمع کردند. به گزارش ایسنا، کارگران کارخانه تبریز کف ماههاست حقوق ومزایای شان پرداخت نشده و این اولین بار نیست که کارگران این کارخانه اقدام به تجمع اعتراضی می کنند.

شرکت تبریز کف به عنوان یک شرکت خصوصی در سال 1363 با هدف تولید سرامیک کف تاسیس گردید. کارخانه تبریز کف در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی بنا شده و مجهز به مدرن ترین خط تولید ماشین آلات ایتالیایی است.

 

*روز چهارشنبه 11 تیر، جمعی از کارگران و پرسنل شهرداری لوشان به دلیل عدم دریافت حقوق شش ماهه خود برای سومیین روز متوالی در شهرداری لوشان دست به تجمع زدند. به گزارش زیتون خبر، حدود 75 تن از نیروهای خدمات شهر، نقلیه، آتش نشانی، فضای سبز، اداری و… شاغل در شهرداری لوشان به دلیل دریافت نکردن حقوق شش ماهه خود در محوطه شهردای لوشان دست به تجمع زدند.

 

*روز یکشنبه 15 تیر حدود ۱۴۰۰ کارگر معادن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده و در محوطه معدن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، سازمان خصوصی سازی، سهام شرکت ذغال سنگ البرز شرقی را به صورت صد در صد به بخش خصوصی ذوب آهن اصفهان واگذار کرده که این موضوع باعث نگرانی درباره کاهش امنیت شغلی کارگران شده است.

 

*روز سه شنبه 17 تیر، جمعی از کارگران پروژه هتل بین المللی 5 ستاره نرگس رضوی 2 به دلیل پرداخت نشدن حقوق 6 ماهه خود در مقابل درب ورودی این پروژه به نشانه اعتراض تجمع کردند. به گزارش مشهد خبر، شش ماه است که کارگران حقوقی دریافت نکرده و هیچ کس هم پاسخگو مشکل آنها نیست.

روز چهارشنبه 18 تیر، تجمع کارگران پروژه هتل نرگس وارد دومین روز شد. یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: «هیچکس پاسخگوی مشکل ما نیست. آخرین حقوقی را که دریافت کرده ‌ایم مربوط به آذرماه سال گذشته است و از آن مدت تا به امروز ما هیچ حقوق، پاداش و یا عیدی دریافت نکرده‌ ایم».

هتل بین المللی 5 ستاره نرگس رضوی 2 متعلق به بنیاد تعاون ناجا است که کارفرما این پروژه شرکت عمران و مسکن سازه پایدار قرن و پیماکار آن شرکت بین المللی فرآیند انرژی و مدیریت است.

 

*به گزارش ایلنا، روز دوشنبه 23 تیر  بیش از هزار کارگر معادن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) در اعتراض به خصوصی سازی این معدن و همچنین واگذاری زمینهای در تملک آن به شهرداری که بدون اطلاع کارگران صورت گرفته دست از کار کشیده و در محوطه معدن تجمع کردند.

 

*تعدادی از اعضای تعاونی وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به تعیین تکلیف نشدن اراضی واگذار شده به این اعضا در روز یکشنبه 22 تیر در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، هم‌اکنون حدود 4 هزار تن عضو تعاونی وزارت تعاون جهاد کشاورزی هستند که در سال 1364 این افراد به صورت قانونی بخشی از اراضی بالای منطقه سرخه‌ حصار و شهرداری منطقه 13 را خریداری کرده و مراحل قانونی واگذاری طی و حتی سند شش دانگ برای خریداران صادر شد، اما متاسفانه هم‌اکنون وضعیت این اراضی در بلاتکلیفی قرار دارد.

 

*روز دوشنبه 23 تیر جمع کثیری از پرسنل شرکت مدیریت تولید برق دماوند در جلوی درب اصلی نیروگاه دست به تجمع اعتراض آمیز زدند.

به گزارش برق نیوز، معترضان به نحوه اعمال سیاستهای این شرکت و بنیاد شهید به عنوان مالک آن، در قبال پرداختهای معوق، پاداش سال 92 و همچنین اعمال افزایش حقوق سال جاری اعتراض دارند. تجمع این کارگران در روز سه شنبه 24 تیر ادامه پیدا کرد. در این روز مدیران شرکت تولید برق دماوند و نماینده بنیاد شهید، برخی از خواسته‌ های کارکنان را به صورت مشروط پذیرفتند و قول بررسی بیشتر را دادند.

افزایش حقوق و دستمزد مطابق مصوبات توانیر که اصلی ترین خواسته کارکنان معترض بود، منوط به برگزاری مجمع عمومی شرکت در تاریخ اول مرداد سال جاری شد.

 

*روز چهارشنبه 25 تیر کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی برای سومین بار در تیرماه در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیدند و اقدام به تجمع نمودند. به گزارش ایلنا، در ادامه عدم ‌توجه‌ مسئولان معدن ذغال سنگ البرز شرقی و همچنین مسئولان استانی به مخالفت کارگران این واحد معدنی در خصوص واگذاری این معدن به بخش خصوصی، حدود هزار کارگر این واحد معدنی مجددا با همراهی حدود ۵۰ تن از کارکنان دفا‌تر امور اداری در استان دست به اعتراض صنفی زدند.

سازمان خصوصی سازی با واگذاری صد درصدی سهام شرکت ذغال سنگ البرز شرقی به شرکت ملی فولاد امنیت شغلی کارگران را به خطر انداخته است.

 

*به گزارش کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، 450 تن از کارگران سد بنیر مریوان از روز چهارشنبه 25 تیر برای چندمین بار در سال جاری، در اعتراض به وعده های کارفرما مبنی بر پرداخت عیدی و پاداش سال 92 و عدم پرداخت حقوق فروردین و اردیبهشت و خرداد 93 دست به اعتصاب زدند.

 

*روز چهارشنبه 25 تیر، جمعی از  بازنشستگان فولاد مبارکه و نیز ذوب‌آهن اصفهان و همچنین جمعی از مال باختگان شرکت گیتی‌پسند اصفهان در مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.

به گزارش فارس، این تجمع در حالی شکل گرفت که بر اساس مصوبه‌ ای که سال گذشته به تصویب رسید، مقرر شده که این مستمری‌ بگیران فولاد مبارکه و ذوب‌آهن ماهیانه حقوق و مستمری خود را دریافت و تسویه کنند که گویا تعداد این جمع مطالبه‌گر 95 هزار نفر در استان اصفهان هستند.

 

*کارگران کارخانه آبگینه قزوین دراعتراض به عدم پرداخت حقوق ومطالبات شان در روز چهارشنبه 25 تیر اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش صبح قزوین، یکی از کارگران این شرکت درباره معوقه های کارکنان، ابراز داشت: ۳ ماه حقوق و ۳۰ درصد از عیدی هنوز به کارگران پرداخت نشده است.

 

*به گزارش پانا، روز پنجشنبه 26 خرداد جمعی از کارگران کارخانه قند ارومیه (نوشین شهر) برای احقاق حقوق خود در مقابل خانه کارگر ارومیه تجمع کرده و اعتراض خود را به شکل علنی اعلام کردند.

 

*جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای ١ تا ٧ منطقه انرژی پارس جنوبی در اعتراض به ادامه عدم پرداخت ١۴ ماه مطالبات مزدی و حقوقی خود در روز یکشنبه 29 تیر، برای دومین بار در مقابل ساختمان اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حدود 500 تن از کارگران بار دیگر به منظور پیگیری 14 ماه معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی تجمع کردند. کارگران معترض پیش از این در ابتدای سال جاری نیز برای پیگیری مطالبات معوقه خود در همین محل تجمع کرده بودند.

 

*به گزارش خبرگزاری مجلس، کارگران یکی از شرکتهای طرف قرارداد با متروی تهران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزد خود در روز یکشنبه 29 تیر اقدام به تجمع اعتراضی کردند.

 

*به گزارش همبستگی ملی، بازنشستگان ذوب آهن اصفهان و فولاد مباركه روز يكشنبه 29 تير، براي دومين بار طي هفته اخير درمقابل استانداري رژيم در اصفهان تجمع اعتراضي برگزار كردند. اين بازنشستگان خواهان پرداخت 3ماه حقوق عقب افتاده و رسيدگي به مشكلات شان هستند.

 

*روز دوشنبه ۳۰ تیر، کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) برای چهارمین باردر ماه جاری در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده و با سفر به شهرستان شاهرود در مقابل ساختمان ستاد مرکزی این معدن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مسئولان استانی به کارگران وعده دادند که مانع خصووصی سازی معدن و املاک در تملک آن شوند.

 

*روز سه شنبه 31 تیر، صدها راننده خودروهای سنگین برون شهری در اعتراض به نحوه رسیدگی به شکایت شان از "سایپا دیزل" ابتدا مقابل دبیرخانه قوه قضائیه و سپس دادسرای کارکنان دولت در تهران تجمع کردند.

رانندگان معترض در جریان این تجمع اعتراضی اعلام نمودند که «شرکت سایپا دیزل برخلاف قرارداد فروش منعقد شده، خودروی سنگین دیگری را به این رانندگان واگذار کرده و از این بابت مرتکب تخلف شده که مدتهاست تخلف یاد شده را پیگیری حقوقی می کنیم.»

 

*روز سه شنبه 31 تیر، تعدادی از کارکنان وزارت علوم در لابی طبقه اول ساختمان این وزارتخانه تحصن کردند. به گزارش دانا، مسئولان حراست اجازه ادامه تحصن به این افراد را ندادند.

 

سركوب، آزار، پرونده سازي، دستگيري، شكنجه و محاكمه فعالان كارگري در

ايران را به شدت محكوم مي كنيم.