چالشهای معلمان در فروردین ماه

فرنگیس بایقره

 

من آزادی نمی خواهم

حقوق معلم و کارگر، 1 فروردین – معلم زندانی، رسول بداقی، با تشکر از همکاران و فعالانی که برای آزادی او تلاش می کنند، شعری در باره آزادی که او آرزو می کند، از زندان گوهردشت ارسال کرده است. این شعر به همراه متن کوتاه همراه آن را در زیر می خوانید:

"تقدیم به همکاران و سروران ارجمندم که هرگز من و خانواده ام را در دوران زندان از یاد نبرده اند و خواستار آزادی من شده اند:

 

"من آزادی نمی خواهم"

 

تا سیاست بازان بی اخلاق

از برای لقمه ای نان

آبروها را گروگان برده اند،

من آزادی نمی خواهم.

 

اندیشه تا از ترس شلاق

در مغزها زندانی است،

من آزادی نمی خواهم.

 

تا آن نگاه حسرت آمیزم

که بر کنج دل رنجبران سرزمینم مانده است،

من آزادی نمی خواهم.

 

تا کودکان این وطن

از زخم سیمای پدر

اندوه نان

رمز گشایی می کنند،

من آزادی نمی خواهم.

 

تا خنده بر سیمای مردم بشکفد،

مرا در بر بگیر

تو ای دیوار زندان

 

واپسین نگاه کودکی هستم

که بر پیچ کوچه مانده است،

تا بازگشت پدر

از سمت زندان

من آزادی نمی خواهم.

 

آن عکس یادگاری تلخم

کز فروخوردن بغضی

در نگاه اشک مادر

در خاطرات کودکی

جا مانده است.

 

دست از سرم بردار،

رویای آزادی!

کودکان این وطن

به پیکار ما دل بسته اند،

پس مرا در بر بگیر

تو ای دیوار زندان!

 

تا گل اندیشه در ایران زمین

یخ بسته است،

نمی خواهم تو را

رویای آزادی!

مرا در بر بگیر

تو ای

دیوار زندان!

 

رسول بداقی،25  اسفند 1393، زندان گوهردشت

 

فانی: یک سوم مدارس کشور غیر استاندارد است

خبرگزاری فارس، 21 فروردین - وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر لزوم استانداردسازی مدارس، یک سوم مدارس کشور را غیر استاندارد ذکر کرد.

علی اصغر فانی پنجشنبه شب در جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان آران و بیدگل در محل فرمانداری این شهرستان با اشاره به وجود 2 هزار و 600 پروژه آموزشی نیمه‌ کاره در کشور، افزود: "تمام تلاش ما این است که بتوانیم این پروژه ‌ها را با همیاری خیرین به اتمام برسانیم و حتی آنها می‌ توانند این پروژه ‌ها را به نام خود به ثبت برسانند."

فانی گفت: "متاسفانه هم اکنون یک سوم مدارس کشور غیر استاندارد هستند و حتی این نسبت در برخی مناطق به 60 درصد نیز می‌ رسد."

به گفته وی، با توجه به غیراستاندارد بودن برخی فضاهای آموزشی، اگر در کشور زلزله ‌ای در روز و ساعتی که دانش ‌آموزان در سر کلاسها هستند اتفاق بیفتد، بدون شک فاجعه‌ ای بزرگ و جبران ‌ناپذیر روی می‌ دهد.

 

معلمان در بوشهر برای سومین روز متوالی تجمع کردند

ایلنا، 22 فروردین - بیش از ۲۰۰ معلم در بوشهر صبح روز دوشنبه ۲۴ فروردین مقابل اداره آموزش و پرورش این استان تجمع کردند.

معلمان معترض خواستار افزایش دستمزد و بهبود وضعیت معیشتی خود هستند. یک معلم در بوشهر در تشریح مطالبات معلمان حاضر در تجمع گفت: "معلمان خواستار هماهنگ شدن حقوق خود و سایر کارمندان دولت هستند."

فتح الله قاسمی تصریح کرد: "معلمان می ‌خواهند همانند سایر کارمندان دولت به آنها بها داده شود. آقای رییس جمهور یا وزیر آموزش و پرورش فیش حقوقی معلمان و کارمندان را کنار هم بگذارند و خود از نزدیک ببینند فرهنگیان در چه شرایطی به سر می ‌برند."

گفتنی است، معلمان معترض در دو روز گذشته نیز مقابل اداره آموزش و پرورش استان بوشهر تجمع کرده بودند.

گزارش شده که تجمعات مشابهی در سایر شهرهای استان بوشهر نظیر برازجان و تنگستان برگزار شده است.

معلمان ناراضی در سراسر ایران در دو ماه گذشته در اعتراض به وضعیت معیشتی خود بار‌ها مقابل ادارات آموزش و پرورش، استانداریها و مجلس تجمع کردند.

 

صدها معلم در اهواز، اندیمشک و الوار گرمسیری تجمع کردند

حقوق معلم و کارگر/ایلنا، 23 فروردین - با وجود همه تهدید ها و ارعابها که در چند روز گذشته به اوج خود رسیده بود و احضار و بازجویی چند ساعته دو تن از اعضای کانون صنفی و تماسهای تهدید آمیز به بهانه نا امن بودن استان خوزستان، صد‌ها معلم در اهواز صبح روز یکشنبه ۲۳ فروردین مقابل اداره آموزش و پرورش استان خوزستان تجمع کردند.

معلمان معترض خواستار افزایش دستمزد و بهبود وضعیت معیشتی خود هستند. همزمان با این تجمع صد‌ها معلم معترض دیگر مقابل ادارات آموزش و پرورش اندیمشک و الوار گرمسیری تجمع کردند.

الوار گرمسیری یکی از بخشهای تابعه شهرستان اندیمشک در استان خوزستان است.

تجمعات امروز در استان خوزستان در ادامه اعتراضات صنفی معلمان که از زمستان سال گذشته شدت گرفته است ارزیابی می ‌شود.

معلمان ناراضی در سراسر ایران در دو ماه گذشته در اعتراض به وضعیت معیشتی خود بارها مقابل ادارات آموزش و پرورش، استانداریها و مجلس تجمع کردند.

 

تجمع سراسری معلمان

خبرگزاری آنا، پنجشنبه 27 فروردین _ هزاران تن از معلمان در اعتراض به وضعیت معیشتی‌ شان روز پنجشنبه 27 فروردین مقابل اداره ‌کل آموزش و پرورش استانهای مختلف تجمع کردند.

در تهران معلمان مقابل اداره کل آموزش ‌و‌ پرورش شهر تهران تجمع کردند. معلمان تجمع کننده مقابل اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با در دست داشتن پلاکاردهایی تحت عنوان «آیا نمایندگان مجلس نیز رتبه ‌بندی می‌شوند؟»، «معیشت همراه با منزلت»، «بهبود سطح معیشت معلمان حق مسلم است»، «معلم بیدار است از تبعیض بیزار است»، «درد ما فقر نیست، فرق است»، نسبت به وضعیت معیشتی خود اعتراض کردند.

همچنین معلمان در کرمانشاه، اصفهان، کرج، ساوه، همدان، سنندج، مریوان، شیراز، خرم آباد، زنجان، یزد، الیگودرز، خدابنده، جاجرم، شاهرود، دلیجان، قروه کردستان، قزوین، دهدشت، زرین دشت، اردبیل، بجنورد، بروجرد، ارومیه، داراب، قم، خوی، زاهدان، خدابنده، مشهد، ابهر، کرمان، اراک، پاوه، رشت، شهر قدس، هرمزگان، بندر عباس، بندر امام، کامیاران، ایوان، کاشان شهرکرد، ایلام، فامنین، خمین، نهاوند، بوشهر، شهرضا، آذر شهر، کرمه، دشتستان، نورآباد، دلفان، یاسوج جوانرود، تبریز، سردشت، ملایر و ده ها شهر دیگر با خواسته های مشابه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، ماموران نیروی انتظامی در رشت با معلمانی که مقابل اداره آموزش و پرورش استان گیلان تجمع کرده بودند با خشونت برخورد کردند.

 

تجمع اعتراضی بیش از سه هزار معلم در سنندج

حقوق معلم و کارگر، - 27 فروردین – روز پنجشنبه 27 فروردین از ساعت نه و نیم صبح گروه گروه معلمان و رنج دیدگان آموزش و پرورش در حیاط اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان (شهر سنندج) جمع شدند و هر لحظه به تعداد آنها افزوده می شد.

بعد از گذشت یک ساعت تعداد معلمان به 3000 تا 3500 تن رسید. این تعداد تقریبا برابر با نصف معلمان ناحیه 1و2 سنندج است که در قیاس با تجمعهای گذشته بی نظیر بود. اغلب معلمان شاغل درسه مقطع ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان آمده بودند. حضور بازنشسته های عزیز چشم گیر بود که خود نشان از تعلق خاطر این عزیزان به پیشرفت و ترقی آموزش و پرورش دارد. حضور خانمهای معلم که تعداد آنها به 500 تا700 تن می رسید، این تجمع را طور دیگری معنا می کرد. حضور همکاران دانشجو از دانشگاه فرهنگیان در این تجمع و خواندن بیانیه از طرف دانشجویان به طرفداری از خواسته های به حق معلمان خود و به خصوص آینده خود، تجمع را رنگ و بوی خاصی داده بود و به نوعی اوج بحران را در آموزش و پرورش نشان می داد.

تجمع، تجمع سکوت بود و اما دست نوشته های روی کاغذهای A4 و رنگی نوشته شده همه یک دنیا فریاد بود که اگر همه آنها را در یک جمله خلاصه کنیم از "اجرای عدالت و رفع تفریق و تبعیض" سخن می گفت.

در این تجمع، یکی از دوستان "انجمن صنفی معلمان استان کردستان" با اشاره ای کوتاه به تاریخچه فعالیت صنفی معلمان، از همکاران خواست تا محقق شدن خواسته های به حق شان از پا ننشینند و حضوری فعال داشته باشند. البته لازم به ذکر است که مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان، آقای قربانی، هم در جمع حاضر شد و گفت: "همکاران عزیز، من هم با شما همدردم و حقوق بنده نیز درحد یک مدیر مدرسه می باشد و اگر کار به بنده درست می شد، هم اینجا نه با یک امضا بلکه با 50 امضا مشکل شما را حل می کردم."

ایشان با اظهار اینکه رتبه بندی معلمان در شرف اجرا است، طوری می گفتند که گویا با اجرای رتبه بندی مشکلات معلمان حل خواهد شد، که با اعتراض همکاران روبرو شد. بعد از او یکی از همکاران اظهار نمود، اجرای طرح رتبه بندی یکی دیگر از تبعیضهای ناروایی خواهد بود که باعث انشقاق همکاران خواهد شد.

در پایان قطعنامه ای خوانده شد و طوماری که دارای چهارده بند بود به امضای همکاران رسید که برخی بندهای آن از این قرار است:

- ترمیم و اصلاح حقوق و دستمزدها هماهنگ با سایر کارکنان دولت از ابتدای سال 94

- نظارت بیشتر و حسابرسی دقیق تر بر صندوق ذخیره فرهنگیان و هدایت بخشی از سرمایه فرهنگیان عضو این صندوق در پروژه هایی به سود معلمان

- دخالت تشکلهای مستقل معلمان در تدوین کتاب درسی

- اعطای مجوز فعالیت به کانونهای صنفی فرهنگیان

- لغو هر نوع محکومیت فعالان صنفی فرهنگیان اعم از زندان، انفصال از خدمت، تبعید و…که تنها به سبب فعالیت صنفی صادر شده است و جبران خسارت وارد شده براین عزیزان

- برخورداری از آموزش برابر، رایگان و با کیفیت حق همه است. با خصوصی سازی و واگذاری مدارس، این موهبت را از کودکان فقیر نگیرید

- ارایه لایحه بهبود سطح معیشت فرهنگیان در اسرع وقت، چرا که نظام رتبه بندی نظامی تکمیل است و به هیچ وجه سطح معیشت فرهنگیان را متناسب با خط فقر و دریافتهای دیگر ارگانها افزایش نمی دهد

 

تجمع چهار هزار معلم در مشهد

حقوق معلم و کارگر، 28 فروردین - حضور چهار هزار تن از معلمان مشهد در تجمع روز 27 فروردین، بسیاری از فعالان سیاسی و صنفی و مسوولان استان خراسان که جدیت چنین اعتراضی را به هیچ می انگاشتند، تحت تاثیر قرار داد.

بعد از اجتماع چشمگیر و سرتاسری معلمان در روز 10 اسفند و عدم توجه مدیران ارشد نظام جمهوری اسلامی به خواسته های این قشر زحمتکش و اندیشمند، موجهای خودجوش دیگری فراهم شد تا عظمت خود را در روز 27 فروردین طی حرکتی آرام و دموکراتیک به رخ مسوولان ناشنوا بکشاند.

این تجمع که در ساعت هشت و نیم صبح روز پنج شنبه با حضور آقای هاشم خواستار، مسوول "کانون صنفی معلمان مشهد" و آقای "جواد لعل محمدی"، از اعضای "کانون صنفی معلمان ایران"، آغاز شد، در ساعت ده و نیم صبح به اوج خود رسید و سعی و تلاش معاون و مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی برای کشاندن معلمان به داخل اداره ناکام و با مخالفت شدید مواجه گشت.

معلمان در عوض توانستند آقای حسینی، مدیرکل، را از اداره بیرون بکشند. وی بعد از حضور اجباری در جمع معلمان، بر سکوی وعظ رفت و نسبت به تذکر مکرر مشکلات ایراد سخن کرد و سپس راهی دفتر خویش شد.

نکته دارای اهمیت در حاشیه این تحصن این بود که معلمان با حمل پلاکاردهایی که بیشتر بر تحول وضعیت نظام آموزشی، آزادی معلمان زندانی و نهادینه شدن تشکلهای صنفی تاکید داشت، معیشت را در اولویت چهارم خواسته های خویش قرار دادند. در این میان معلمان با بالا نگه داشتن پلاکارد "رسانه میلی، جات خالیه خیلی" به بدرقه عدم حضور صدا و سیما پرداخته و تا دقایقی با کف به تکرار این شعار پرداختند.

 

معلمان در پیگیری مطالبات صنفی از تشکلها جلو زده ‌اند/ نقش وایبر و تلگرام

معلمان، 29 فروردین - اسماعیل عبدی، دبیرکل "کانون صنفی معلمان ایران"، با اشاره به تشدید اعتراضات صنفی معلمان در دو ماه اخیر گفت: "انباشت مطالبات فرهنگیان مربوط به سالهای ۹۲، ۹۳ یا ۹۴ نیست. آموزش و پرورش از ۲ دهه پیش تاکنون مشکلات بسیار زیادی داشته است و این انباشت مطالبات آنقدر تاثیر گذار بوده که معلمان در پیگیری امور صنفی از تشکلهای شان جلو‌ زده ‌اند."

وی در این باره توضیح داد: "در روزهای ۲۹ بهمن و ۳ اسفند سال گذشته اعتراضاتی در کشور شکل گرفت که منشا آن تشکلهای صنفی معلمان نبودند. البته در ابتدا گمان می ‌رفت گروههای تندرو در مجلس یا دیگر نهادها برای تسویه حساب با دولت این جریان را راه انداختند، اما بعدها مشخص شد معلمان با بحث و تبادل نظر در تعدادی از شبکه ‌های اجتماعی نظیر "وایبر" و "تلگرام" تصمیم گرفته اند نسبت به وضع معیشتی خود اعتراض کنند."

این فعال صنفی معلمان با اشاره به تجمع سراسری معلمان در تاریخ ۱۰ اسفند پارسال، گفت: "این تجمع از مدنی ‌ترین اعتراضات صنفی پس از انقلاب بود که به دعوت کانون صنفی معلمان ایران برگزار شد. کانونهای صنفی پس از برگزاری این تجمع تحت فشار قرار گرفتند و این تصور وجود داشت که اعتراضات معلمان توسط کانونهای صنفی سازماندهی می‌ شود اما تجمع سراسری دیروز نشان داد که کانونهای صنفی فقط از اعتراضات حمایت می ‌کنند."

 

لغو برنامه مناظره تلویزیونی با موضوع معلمان

ایرنا، 29 فروردین - برنامه مناظره این هفته شبکه یک سیما که به نظام رتبه بندی معلمان اختصاص داشت روی آنتن نرفت.

بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان صدا و سیما قرار بود در شصت و هشتمین برنامه مناظره که نخستین برنامه در سال 94 است به این موضوع پرداخته شود اما به دلایل نامعلومی این برنامه پخش نشد.

تلاش خبرنگار ایرنا برای گفت و گو با عوامل و دست اندرکاران این برنامه در خصوص کسب اطلاع از دلایل پخش نشدن این برنامه بی نتیجه ماند.

 

کندی و اختلال جدی در "وایبر"

ایسنا، 29 فروردین - کاربران نرم ‌افزار ارتباطی "وایبر" طی روزهای گذشته با کاهش شدید سرعت این نرم ‌افزار و اختلالات متعدد آن مواجه شدند.

طی روزهای پایانی هفته گذشته کاربران برخی شبکه ‌های اجتماعی موبایل با کندی‌ نسبی مواجه شدند، اما این اختلالات در نرم ‌افزاری مانند وایبر به نقطه اوج خود رسیده و در نهایت شرایط به گونه ‌ای پیش رفت که بسیاری از کاربران این شبکه نه تنها در ارسال فایلهای تصویری خود ناکام ماندند، بلکه برای انتشار متنهای خود نیز به سختی افتاده و در موارد متعدد پس از تلاشهای چند باره و با ساعتها وقفه موفق به انجام این کار شدند.

البته کندی و اختلال شبکه ‌های ارتباطی موبایل موضوع جدیدی نیست، اما می‌ توان گفت حجم این اختلالات و دایره فراگیری آنها به شدت تعطیلات هفته گذشت نبوده است.

پیش از این از سوی مسوولان وزارت ارتباطات معمولا اینگونه اعلام می ‌شد که این کندیها برعهده خود شرکت ارایه کننده خدمات است و دولت در این موضوع نقشی نداشته است. اما بررسی سایت رسمی وایبر نشان داد که طی روزهای گذشته این نرم‌ افزار اختلالی نداشته است.

 

منبع: نبرد خلق شماره 358، سه شنبه اول ارديبهشت 1394(21 آوريل 2015)

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول