کارورزان سلامت

 

امید برهانی

 

گزافه گوییهای وزیر

خانه پرستار، 29 خرداد - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مدعی شد: "اقدامات زیادی برای تحول در معیشت و زندگی پرستاران و نیز بهبود کیفی خدمات پرستاری طی دو سال گذشته انجام شده است، اقدامات زیادی نیز در راه است که اگر پرستاران از جزییات آن آگاه باشند، حتما قانع می شوند." وی ادامه داد: "رقم کارانه پرستاران بر اساس فرمول جدید 1.7 برابر بیشتر از گذشته شده و همه معوقات هم پرداخت شده است." وی در همین حال افزود: "افزایش حقوق پرستاران در اختیار وزیر بهداشت نیست."

هاشمی در رابطه با قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که هشت سال پیش در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، با پاک کردن صورت مساله گفت: "دوستانی که این قانون را تصویب کردند، باید بودجه لازم برای اجرای آن را هم می دیدند."

وی ادامه داد: "اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیاز به تامین منابع مالی دارد، با این حال به معاون درمان وزارت بهداشت دستور داده شده که هر کاری به صلاح است انجام دهند، بار مالی این قانون را محاسبه کنند و برای تصویب به شورای عالی بیمه یا هر جایی که لازم است، بفرستند که اگر می توانند بار مالی آن را تامین کنند تا اجرا شود."

ولی او به این سوال جواب نداد که پس چگونه کتاب ضریبهای خدمات پزشکان در عرض چند ماه تعریف و بازنویسی شد و بودجه آن از کجا آمد؟ و یا اینکه چرا این دولت و دولتهای گذشته هیچگاه پیگیر چگونگی اجرای قانون مصوب گذشته نبوده اند و از قانونگذار خواستار منبع مالی طرح نشده اند.

 

طرح تحول سلامت فقط 4 درصد پرداختیهای مردم را کاهش داده

خبرگزاری مهر، 2 مرداد - عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به اجرای "طرح تحول نظام سلامت "در کشور گفت: "براساس اعلام برخی از مسوولان کشور، طرح تحول سلامت با همه بار مالی که بر دولت و بیمه ها تحمیل نموده، توانسته سهم پرداختی مردم در هزینه های سلامت را تنها 4 درصد کاهش دهد و آن را از 58 درصد به 54 درصد برساند. بنابراین تاکنون هیچ یک از متولیان سلامت در طول برنامه های توسعه ای کشور نتوانسته اند سهم پرداختهای مردم را به رقم تعیین شده در قانون نزدیک نمایند."

دکتر داریوش طاهرخانی ادامه داد: "اگر سیاستگذار سلامت کشور قبل از شروع طرح تحول نظام سلامت به جای دل دادن به همراهی بیمه ها و وزارت رفاه، مطابق قانون نظر مشورتی ما را برای این برنامه اخذ می کردند، قطعا به جای قرارگیری در وضعیت امروز و عدم حمایت معنا دار بیمه ها، می توانست با راهکار پیشنهادی ما ضمن حفظ و حمایت از حقوق جامعه پزشکی، سهم مردم در هزینه های سلامت را به آنچه قانونگذار به وی تکلیف نموده است، نزدیک نماید تا هیچ شهروندی در ایران در زیر تیتر حمایت متولیان سلامت از مردم، با پرداخت سهم خودش از این هزینه ها با چالش اقتصادی مواجه نشود و به زیر خط فقر سقوط نکند."

 

تاخیر معنادار تشکیل شورای عالی نظام پرستاری

خبرگزاری مهر، 6 مرداد - دبیرکل "خانه پرستار" اظهار داشت: "دستهایی در کار است که دوست ندارند منتخبین جدید هیات مدیره های نظام پرستاری کار خودشان را شروع کنند. زیرا پس از گذشت یکماه (29 خرداد 94) از چهارمین دوره انتخابات هیات مدیره های نظام پرستاری در کشور، هنوز منتخبین جدید کار خودشان را برای تشکیل شورای عالی نظام پرستاری شروع نکرده اند."

شریفی مقدم گفت: "برعکس دوره های قبلی این انتخابات، هنوز اعتبارنامه برخی منتخبین صادر نشده و همین مساله موجب تاخیر در تشکیل مجمع عمومی و شورای عالی نظام پرستاری شده است."

وی با اشاره به صادر شدن اعتبارنامه منتخبین نظام پرستاری در تهران، افزود: "متاسفانه به رغم اینکه اعتبارنامه اعضای جدید هیات مدیره نظام پرستاری تهران صادر شده، اما به دلایل واهی از تشکیل اولیه جلسه هیات مدیره نظام پرستاری امتناع می کنند."

 

بیانیه در توجیه بر هم زدن تجمع بزرگ پرستاران

خانه پرستار، 4 مرداد – در پی اعتراضات گسترده پرستاران در شهرهای مختلف نسبت به مشکلات صنفی و معیشتی خود، قرار تجمعی بزرگ و سراسری در 6 مرداد در برابر وزارت بهداشت کلید خورد و خبر این تجمع مورد استقبال فراوان از سوی پرستاران در سطح کشور قرار گرفت و خبرها حکایت از آماده شدن جامعه پرستاری برای حضوری پرشور در این تجمع بزرگ داشت.

از طرف دیگر، شماری از اعضای کمیته های پیگیری، منتخبان هیات مدیره های نظام پرستاری، فعالان "خانه پرستار" و فعالان صنفی از سطح کشور با در نظر گرفتن برخی ملاحظات که احتمالا شامل تهدید فعالان پرستاری از بالا، تظاهر به شرایط ویژه دوران توافق هسته ای و وعده اصلاحات بوده، درخواست تعویق زمان تجمع داشتند و به دنبال آن در کمیته ای متشکل از نمایندگان این گروهها، پس از تصمیم به لغو و به تاخیر انداختن این تجمع بیانیه ای صادر گردید که در آن تاکید شده از خواسته های پرستاران حمایت می شود اما: "جهت نشان دادن حسن نیت جامعه پرستاری کشور به مسوولین عالی رتبه نظام و با توجه به شرایط حساس کشور بعد از توافق هسته ای، پیش گیری از بهره برداری معاندین نظام جمهوری اسلامی در خارج از کشور درخواست می نماید ضمن حفظ فضای اعتراض، برگزاری این تجمع به مدت 2 ماه به تعویق انداخته شود."

نویسندگان بیانیه قول داده اند: "جامعه پرستاری کشور با طرح مطالبات صنفی خود در صدد رفع موانع خدمتی به منظور فراهم شدن فرصت بهتر برای اعتلای عرصه خدمتی خود بوده و همواره منافع ملی را بر منافع گروهی و صنفی اولویت داده اند و به عنوان قشری تحصیل کرده و مسئولیت پذیر و جهت حفظ منافع ملی به مسوولان کشور اطمینان خاطر می دهیم که موضوعاتی غیر از مطالبات صنفی و عدالتخواهانه در بین پرستاران کشور جایگاهی نداشته و نخواهد داشت."

 

اعتصاب دامنه دار کارکنان بیمارستان رجایی داران

فریدن، دوشنبه 5 مرداد - گروهی از پزشکان و پرستاران بیمارستان رجایی داران دراعتراض به اجرای طرح مبتنی برعملکرد و پرداخت نشدن حقوق خود دست به اعتراض زدند. یکی از پرستاران معترض عنوان کرد: اگر قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاري  اجرایی می شد برای هر خدمتی از جمله تزریق، پانسمان، سرم و … که پرستار انجام می داد تعرفه اعمال می شد ولی اکنون تمام مشقات و زحمات بر دوش پرستاران است، همچنین اگر در حین کار مشکلی برای بیمار پیش آید فقط پرستار باید جوابگو باشد.

 

اعتصاب چندین ساعته کارکنان و پزشکان ممسنی

پایگاه خبری ممسنی و رستم، دوشنبه 5 مرداد – بامداد امروز جمعی از کارکنان و پزشکان بیمارستان ولی عصر ممسنی در اعتراض به بازداشت یکی دیگر از پزشکان این بیمارستان توسط مراجع قضایی شهرستان اعتصاب کردند. کارکنان و پزشکان معترض، بعد از چندین ساعت اعتصاب و با قول و وعده رسیدگی مسئولان استانی و شهرستانی حاضر به بازگشت به کار خود شدند. کارکنان بیمارستان در پی این اعتصاب ضرب الاجلی را معین نموده که در صورت  عدم رسیدگی دوباره اعتصاب خواهند کرد.

 

تجمع پزشکان مقابل نظام پزشکی در اعتراض به حادثه اردبیل

ایسنا، دوشنبه 5 مرداد - تعدادی از پزشکان پیش از ظهر امروز در اعتراض به قتل پزشکی در اردبیل مقابل سازمان نظام پزشکی تجمع کردند و با در دست داشتن پلاکاردهایی تحت مضمون "حمایت، حمایت؛ امنیت حق ما است" و غیره اعتراض خود را نسبت به این حادثه نشان دادند. در حالی که حدود یک ساعت از تجمع می‌ گذشت و مسئولان حراست و روابط عمومی سعی داشتند پزشکان حاضر را به سالن اجتماعات دعوت کرده تا از ایجاد ترافیک در خیابان جلوگیری کنند، علیرضا زالی، رییس کل سازمان نظام پزشکی در جمع آنها حاضر شد و توضیحاتی را در خصوص این حادثه ارائه کرد.

 

پرستاران بیمارستان 5 آذر گرگان دست به اعتصاب زدند

گلستان ما، 8 مرداد - تعدادی از پرستاران بیمارستان 5 آذر گرگان به دلیل بی توجهی مدیران نسبت به پرداخت نامناسب مبتنی بر عملکرد طرح تحول سلامت اعتصاب کردند. در ابتدای این حرکت اعتراضی، جلسه پرسش و پاسخی بین مدیر بیمارستان، رییس حسابداری و رییس خدمات پرستاری بیمارستان برگزار شد. اما پرستاران در ادامه از صحبتها و وعده های داده شده راضی نشده و به نشانه اعتراض در محوطه بیمارستان دست به اعتصاب زدند.

پرستاران به این موضوع اعتراض داشتند که چرا عواید طرح تحول سلامت که مبتنی بر عملکرد آنهاست و باید به آنها برسد ناچیز است در حالیکه در برخی شهرهای دیگر، پرستاران حتی تا دو میلیون تومان هم گرفته اند. اما این مبلغ برای پرستاران بیمارستان 5 آذر که بعضاً بیش از 12 سال سابقه کار دارند، بین 200 تا 300 هزار تومان بوده که آن هم برای شش ماه بوده است.

حراست و مسوولین بیمارستان مانع تهیه گزارش از سوی خبرنگاران از اعتصاب شدند.

 

اعتصاب سراسری دستیاران تخصصی رادیولوژی کشور

سلامت نیوز، 8 مرداد - دستیاران رشته تخصصی رادیولوژی اکثر شهرهای کشور در اعتراض به افزایش غیر کارشناسی ظرفیت در امتحان دستیاری اعتصاب کردند.

این دستیاران که باید در امتحان سالانه ارتقا دستیاری شرکت می کردند، با عدم شرکت خود در امتحان مذکور ، اعتراض خود را به سیاستهای آموزشی وزارت بهداشت اعلام کردند.

یکی از دستیاران دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: "متاسفانه در وزارت بهداشت شاهد هستیم که به جای تصمیمات کارشناسی، این وزارتخانه از حربه افزایش ظرفیت جهت تنبیه متخصصان یک رشته خاص استفاده می کند. همانگونه که وزارت بهداشت در پاسخ به اعتراضات همکاران پرستاری به جای رسیدگی، از حربه استخدام و تربیت بهیار به جای پرستار استفاده می کند، در رشته های تخصصی دستیاری نیز از این شیوه غیر قانونی و غیر منطقی استفاده می کند."

یکی دیگر از دستیاران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در همین رابطه گفت: "در حالی که برای افزایش یک نفر به ظرفیت پذیرش و تربیت دستیار باید تمهیدات زیادی اندیشیده شود، اما وزارت بهداشت با همان امکانات و شرایط قبلی آموزشی در سال 94، بیش از 54درصد به ظرفیت پذیرش دستیار در رشته تخصصی رادیولوژی افزوده است که این اقدام با هیچ منطقی سازگار نیست."

 

تجمع اعتراضی پرستاران بوکان به نحو اجرا طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد

زریان، 10 مرداد - ساعت 9 صبح شنبه (10 مرداد) جمعی از پرستاران و کارکنان بخشهای مختلف بیمارستان بوکان با تجمع در برابر ساختمان اداری این بیمارستان، نسبت به نحو اجرای "طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد" انتقاد کردند.

پرستاران در این تجمع اعلام کردند باوجود پذیرش بالای بیمار در بیمارستان بوکان و به تبع آن افزایش درآمد بیمارستان، پرداختهای صورت گرفته کمتر از بیمارستان شهری همچون شاهین دژ است که مراجعه بیماران به این بیمارستان کمتر از بوکان است.

از طرف دیگر، این پرستاران و کارمندان می گویند که پرداختها صورت گرفته به تعدادی از پرسنل و پرستارها بیشتر از فعالیتهای آنها بوده است و نوعی بی عدالتی در این پرداختها دیده می شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان بوکان در اولین دقایق شکل گیری این تجمع در میان پرستاران و کارمندان بیمارستان حاضر شد و از آنها خواست به سرکار خود برگردند و اعتراض خود را در فرمهایی که به آنها تحویل داده شده بنویسند تا بررسی شود.

 

اعتراض و تحصن پرستاران و کارکنان بیمارستان بوشهر

نسیم جنوب، 10 مرداد - عدم پرداخت حقوق و مزایای کادر درمانی و کارکنان بیمارستان "شهدای خلیج فارس" بوشهر در ماه های گذشته باعث شد تا تعدادی از آنان دست از کار کشیده و خواستار پرداخت کامل حقوق و مزایای معوقه خود شوند.

در اثر این اعتراض، برای ساعاتی اتاقهای عمل این بیمارستان تعطیل و کار پذیرش بیماران با مشکل روبرو شد.

به درخواست رییس این بیمارستان، معترضین با حضور در سالن اجتماعات بیمارستان به طرح مطالبات خود پرداختند.

کارکنان و پرستاران بیمارستان بوشهر با حضور در سالن اجتماعات به شدت نسبت به وضعیت مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی و مالی بیمارستان اعتراض نموده و از بی توجهی رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به مشکلات خود ابراز گلایه نمودند. آنان در سخنانی به عدم پرداخت چندین ماهه اضافه کار و کارانه خود اعتراض کردند.

پرستاران و کارکنان معترض در سخنان خود اظهار داشتند که حق مسکن آنان به مدت ۱۸ ماه است که پرداخت نشده است. همچنین ۱۸ ماه است که مزایایی از جمله حق لباس به آنها تعلق نگرفته است.

از جمله موارد اعتراضی آنها حذف حق جذب آنها از حقوق تیر ماه و پرداخت نشدن آن در ماه گذشته بوده است، در حالیکه حق جذب به طور قانونی در حکم حقوقی کارکنان لحاظ شده است.

بروز این مشکلات در حالی است که بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر با درآمد میانگین ماهانه بالای یک میلیارد تومان، یکی از مراکز درآمدزای درمانی کشور محسوب می گردد.

در این جلسه دکتر کشمیری رییس بیمارستان نیز از تلاش خود برای رفع این مشکلات سخن گفت و اظهار امیدواری نمود که با مدیریت دکتر حیدری در دانشگاه علوم پزشکی به زودی ابن مشکلات رفع گردد.

 

وزیر بهداشت خواستار برخورد با پرستاران اعتصابی شد

تسنیم، 19 مرداد – رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران از برخورد با پرستاران بیمارستان امیراعلم به‌دلیل اعتصاب، اعتراض و تجمع به درخواست وزیر بهداشت خبر داد. اواخر تیر به دنبال اعتصاب پرستاران و تکنسینهای بیمارستان امیر اعلم، این بیمارستان چند ساعتی تعطیل شد و وزیر بهداشت در این مورد به ‌صورت شفاهی به رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران تذکرات و توصیه‌ هایی داشت و خواستار برخورد با پرستاران و تکنسینهای  معترض  شد.

در این رابطه علی جعفریان رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: درباره بیمارستان امیراعلم وزیر بهداشت به بنده تذکری ندادند، جریان هم تجمع پرستاران بود، مشکلی هم که پرستاران اعتراض می‌کنند قابل درک است و مشکلی نیز نیست؛ منتها خط قرمزی در این زمینه داریم و آن هم تعطیلی خدمت به بیماران است. رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: دکتر هاشمی نیز این مساله را تأکید داشتند که چرا این اتفاق افتاده است؟ ما نیز برخورد قانونی در این باره انجام دادیم و پیگیریهای این مساله ادامه دارد.

 

کمبود پرستار در بیمارستانهای تهران

تسنیم، 21 مرداد - رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به آمار تاسفبار از کمبود پرستار در بیمارستانهای تهران گفت: میزان آمار پرستار به ازای هر تخت بیمار زیر یک است و این یعنی هیچ پرستار دیگری برای رسیدگی به بیماران نداریم.

در این رابطه علی جعفریان رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: هم اکنون بیمارستانهای زیر مجموعه این دانشگاه که بیمارستانهای بزرگ و جنرال کشور نیز محسوب می‌ شوند و بیماران بدحال و دارای وضعیت بدخیم ارجاع داده می ‌شود فقط در حدود 3 هزار پرستار دارند. رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید مجدد بر کمبود پرستار بیمارستانهای تهران علی الخصوص بیمارستانهای این دانشگاه که شاخصی زیر یک درصد به ازای تخت بیمار دارند، خاطرنشان کرد: این در حالی است که این شاخص در کشورهای منطقه بالای دو است و با شاخص کشوری مانند کره جنوبی که کشوری در حال توسعه است به هیچ عنوان نمی‌توان مقایسه کرد.

 

اعتراض و تجمع پرسنل اتاقهای عمل بیمارستان خمینی ایلام

قدس آنلاین، 25 مرداد - پرسنل اتاقهای عمل "بیمارستان خمینی" ایلام در اعتراض به پرداخت تبعیض آمیز حقوق و مزایا، دست از کار کشیدند و تجمع کردند.

یکی از این تجمع کنندگان با بیان اینکه پرسنل اتاق عمل بیشترین استرس، کار، زحمت و مشقت را متحمل می شوند و از کمترین حقوق و مزایا برخوردارند، می گوید: "متاسفانه پرداخت این حداقل حقوق، دستمزد، مزایا، کارانه، حق شیفت، اضافه کاری نیز با بیشترین تاخیر طاقت فرسا انجام می گیرد و پرسنل به شدت کلافه شده اند."

یکی دیگر از پرسنل تجمع کننده نیز می گوید: "بین افراد پرکار و بیکار بایستی تفاوت باشد و پرسنل باید بر مبنای کار و تلاش حقوق دریافت کنند نه اینکه هرکسی بیکارتر و پر رابطه تر است، به حقوقهای آنچنانی و خیره کننده دست یابد."

با وساطت مسوولان دانشگاه علوم پزشکی و قول مساعد آنان مبنی بر رفع بی عدالتی و تبعیض در سریع ترین زمان ممکن، همکاران پس از چند ساعت تجمع، به سر کار بازگشتند.

با این حال یک از معترضان گفت: "در صورت عدم تحقق وعده مسوولین دانشگاه، این تجمع و تحصن به صورت گسترده تر ادامه خواهد یافت."

 

بیانیه اعلام خواسته های نظام پرستاری یزد

خانه پرستار، 25 مرداد - هیات مدیره نظام پرستاری یزد با انتشار بیانیه ای خواسته های خود برای بهبود وضعیت کار و معاش پرستاران را به این شرح اعلام کرد:

- این هیات به جد خواستار توقف طرح آموزش کمک پرستار یکساله می باشد. چرا که معتقد است به کارگیری افرادی بدون داشتن تحصیلات آکادمیک ضمن بی کیفیت کردن خدمات بهداشتی درمانی پرستاران، می تواند سلامت مردم و جامعه را به مخاطره بیاندازد.

- هیات مدیره نظام پرستاری یزد به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات بالینی پرستاری که یکی از دستاوردهای بزرگ نظام پرستاری و به نوعی اصلی ترین مطالبه پرستاران می باشد، تاکید دارد؛ قانون مترقی و نابی که با بدون حتی یک رای مخالف در سال 1386 به تصویب مجلس محترم شورای اسلامی رسید و به دولت وقت ابلاغ گردید.

- شروع پرداخت بر اساس طرح مبتنی بر عملکرد که موجب دامن زدن به بی عدالتی درون سازمانی شد را ناشی از نبود زیرساختهای مناسب و دستپاچگی در تغییر روند و شیوه توزیع درآمد غیر پزشک می داند که اتفاقات اخیر و دلخوریها و اعتراضات گسترده در بیمارستانهای شهرهای مختلف را به دنبال داشت.

- برخوردهای صورت گرفته با همکاران بیمارستان امیراعلم تهران را شایسته دولت تدبیر و امید نمی دانیم و از وزیر محترم بهداشت و درمان با توجه به سعه صدری که از ایشان سراغ داریم، درخواست می نماییم نسبت به لغو حکم تعلیق و بازگشت به کار همکاران عزیزمان دستور عاجل صادر نمایند.

- همچنین از ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خواستاریم که نسبت به لغو ابلاغ تغییر محل خدمت آقای صادقی، نایب رییس هیات مدیره نظام پرستاری یزد، که در شرایط کنونی دستاوردی جز بی اعتمادی پرستاران نسبت به سیستم درمان را به همراه نخواهد داشت، دستور عاجل صادر نمایند.

- همچنین خاطر نشان می شود تنها راه جلوگیری از سوواستفاده از رفتارهای غیر رسمی را تسریع در تکمیل روند انتخابات و تشکیل شورای عالی نظام پرستاری می دانیم و از مسوولین امر، به خصوص شخص وزیر محترم بهداشت می خواهیم دستورات لازم در این خصوص مبذول فرمایند.

 

اعتصاب و اعتراض گسترده کادر پزشکی بیمارستان نظام مافی شهرستان شوش

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، 28 مرداد - پزشکان و پرستاران بیمارستان نظام مافی شهرستان شوش تنها بیمارستان این شهر که قبل از انقلاب ساخته شده  از روز دوشنبه ۲۶ مرداد در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان دست به اعتصاب زدند. پزشکان و پرستاران تنها به بیمارانی که وضعیت اورژانسی دارند رسیدگی می کنند. روز سه شنبه ۲۷ مرداد از ترس گسترش اعتراضات پزشکان و پرستاران به شهرهای دیگر به پرستاران گفته شد که بخشی از حقوق آنها واریز خواهد شد، اما تا پایان روز پرستاران هیچ پولی به عنوان حقوقی در حساب خویش مشاهده ننمودند.

 

منبع: نبردخلق 362، یکشنبه  اول شهریور  1394 (23 آگوست 2015)

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول