چالشهای معلمان در مرداد ماه

 

فرنگیس بایقره

 

بازار کار معلمی برای زنان در آینده محدود می شود

ایلنا، 1 مرداد - یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به این که اکثریت پرسنل آموزش و پرورش را زنان تشکیل می دهند، گفت: "این مساله باعث می شود که بازار کار آینده در آموزش و پرورش برای خانمها محدودتر شود."

عبدالوحید فیاضی گفت: "در حال حاضر آموزش و پرورش به خصوص آموزش و پرورش شهر تهران، بیشتر با عدم تعادل جنسیتی پرسنل مواجه است به این معنی که به حد نیازش نیروی مرد ندارد، اما در مقابل بیش از حد نیاز خود نیروی زن دارد."

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات یادآور شد: "به طور کلی در آموزش و پرورش به دلیل برخی ملاحظاتی که وجود دارد، معلمهای زن در دبیرستانهای پسرانه حضور نمی یابند و در مدارس دخترانه نیز نیروی مرد کمتر به کار گرفته می شود، اما به طور کلی اکثریت پرسنل آموزش و پرورش را زنها تشکیل می دهند."

وی گفت: "بر اساس آخرین آماری که ما از آن مطلع هستیم، حدود هفتاد درصد معلمان را زنان تشکیل می دهند که بسیار بیشتر از نیاز آموزش و پرورش است و این البته باعث می شود که بازار کار آینده در آموزش و پرورش برای خانمها محدودتر شود."

فیاضی با بیان اینکه برای ایجاد تعادل جنسیتی میان پرسنل آموزش و پرورش لازم است در گزینش نیروهای جدید از آقایان بیشتر استفاده شود، ابراز داشت: "البته این موضوع در مناطق مختلف متفاوت است، چرا که در برخی مناطق تعداد مردها بیشتر از زنهاست و این تعادل جنسیتی را باید در داخل آموزش و پرورش تدبیر کرد."

 

برده کشی آموزشی از معلمان آزاد با پرداخت حقوق سیصد هزار تومانی

حقوق معلم و کارگر، 5 مرداد ماه - اخیرا در دولتهای دهم و یازدهم با اقدامی عجیب و قابل تامل، معلمانی بدون ثبت پرسنلی به شکل آزاد جذب آموزش و پرورش شده اند. در حالیکه کارشناسان اقتصادی خط فقر را یک و نیم میلیون تومان برای هر خانواده در یک ماه برآورد می کنند، این افراد با حقوقی معادل سیصد هزار تومان در ماه و بدون بیمه به عنوان آموزگار جذب شده اند. این آموزگاران بدون ثبت پرسنلی و اختصاص ردیف استخدامی و حکم کارگزینی، به عنوان معلم آزاد در روستاها و مناطق غیر برخوردار شاغل هستند.

در حقیقت آموزش و پرورش برای تامین نیروی انسانی جهت صرفه جویی به روشی غیر استاندارد (برده کشی آموزشی) و غیر حرفه ای رو آورده است. زیرا این افراد نه با رضایت کامل، بلکه به دلیل نیاز مالی و معنوی به داشتن شغل و تحت فشار بودن از سوی خانواده و جامعه، با مدارک بالا که گاهی تا فوق لیسانس هم هست، با دریافت ناچیزترین حقوق آموزشی به مدارسی در مناطق غیر برخوردار – گاهی با جاده های صعب العبور – می روند.

           

آموزش و پرورش هم بابت پیش دبستانی پول می گیرد، هم سیاست می گذارد

ایلنا، 5 مرداد - مهدی بهلولی، یک فعال صنفی معلمان در واکنش به سخنان معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش که از اجباری شدن پیش دبستانیها تا چند سال آینده خبر داده بود، گفت: "پیش دبستانی در حال حاضر بر اساس برنامه درسی ملی"دوساله" و "اختیاری" در نظر گرفته شده است اما آنها قصد دارند این دوره آموزشی را اجباری و پولی کنند."

وی با اشاره به گفته این مقام آموزش و پرورش مبنی بر برگزاری رایگان پیش دبستانی در روستاهای محروم افزود: "رایگان شدن پیش دبستانی در روستاهای محروم بدان معناست که این دوره آموزشی در سایر نقاط کشور پولی برگزار خواهد شد. این در حالی است که جمعیت قابل توجهی از شهرنشینان نه تنها پولدار و مرفه نیستند، بلکه از طبقات ضعیف جامعه به شمار می آیند، بنابراین اجباری کردن پیش دبستانی آن هم با انداختن هزینه های گزاف بر دوش خانواده ها، اجحاف در حق این قشر است."

بهلولی ضمن انتقاد از تحمیل آموزشهای القایی و ایدیولوژیک در پیش دبستانیها، افزود: "وزارت آموزش و پرورش می خواهد از طرفی پیش دبستانی را اجباری و پولی کند و از طرف دیگر، سیاست گذاری برای این دوره آموزشی را بر عهده داشته باشد. به عبارت دیگر، این نهاد دولتی قصد دارد بچه های مردم را با پول خانواده هایشان آن جور که دلخواه خودش است، تربیت کند. می گویند پیش دبستانیها باید تفکیک جنسیتی شوند، در حالی که بچه های 4و 5 ساله از جنسیت اطلاعی ندارند."

 

استخدام مربیان پیش دبستانی منتفی است

خبرهای مهم فرهنگیان، 7 مرداد - ابوالقاسم خسروی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این پرسش که وضعیت برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی به کجا رسید اظهار داشت: "دو سال پیش بود که مجلس اسلامی تصویب کرد تا این آزمون برگزار شود و دولت و وزارت آموزش و پرورش مهلت 2 ساله ای برای برگزاری این آزمون و بکارگیری این نیروها داشتند که این مهلت یک ماه دیگر تمام می شود."

وی ادامه داد: "از آن زمان تاکنون هیچ کاری در این خصوص انجام نشده است و قانون تصویبی مجلس شورای اسلامی اجرا نشد. فانی وزیر آموزش و پرورش دنبال آن است که آزمون را برگزار کند، اما هیچ ردیف استخدامی وجود ندارد."

 

ادامه پرونده سازی علیه رسول بداقی

حقوق معلم و کارگر، 10 مرداد - چهار سال و ده ماه است که رسول بداقی، کنشگر صنفی فرهنگی بدون مرخصی و با تحمل سخت ترین شرایط در اوین و رجایی شهر زندانی است. به طوری که به او حتی برای مراسم تدفین و تشییع مادرش هم اجازه خروج ندادند.

همزمان با انتخاب رسول بداقی به عنوان برنده جایزه حقوق بشری "رها" در سال 92، به دلیلی نامعلوم کتابخانه اندرزگاه 4 زندان رجایی شهر بسته شد و با اعتراض بداقی به این اقدام، ماموران او را به انفرادی بردند. پس از چند روز برای او در دادگاه انقلاب کرج به اتهام اخلال در نظم زندان پرونده جدید تشکیل داده شد. پیمان حاج محمود عطار، وکیل کانون صنفی معلمان در اعتراض به این تصمیم با تنظیم نامه ای از رییس قوه قضاییه خواست تا به پرونده سازی علیه معلمان و زندانی کردن آنان پایان دهند.

در اردیبهشت امسال وکیل کانون صنفی معلمان، با ارایه مستندات قانونی اعلام کرد که رسول بداقی طبق قانون باید در شهریور 93 آزاد شود. با اعلام این خبر موجی از شادی بین فعالان صنفی و خانواده ی فرهیخته بداقی ایجاد شد. در حالیکه فرزندانش چشم انتظار آزادی پدرشان در انتهای تابستان هستند، متاسفانه برخی از مسوولان مرتبط با پرونده با استناد واهی دریافت جایزه و کمک مالی از - به گفته ی خودشان - "خارج نشینان" توسط کانون صنفی معلمان برای ارایه به رسول بداقی، دادن مرخصی و آزادی ایشان را منتفی دانسته اند.

به این وسیله اعلام می گردد که تاکنون کانون صنفی معلمان هیچ جایزه و یا کمک نقدی از داخل و خارج کشور جهت ارایه به رسول بداقی دریافت نکرده است و از سال 89 با قطع شدن حقوق ایشان، تمام مخارج زندگی اش از صندوق مالی کانونهای صنفی معلمان ایران که خودش نیز در آن صندوق عضویت دارد، تامین شده است.

 

مشکلات بیمه طلایی فرهنگیان تشدید شده است

ایلنا، 12 مرداد - یک عضو کانون صنفی معلمان با اشاره به تغییر قرارداد بیمه طلایی فرهنگیان از بیمه "ایران" به بیمه " آتیه سازان حافظ" عنوان کرد که قدرت بیمه جدید کاهش یافته است.

مهدی بهلولی اظهار کرد: "در حال حاضر تعداد درمانگاههای در نظر گرفته شده برای فرهنگیان کمتر از گذشته شده. برای نمونه در منطقه 5 تهران هیچ درمانگاهی برای خدمات دهی به افراد تحت پوشش بیمه طلایی فرهنگیان وجود ندارد. همچنین خدمات دندانپزشکی نیز از مراکز عمومی حذف شده و تنها در مراکز ویژه آموزش و پرورش این خدمات ارایه می شود که سبب ازدحام جمعیت در این مراکز و مشکلات بسیار برای گرفتن وقت از پزشک شده است."

بهلولی همچنین به یکی دیگر از مشکلات بیمه طلایی فرهنگیان اشاره کرد و افزود: "مبلغی که بیمه برای خدمات دندانپزشکی و خرید عینک در نظر گرفته، از 4 سال گذشته تاکنون افزایشی نداشته است. در سال 89 مبلغ 200 هزار تومان برای خدمات دندانپزشکی و مبلغ 50 هزار تومان برای خرید عینک تعیین شد که با وجود افزایش قیمتها این مبالغ همچنان ثابت مانده است."

 

کسری بودجه 5000 میلیاردی آموزش و پرورش

ایسنا - 17 مرداد - وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مشترک معاونان وزیر آموزش و پرورش و مدیران کل آموزش و پرورش استانهای کشور که به میزبانی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد، با عنوان اینکه توسعه مشارکتها در بخشهای مختلف از پنج سیاست اصلی این وزارتخانه است، اظهار کرد: "به عنوان مثال بعضی از مسوولان با توسعه مدارس غیر دولتی موافق نیستند، ولی ما سعی بر این داریم تا چنین نگرشی را تغییر دهیم، چرا که جز توسعه مشارکتها و به کارگیری بخش خصوصی چاره ای دیگر نداریم."

علی اصغرفانی با بیان اینکه آموزش و پرورش در حال حاضر حداقل 5000 میلیارد تومان کسری اعتبارات دارد گفت: "این موضوع نشان می دهد که روش مدیریت در آموزش و پرورش باید تغییر یابد و اگر این مشکلات اصلاح شود، شاهد تعارضات کمتری نیز در این مجموعه خواهیم بود."

 

معلم آزاد بودن: آزادی از استخدام، بیمه و دریافت حداقل حقوق

ایلنا، 17 مرداد - پس از انتشار خبری با عنوان "بکارگیری معلمان بدون بیمه و مزد قانونی در مناطق محروم" به نقل از دبیرکل کانون صنفی معلمان که در آن ادعا شده بود آموزش و پرورش در مدارس مناطق محروم و دورافتاده از افرادی برای تکمیل کادر آموزشی استفاده می کند که حداقل معیارهای قانونی مربوط به مزد و بیمه در استخدام شان لحاظ نشده است، یکی از معلمان به تشریح شرایط شغلی خود و همکارانش پرداخت.

این آموزگار که تحت عنوان شغلی "معلم آزاد" در مدارس ابتدایی منطقه لواسان تهران مشغول به کار است گفت: "امثال من در لیست رسمی کادر آموزشی وزارت آموزش و پرورش ثبت نمی شویم."

وی در تشریح شرایط استخدامی خود و سایر معلمان آزاد می گوید: "در میان این گروه از فرهنگیان از افراد جوان تحصیل کرده جویای کار تا بازنشستگان آموزش و پرورش حضور دارند."

این معلم افزود: "بیشتر ما از طریق دهیاری و یا شورای روستا به مدیران مدارس معرفی می شویم، اما در نهایت حقوق ماهیانه خود که در بهترین حالت مبلغی معادل 300 هزار تومان است را از مسوولان دهیاری دریافت می کنیم."

وی در تشریح نحوه پرداخت آنچه در پایان هر ماه تحت عنوان مزد به آنها تعلق می گیرد گفت: "به طور معمول پرداخت این مبالغ از طریق صدور یک فقره چک بانکی در وجه یکی از معلمان آزاد انجام می شود و فرد دریافت کننده پس از نقد کردن چک مبالغ آن را میان سایر معلمان تقسیم می کند."

این کارگر بخش فرهنگ می گوید: "در این حرفه خبری از بیمه نیست، چرا که نامی از ما در میان کارکنان وزارت آموزش و پرورش ثبت نشده است، اما شرایط اقتصادی ما را واداشته است تا به امید آنکه روزی در آموزش و پرورش استخدام شویم، به این کار ادامه دهیم

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق