اخبار کارورزان سلامت

 

امید برهانی

 

یک ماه از تجمع پرستاران برای احقاق حقوق‌ شان گذشت

شهروند، 7 دی - یک ماه از تجمع گسترده پرستاران در چند شهر کشور می ‌گذرد. آنها در اعتراض به اختلاف پرداخت حقوق‌ شان با پزشکان، در شهرهای شیراز، اصفهان، مشهد، یزد، تبریز و تهران تجمع کردند و صدای‌خود را به گوش مسوولان رساندند. در تهران اما جمعی از پرستاران معترض، مقابل ساختمان ریاست‌ جمهوری رفتند و از مطالبات ‌شان گفتند.

واکنش وزارت بهداشت به‌ عنوان مخاطب پرستاران اما متفاوت بود، وزیر بهداشت همان موقع، این اعتراضها را گسترده ندانست. به اعتقاد او از 150‌هزار پرستاری که در بیمارستانها و مراکز درمانی فعالیت می‌ کنند، تنها "گروه کوچکی" اعتراض داشتند که این را هم نمی ‌توان به همه تعمیم داد. حسن ‌هاشمی به دلیل عمده این اعتراضها که مربوط به اختلاف پرداخت میان پرستار و پزشک بود هم اشاره کرد، اما به اعتقاد او مقایسه درآمد این دو گروه "کار عقلانی نیست"!

محمد شریفی ‌مقدم ،دبیرکل "خانه پرستار" از پشت گوش انداختن خواسته ‌های جامعه پرستاری از سوی وزارت بهداشت گلایه می‌ کند. او تاکید می ‌کند که دیگر از وزارت بهداشت قطع امید کرده ‌اند و از طریق دولت و مجلس به دنبال احقاق حقوق ‌شان هستند.

سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات پرستاران تاکید می ‌کند که در شرایط فعلی جامعه پرستاری ملتهب است، مسوولان باید کاری کنند که از این التهاب کاسته شود.

 

طرح تحول سلامت از چارچوب قانونی خارج شده است

ایلنا، 8 دی - وزیر اسبق بهداشت درباره اجرای "طرح تحول سلامت" در کشور گفت: "این طرح از چارچوب قانونی خارج شده است."

مسعود پزشکیان با بیان اینکه طرح تحول سلامت، طرح تحول نیست، بلکه هزینه ‌زا است و سیستم را با مشکل مواجه خواهد کرد، افزود: "اولویت این طرح درمان و رسیدگی به شهرهای بزرگ شده است و در شهرهای کوچک اجرای مناسبی نداشته است."

وی تصریح کرد: "بودجه این طرح بیشتر در بیمارستانهای بزرگ که مشکلات کوچک داشته ‌اند هزینه شده، در صورتی که قرار بود این پولها در بیمارستانهای کوچک مناطق محروم که مشکلات بزرگی دارند، هزینه شود."

وزیر بهداشت در دولت اصلاحات افزود: "در قانون و سیاستهای کلی، پیشگیری بر درمان و مناطق محروم بر مناطق برخوردار اولویت دارد. حتی یک درصد ارزش افزوده و ده درصد وجوه حاصل از اجرای قانون هدفمندی به مناطق محروم تعلق دارد، اما این پول جای دیگری هزینه می ‌شود."

پزشکیان گفت: "کسی که باید جلوی انحراف این طرح از قانون و بروز این مشکلات را بگیرد، وزیر بهداشت و در مجموع وزارت بهداشت است. ما بارها درباره انحراف اجرای طرح از قانون با وزیر و معاونین اش صحبت کردیم، اگر این انحراف ادامه پیدا کند، باید فکر دیگری کنیم."

 

انتخابات خانه پرستار برگزار شد/ ماجرای پیام های ارسالی در فضای مجازی

خبرگزاری مهر، 9 دی - انتخابات "خانه پرستار" برای معرفی اعضای جدید شورای مرکزی این تشکل صنفی در تهران برگزار شد

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، به تشریح جزییات این دوره از انتخابات خانه پرستار پرداخت و گفت: "این انتخابات روز گذشته با حضور تعدادی از اعضای خانه پرستار برگزار شد و به رغم اینکه امکان هیچ گونه اطلاع رسانی و تبلیغات برای برگزاری فراهم نبود، اما استقبال اعضا برای حضور در این دوره از انتخابات قابل توجه بود."

وی با اشاره به حضور نماینده وزارت کشور در این انتخابات افزود: "مدت زمان برگزاری انتخابات کمتر از دو ساعت بود که همین مساله باعث شد تا برخی اعضا پشت در بمانند و نتوانند در رای گیری شرکت کنند."

شریفی مقدم از تعیین 7 عضو شورای مرکزی خانه پرستاری خبر داد و گفت: "در این دوره از انتخابات، شاهد تغییر 70 درصدی اعضای شورای مرکزی بودیم."

وی از محمد شریفی مقدم، محمود عمیدی، محمد نظری، حمید چرغی، فاطمه فریدیان، حمید تاج الدینی و آمنه شاملو به عنوان 7 عضو جدید شورای مرکزی خانه پرستار نام برد که به ترتیب بیشترین رای را کسب کرده اند

شریفی مقدم با مقایسه انتخابات خانه پرستار و "سازمان نظام پرستاری"* اظهار داشت: "برای برگزاری انتخابات نظام پرستاری در تهران، از سه ماه قبل از آن شاهد تشکیل ستادهای اجرایی و نظارتی هستیم و کاندیداها برای تبلیغات به بیمارستانها می روند. همچنین علاوه بر وجود صندوقهای رای گیری ثابت، تعدادی صندوق سیار نیز تعیین می شود و ساعت رای گیری از 8 صبح تا 7 بعد از ظهر است. با این حال، در دوره قبل انتخابات نظام پرستاری در تهران، در حدود 1000 نفر شرکت کردند. در حالی که انتخابات خانه پرستار در کمتر از یک ساعت و بدون تبلیغات برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه پرستار در اولین جلسه شورای مرکزی خانه پرستار که با حضور همه اعضا روز سه شنبه نهم دی ماه برگزار شد، محمد شریفی مقدم با اکثریت قاطع آرا مجددا به سمت دبیرکل خانه پرستار انتخاب شد.

 

* سازمان نظام پرستاری تشکیلاتی حکومتی با ظاهری صنفی ست که از همان ابتدای تاسیس در خدمت وزارت بهداشت قرار گرفته و به هیچ عنوان نماینده ی جامعه ی پرستاری ایران نیست.

 

دیدار کمیته پیگیری مطالبات پرستاران با مشاور روحانی

خبرگزاری آنا، 17 دی - سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات پرستاران با انتقاد از اینکه تاکنون مشکلات و مسایل پرستاران به گوش رییس جمهوری نرسیده گفت: "نخستین دیدار کمیته پرستاری با مشاور عالی روحانی (محمدعلی نجفی) برگزار و مشکلات جامعه پرستاری مطرح شد.

محمد شریفی مقدم افزود: "با توجه به و نقش موثر پرستاران و تعداد جمعیت پرستاری در نظام سلامت، در این جلسه اهمیت و ضرورت پرستاران در نظام سلامت را تشریح کردیم."

شریفی مقدم یادآور شد: " مشاور عالی رییس جمهوری مطالبات و خواسته ‌های جامعه پرستاری را یادداشت کرد و قول داد که این مسایل را به دکتر روحانی منعکس و منتقل خواهد کرد، زیرا با توجه به اینکه دکتر نجفی مشاور هستند، نمی‌ توانست از سوی خود به ما قولی بدهد."

 

شانه خالی کردن از طرح پزشک خانواده

خبرگزاری فارس، 19 دی - مهران قسمتی زاده، رییس "شورای هماهنگی انجمنهای پزشکان عمومی کشور" با انتقاد از مواضع معاونان وزارت بهداشت در برنامه‌ تلویزیونی "نبض" گفت: "با وجود تاکید مجدد شخص وزیر بهداشت بر اجرای برنامه‌ پزشک خانواده، رفتار و گفتار برخی مسوولان وزارت بهداشت نشان می‌ دهد که می ‌خواهند از وظیفه‌ قانونی خود در اجرای این برنامه شانه خالی کنند."

قسمتی‌ زاده با اشاره به تفسیر حریرچی، قائم‌ مقام و معاون کل وزارت بهداشت از سیاستهای نظام در برنامه‌ نبض گفت: "دکتر حریرچی در هنگام تفسیر سیاستهای نظام درباره‌ سلامت گفت که کلمه‌ پزشک خانواده از بحث نظام ارجاع و سطح ‌بندی حذف شده زیرا مقدمات اجرای آن فراهم نیست. معاون کل وزارت بهداشت همچنین ادعا کرد که تا کنون پزشک خانواده فقط در کشورهای مرفه اجرا شده، اما گویی فراموش کرده‏ است که پزشک خانواده علاوه بر استرالیا، کانادا، انگلستان، آلمان، سوئد و کشورهای اسکاندیناوی، در کشورهایی همچون هندوستان، برزیل، تایلند، کوبا، اندونزی و سایر کشورهایی که قصد تحول نظام سلامت را داشته‌اند به ‌عنوان یک برنامه‌ راهبردی برگزیده شده است."

وی افزود: "حریرچی اعلام کرده‌ که انجمن پزشکان عمومی در گذشته مخالف اجرای پزشک خانواده در کشور بوده، در حالی که تمام بیانیه‌ های انجمن طی 10 سال گذشته گواهی است بر پشتیبانی ‌اش از اجرای پزشک خانواده. منتها در دوره ‌های گذشته ما با شیوه‌ اجرای آن مخالف بودیم و معتقد بودیم که شیوه‌ های نادرست، شتاب‌ زده، بدون پایلوت کردن و بدون اختصاص بودجه‌ کافی، این طرح مترقی را به شکست خواهد کشاند که همین‌ گونه نیز شد.

 

بحران کمبود تخت بیمارستانی/ تبعات تخت های بدون پرستار

خبرگزاری مهر، 22 دی - معاون درمان وزارت بهداشت گفته است که با کمبود 60 هزار تخت بیمارستانی در کشور مواجه هستیم و این در حالی است که اگر این تعداد تخت هم راه اندازی شود، باید به فکر تامین پرستار برای این تختها بود.

محمد حاجی آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت می گوید که در حال حاضر به ازای هر 1000 نفر جمعیت، 1.5 تخت بیمارستانی در بخشهای دولتی و غیر دولتی موجود است. در همین حال داوود دانش جعفری، مشاور عالی وزیر بهداشت نیز از وجود 80 هزار تخت بیمارستانی فرسوده و قدیمی در کشور خبر داده است.

نکته ای که کمبود تختهای بیمارستانی را تبدیل به بحران می کند، تامین پرستار مورد نیاز به ازای هر تخت بیمارستانی است. به طوری که اگر بخواهیم بر اساس استانداردهای بین المللی و جهانی نسبت به تامین پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی اقدام کنیم، می بایست سه پرستار برای دو تخت بیمارستانی داشته باشیم. در حالی که آمارهای سازمان نظام پرستاری حاکی از این است که در حال حاضر کمتر از یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد

بر اساس یافته های پژوهشی شورای بین المللی پرستاری، تعداد پرستار به بیمار در بخش عمومی در وضعیت مطلوب، یک پرستار به 4 بیمار است و افزایش تعداد بیماران به 6 نفر به احتمال 14درصد، بیماران را در معرض خطر مرگ طی 30روز بعد از پذیرش قرار می دهد و افزایش 8 بیمار در برابر 4 بیمار با افزایش حدود 31درصد مرگ و میر همراه خواهد بود.

 

پرستاران حضور در مراسم رسمی روز پرستار را تحریم می‌ کنند

ایلنا، 27 دی - دبیرکل خانه پرستار می‌ گوید جامعه پرستاری کشور امسال در هیچ یک از برنامه‌ های رسمی روز پرستار شرکت نخواهد کرد

محمد شریفی مقدم عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور با اعلام این خبر گفت: "علی رغم گذشت بیش از یک ماه از تجمع گسترده پرستاران در شهرهای بزرگ کشور، هنوز هیچ اقدام مثبتی از سوی دولت صورت نگرفته است و پیگیریهای مکرر و مستمر ما در واحد ارتباطات مردمی ریاست جمهوری نشان داده که هیچگونه پیشرفتی در پیگیری مطالبات جامعه پرستاری صورت نگرفته است."

او ادامه داد: "به نظر می‌ رسد گزارش تجمعات پرستاران از طریق واحد ارتباطات مردمی به سمع ریاست جمهوری نرسیده است."

وی از عدم مشارکت پرستاران در مراسم روز پرستار در اسفند ماه سال جاری خبر داد و گفت: "به دلیل بی ‌توجهی مسوولین تصمیم گیر، کمیته پیگیری که در حال حاضر به صورت کشوری فعالیت می‌ کند، تصمیم گرفت در گام اول در برنامه ‌های متعددی که به مناسبت روز پرستار در 5 اسفند برگزار می‌ شود شرکت نکند."

 

بازگشت به صفحه اول

بازگشت به صفحه نبرد خلق