اخبار کارورزان پرستاری و سلامت

امید برهانی

 

جامعه پرستاری منتظر عمل وزیر بهداشت به وعده هایش است          

نظام پرستاری، 7 مهر - شمس الدین شمس، عضو شورای عالی نظام پرستاری در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری با اشاره به جلسه اخیر شورای عالی نظام پرستاری با وزیر بهداشت گفت: "در این جلسه حرفها و قولهایی از جمله تعریف بسته ای در حوزه پرستاری در بحث طرح تحول نظام سلامت داده شد که متاسفانه تا امروز خبری از اجرای آنها نشده است."

وی ادامه داد: "به نظر می رسد تا امروز فقط یک گروه خاص در مجموعه کارکنان سلامت دیده شده اند و فقط درآمدها، مزایا و پرداختیهای یک قشر خاص افزایش پیدا کرده است و سایر کارکنان از جمله پرستاران هر چه تلاش می کنند، صحبت می کنند، جلسه می گذارند و بحث می کنند، راه به جایی نمی برند."

وی اضافه کرد: "تا امروز دایم به ما قول و وعید داده اند که به زودی پرداختیها تعدیل می شود و روند به این شکل باقی نمی ماند و اصلاح می شود اما در عمل اتفاقی نمی افتد. تمام این مسایل در حالی رخ می دهد که با افزایش مراجعات در کنار کمبود نیروی انسانی، فشارها و بار کاری بر جامعه پرستاری به دنبال اجرای طرح تحول نظام سلامت بسیار بالا رفته است."

شمس ادامه داد: "جامعه پرستاری تا کی باید صبر و حوصله به خرج دهد و تا کجا این وضعیت را تحمل کند، البته بارها اتفاق افتاده که پرستاران تصمیم به اعلام نارضایتیهای خود گرفته اند."

 

انتقاد از حضور کمک پرستار بر بالین بیماران

خبرگزاری مهر، 8 مهر - عضو شورای عالی نظام پرستاری، تربیت کمک پرستار به بهانه رفع کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانها را ظلم مضاعف در حق بیماران دانست و گفت: "در حالی که دنیا به سمت پرستاری تخصصی و فوق تخصصی می رود، استفاده از افراد دیپلمه که با یک دوره آموزشی 6 ماهه در مراکز درمانی حاضر می شوند، ظلم به بیماران است."

محمد شریفی مقدم با انتقاد از نگاه وزارت بهداشت به حوزه پرستاری، افزود: "علت اصلی کمبود پرستار، نبود نیروی انسانی نیست، بلکه ترک شغل، تغییر شغل، مهاجرت به خارج از کشور و در نهایت، خانه نشینی پرستاران است که باعث شده دچار کمبود پرستار شویم."

وی با اشاره به آمار سال 2014 وزارت کار آمریکا که به تفکیک اهمیت مشاغل از حیث درآمد پرداخته است، گفت: "در تقسیم بندی مشاغل، پرستاری بالاتر از پزشک متخصص و جزو 5 شغل برتر قرار دارد که اهمیت حرفه پرستاری را نشان می دهد. در حالی که پرستاری در کشور ما به سمت قهقرا می رود و برای مسوولان هم مهم نیست که چه بلایی سر پرستاری می آید."

عضو شورای عالی نظام پرستاری با اعلام اینکه درآمد پرستار در آمریکا سالانه بین 90 تا 100 هزار دلار است، اظهار داشت: توجه به حرفه پرستاری و تخصصی بودن پرستاری، منجر به ارتقای خدمات درمانی به بیماران می شود."

 

بیانیه شماره یک نظام پرستاری پیرامون افزایش بی سابقه تعرفه های پزشکی

نظام پرستاری، 15 مهر - چند روزی است طرح شگفت آوری به عنوان اجرای کتاب ارزشهای نسبی خدمات به عنوان گام سوم طرح تحول سلامت، بر اساس اعلام وزارت بهداشت به تصویب دولت رسیده و توسط وزارت مذکور به اجرا در آمده است.

نگاهی عمیق تر به این طرح حاکی از چند اتفاق مهم و پیامدهای منفی است که سازمان نظام پرستاری کشور با عنایت به رسالت خود که باید مدافع حقوق مردم، بیماران و کارکنان نظام سلامت (کارکنان غیر پزشک متخصص) است، سکوت را جایز ندانسته و خطاب به تمام مسوولان عزیز نظام در هر سه قوه و به ویژه نمایندگان محترم مجلس نگرانی عمیق خود را ابراز داشته و درخواست دارد در جهت حفظ حقوق آحاد جامعه در ابتدای راه از اجرای خودسرانه به اصطلاح گام سوم طرح تحول نظام سلامت با روش فعلی جلوگیری نموده و با مداخلات علمی و کارشناسی، آن را به مسیر صحیح و مردم محور هدایت کنند.

اما دلایل نگرانی:

1- نگاهی اجمالی به این طرح نشان می دهد حداقل 40 و حداکثر بالغ بر 300 درصد تعرفه های پزشکی موجود افزایش یافته و بالغ بر 1700 خدمت جدید بر همین مبنا شناسایی و تعرفه گذاری شده است.

2- دریافتی پزشکان محترم متخصص عضو هیات علمی، جدای از حقوق هیات علمی درآمدشان، از کارانه های بیمارستانها آن هم از هر بیمارستان بالغ بر 2.5 برابر می شود. به طور مثال: کارانه حداقل 10 میلیون تومانی هر پزشک به 25 میلیون تومان در هر ماه افزایش خواهد یافت.

3- البته کارانه پیراپزشکان و پرستاران به همین نسبت افزایش می‌ یابد، اما مبلغ میانگین 200 هزار تومان کارانه پرستاران به 500 هزار تومان افزایش خواهد یافت و حداقل دریافتی یک متخصص با حداکثر دریافتی یک پیراپزشک بیش از 50 برابر اختلاف خواهد داشت.

6- قانون تعرفه‌ گذاری خدمات پرستاری که هفت سال است به تصویب مجلس رسیده و توسط مبادی قانونی رسماً برای اجرا ابلاغ شده است، بارها به خاطر بودجه ‌ای ناچیز حتی برای اجرای آزمایشی معطل مانده است و هر بار که به مراحل جدی اجرایی می ‌رسید، جواب داده می ‌شد که هزینه آن در بودجه سال جاری دیده نشده است و برای سالهای آتی برنامه ‌ریزی خواهد ‌شد، اما متاسفانه برای پزشکان متخصص طرحی به این عظمت بدون اینکه ردپایی در بودجه کشور داشته باشد در مدت یک هفته به اجرا در می ‌آید. برای این طرح، بودجه ای بالغ بر هزار و ششصد میلیارد تومان را بدون هیچ کم و کاستی تامین و به آن اختصاص می دهند.

حقیقتا سازمان نظام پرستاری به خاطر چند ماه گذشته که سکوت خود را نشکسته شرمنده پرستاران و پیراپزشکان عزیز است، چرا که امید داشت از تلاش اش برای اصلاح تفکر حاکم بر نظام سلامت نتیجه بگیرد، به همین علت در این مدت همگان را دعوت به صبوری و خویشتن داری می نمود. اما از این به بعد خود را مقید به خواهش و التماس پیش پرستاران نمی داند و می داند که کاسه صبر پرستاران و کارکنان نیز لبریز شده است و این همه تفکرات طبقاتی و شیب دار را بر نمی تابند.

در پایان از همه پرستاران و کارکنان مراکز بهداشتی، درمانی تقاضا داریم ضمن کنترل احساسات صنفی و اجتماعی خود؛

‌اولا از طرق کاملا مسالمت آمیز و قانونی، ‌خواسته‌ های به حق خود را تا حصول نتیجه دنبال کنند.

ثانیاً دستگاههای امنیتی و قضایی در جریان امر قرار گیرند که متاسفانه اقدامات جدید وزارت بهداشت عامل اصلی ایجاد و گسترش تنش در مراکز بهداشتی درمانی است. لذا قبل از اینکه از پرستاران و کارکنان انتظار آرامش داشته باشند، دنبال حل ریشه ‌ای موضوع از سرچشمه، طرق و مجاری قانونی مربوطه باشند.

 

هیات مدیره نظام پرستاری تهران خواستار برگزاری تجمع شد  

نظام پرستاری، 16 مهر - در پی اقدام اخیر وزارت بهداشت مبنی بر افزایش 2.5 برابری تعرفه خدمات پزشکی و ایجاد موج نارضایتی در میان سایر گروههای نظام سلامت، هیات مدیره نظام پرستاری تهران نامه ای خطاب به استانداری تهران تهیه کرد و خواستار صدور مجوز برگزاری تجمع توسط پرستاران شد. در متن این نامه چنین آمده است:

استاندار محترم تهران

جناب آقای مهندس هاشمی

با تقدیم سلام و احترام نظر به عدم اجرای کامل قوانین مهم جامعه پرستاری از جمله اجرای کامل قانون ارتقا بهره وری، تعرفه گذاری خدمات پرستاری (هفت سال پیش به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است)، توزیع ناعادلانه منابع هدفمندی یارانه ها در بخش بهداشت و درمان تحت عنوان طرح تحول نظام سلامت و اجرای کتاب ارزشهای نسبی خدمات (تعرفه های پزشکی) این هیات مدیره که منتخب پرستاران شهر تهران می باشد، درخواست صدور مجوز قانونی برگزاری تجمع در مقابل

1- معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری

2- وزارت بهداشت

3- مجلس شورای اسلامی

را دارد.

خواهشمند است اقدامات عاجل و مقتضی را مبذول فرمایید تا از اقدامات و تجمعات در سطح بیمارستانها که محیط امن برای بیماران است، پرهیز شود.

یعقوب قدسیان سرشت

رئیس هیات مدیره نظام پرستاری تهران

 

98 درصد شهرهای کشور سیستم جمع ‌آوری فاضلاب ندارد

سلامت نیوز، 12 مهر - گزارشها از این موضوع حکایت دارد که 98 درصد شهرهای کشور سیستم جمع ‌آوری فاضلاب ندارد. مهم‌ ترین مشکلی که این فقدان به وجود می ‌آورد، غیرقابل جمع آوری بودن فاضلاب برای تصفیه شدن و هدایت پساب برای مقاصد خاصی چون آبیاری فضای سبز شهری است.

در حال حاضر، در اغلب شهرها از چاههای جذبی برای دفع فاضلاب استفاده می ‌شود. البته، آن دو درصد شهرهایی که سیستم جمع‌ آوری فاضلاب دارند هم اغلب فاقد سیستم تصفیه مناسب هستند. بنابراین، می ‌توان گفت سیستم تصفیه فاضلاب در کشور نداریم و این نقیصه بزرگ، آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی را درپی دارد.

به‌گفته بسیاری از کارشناسان، به دلیل نبود سیستم دفع فاضلاب، فاضلابهای خانگی و صنعتی به چاههای جذبی می‌ ریزد که این مساله درنهایت باعث آلودگی سفره‌ های آب زیرزمینی و آلودگی آبها می‌ شود. میزان نیترات در آبهای آشامیدنی برخی شهرها به دلیل نفوذ فاضلاب به سفره ‌های زیرزمینی بیش از حد استاندارد است که این امر در درازمدت مشکلاتی را برای سلامت مردم این مناطق به وجود می‌ آورد. این درحالی است که معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره، گفت: "نتایج پایش و کنترل مداوم کلرسنجی، نیترات و میکروبی آب تهران براساس استانداردهای بهداشتی حاکی از سلامت آب شرب تهران است."

ایرنا نیز نوشت: "علی ‌اکبر سیاری تردید درباره سلامت و کیفیت آب شرب تهران را بی ‌اساس خواند."

علاوه براین فقدان شبکه مناسب برای دفع فاضلاب شهری، باعث رشد جانوران موذی از جمله موش در فاضلابهای تهران شده است. از این رو، فقط در شهر تهران سالانه حدود ١١ تن جونده کش برای نابودی موشها مصرف می‌ شود.

 

تقلب در مواد غذایی و لاپوشانی

خبرگزاری فارس، 23 مهر - رییس کمیسیون بهداشت مجلس، حسینعلی شهریاری در همایش روز جهانی غذا در سالن اجلاس گفت: "ما نمی ‌دانیم اکنون چه چیزی را بخوریم که مشکلی نداشته باشد. اینکه ‌آمار سرطانها در کشور بالا رفته و سالانه صد هزار مورد جدید اضافه می‌ شود یا بیماری قلبی رتبه اول مرگ و میر را دارد، نگران ‌کننده است و از عوامل مؤثر در آن مواد غذایی است."

رییس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: "با این وجود وقتی از ناسالم بودن مواد غذایی صحبت می ‌شود عده ‌ای صدایشان در می ‌آید، همانگونه که در رابطه با روغن پالم دیدیم که چه جنجالی برپا شد. با جنجالی شدن این موضوع که باعث بیماریهای قلبی و عروقی می‌ شود، خیلیها گفتند به صنایع لبنی ضربه می ‌خورد، اما وزارت بهداشت وظیفه دارد در مورد آنچه به سلامت ضرر می‌ رساند اعلام نظر کند و وظیفه اصلی ما تاکید بر مواد غذایی سالم است، اما متاسفانه لاپوشانی اینقدر زیاد می ‌شود که سلامت به فراموشی سپرده می‌ شود."

شهریاری افزود: "در مورد سوسیس و کالباس نیز وقتی صحبت شد، برخیها گلایه کردند. اما در مورد خمیر مرغ صحبتهای ضد و نقیضی وجود دارد که در چه نوع و در کجا باید استفاده شود." او ابراز داشت: " در صنایع غذایی مرغ، ماهی قزل ‌آلا و هر چه می ‌خوریم شک و تردید وجود دارد."

شهریاری گفت: "ما در کشور اسلامی زندگی می‌ کنیم و سلامت انسانها باید برایمان مهم باشد و باید مواد غذایی سالم تهیه شود."

 

اعتراض پرستاران به عدم اجرای قانون تعرفه پرستاری

خبرگزاری مهر، 25 مهر - بی توجهی وزارت بهداشت به خواسته های پرستاران، باعث بی اعتمادی آنها و ایجاد التهاب شده و در چنین شرایطی، بروز حرکتهای اعتراضی دور از انتظار نیست.

محمد شریفی مقدم، عضو شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که بیش از 7 سال است به تصویب مجلس رسیده و هنوز اجرایی نشده است، گفت: وزارت بهداشت در حالی، اجرای پایلوت این قانون را مطرح می کنند که طرحهای بدون پشتوانه کارشناسی یک شبه ابلاغ و فردای همان روز اجرا می شوند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری، با اشاره اجرای مرحله سوم از طرح تحول نظام سلامت، نسبت به افزایش اختلاف پرداختیها در نظام سلامت به شدت انتقاد کرد و گفت: در این مرحله، درآمد گروه خاصی به شکل قابل توجهی افزایش یافت.

وی با اشاره پیگیریهای مکرر جامعه پرستاری برای اجرای قانون تعرفه گذاری که 7 سال از تصویب آن می گذرد، افزود: متاسفانه تلاشهای ما به جایی نرسیده و همین امر سبب شده تا پرستاران به شکلهای مختلف، برای اجرایی شدن این قانون تلاش کنند.

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق