برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در فروردین 1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

62 جرکت اعتراضی

*بیش از ۵۰۰ کارگر پتروشیمی تبریز روز چهارشنبه ۵ فروردین در اعتراض به ممانعت کارفرما از ورودشان به کارخانه در اداره کار این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مدیرعامل پتروشیمی تبریز از ابتدای سال ۹۴ تا این تاریخ از ورود صد‌ها کارگر قرارداد مستقیم به کارخانه جلوگیری کرده است. ممنوعیت ورود این کارگران به کارخانه که همگی در بخش تعمیرات و نگهداری مشغول به کارند خودداری ‌شان از امضای قرارداد موقت جدید است. بر اساس گزارشها، کارگران در چهار روز ابتدای سال مقابل درب ورودی کارخانه تحصن کردند و با آغاز به کار ادارات دولتی در روز 5 فروردین بعد از تحصن مقابل درب ورودی کارخانه به اداره کار مراجعه کردند.

روز یکشنبه 9فروردین، مدیرکل اداره کار آذربایجان شرقی دستورالعملی ۸ بندی را به مدیرعامل این کارخانه ابلاغ کرد. این دستورالعمل ۸ بندی نه تنها بر تغییر تعدادی از بندهای قرارداد کار کارگران قرارداد مستقیم پتروشیمی تبریز تاکید دارد که خواستار بازبینی طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه شده است.

 

*روز شنبه 8 فروردین جمعی از رانندگان تاکسی در ایلام در اعتراض به سطح پائین کرایه در مقابل شورای شهر در این شهر تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مشکلات شان شدند. به گزارش چشم انداز کارگری، در پی این تجمع که در اعتراض به عدم افزایش کرایه و همچنین بالا بودن قیمت قطعات خودرو صورت گرفت، ماموران نیروی انتظامی رژیم با یورش به معترضان، سه تن از آنان را بازداشت کردند.

 

*به گزارش روز دوشنبه 10 فروردین اشتراک، کارگران بیکار شده کارخانه فولاد آذربایجان در ایام نوروز هر روز برای روشن شدن وضعیت شان جهت بازگشت به کار و دریافت حقوق و مطالبات معوقه خود، درکارخانه تجمع کردند.

 

*به گزارش ماف نیوز، یکشنبه ۹ فروردین دهها کارگر بازارچه‌ مرزی باشماق مریوان به دلیل عدم واریز کامل ماهیانهِ‌ بیمهِ خود و همچنین عدم افزایش سه سالهِ حقوق، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

 

*روز دوشنبه 10 فروردین جمعی از اهالی روستای روشک قاین با تجمع در جلوی فرمانداری قاین خواستار حل مشکل آب رسانی به روستا شدند. به گزارش نسیم قائن، روستای روشک در20 کیلومتری قاین با 40 خانوار فاقد لوله کشی و آب آشامیدنی است.

 

*روز شنبه 15 فروردین کارگران پتروشیمی هگمتانه در اولین روز کاری اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایلنا، نیروهای انتظامات در اولین روز کاری مانع ورود کارگرتن به محل کارشان شد. کارگرانی که بین 5 تا 10 سال است در این شرکت کار می‌کنند هنوز سنوات خود را دریافت نکرده ‌اند.

این شرکت با مشارکت ۵۷ درصدی بخش خصوصی، ۳۳ درصدی شرکت ملی پتروشیمی ایران و ۱۰ درصدی یک شرکت ایتالیایی ساخته شده اما به دلایل متعددی هنوز به مرحلهٔ بهره برداری نرسیده است.

 

*روز یکشنبه 16 فروردین، کارگران کشتارگاه صنعتی «مرغ کیسم» در استان گیلان پس از تعطیلات رسمی نوروز در اعتراض به تعویق بیش از چهار ماه حقوق ‌شان در محوطه کارخانه، اداره کار یا مقابل فرمانداری آستانه اشرفیه برای دهمین روز متوالی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران که سابقه کار ۸ تا ۱۲ ساله در کشتارگاه صنعتی مرغ کیسم را دارند به دلیل آنچه از سوی کارفرما مشکلات مالی عنوان می‌شود، از آذر ماه سال گذشته تا کنون حقوق نگرفته ‌اند. عیدی پایان سال و سنوات خدمت این کارگران نیز هنوز پرداخت نشده است. کارگران در واکنش به این موضوع بعد از تعطیلات رسمی نوروز هر روز در محوطه کارخانه و مقابل ساختمان اداره کار و فرمانداری شهرستان آستانه اشرفیه تجمع اعتراضی بر پا کردند.

 

*روز دوشنبه 17 فروردین حدود 40 تن از کارگران معدن منگنز بافت به همراه خانواده های خود در فرمانداری این شهرستان در اعتراض به تعطیلی معدن و عدم پرداخت 6 ماه حقوق و مطالبات شان دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، معدن منگنز شهرستان بافت با بیش از 30 سال سابقه فعالیت اکنون بیش از 50 کارگر دایمی را زیر پوشش دارد و دو ماه است به دلیل معوقات مالی و عدم پرداخت حقوق و مزایای کارگران بلاتکلیف و تعطیل است. معدن منگنز بافت در روستای گدار سبز منطقه کوشک واقع در 70 کیلومتری جنوب غربی از مرکز شهر بافت واقع شده است.

16 تن از کارگران این معدن در سال 90 به علت واژگونی کامیون حامل کارگران از کوه مشرف به معدن مصدوم و روانه بیمارستان شدند .تا به امروز هزینه های درمان این کارگران توسط کارفرما پرداخت نشده است.

 

*کارگران نورد و لوله صفا از روز شنبه 15 فروردین دست از کار کشیدند و خواهان پرداخت مطالبات شان شدند. به گزارش ایلنا،  کارگران نورد و لوله صفا در آخرین روزهای اسفند سال 93 با اعتصاب خود توانستند یک ماه حقوق از مطالبات انباشته ی خود را دریافت کنند کارخانه لوله و نورد صفا بعد از دو روز اعتصاب کارگران تعطیل شد.

 

*کارگران کارخانه روغن نباتی جهان که روز دوشنبه 17 فروردین در اعتراض به وضعیت حقوقی و قانونی کار در این واحد صنعتی مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایرنا ایم کارگران روز سه شنبه 18 فروردین دست به تجمع مقابل استانداری زنجان زدند. اعتراض اصلی کارگران حاضر در این تجمعات به عملکرد غیر قانونی مدیریت مجموعه روغن نباتی جهان است.

کارخانه روغن نباتی جهان در سه راهی طارم در شرق شهر زنجان قرار گرفته است.

 

*شماری از کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند در اعتراض به بلاتکلیفی در وضعیت شغلی‌ شان صبح روز چهارشنبه ۱۹ فروردین با سفر به تهران در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارفرمای این کارخانه برای رهایی از کارگران رسمی کارخانه و پرداخت نکردن مطالبات معوقه ‌شان، در روز ۲۵ فروردین ماه سال گذشته درهای کارخانه را به روی کارگران رسمی و قرار دادی بست.

 

*صبح روز پنجشنبه 20 فروردین، صدها تن ازکارگران و کارکنان فولاد آذربایجان در راستای پرداخت نشدن حقوق ومطالبات شان درمقابل دفترمحمدعلی مددی یکی ازنمایندگان مجلس تجمع کردند. به گزارش میانا، کارخانه گیربکس سازی میانرو توانایی تولید ۴۰۰ گیربکس در روز را دارد که با تولید وانت جدید ایران خودرو به جای وانت پیکان به علت پایین بودن میزان این خودرو (۳۰ عدد در روز) خط تولید کارخانه عملا دچار رکود شده است.

 

*کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند در اعتراض به ادامه یافتن بلاتکلیفی و بی‌توجهی کارفرما به مطالباتشان، روز شنبه 22 فروردین برای دومین بار در چهار روز گذشته در مقابل ساختمان وزارت کار در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، ۸۰ تن از کارگران دائمی کارخانه «فولاد سازان فرآیند» واقع در شهرستان ملارد در اقدامی ناگهانی توسط کارفرما در روز ۲۵ فروردین ماه سال 93 اخراج شدند. پس از اخراج، کارگران برای بازگشت به کار به اداره کار شهرستان ملارد شکایت کردند. کارگران با وجود دریافت حکم بازگشت به کار و توقیف اموال کارخانه، تا به امروز حدود یکسال است بلاتکلیف بوده و تا کنون نتوانسته‌اند به مطالبات قانونی خود دست یابند.

 

*تعدادی از کارگران «نی بُر» مجتمع کارون شوشتر که آبان ماه سال ۹۳ تحت قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شده بودند، در اعتراض به میزان مستمری شان و همچنین درج نشدن نیمی از سوابق کاری شان به عنوان سخت و زیان آور با سفر به تهران صبح روز شنبه 22 فروردین مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران خواستار رسیدگی مسئولان وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی به مشکلات شان شدند.

 

*شماری از کارگران کارخانه نساجی قائمشهر (کارخانه شماره یک) صبح روز یکشنبه ۲۳ فروردین در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان قائمشهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این واحد تولید کننده انواع پارچه که با مدیریت بخش دولتی (سازمان گسترش نوسازی) فعالیت دارد هم اکنون به دلیل نبود سرمایه در گردش و مواد اولیه تولید با مشکلات زیادی روبرو است.

 

*صبح روز یکشنبه 23 فروردین، تعدادی از کارگران بیکار شده کارخانه سامان کاشی، در اعتراض به تعویق ۵ ماهه در پرداخت مطالبات مزدی و تعطیلی مجدد این کارخانه در مقابل فرمانداری بروجرد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که با وجود بارش شدید باران خود را به محل تجمع رسانده بودند می‌گویند: طی دو سال گذشته این واحد تولید کننده انواع کاشی در شهرستان بروجرد  تقریبا پنج بار توسط کارفرما تعطیل اعلام شده و مجددا بازگشایی شده است.

 

*حدود 100 تن از رانندگان خودروهای باربری روز یکشنبه 23 فروردین مقابل استانداری بوشهر تجمع صنفی برپا کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان گفتند؛ برای جابه جایی بار از بندر بوشهر به سایر نقاط کشور مجموعه ای برای نوبت دهی براساس زمان ورود کامیون ها وجود ندارد درحالی که نوبت دهی در همه استانهای کشور حتی بندر گناوه از توابع استان بوشهر در راستای اجرای عدالت بین کامیون داران وجود دارد اما در بوشهر چنین مجموعه ای وجود ندارد.

 

*کارکنان بازنشسته استانداری کهگیلویه و بویراحمد برای پرداخت مطالبات خود صبح روز دوشنبه 24 فروردین مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش  تسنیم، مطالبات بازنشستگان از سالهای 86 تا 88 پرداخت نشده است.

 

*جمعی از بازنشستگان استان کرمانشاه در اعتراض به پرداخت قسطی مطالبات 30 ساله بازنشستگی خود در روز سه شنبه 25 فروردین مقابل استانداری این استان تجمع کردند. به گزارش  مرصاد، نمایندگان این کارکنان بازنشسته با مسئولان استانداری در خصوص عدم دریافت مطالبات بازنشستگی خود گفتگو کردند.

 

*جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن سیف آباد کرج روز سه شنبه 25 فروردین مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از این تجمع کنندگان در اعتراض به 9 سال بلاتکلیفی خود گفت؛ 2 هزار و 400 تن از اعضای تعاونی مسکن سیف آباد کرج حدود 9 سال است که از سوی مسئولان این تعاونی مال باخته شده و بلاتکلیف هستند.

 

*صبح روز پنج شنبه 27 فروردین، نزدیک به 200 تن از کارگران بخش استخراج معدنجو در طبس، در اعتراض به شرایط سخت به وجود آمده در بخش استخراج و بی ‌توجهی کارفرما نسبت به سختی کار، برای دومین روز متوالی اعتصاب کردند.

به گزارش ایلنا، یکی از دلایل اصلی  این اعتصاب، دستور کارفرما از ابتدای امسال درباره افزایش ساعت کار به ۶ ساعت در روز،  افزایش متراژ استخراج زغال از ۵ متر به ۶ متر بوده است.

 

*نزدیک به ۱۰۰ تن از کارگران کارخانه فارسیت دورود صبح روز پنج شنبه 27 فروردین برای سومین روز متوالی در مقابل ساختمان وزارت کار در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تعطیلی کارخانه فارسیت دورود و بیکاری بیش از ۲۶۰ کارگر دلیل اعتراض و تجمع کارگران است. روز پنجشنبه 27 فروردین کارگران اخراجی با وعده وزارت کار تهران را ترک کردند.

 

*ظهر روز شنبه 29 فروردین کارگران  کارخانه قند شهرستان ورامین به دلیل عدم شروع فعالیت مجدد این کارخانه و نامشخص بودن و ضعیت شان، با حضور مقابل فرمانداری ورامین خواستار مشخص شدن وضعیت شان شدند. به گزارش مهر، مسئولان کارخانه قند ورامین اعلام کرده اند کسانی که استخدام این کارخانه هستند به سر کار بازمی گردند اما کسانی که قراردادی بوده و حتی بیش از ده سال سابقه فعالیت در کارخانه را دارند باید زیر نظر بیمه بیکاری بروند.

 

*صبح روز پنج شنبه 27 فروردین، نزدیک به 200 تن از کارگران بخش استخراج معدنجو در طبس، در اعتراض به شرایط سخت به وجود آمده در بخش استخراج و بی ‌توجهی کارفرما نسبت به سختی کار، برای دومین روز متوالی اعتصاب کردند.

به گزارش ایلنا، یکی از دلایل اصلی  این اعتصاب، دستور کارفرما از ابتدای امسال درباره افزایش ساعت کار به ۶ ساعت در روز،  افزایش متراژ استخراج زغال از ۵ متر به ۶ متر بوده است. روز شنبه 29 فروردین، کارگران بخش استخراج شرکت معدنجو در پی موافقت کارفرما با خواسته های کارگران معترض به اعتصاب خود پایان دادند.

 

*روز یکشنبه 30 فروردین کارگران نورد لوله صفا در اعتراض به عدم تحقق وعده های مدیریت در پرداخت مطالبات شان برای دومین روز پیاپی دست به اعتصاب زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، مدیریت کارخانه با منوط کردن پرداخت مطالبات کارگران به میزان تولید معینی از لوله، از آنان خواست بر سر کارهای شان باز گردند اما کارگران اعتصابی با تاکید بر پرداخت فوری مطالبات خود حاضر به از سرگیری تولید نشدند.

 

*حدود ۶۰۰ تن از نیروی کار برق منطقه‌ ای کشور صبح روز یکشنبه ۳۰ فروردین، با سفر به تهران در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که اپراتورهای پستهای فشار قوی، انتقال و فوق توزیع برق منطقه ‌ای کشور هستند، از شهرهای تهران، اصفهان، اهواز، کهگیلویه و بویراحمد و چند شهر دیگر برای این تجمع به تهران آمدند.

 

*تعدادی از کارگران نیروگاه تبریز صبح روز یکشنبه ۳۰ فروردین مقابل ساختمان برق منطقه‌ ای این شهر تجمع کردند. به گزارش  ایلنا، کارگران نیروگاه تبریز به خاطر این مقابل ساختمان برق منطقه ‌ای تجمع کردند که باخبر شدند قرار است قرارداد واگذاری بیش از ۶۰ درصد از سهام این مجتمع صنعتی روز یکشنبه 30 فروردین در این ساختمان امضاء شود. شرکت آتیه صبا وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری خریدار نیروگاه تبریز است.

 

*روز یکشنبه 30 فروردین، کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی مقابل استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند. به گزارش  هم نوا، شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی از سال ۸۶ به بخش خصوصی واگذار شده و حدود ۹ ماه است که مالیات از حقوق کارگران کسر می شود و در این مدت حقوق کارگران پرداخت نشده و همچنین بیمه و تمام امکانات رفاهی نیز قطع شده است. به گزارش ایسنا جمع کثیری از این کارگران با نشستن بر روی آسفالت خیابان روبروی استانداری موجب بسته شدن خیابان شدند.

 

*جمعی از کارگران شرکت پتروشیمی استان اصفهان صبح روز یکشنبه 30 فروردین در اعتراض به واگذاری این شرکت و معلق شدن قرار دادکاری شان مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با وجود این که کارگران شرکت پتروشیمی استان اصفهان استخدام رسمی این شرکت هستند، اما با واگذاری آن در شرایط معلقی قرار گرفته اند.

 

*کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان روز یکشنبه 30 فروردین برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت 8 ماه حقوق، عیدی 2سال گذشته، حق بیمه و.... مقابل استانداری، فرمانداری، اداره کار و اداره صنعت و معدن استان خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به دنبال تجمع دو روزه کارگران، مسئولان اداری استان وعده دادند تا از طریق کمسیون کارگری استانداری و فرمانداری به خواسته‌ های آنها رسیدگی کنند.

 

*روز یکشنبه 30 فروردین، کارگران شرکت پیمانکاری جهان پارس به نشانه اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود برای دومین روز پیاپی از کمپهای اقامت خارج نشدند. به گزارش ایلنا، بیش از سیصد کارگر از طریق شرکت جهان ‌پارس در پروژه‌ های در دست ساخت فازهای ۲۰ و ۲۱ منطقه عسلویه شاغل هستند که هنوز بابت سه ماه معوقات مزدی با آنها تسویه حساب نشده است.

 

*صبح روز دوشنبه 31 فروردین، كارگران شركت راه سازي اويول در مقابل کارگاه تجمع كردند و خواستار پرداخت حقوق عقب مانده ،عيدي و سنوات خود شدند. به گزارش  سوادکوه آنلاین، محور سوادكوه يكي از مهم ترين و پرترددترين جاده هاي كشور است که پروژه 4 بانده این محور بنا به وعده مسئولان قرار بود تا پايان 93 تكميل و به بهره برداري رسد که تاکنون به اتمام نرسیده است.

 

*نزدیک به ۱۵۰کارگر پارس قو در اعتراض به تعویق حقوق و بیمه صبح روز دوشنبه ۳۱ فروردین مقابل درب ورودی این کارخانه جنب پایانه مسافربری جنوب تهران تجمع کردند. به گزارش  ایلنا، تجمع کنندگان کارگرانی هستند که بیمه تامین اجتماعی آنان از شهریور ماه سال گذشته (۹۳) پرداخت نشده است.

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

 

منبع: نبرد خلق شماره 358، سه شنبه اول ارديبهشت 1394(21 آوريل 2015)

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول