برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در اردیبهشت 1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

157 حرکت اعتراضی

*کارگران فازهای ۲۰ و ۲۱ عَسَلویه در ادامه اعتراضات خود روز سه شنبه 1 اردیبهشت در کمپهای محل اقامت تجمع کرده و خواستار دریافت معوقات مزدی و تسویه حساب شدند. به گزارش ایلنا، اعتراض کارگران شرکت جهان پارس پس از آن آغاز شد که کارگران مطلع شدند کارفرمای آنان خلع ید شده است.

 

*روز سه شنبه 1 اردیبهشت، جمعی از مربیان نهضت سوادآموزی استان لرستان در اعتراض به عدم استخدام در وزارت آموزش و پرورش مقابل درب مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش  خبرگزاری مجلس، مربیان نهضت سوادآموزی استان لرستان به علت عدم استخدام در وزارت آموزش و پرورش  و بیمه نشدن نسبت به شرایط شغلی خود اعتراض داضتند. این مربیان حدود 11 سال سابقه کار و تدریس به بی سوادان را دارند.

 

*نزدیک به ۱۵۰۰ کارگر مراکز مخابرات روستایی صبح روز سه ‌شنبه ۱ اردیبهشت مقابل ساختمان شرکت مخابرات ایران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که از استانهای مختلف بودند به عدم اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت معترض‌ بودند. بر طبق این قانون شرکت مخابرات مکلف است با کارگران مراکز مخابرات روستایی قرارداد مستقیم منعقد کرده و آنان را تا زمان بازنشستگی بیمه کند. تجمع کارگران مخابرات روستایی در روز چهارشنبه و در دومین روز حضورشان درتهران در مقابل وزارت ارتباطات ادامه یافت.

 

*کارگران کارخانه سیمان کارون در مسجد سلیمان صبح روز سه شنبه 1 اردیبهشت در اعتراض به تعویق حقوق و سایر مطالبات شان در محوطه کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، درکارخانه سیمان کارون بیش از ۳۲۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند که هر کدام از آنان از یک تا سه ماه حقوق طلب دارند.

برپایه این گزارش، در نتیجه تجمع اعتراضی این کارگران، جلوی خروج کامیونهای حامل بار سیمان ازکارخانه گرفته شده است.

روز چهارشنبه 2 اردیبهشت کارگران کارخانه سیمان کارون برای دومین روز متوالی در محوطه کارخانه تجمع کردند.

 

*در پی اخراج ۸۰ تن از کارگران پیمانکاری معدن زغال سنگ زمستان یورت شمال غرب در آزاد شهر در استان گلستان، صبح روز چهارشنبه 2 اردیبهشت، کارگران اخراجی با همراهی جمعی دیگر از کارگران در مقابل ورودی تونل شماره سه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این ۸۰ کارگر ۸ تا ۱۸ سال سابقه کار دارند و ۵ ماه نیم حقوق معوقه دارند.

 

*جمعی از کارگران شرکت معدن کرومیت (فاریاب) واقع در منوجان، روز چهارشنبه 2 اردیبهشت، با تجمع در فرمانداری این شهرستان خواستار رسیدگی مسئولان به مشکلات خود شدند. به گزارش ایرنا، با توجه به این که کار در معدن از مشاغل سخت و زیان آور است، لذا این تعداد از کارگران در پی احقاق حق خود برای بازنشسته شدن از طریق این ماده از قانون کار هستند.

شرکت کرومیت فاریاب در فاصله 40 کیلومتری شهر منوجان واقع شده و یکی از معادن مهم تولید کننده کرومیت در کشور است.این شرکت متعلق به بخش خصوصی است و هزار و 500 کارگر دارد.

 

*روز شنبه 5 اردیبهشت جمعی از کارگران قرارداد مستقیم متجمعهای پتروشیمی و پالایشگاهی فازهای ۱ تا ۱۰ منطقه ویژه عسلویه در اعتراض به پایین بودن میزان افزایش مطالبات مزدی خود مقابل دفتر مرکزی منطقه ویژه عسلویه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا ،در این اجتماع اعتراضی نزدیک به صد تن از کارگرانی که وضعیت استخدامی آنها در سالهای اخیر از پیمانکاری به قرارداد مستقیم تغییر کرده شرکت داشتند.

 

*روز شنبه 6 اردیبهشت، برخی از کارکنان آتش نشانی مشهد در اعتراض به نحوه گزینش و آزمون استخدامی آتش نشانی و برخورد مدیران بخش خصوصی، در مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر تجمع کردند. به گزارش خراسان، به تازگی اعلام شده نیروهای آتش نشانی که بعد از سال 90 به عنوان نیروی قراردادی و بخش خصوصی وارد سازمان شده اند، نمی توانند در آزمون استخدامی این سازمان که قرار است در خرداد امسال برگزار شود، شرکت کنند.

 

*جمعی از زنان روستای جهان آباد نوق در اعتراض به وضعیت آب آشامیدنی این روستا در روز یکشنبه 6 اردیبهشت در محل فرمانداری رفسنجان تجمع کردند. به گزارش خانه خشتی، تجمع کنندگان خواستار رسیدگی به وضعیت آب روستا شدند و تأکید داشتند که با وجود پیگیریهای متعدد هنوز کاری در این راستا صورت نگرفته است.

 

*روز دوشنبه 7 اردیبهشت، کارگران شرکت تولید و بسته‌ بندی مرغ در میاندورود مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان به دلیل نگرفتن حقوق و مزایا و پاسخگو نبودن مسئولان این شرکت خواستار پیگیری مسئولان این شهرستان شدند.

 

*روز دوشنبه 7 اردیبهشت، تعدادی از کارکنان اخراجی پتروشیمی ایلام، در محل پتروشیمی ایلام تجمع کردند. به گزارش ایلام پویا، کارکنان اخراجی پتروشیمی ایلام که سابقه تجمع در مقابل مجلس را نیز در کارنامه خود دارند، خواستار بازگشت به محل کار خود شدند.

 

*روز دوشنبه 7 اردیبهشت، تعدادی از کارکنان اخراجی پتروشیمی ایلام، در محل پتروشیمی ایلام تجمع کردند. به گزارش ایلام پویا، کارکنان اخراجی پتروشیمی ایلام که سابقه تجمع در مقابل مجلس را نیز در کارنامه خود دارند، خواستار بازگشت به محل کار خود شدند.

 

*روز سه شنبه 8 اردیبهشت، تعدادی از رانندگان تاكسی در اصفهان مقابل ساختمان شورای شهر اصفهان تجمع اعتراضی كردند. به گزارش رویش نیوز، دلیل این تجمع كه سابقه هم داشته، قیمت بالای دستگاههای كارت خوان در تاكسیهای اصفهان نسبت به برخی دیگر از استانهای كشور است.

 

*روز سه شنبه اردیبهشت، مراسم روز جهانی کارگر از سوی کارگران در مقابل مجلس با شعار افزایش مزد، کارگر زندانی معلم زندانی آزاد باید گردد برگزار شد.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در این تجمع که علیرغم فضای امنیتی شدید، نزدیک به 100 کارگر شرکت کرده بودند، کارگران شرکت کننده با طنین شعارهای: کارگر زندانی آزاد باید گردد، معلم زندانی آزاد باید گردد، کارگر معلم اتحاد اتحاد، معیشت منزلت حق مسلم ماست، سرمایه دار حیا کن مملکت و رها کن و..، مقابل مجلس را به صحنه پرشوری از فریاد و اعتراض کارگری در گرامیداست روز جهانی کارگر تبدیل کردند. در پی این تجمع تعدادی از معلمان بازنشسته که در مقابل مجلس تجمع کرده بودند با در دست گرفتن پلاکاردهای کارگران و پیوستن به آنان،  فضای شورانگیزتری را به این تجمع دادند و این مراسم به مراسمی با حضور 300 کارگر و معلم بازنشسته تبدیل شد.

 

*به گزارش پیام سندیکا، اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی در روز چهارشنبه 9 اردیبهشت به مناسبت روز جهانی کارگر در پایانه اتوبوسرانی آزادی تجمع کرده و با پخش شیرینی در میان رانندگان و تبریک روزکارگر و دست زدنهای مکرر، اول ماه مه را گرامی داشتند.

 

*کارگران کارخانه ایران تایر صبح روز چهارشنبه 9 اردیبهشت، در اعتراض به تصمیم کارفرما برای افزایش تعداد پیمانکاران خطوط تولید در محوطه کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، هم اکنون نزدیک به ۴۰۰ کارگر زیر نظر یک شرکت پیمانکاری در خطوط تولید ایران ‌تایر مشغول کارند.

 

*جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات روز چهارشنبه 9 اردیبهشت مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارکنان شرکتی مخابرات به عدم تبدیل وضعیت شان اعتراض داشتند.

 

*به گزارش انجمن صنفی کارگران خبازیهای سنندج وحومه، عصر روز پنجشنبه 10 اردیبهشت، کارگران خبازیهای سنندج با حضور در محل انجمن مراسمی در گرامیداشت روز جهانی کارگر برگزار کردند. این مراسم با پخش شیرینی در میان شادی و نشاط کارگران به اتمام رسید.

 

*به گزارش كمیته هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكلهای كارگری، روز پنجشنبه ١٠ اردیبهشت، روز جهانی كارگر در محل دفتر سندیكا خبازان سقز برگزار گردید. در این مراسم رییس سندیكا محمد احمد پور در باره اوضاع معیشتی كارگران و افزایش ١٧ درصدی دستمزد، اتحاد و همبستگی طبقاتی كارگران و پیگیری مطالبات كارگری صحبت كرد.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز جمعه 11 اردیبهشت روز جهانی کارگر با حضور 50 تن از فعالان کارگری و اجتماعی در شهر اندیمشک برگزار گردید.  در این  مراسم  تاریخچه روزجهانی کارگر توسط مجری برنامه بیان گردید و در ادامه یکی از فعالان کارگری ضمن تبریک این روز به تما م کارگران، به بررسی وضعیت  کارگران پرداخت.

 

*روز جمعه 11 اردیبهشت، جمعی از کارگران و اهالی روستای آویهنگ از توابع شهر سنندج در اطراف روستا مراسمی به مناسبت اول ماه مه (11اردیبهشت) روز جهانی کارگر برگزار کردند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران با در دست داشتن پلاکاردهایی با  مضمون تبریک اول ماه مه روز جهانی کارگر و لزوم مبارزه ی خستگی ناپذیر و متحد و متشکل طبقه کارگر علیه نیروی سرمایه، این روز را گرامی داشتند.

 

*به گزارش نیلکوه، روز یکشنبه 13 اردیبهشت، تعدادی از کارگران لایروبی کانال آب ‌بندان روستای قرق از توابع بخش لوه شهرستان گالیکش با حضور در دفتر دهیاری روستا ضمن تعطیلی کار خود خواهان رسیدگی به وضعیت شان شدند.

کارگران روزمزد به دستور رییس جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش توسط دهیاری قرق به جهت لایروبی کانال منتهی به آب ‌بند روستا به کار گرفته ‌شده ‌اند اما مسئولان جهاد از پرداخت دستمزد روزانه طفره رفته‌ و این موضوع باعث اعتراض کارگران شد.

 

*شماری از ساکنان واحدهای مسکن مهر درماهدشت کرج روز یکشنبه 13 اردیبهشت در اعتراض به توجه نداشتن مسئولان به مشکلات این واحدها در منطقه، تجمع برگزار کردند. به گزارش ایرنا، تعدادی از شرکت کنندگان در این تجمع، با استقرار نیروی انتظامی پراکنده شدند اما بخشی از معترضان به حضور خود در این خیابان ادامه دادند.

 

*روز دوشنبه 14 اردیبهشت، کارگران معدن البرزگان با اعتصاب مقابل فرمانداری واداره کار رامیان تجمع کردند. به گزارش گل رامیان، معدن البرزگان شهرستان رامیان در جاده اولنگ به شاهرود و در ملچ آرام فوقانی با 40 تن کارگر و پیمانکار مشغول به فعالیت است. کارگرانی که مدت تقریبا هفت ماه است نه حقوقی، نه عیدی و نه اضافه کاری دریافت نکرده و همین مساله باعث شده تا دست به اعتراض زده تا شاید دستی از گوشه ای برآید و مشکلات آنها را حل و فصل کند.

 

*صبح روز دوشنبه 14 اردیبهشت، جمعی از کارگران برق منطقه ‌ای تهران در اعتراض به وضعیت نامعلوم بازنشستگی و اختلاف درباره محاسبه حق بیمه خود مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان که شمار آنها تا حدود 60 تن برآورد می شود از جمله کارگرانی هستند که هم اکنون به عنوان تکنسین پستهای خطوط انتقال برق فشار قوی در شرکت برق منطقه ‌ای تهران مشغول به کارند.

 

*به گزارش رسیده روز دوشنبه 14 اردیبهشت، حدود 90 درصد از کارگران تراکتور سازی کردستان در اعتراض به وضعیت بد معیشتی دست از کار کشیدند. بر پایه گزارش کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، مدیر عامل و صاحبان این شرکت به مدت 2 سال است که به کارگران اجازه انتخاب نماینده نداده و از حدود یک سال پیش کارفرمایان این شرکت ناهار کارگران را قطع و به جای آن مبلغی ناچیز به آنان پرداخت می کنند.

 

*روز دوشنبه 14 اردیبهشت، تعدادی از ساکنان شهرک ساحلی اردبیل مقابل فرمانداری تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات زیرساختی این شهرک شدند.

به گزارش  ایرنا، تجمع کنندگان اعلام کردند که چندین سال از اتمام ساخت و ساز این منطقه و اسکان مردم می گذرد، همچنان فاقد شبکه فاضلاب و روکش آسفالت مناسب است.

شهرک ساحلی در خروجی جاده اردبیل به سمت سراب و در حاشیه شهرک کارشناسان واقع است.

 

*عصر روز سه شنبه 15 اردیبهشت، پس از حادثه گازگرفتگی 5 تن از کارکنان پالایشگاه شازند اراک، عده ‌ای از کارکنان و متخصصان فعال در پالایشگاه شازند در مقابل دفتر مدیرعامل این پالایشگاه تجمع کردند. به گزارش  فارس، پس از حوادث سریالی اخیر در پالایشگاه شازند که منجر به مصدوم شدن عده ای و مرگ 3 نفر از کارکنان این پالایشگاه شده است، کارکنان این پالایشگاه نسبت به امنیت جانی خود احساس نگرانی می کنند.

 

*در پی تعویق دو ماه حقوق ۴۸۰ کارگر کارخانه «کنتور سازی ایران» در قزوین، صبح روز شنبه 19 اردیبهشت، حدود ۶۰ تن از کارگران این واحد صنعتی مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این تجمع اعتراضی به دلیل بی‌توجهی کارفرمای کارخانه کنتور سازی به تعویق ۲ ماه حقوق کارگران صورت گرفته است.

 

*به گزارش آذرسلام، کارگران اردبیل صبح روز شنبه 19 اردیبهشت در مقابل تامین اجتماعی شعبه یک اردبیل تجمع کردند. تجمع کنندگان عنوان کردند: سهمیه جدید بیمه کارگری برای اردبیل تعلق گرفته و برای ثبت نام حضور یافته اند که واکنشی مبنی بر ثبت نام از سوی این سازمان صورت نگرفته است. برخی از کارگران در این تجمع گفتند که بیمه آنها مسدود و یا قطع شده است.

 

*کارگران تراکتور سازی کردستان عصر روز شنبه ۱۹ اردیبهشت با تجمع در سالن آموزش کارخانه، خواستار افزایش دستمزد‌های شان شدند. به گزارش  ایلنا، اصلی ‌ترین مطالبه نزدیک به ۱۲۰ کارگر تراکتورسازی کردستان اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه است.

 

*کارگران رسمی کارخانه کنتور سازی ایران در قزوین از روز شنبه ۱۹ اردیبهشت با اجتماع در دفتر مدیریت کارخانه خواستار دریافت معوقات مزدی خود و سایر همکاران قرار دادی و پیمانی شدند. به گزارش ایلنا، این تجمع روز یکشنبه 20 اردیبهشت هم برگزار شد.

 

*بعد از ظهر یکشنبه 20 اردیبهشت، جمعی از کارگران پتروشیمی خوزستان در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان اداری این واحد پتروشیمی برگزار شده است.

در پتروشیمی خوزستان بیش از ۶۰۰ کارگر مشغول کار هستند که از این تعداد حدود ۵۰۰ تن طبق مقررات اشتغال مناطق آزاد در قالب استخدامهای مستقیم و پیمانکاری و حدود ۱۷۰ تن از طریق مقرارات استخدامی وزارت نفت مشغول‌ کارند.

 

*صبح روز دوشنبه 21 اردیبهشت، کارگران معدن زغال سنگ نگین طبس در اعتراض به تعویق یک ماه و نیم حقوق دست از کار کشیده و محل کار خود را ترک کردند.

به گزارش ایلنا، پیش از این حقوق کارگران حدود سه ماه به تعویق افتاده بود که کارفرما بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت کرد، اما در حال حاضر کارگران نیمی از حقوق اسفند ۹۳ و حقوق کامل فروردین ۹۴ را دریافت نکرده ‌اند.

 

*ظهر روز دوشنبه 21 اردیبهشت، کارگران شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی در اعتراض به عدم دریافت حقوق و واریز نشدن 10 ماه حق بیمه در مقابل استانداری خراسان شمالی تجمع کردند. به گزارش اترک نیوز، کارگران معترض با در دست داشتن پلاکاردها و بنری که بر روی آن جملاتی از قبیل «تاکی وعده و وعید»، «13 ماه حقوق نگرفته ایم، فرزندان ما منتظر هستند» و .... خواستار رسیدگی به مشکلات خود از سوی استانداری بودند.

 

*روز دو شنبه 21 اردیبهشت، کارگران کارخانه ضرب سکه مس باهنر کرمان در اعتراض به تضعیف حقوق صنفی شان دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، نزدیک به ۳۰۰ تن از کارگران کارخانه ضرب سکه مس باهنر، در اعتراض به آنچه نادیده گرفتن حقوق صنفی ۱۲۰۰ کارگر این مجتمع از سوی مدیریت عنوان شده دست از کار کشیدند. این اعتصاب روز سه شنبه ۲۲ اردیبهشت با تجمع کارگران در محوطهٔ مجتمع ادامه یافت.

کارگران این شرکت بزرگ صنعتی به عدم انعقاد قرارداد توسط شرکت با کارگران معترض بودند.

شرکت مس باهنر نزدیک به ۱۲۰ کارگر دارد و در نزدیکی بزرگترین و غنی‌ترین معادن مس خاورمیانه تأسیس شده و شامل کارخانجات ذوب و ریخته‌گری، اکستروژن و پولک زنی و لوله مسی است و محصولات این شرکت که شامل ورق و تسمه، مقاطع و لوله و لوله مسی و...است علاوه بر تأمین نیاز داخلی به کشور‌های مختلف از قبیل آلمان، فرانسه، انگلستان، اسپانیا، چین، تایوان، ویتنام، تایلند و کویت صادر می‌شود.

 

*صبح روز سه شنبه 22 اردیبهشت، کارکنان محیط زیست در اعتراض به سطح حقوق و مزایای خود مقابل ساختمان اصلی پردیسان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان که تعداد آنها در حدود ۲۰۰ تن است، از کارکنان رسمی، قراردادی و پیمانی شاغل در سازمان محیط زیست است. در این اجتماع اعتراضی، خودداری مدیران سازمان محیط زیست از اجرای مقررات حقوقی و رفاهی کارکنان یکی از دلایل این تجمع اعتراضی عنوان شد.

 

*جمعی از حق‌التدریسان آموزشکده‌ های فنی و حرفه‌ای سراسر کشور در اعتراض به وضعیت استخدامی خود در روز سه شنبه 22 اردیبهشت مقابل درب مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، این حق التدریسان، انتقالی از آموزش و پرورش هستند و از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تقاضای رسیدگی به وضعیت استخدامی، رفع بلاتکلیفی خود و عدم تبعیض با سایر معلمان را دارند.

 

*جمعی از متقاضیان مسکن مهر، پردیس و پرند در اعتراض به عدم تحویل خانه ‌های شان روز سه شنبه 22 اردیبهشت مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش  خبرگزاری مجلس، در حالی که خریداران به تمام تعهدات مالی خود عمل کرده ‌اند، مسئولان مربوطه از تحویل خانه ‌ها به خریداران امتناع می‌کنند.

 

*حدود ۸۰ کارگر کارخانه لوله سازی خوزستان، صبح روز سه شنبه 22 اردیبهشت در اعتراض به «توهین کارفرما به کارگران» مقابل دادسرای اهواز و استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل این اجتماعات اعتراضی کارگران علاوه بر وضعیت نامشخص مطالبات مزدی و شغلی ۸۰ کارگر، توهین کارفرما در برخورد با کارگران قدیمی کارخانه است.

صبح روز یکشنبه ۲۷ اردیبهشت، کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان در اعتراض به عدم دریافت ۱۰ ماه حقوق معوقه برای سومین روز در هفت روز گذشته در مقابل فرمانداری اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اجتماعات اعتراضی کارگران لوله سازی خوزستان از روز ۲۲ اردیبهشت ماه در پی اقدام توهین آمیزکارفرما آغاز شد. این کارگران که بیش از ۱۰ ماه حقوق به صورت پراکنده از کارفرما طلب دارند طی روز‌های ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز تجمع کرده‌ بودند.

 

*صبح روز یکشنبه 27 اردیبهشت، جمعی از کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات ایران مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس،‌ پرسنل بخش خصوصی این شرکت خواستار تبدیل وضعیت شغلی خود و امنیت شغلی هستند.

 

*کارکنان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور صبح روز دوشنبه 28 اردیبهشا برای افزایش حقوق 35درصدی و تعیین تکلیف زمینهای واگذار شده به کارکنان، ساعتها در محل این سازمان دست به تجمع اعتراض آمیز زدند. به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگلها، کارکنان منابع طبیعی در اعتراض خود از مهندس جلالی ریاست سازمان، احقاق حقوق حاکمیتی و روشن شدن وضعیت زمینهای واگذار شده 30 هکتاری اراضی سوهانک - که پس از سالها به معمایی پیچیده و بلاتکلیف باقی مانده است - را خواستار شدند.

 

*صبح روز سه شنبه 29 اردیبهشت، کارگران شرکت پیمانکاری «امان دژ خوزستان» وابسته به شهرداری منطقه سه اهواز در اعتراض به دریافت نکردن دو ماه حقوق، ابتدا مقابل ساختمان مرکزی شهرداری و سپس شورای شهر اهواز تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، کارگران در این تجمع اعتراضی خواستار رفع مشکلات بیمه ‌ای خود هستند.

 

*حدود ۱۵۰ تن از کارگران پیمانی قطار شهری اهواز روز دوشنبه ۷ اردیبهشت در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه برای دومین روز متوالی در مقابل سایت مرکزی قطار شهری واقع در خیابان اقبال تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، کارفرمای شرکت پیمانکار کیسون (پیمانکار ساخت قطار شهری اهواز) «کمبود منابع مالی» را برای پرداخت نکردن حقوق کارگران مطرح می‌ کند که تمام صورت وضعیتهای شرکت کیسون به موقع از سوی شرکت قطار شهری اهواز پرداخت می‌شود. به گزارش ایلنا، اعتصاب بیش از ۶۰۰ کارگر تحت مسئولیت شرکت کیسون، در روز چهار شنبه 16 اردیبهشت وارد دهمین روز خود شد. در این روز کارفرما بدون توجه به خواسته ‌کارگران با بکار گیری کارگران پیمانکاری، اعتصاب کارگران را شکسته و اجرای بخشهایی از پروژه را آغاز کرد. روز شنبه 19 اردیبهشت، این اعتصاب وارد سیزدهمین روز خود شد. روز یکشنبه 20 اردیبهشت، همزمان با چهاردهمین روز از شروع اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز، کارفرمای شرکت پیمانکاری کیسون مانع ورود ۱۵۰ نفر از کارگران بخش حفاری (TBM) به محل کارشان شد. کارگران نیز در واکنش در مقابل درب ورودی کارگاه تحصن کردند. روز سه شنبه 22 اردیبهشت، کارگران در شانزدهمین روز اعتصاب، مانع خروج ماشین‌آلات سنگین از کارگاه شدند.

روز سه شنبه 29 اردیبهشت، کارگران پس از گذشت بیست و دو روز اعتصاب، به کار بازگشتند.

 

*به گزارش ایلنا، روز سه شنبه 29 اردیبهشت، تعدادی از کارگران روزمزد شرکت رامپکو در اعتراض به بدحسابی کارفرما در محل دفتر مرکزی این شرکت پیمانکاری در بندر ماهشهر تجمع کردند که پس از دریافت مطالبات ‌شان به اعتراض خاتمه دادند.

 

*جمعی از کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری قم صبح  روز چهارشنبه 30 اردیبهشت، در اعتراض به اخراج ناگهانی خود بر اساس مصوبه شورای شهر قم در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی با اعلام این خبر گفت: موعد قرارداد کاری ما امروز تمام می‌شود و به همین دلیل از طریق شرکتهای پیمانکاری مستقر در مناطق شهرداری به همه گفته شده از فردا به محل کار خود مراجعه نکنیم.

 

*کارگران اعتصابی کارخانه لوله سازی خوزستان، صبح روز سه شنبه 22 اردیبهشت در اعتراض به «توهین کارفرما به کارگران» مقابل دادسرای اهواز و استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل این اجتماعات اعتراضی کارگران علاوه بر وضعیت نامشخص مطالبات مزدی و شغلی ۸۰ کارگر، توهین کارفرما در برخورد با کارگران قدیمی کارخانه است.

به گزارش ایلنا، همزمان با آخرین روز از اعتصاب یک ماهه کارگران لوله سازی خوزستان، روز چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت، شش تن از کارگران قدیمی کارخانه به اسامی «حسن معاوی»، «سید رحیم موسوی»، «عبدالخالق‌‌پور ابیات»، «عادل شرهانی»، «احمد زبیدی» و «عبدالرضا ثعالدی» به اتهام ایجاد اغتشاش در کارخانه از سوی کارفرما اخراج شدند. در این شرایط کارگران که آماده خاتمه اعتصاب یک ماهه خود بودند در حمایت از کارگران اخراجی به کار بازنگشتند و در محوطه کارخانه تجمع کردند. برپایه این گزارش، این اقدام حمایتی کارگران لوله سازی خوزستان از همکاران اخراجی خود در ‌نهایت کارفرما را راضی به پذیرش بازگشت به کار این ۶ کارگر کرد.

 

*صبح روز چهارشنبه 30 اردیبهشت، تعدادی از کارگران پیمانی فضای سبز منطقه سه شهرداری اهواز برای دومین روز پیاپی مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نتیجه اعتراض روز اول برگزاری جلسه‌ی فوری تعدادی از اعضای شورای شهر و مسئولان شهرداری اهواز بود که در پایان این جلسه به کارگران اعلام شد پیمانکار موظف به پرداخت دو ماه حقوق معوقه تا ۴۸ ساعت آینده شده است.

 

*کارگران کارخانه سامان کاشی صبح روز سه شنبه 8 اردیبهشت، برای سومین بار در سال جاری در مقابل فرمانداری بروجرد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل این تجمع اعتراضی که نزدیک به ۳۰۰ تن از کارگران در آن حضور داشتند، پرداخت نشدن ۶ ماه دستمزد معوقه است. روز پنجشنبه 10 اردیبهشت، تجمع کارگران وارد سومین روز خود شد. کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد به مناسبت روزاول ماه مه در روز جمعه 11 اردیبهشت همچون روزهای گذشته درمقابل فرمانداری تجمع کردند وسپس درسطح شهردست به راهپیمایی زدند.

روز یکشنبه 13 اردیبهشت، جمع زیادی از کارگران سامان کاشی بروجرد با حضور در محل فرمانداری ویژه بروجرد خواستار حل مشکلات و پرداخت حقوق معوقه هفت ماهه خود شدند.

کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد ظهر پنجشنبه 24 اردیبهشت به همراه خانواده های خود برای هیجدمین روز مقابل فرمانداری ویژه بروجرد تجمع کردند.

روز پنجشنبه 31 اردیبهشت، اعتصاب کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد وارد بیست و سومین روز شد.

 

*کارگران نورد لوله صفا برای دومین بار از آغاز سالجاری از روز 29 فروردین دست به اعتصاب زدند و این اعتصاب در روز چهارشنبه 2 اردیبهشت وارد پنجمین روز خود شد.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در چهارمین روز اعتصاب کارگران، مدیریت کارخانه حدود 70 درصد از مبلغ عیدی و پاداش این کارگران را به حساب شان واریز کرد و از آنان خواست به اعتصاب پایان دهند اما کارگران اعتصابی این پرداخت را ناکافی دانستند و اعلام کردند تا واریز یکماه دیگر از معوقات شان همچنان به اعتصاب ادامه خواهند داد. روز شنبه 19 اردیبهشت این اعتصاب وارد نوزدهمین روز شد.

روز یکشنبه 20 اردیبهشت، در بیستمین روز اعتصاب کارگران نورد لوله صفا، خانه کارگر ساوه در اقدامی هم سو و هماهنگ با کارفرما، اقدام به ارسال اس ام اس به کارگران این کارخانه کرد. متن کامل این اس ام اس به شرح زیر است: کارگران عزیز لوله صفا سلام، با توکل به خدا و تعامل با کارفرما  کار را آغاز، مسئولان پیگیر مشکلات شما هستند. با تشکر خانه کارگر.

صبح روز دوشنبه 21 اردیبهشت، کارگران نورد لوله صفا در بیست و یکمین روز اعتصاب به طور متحدانه ای با رد پیشنهادات کارفرما، رای به ادامه اعتصاب دادند و اعلام کردند تا زمانی که پولی به حساب شان واریز نشود به اعتصاب پایان نخواهند داد. روز سه شنبه 22 اردیبهشت، کارگران خشمگین نورد لوله صفا با بیرون کردن مدیر بهره وری، دست به اشغال ساختمان اداری کارخانه زدند.

به گزارش  ایلنا، کارخانه لوله و نورد صفا در روزهای پنج‌شنبه، جمعه و شنبه (۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت) تعطیل است اما کارگران می‌گویند در این روزها در کارخانه می‌مانند و به صورت نوبتی از مواد اولیه و تجهیزات موجود در این واحد تولیدی نگهبانی می‌ کنند.

روز یکشنبه 27 اردیبهشت، علیرغم اعلام تعطیلی کارخانه نورد لوله صفا، کارگران با حضور در محل کارخانه و برگزاری مجمع عمومی دست به راهپیمائی و سر دادن شعار کردند.

اعتصاب کارگران لوله صفا در روز پنجشنبه 31 اردیبهشت وارد سی و یکمین روز متوالی شد.

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

 

 

منبع: نبرخلق شماره 359، اول خرداد 1394 (22 مه 2015)

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول