چالشهای معلمان در شهریور ماه

 

فرنگیس بایقره

 

تایید اجبار خانواده ‌ها به پرداخت پول توسط برخی مدارس

آنا، 7 شهریور - سید رحیم میرشاهولد، مدیرکل پاسخگویی به شکایات آموزش‌ و پرورش، با بیان اینکه مدیران مدارس برای خدمات آموزشی و پرورشی اعتبار کافی در اختیار ندارند و ناچارند برای تعلیم و تربیت بهتر دانش‌ آموزان دست کمک به سوی خانواده ‌ها دراز کنند، گفت: "اینکه اعلام می ‌شود، مدارس دولتی به اجبار از خانواده ‌ها پول دریافت می‌ کنند را تایید نمی‌ کنم، اما اینکه برخی مدارس به اجبار از خانواده ‌ها پول دریافت می‌ کنند را تایید می ‌کنم."

میرشاهولد با اشاره به اینکه روال در آموزش و پرورش برای برخورد با این مساله این است که شرایط مدرسه را در نظر گرفته و واقعیتها را مشاهده می‌ کنیم و سپس نحوه رفتار مدیر را در مدرسه ارزیابی کرده و متناسب با آن تصمیم‌ گیری می‌ کنیم، اضافه کرد:" به مدیران مدارس توصیه می ‌کنیم برای دریافت کمکهای اختیاری از روشهای پسندیده استفاده کنند، یعنی مردم را در جریان مسایل واقعی مدرسه قرار دهند. ما از مردم چیز پنهانی نداریم. وقتی مدرسه توانایی پرداخت پول قبض گاز را ندارد، مدیر مدرسه آن را از خانواده ‌ها پنهان نکند.

وی افزود: "در شرایط فعلی کار در مدارس دشوار است، چرا که آموزش و پرورش چند سالی است که با مشکل کمبود اعتبار مواجه است و این مساله آثاری بر مدارس داشته و برخی از مدارس توانایی تامین‌ هزینه ‌های جاری مثل آب، برق، گاز و تلفن را ندارند." میرشاهولد تاکید کرد: "البته پرداخت کمک مالی کاملا اختیاری است."

 

معلم سنقری خودکشی کرد

ایلنا، 8 شهریور - منصور کیهانی، معلم بازنشسته آموزش و پرورش شهرستان سنقر، به علت پاره ‌ای مشکلات مالی اقدام خودکشی کرد.

منصور کیهانی که 60 سال داشت، چند سال گذشته از آموزش و پرورش بازنشسته شد و نزدیک به ده سال از همسر معلول خود پرستاری کرده بود. او دارای 4 فرزند تحصیل کرده است.

کیهانی در پشت مجتمع اداری شهرستان سنقر اقدام به خودکشی کرده است.

پزشکی قانونی تاکنون علت اصلی خودکشی مرحوم کیهانی را تاکنون مشخص نکرده است.

 

بازداشت محمدرضا نیک نژاد و مهدی بهلولی از فعالان صنفی معلمان

حقوق معلم و کارگر، 10 شهریور – روز دوشنبه نهم شهریور ماه محمد نیک نژاد، از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران، و مهدی بهلولی، از فعالان صنفی مستقل، با مراجعه ماموران امنیتی در منزل شان بازداشت شدند.

بنابر اخبار رسیده از خانواده این دو فعال صنفی، ماموران با حکم شعبه دو بازرسی اوین اقدام به ورود و تفتیش منزل و ضبط برخی وسایل موجود در خانه همچون رایانه و گوشی همراه کرده اند. این در حالی است که هنگام مراجعه ماموران به درب منزل محمد رضا نیک نژاد، وی در منزل نبوده و با تماس تلفنی ماموران حاضر در منزل برای بازداشت فرا خوانده می شود.

از محل نگهداری این دو فعال صنفی معلمان که از فعالان عرصه رسانه و مطبوعات نیز هستند خبری در دست نیست. در تیر ماه گذشته نیز اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان، با مراجعه به دادسرای اوین بازداشت و هم اکنون در زندان اوین به سر می برد. رسول بداقی، باغانی و علیرضا هاشمی از دیگر معلمان و فعالان صنفی هستند که هم اکنون به اتهام فعالیتهای صنفی در زندان به سر می برند.

 

اعتراض کانون صنفی معلمان به بازداشت فعالان صنفی

حقوق معلم و کارگر، 13 شهریور - کانون صنفی معلمان ایران در پی بازداشت دو فعال حقوق صنفی معلمان بیانیه ای صادر کرد و از تلاش برای ضد امنیتی جلوه دادن این دو تن خبر داد.

در بخشهایی از این بیانیه آمده است:

"سریال بازداشتها و زندانی نمودن معلمان فعال صنفی که از بهار سال جاری کلید خورد و ظاهرا زمان اجرای حکم پرونده پیشین برخی قدیمی ترها فرا رسید، در تابستان متوجه کنشگران جوان تر شده که بالقوه توانایی جایگزینی با چهره های کاریزماتیک قبلی را دارند.

ابتدا اسماعیل عبدی، دبیر کل جوان کانون صنفی معلمان ایران، بازداشت و زندانی می شود و اکنون دو تن از فعال ترین چهره های عرصه ی فعالیتهای صنفی معلمان؛ دو چهره ای که در چند سال اخیر با حضور پویا و مداوم خود در عرصه ی مطبوعات در دفاع از حقوق معلمان، به صدایی رسا برای جامعه آموزشی کشور تبدیل شده اند.

مشکل نیز از همین جا آغاز می شود. دولتی که همچون پیشینیان خود به رغم شعارهای پر طمطراق، در عمل تحولی بنیادین را در هیچیک از بخشهای این زیر مجموعه پر اشکال خود دنبال نمی کند. نهادهای سیاسی و امنیتی متعددی که کماکان نهادهای مدنی و صنفی و به دنبال آن کنشگران مدنی و صنفی را با دیده ی سو ظن می نگرند و تلاش در القا ضد امنیتی بودن آنان در افکار عمومی می نمایند. روشن است در این میان هر صدایی که اندک اختلالی در پیشبرد اهداف بسته طراحی شده امنیتی ایجاد نماید، محکوم به خاموشی است. و این همان جرم بزرگ محمدرضا نیک نژاد و مهدی بهلولی است.

جرم من این است که غیر از من همه ایران را دوست دارند،

همه ی باجگیران،

همه ی سرمایه داران،

همه ی پیله وران حرف...

همگان بدانند جنبش برابری خواهی معلمان ریشه در عمیق ترین لایه های ذهن حتی غیر فعال ترین آنان دارد. بازداشت و زندانی نمودن افرادی این چنین خوشنام در میان معلمان، تنها حقانیت این جنبش را آشکارتر می سازد و هواداران آن را بیشتر می نماید، بر خلاف میل کوتاه اندیشان."

 

بازداشت سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران

حقوق معلم و کارگر، 15 شهریور - محمود بهشتی لنگرودی، از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران، با مراجعه ماموران امنیتی در منزلش بازداشت شد.

بنابر اخبار رسیده از خانواده این عضو ارشد کانونهای صنفی معلمان، ماموران با حکم شعبه دو بازرسی اوین اقدام به ورود و تفتیش منزل و ضبط برخی وسایل موجود در خانه کرده اند.

تاریخ حکم بازداشت مربوط به پنجم مرداد ماه بوده و هیچ اطلاعی از نهاد بازداشت کننده و محل نگهداری ایشان در دست نیست. این در حالی است که این عضو ارشد کانون دیروز در جلسه ای مشترک میان کانون صنفی معلمان و نوبخت، معاون رییس جمهور، حضور یافته و گزارشی از مشکلات صنفی معلمان را ارایه داده بود.

 

وعده وزیر در مورد پیگیری وضعیت اعضای زندانی کانون صنفی معلمان

جارپرس، 19 شهریور – یک عضو کانون صنفی معلمان می گوید که به گفته وزیر آموزش و پرورش چنانچه وضعیت اعضای زندانی کانون صنفی معلمان در حیطه کار دولت، اعم از وزارت اطلاعات، دادگستری و غیره باشد، قطعا پیگیری می شود و اگر بر عهده دولت نباشد، با نهاد مربوطه رایزنیهای لازم انجام می گیرد.

محمد حبیبی در خصوص جزییات دیدار وزیر آموزش و پرورش با خانواده معلمان زندانی که شامگاه سه شنبه گذشته در ساختمان اصلی این وزارتخانه برگزار شد، اظهار کرد: "تمامی خانواده های زندانیان و بازداشت شدگان اعضای کانون صنفی معلمان متشکل از خانواده رسول بداقی، محمدرضا نیک نژاد، مهدی بهلولی، علی اکبر باغانی، علیرضا هاشمی و محمود بهشتی لنگرودی در این دیدار حضور داشتند."

وی با بیان اینکه در دیدار با فانی مشکلات موجود در شرایط کنونی مورد بحث قرار گرفت، ادامه داد : "وزیر آموزش و پرورش گفته است که چنانچه این مسایل در حیطه کار دولت، اعم از وزارت اطلاعات، وزارت دادگستری و غیره باشد، قطعا مورد پیگیری قرار خواهد گرفت."

حبیبی اضافه کرد: "وزیر آموزش و پرورش افزوده است که چنانچه این موضوع خارج از عهده دولت باشد، سعی می کنیم تا با قوه قضاییه و نهادهای بازداشت کننده دیگر که خارج از دولت هستند، در راستای حل و فصل این مسایل رایزنی کنیم."

وی گفت وزیر آموزش و پرورش اظهار داشته که هر کدام از معلمان زندانی مشکلات خاصی دارند که پیگیری آن اندکی مشکل است و وزیر تاکید کرده است که آموزش و پرورش همکاریهای لازم را با خانواده های معلمان زندانی انجام بدهد.

 

7 هزار نفر متقاضی خروج از آموزش و پرورش خوزستان

ایسنا، 15 شهریور - مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: "در مدارس استان نزدیک به 7 هزار نفر کمبود نیروی انسانی وجود دارد و 7 هزار نفر نیز متقاضی خروج از آموزش و پرورش استان هستند."

محمد تقی زاده افزود: "شرایط غیر مترقبه ای به خاطر پرداخت نشدن مطالبات معلمان ایجاد شد و این موضوع می تواند به علت تاثیر گذاری در کاهش انگیزه معلمان، یکی از دلایل موفق نبودن آموزش و پرورش استان باشد. با توجه به تحریمها، کمبود اعتبارات و مشکلات موجود در بخشهای مختلف، این مشکل در سطح کشور وجود داشت."

مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان به عوامل دیگر موفق نبودن آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: "مشکلات مالی از دیگر عوامل این عدم موفقیت آموزش و پرورش استان و ارتقا نیافتن رتبه آن بود، تمام اینها، عوامل زیرساختی هستند و اگر این مشکلات را بر طرف نکنیم، قطعا به نتیجه ایده آل نخواهیم رسید."

وی گفت: "کمبود نیروی انسانی در استان شدید است و با وجود استخدامی جدید نیز رفع نمی شود."

 

معاون وزیر آموزش و پرورش: وضعیت کیفی یک سوم مدارس کشور زننده است

ایسنا، 26 شهریور - سید محمد بطحایی، معاون وزیر آموزش و پرورش، در مراسم معرفی مدیرکل جدید آموزش و پرورش استان کرمان گفت: "تعداد مدارس کشور 105 هزار واحد است که یک سوم این مدارس به لحاظ کیفی در وضعیت زننده ای قرار دارند و با کوچکترین زمین لرزه ای در معرض خطر قرار خواهند داشت از این رو، بهره وری در نظام آموزش و پرورش باید بالا رود و سهم بیشتری از منابع عمومی در اختیار این نهاد قرار گیرد."

وی تصریح کرد: "در سال 92، 8،5 در صد از منابع آموزش و پرورش توسط بخش غیر دولتی تامین شده و این آمار رو به کاهش است در حالی که مشارکت غیر دولتی تنها به معنی توسعه مدارس غیر دولتی نیست."

بطحایی خاطر نشان کرد: "نرخ هزینه جاری ما به ازای هر دانش آموز دو میلیون تومان است، اما بهره وری و خروجی ما با این هزینه تناسب ندارد."

 

رسول بداقی به سه سال حبس دیگر محکوم شد

حقوق معلم و کارگر، 26 شهریور - رسول بداقی که در تاریخ 13 مردادماه حبس شش سال حبس بدون مرخصی اش به پایان رسیده و همچنان در بازداشت موقت در بازداشتگاه دو الف به سر می برد، روز گذشته با محکومیت جدید مواجه شد.

روز گذشته حکم جدید بداقی از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب صادر شد. این حکم، سه سال حبس تعزیری است. با صدور حکم جدید، وی با وجود پایان دوران محکومیت باید همچنان در زندان بماند. صدور این حکم جدید بر نگرانی خانواده، دوستان و همکاران رسول که شش سال از دیدن او محروم بوده اند و اکنون چند ماهی است که در انتظار آزادی او هستند، افزوده است.

 

تجمع بازنشستگان فرهنگی مقابل نهاد ریاست جمهوری

حقوق معلم و کارگر، 25 شهریور – بازنشستگان فرهنگی امروز مقابل نهاد ریاست جمهوری، تجمع سکوت ترتیب دادند. در این تجمع که از ساعت ده صبح آغاز شد، حدود سیصد تن شرکت داشتند. تجمع کنندگان با در دست گرفتن پلاکاردهایی، اعتراض خود را به شرایط موجود معیشتی و شغلی  نشان دادند.

 

تجمع اعتراضی دو روزه مربیان پیش دبستانی مازندران

تابناک، 24 شهریور - مربیان پیش دبستانی مدارس مازندران در اعتراض به اجرا نشدن قانون پرداخت حقوق وساماندهی آنان در مارندران دست به تجمع اعتراضی زدند. یکی از مربیان با اشاره به مصوبه اخیر مجلس و تایید آن در دولت گفت: با ابلاغ این قانون به وزارت آموزش و پرورش، این وزارتخانه به ادارات کل تابعه خود در سراسر کشور ابلاغ کرده است که بر اساس نیاز استانهای مختلف نسبت به ساماندهی این مربیان و معلمان حق التدریس اقدام کنند، اما اداره کل آموزش وپرورش مازندران در پاسخ به این بخشنامه وزارتخانه اعلام عدم نیاز کرده است. در صورتی که در حال حاضر تعداد زیادی از همکاران من با حقوق ماهیانه دویست هزارتومان و بیمه پانزده روز در ماه در مدارس نسبت به تدریس پایه پیش دبستانی فعالیت دارند.

تجمع مربیان پیش ‌دبستانی 25 شهریور برای دومین روز ادامه داشت.

 

تجمع مربیان مهدکودک خرم ‌آباد مقابل استانداری لرستان

فارس، 26 شهریور – ظهر امروز بیش از 100 مربی مهدکودک خرم‌ آبادی به نشانه اعتراض در جلوی ساختمان استانداری لرستان در خرم ‌آباد تجمع کردند. این اعتراض در تمام شهرستانهای استان بوده است که تعداد اعتراض‌ کنندگان بالا گزارش سده است.

 

معلمان پیش دبستانی گیلان مقابل اداره کل آموزش و پرورش تجمع کردند

ایلنا، 26 شهریور - جمعی از معلمان پیش دبستانی گیلان در اعتراض به شرایط در نظر گرفته شده برای آزمون استخدامی آموزش و پرورش، در مقابل اداره کل آموزش و پرورش گیلان تجمع کردند.

این معلمان که همگی خانم هستند، معتقدند در بخشنامه مربوطه آمده است کسانی که حقوق بگیر آموزش و پرورش بودند می توانند در این آزمون شرکت کنند و این در حالی است که معلمان پیش دبستانی گیلان مدرکی دال بر دریافت حقوق از وزارت آموزش و پرورش ندارند، زیرا در این مدت از شهریه بچه های مهد کودک حقوق شان پرداخت می شده و بیمه نبوده اند.

تجمع کنندگان می گویند با تمام تلاشی که برای حل مشکل خود داشته اند و از نمایندگان و مسوولان برای رسیدگی به وضعیت خود کمک خواسته اند، اما تاکنون راه به جایی نبرده و برای رسیدن به حق خود دست به تجمع در برابر نهادهای مربوطه می زنند.

دوین روز تجمع جمعی از معلمان پیش دبستانی گیلان، صبح روز 28 شهریور به منظور پیگیری مشکلات استخدامی شان مقابل استانداری گیلان برگزار شد.

گفتنی است، نزدیک به یک ماه گذشته نیز بیش از 1500 معلم از نیروهای خرید خدمات، آموزشی و پیش دبستانی گیلان و سراسر کشور روبروی مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند.

 

تجمع آموزشیاران نهضت سوادآموزی مقابل مجلس

ایسنا، 30 شهریور – جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی امروز مقابل مجلس   تجمع کردند. تجمع کنندگان خواستار تعیین تکلیف وضعیت آموزش دهندگان طرح فرد به‌ فرد نهضت سوادآموزی بودند. آموزشیاران نهضت سوادآموزی پیش از این نیز بارها با تجمع مقابل مجلس پیگیر وضعیت استخدامی خود بوده‌ اند.

 

 

منبع: نبردخلق شماره 363، چهارشنبه اول مهر 1394 - 23 سپتامبر 2015

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول