اخبار کارورزان سلامت

 

امید برهانی

 

عزایی که گریه مرده شور را هم درآورد

تعرفه های پزشکی چقدر افزایش یابد تا پاسخگوی ولع زیرمیزی بگیران باشد؟

طرح تحول نظام سلامت آنقدر نامنصفانه، طبقاتی و در تضاد با منافع کارورزان و کارکنان بدنه سیستم بهداشت و درمان کشور است که داد بسیج دانشجویی را هم درآورده است. به گزارش "جهان"، بسیج دانشجویی 15 دانشگاه علوم پزشکی کشور با صدور بیانیه ای، 8 سوال کلیدی خود درباره گام سوم طرح تحول نظام سلامت را از متولیان نظام سلامت، مطرح کرده است.

اینکه بسیج ضد دانشجویی که خود در اساس لشکر چماق به دست و مواجب بگیر ولی فقیه در دانشگاهها بوده و مثل دیگر نهادهای ضد مردمی رژیم بجز راههای غیر قانونی و ناشفاف کسب درآمد، هر سال مشمول افزایش بودجه دولتی از جیب مردم می شود، چرا به صرافت سینه چاکی و سینه زنی برای سلامت مردم افتاده، مساله ای ست که جای تامل دارد. شاید منظور این نهاد ضد دانشگاهی از احساس مسوولیت و مشارکت اجتماعی، ورود به حوزه اقتصاد درمان و بردن سهمی از سهام سلامت به خانه ی خود است.

در بیانیه مزبور از دستگاه دولت پرسیده شده: "چرا بازبینی ارزش نسبی تعرفه ها منجر به افزایش تقریبا همه تعرفه ها شده است؟ آیا در پی ابلاغ کتاب جدید ارزشهای نسبی و افزایش حدود 2.5 برابری تعرفه خدمات پزشکی، پرداخت هزینه ها جز از جیب مردم صورت خواهد گرفت؟ برنامه دولت و وزارت بهداشت به عنوان متولی حوزه سلامت برای تامین منابع مالی پایدار سلامت در سالهای آتی بدون وارد آمدن فشار به مردم چیست؟ آیا طرح به اصطلاح تعدیل تعرفه ها جز پر کردن جیب قشر خاصی از پزشکان متخصص، عایدی برای سایر ارایه دهنگان خدمت و به تبع آن افزایش کیفیت خدمت رسانی داشته است؟ برنامه دولت جهت یکسان سازی تعرفه (حق الزحمه پزشکان) در بخش دولتی و خصوصی بر مبنای اصول اقتصاد سلامت چیست؟"

 

وقوع درگیری در یکی از بیمارستانهای تهران

سلامت نیوز، 1 دی - تنها شش روز از وقوع درگیری و نزاع دسته جمعی در بیمارستانهای فاطمی و سبلان اردبیل می گذشت که این بار خبر درگیری دیگری در یکی از بیمارستانهای خصوصی تهران روی خروجی رسانه ها قرار گرفت..

ساعت 11 صبح روز 27 آبان ماه از طریق تماس با مرکز فوریتهای پلیسی 110 وقوع درگیری در یکی از بیمارستانهای خصوصی منطقه یوسف آباد به پلیس اطلاع داده شد که در جریان آن واحد گشت کلانتری 125 برای بررسی موضوع وارد عمل شد. با حضور ماموران در بیمارستان مشخص شد که پنج تن از بستگان یکی از بیماران پس از ایجاد درگیری و زد و خورد با ماموران حراست، در اتاق ریاست تجمع کرده و تا قبل از حضور عوامل پلیس از محل متواری شدند.

در تحقیقات بعدی، پنج نفری که اقدام به درگیری با ماموران حراست کرده بودند، شناسایی و به سرعت دستگیر شدند. به گفته رییس کلانتری 125 یوسف آباد، متهمان در بازجوییها اختلاف مالی بر سر هزینه های بیمارستان را علت وقوع درگیری عنوان کرده اند.

 

نامه جمعی از پرستاران اصفهان به صدا وسیما

خانه پرستار، 12 آذر - به استحضار می رساند در پی پخش برنامه "تا ثریا" که با حضور کارشناس محترم جناب آقای شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار و عضو شورای عالی نظام پرستاری و دکتر پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، مبنی بر اجحاف حقوق گروه پرستاری و سایر گروههای پیراپزشکی توسط جامعه حداقلی پزشکان متخصص که از شبکه یک سیما پخش شد، ریاست سازمان نظام پزشکی، جناب آقای زالی به این بیانات معترض شده و با مظلوم نمایی به دور از واقعیت و با لحنی تحکم آمیز خواستار عذر خواهی دست اندرکاران برنامه "تا ثریا " شده اند.

لذا جمعی از پرستاران امضا کننده، ضمن اعلام حمایت قاطع از تهیه کنندگان برنامه اجتماعی تا ثریا، از جنابعالی تقاضا دارد تدبیری اتخاذ فرمایید تا این گونه برنامه های آگاهی بخش برای احقاق حقوق مردم شریف ایران و در نظر گرفتن نقش اساسی پرستاران و سایر حرف وابسته اعضا تیم سلامت ادامه یابد.

امید است با پرده برداری واقع بینانه از اوضاع نابسامان و آشفته برنامه های وزارت بهداشت، راه برای اجرای عدالت در ارایه خدمات سلامتی هموار گردد

جمعی از پرستاران بیمارستانهای اصفهان

 

پزشکان عمومی در طرح تحول سلامت نادیده گرفته شده ‌اند

خبرگزاری فارس، 16 آذر - رییس شورای هماهنگی انجمنهای پزشکان عمومی گفت: "در دستورالعمل جدید وزارت بهداشت که به ‌عنوان برنامه ‌تامین مراقبتهای اولیه مطرح شده، معلوم نیست به چه دلیل نقش محوری پزشکان عمومی‌را نادیده گرفته و به کارشناسان واگذار کرده ‌اند."

مهران قسمتی ‌زاده در مجمع عمومی انجمن پزشکان عمومی افزود: "با توجه به محدودیت سرمایه‌ انسانی و اعتبارات مالی بخش سلامت، در وهله‌ نخست باید پزشک عمومی ‌که اشراف بیشتری به بیماریها و جمعیت تحت پوشش خود دارد، بیماران را ویزیت کند و خدمات سلامت را که مسلماً از خدمات سطوح بالاتر ارزان ‌تر و در دسترس ‌تر است، عرضه‌کند و سپس در صورتی که نیاز دانست، خدماتش با خدمات سطوح بالاتر تکمیل شود؛ نه اینکه دوباره همان ‌خدمات سطح اول، در سطح دوم تکرار شود یا خدماتی که در سطح اول می‌تواند به‌راحتی عرضه ‌شود، با قیمت بالاتر در سطوح بعدی دریافت شود."

وی افزود: "نادیده گرفتن تعداد زیادی از پزشکان عمومی‌که بیشترین ارتباط را با مردم منطقه و از قضا فعال ‌ترین مطبها را در شهرهای زیر 50 هزار نفر نسبت به سایر نقاط کشور دارند، نه تنها بی ‌توجهی به نقش پزشکان عمومی ‌در عرضه ‌خدمات سلامت است، بلکه سبب می‌شود از امکان بالقوه ‌تاثیرگذاری آنان برای پیشبرد طرحهای نظام سلامت استفاده نشود و در عمل پزشکان آموزش ‌دیده و باتجربه از چرخه ‌عرضه ‌خدمات سلامت خارج شوند."

 

اندر حکایت عاقبت نقادی و اعتراض در دولت تدبیر و امید و جریان آزاد رسانه ای

18 آذر، یک وبلاگ نویس و فعال شبکه ای - چند روز پیش داشتم به سخنان آقای رییس جمهور در جمع مردم گلستان و نیز در میان دانشجویان گوش می دادم، حرفهایی بسیار شیرین و زیبا که از زبان یک سیاستمدار کهنه کار بیرون می آمد. از دانشجویان می خواستند که از دولت انتقاد کنند و به آنها می گفتند که دیوار دولت کوتاه است!

اما اینجا به دانشجویان عزیز عرض می نمایم که اگر ذهنیت انتقاد بدون هزینه را دارید، هرگز از دولت انتقاد نکنید که این انتقاد به هیچ وجه بدون هزینه نخواهد بود. اینجا به دانشجویان عزیز عرض می کنم که ما سند زنده ای داریم از محمد شریفی مقدم، مردی که پا در نشیب پیری گذاشته و با 28سال تلاش و کوشش صادقانه و با کلی آبرو، به خاطر اعتراض به برخی از سیاستهای دولت یازدهم امروز از تهران به اسلامشهر تبعید شده است.

هیچ روزنامه اصلاح طلبی به این موضوع نپرداخته است! آرمان روابط عمومی که انگار جانش درآمده بود که بنویسد فعال صنفی تبعید شد. ابتکار، شرق، روزنامه ایران و ... تمامی سایتهای شبه دولتی ... آره دوستان عزیز ته خط اصلاح طلبی و عمق شعار زنده باد مخالف من همین بود، چیزی کمتر از رطوبتی بر سر انگشتان! خودشان وارد سانسور شدند تا بدانیم که جریان آزاد ارتباطات و ... اینها همه و همه یک تعارف و یک بازی برای ماندن در قدرت سیاسی این مرز وبوم است و نه یک باور؟

همه سکوت کردند، همه روزنامه های اصلاح طلب و همه منادیان آزادی؟ همه آنانکه در وایبر و ... دوستان و فعالان سیاسی خود را حمایت می کردند، لام تا کام زبان در نیام کشیدند و خفه شدند و هیچ صدایی از آنان در نیامد تا مردم بفهمند اصلاح طلبی فقط در دایره منفعت شخصی این حضرات تعریف شده است.

 

تجمع پرستاران مقابل ساختمان ریاست جمهوری

ایلنا، 23 آذر - صبح امروز جمعی از پرستاران بیمارستانهای دولتی و خصوصی که تعدادشان دستکم 700 نفر برآورد می ‌شد، در اعتراض به اختلاف درآمد پرستاران و پزشکان و همچنین تعلل دولت در تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.

پرستاران که برای شرکت در این تجمع اعتراضی از استانهایی چون تهران، اصفهان، مازندران و گیلان خود را به مقابل ساختمان ریاست جمهوری رسانده‌ بودند، اظهار داشتند که پرستاران بیشتری عازم این تجمع بوده‌اند اما بسیاری از آنان پس از تماس یکی از نهادهای دولتی با بیمارستانهای محل خدمت ‌شان، از شرکت در این اعتراض منصرف شده ‌اند.

پرستاران در تجمع امروز علاوه بر طرح مطالبه اصلی و قدیمی‌ شان در ارتباط با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، خواستار توجه به کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانها و بخشهای مختلف کادر پرستاری شدند.

عمده‌ترین شعارهایی که در پارچه نوشته ‌های معترضان به چشم می‌خورد شامل "ما 93 درصد هستیم"، "وال استریت واقعی در نظام سلامت ایران، 5 درصد تیم درمان، 95 درصد درآمد را می ‌برند"، "ما به بی ‌عدالتی اعتراض داریم"، "بی‌توجهی مسوولان، افزایش مهاجرت پرستاران" و ... بود.

 

وزیر بهداشت تجمع پرستاران را به مسخره گرفت

خبرگزاری فارس، 23 آذر - وزیر بهداشت در حاشیه اجلاس رووسا و معاونان دانشگاههای علوم پزشکی در واکنش نسبت به تجمع پرستاران گفت: "100نفری که جمع شدند که پرستار نمی ‌شود!"

وی افزود: "پرستاران سالهاست که با پزشکان کار می ‌کنند و نباید آنها را بیجا تحریک کرد. خودشان باور دارند که مشکل شان در حال حل شدن است، مدعی نیستیم رضایت همه را جلب کرده ‌ایم، اما هیچکس نباید خود را نماینده مجموعه و قشری بداند."

سخنان هاشمی، وزیر بهداشت در حالی مطرح می شود که برابر گزارش خبرگزاری "ایلنا" تعداد تجمع کنندگان دست کم 700 نفر اعلام شده است.

 

تشکیل کمیته حکمیت 6 نفره در نهاد ریاست جمهوری

خبرگزاری آنا، 24 آذر - محمد شریفی مقدم با یادآوری برگزاری تجمع چند صد نفری پرستاران معترض نسبت به اختلاف دریافتی بین پزشکان و پرستاران در مقابل ساختمان ریاست جمهوری اظهار کرد: "با دفتر نهاد ریاست جمهوری جلسه ‌ای برگزار کردیم که در نهایت کمیته‌ای 6 نفره تشکیل و این کمیته مسوول پیگیری مطالبات پرستاران و اعلام مواضع بین نهاد ریاست جمهوری و پرستاران است و تا رسیدن به این هدف، پرستاران مطالبات خود را پیگیری می ‌کنند."

نماینده پرستاران تاکید کرد: "به ‌رغم اینکه وزیر بهداشت ادعای گوش شنوا دارد، اما هنوز صدای پرستاران را نشنیده است."

 

تجمع اعتراضی پرستاران مقابل دانشگاه علوم پزشکی مشهد

خبرگزاری دانشجو، 23 آذر - تجمع پرستاران در اعتراض به دیده نشدن حق و حقوق آنان در طرح تحول نظام سلامت امروز در مقابل ساختمان قریشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور بیش از 100 پرستار برگزار شد.

این پرستاران با در دست داشتن پلارکاردهایی با مضمون "ما خواستار برقراری عدالت در پرداخت هستیم"، "اگر پرستار نباشد تامین سلامت بیمار بسیار دشوار است"، از مسوولان دانشگاه و وزارت بهداشت و درمان خواستند تا وضعیت حقوقی پرستاران را سامان دهند.

در این تجمع ، یکی از پرستاران معترض با بیان این نکته که این تجمع همزمان با تجمع صورت گرفته در تهران اجرا می ‌شود، تصریح کرد: "اعتراض ما به نحوه تعرفه گذاری نامناسب انجام شده در بخش پرستاری است."

پرستاران در بیانیه ‌ای ضمن اعتراض به بی‌عدالتیهای وزارت بهداشت و درمان، مراتب همراهی و حمایت خود را از همکارانشان در تجمع امروز بیان کرده و خواسته های خود را به این ترتیب اعلام داشتند:

1- ما خواستار اجرای بی قید وشرط قانون تعرفه گذاری پرستاری با تعیین ضریب عملکرد عادلانه در حد عرف جهانی هستیم

2- ما خواستار اجرای عدالت در پرداختها هستیم، به طوری که حداکثر اختلاف پرداخت بین تیم درمان سه برابر باشد

3- ما خواستار توقف فوری واریزیهای شگفت آور مرحله سوم طرح تحول نظام سلامت هستیم و معتقدیم اگر این شکاف چند صدبرابری اصلاح نشود، آسیب جبران ناپذیری به اقتصاد مردم، بیماران و کارکنان تیم سلامت وارد خواهد کرد و اگر اجرایی شود، دیگر آب رفته به جوی باز نخواهد گشت.

4- ما هر گونه تهدید، تنبیه و تبعید پرستاران و هر یک از اعضای تیم درمان را که در جهت پیگیری حقوق صنفی باشد، محکوم می‌کنیم

5- روز پرستار روز میعاد بعدی ماست. ما به دوستان تا روز پرستار مهلت می‌دهیم تا خواسته‌ های به حق پرستاران را جامع عمل بپوشانند و این همان فرصت دو ماهه مورد نظر وزارت است. بدیهی است راهکارهای قانونی دیگری نیز می ‌تواند در دستور کار قرار گیرد؛ از جمله آن عمل به وظایف در حد قانون. اگر قرار باشد پروسیجرهای مشترک بین پزشک و پرستار را تنها پزشک بگیرد، پس باید خود انجام دهد.

6- ما از بیانیه مصوب پایانی تجمع همکارانمان در تهران و شهرستانهای دیگر حمایت کرده و اتحاد بیشتر جامعه پرستاران ایران را تا حصول به خواسته ‌هایمان که چیزی جز اجرای عدالت و رعایت حقوق مردم و کارکنان سلامت نیست، خواستاریم.

 

تجمع پرستاران اصفهانی در اعتراض به عملی نشدن کارانه و عدم کاهش ساعت کاری

ایمنا، 24 آذر - پرستاران اصفهانی با برپایی تجمع، اعتراض خود را نسبت به عملی نشدن کارانه و عدم کاهش ساعت کاری به گوش مسوولان رساندند.

اعتصاب پرستاران اصفهانی همزمان با دیگر کلانشهرهای تبریز، شیراز، مشهد و تهران در اصفهان در حالی انجام شد که به قول وزیر بهداشت تا دو هفته دیگر وضعیت کارانه آنان به صورت کامل مشخص خواهد شد، اما پرستاران اصفهانی به علت عدم تحقق این وعده ها و طولانی شدن زمان اجرای آن به اعتراض برخاستند .

به گفته تعداد زیادی از پرستارانی که در این تجمع حضور داشتند، هدف اصلی آنان از این کار رساندن صدای اعتراض خود به مسوولان بالادستی برای بهبود وضعیت اشتغال آنان است که پس از گذشت ۹ ماه از دادن وعده ها هنوز تحقق نیافته است. در ابتدای سال جاری بود که رییس جمهور وعده افزایش حقوق کارمندان به ویژه پرستاران را مطرح کرد.

سختی شغل و عدم اختصاص کارانه به این قشر زحمت کش، اصلی ترین عامل این تجمع به شمار می رود.

 

بازگشت به صفحه اول

بازگشت به صفحه نبرد خلق