کارورزان سلامت

 

امید برهانی

پیش درآمد: در ماه گذشته مهم ترین اخبار پرستاران، اعتراضهای یکپارچه کارشناسان، نمایندگان، دانشجویان پرستاری و هیاتهای مدیره نظام پرستاریهای دهها شهر به طرح غیر کارشناسانه و مبتذل "تربیت بهیار یک ساله" و افشاگری در باره عواید مادی این طرح برای خاصه خواران وزارت بهداشت، جهاد دانشگاهی و اعضای فعلی شورای عالی نظام پرستاری است که پیش بینی می شود در انتخابات روزهای آتی این شورا کنار خواهند رفت.

خبر مهم دوم و در پیوند با اولی، رد صلاحیت کاندیداهای شاخص فعالان پرستاری در انتخابات یاد شده است که دلیل گویای دیگری بر سرپوش گذاری و ادامه دزدیها و خیانتهای جریان حاکم بر پرستاری و ایستادگی در برابر جنبش عدالت خواهانه پرستاران است. مرور رویدادها نشان از عقب نشینی سنگر به سنگر این جریان و پیشروی جبهه مقابل (جنبش پرستاری) دارد.

 

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مجری آموزش پرستار یکساله نخواهد شد

خانه پرستار، 2 مهر - دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مجری آموزش پرستار یکساله نخواهد شد و به هیچ ارگان یا موسسه ای اجازه برگزاری این دوره را در سطح استان آذربایجان غربی نخواهد داد.

در دیداری که بین رییس هیات مدیره ارومیه با اعضای کمیسیون پژوهش دانشگاه علوم پزشکی ارومیه برگزار شد، معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه اظهار داشت این دانشگاه به شدت مخالف تربیت و به کارگیری نیروهای غیر دانشگاهی اعم از تکنسین و پرستار یکساله است.

معاونت آموزشی دانشگاه افزود، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به هیچ عنوان مجری چنین طرحهایی نخواهد بود و مانع برگزاری چنین آموزشهایی از سوی سایر ارگانها و نهادها در سطح استان خواهد شد.

 

فرصت دوماهه به پایان رسید

خانه پرستار، 5 مهر - درپی پیگیریهای همکاران پرستاری از سطح کشور بعد از مهلت دو ماه تعویق تجمع 6 مرداد، محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار گفت: "در بیانیه 6 مرداد، چهار مورد تاکید شده بود: اول اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری علی رغم میل مسوولان وزارت یک گام به جلو رفت و برای بار دوم به شورایعالی بیمه ارجاع شد.

دومین مورد، برچیده شدن "طرح مبتنی بر عملکرد". قبح این طرح شکسته شد، ولی در حال حاضر مشخص نیست. در بعضی از دانشگاهها اجرا و در بعضی به شکل قبل در حال اجراست.

سومین مورد، توقف طرح کمک پرستار یا بهیار یکساله یا پرستار تجربی. تا حدودی زیادی روند آن کند ولی به شکلهای مختلف ادامه دارد.

مورد چهارم هم برخورد با همکاران بیمارستان امیراعلم که تاکنون همچنان حکم اخراج پا بر جاست.

فرصتی دو ماهه ایجاد شد تا همه بدانند که جامعه پرستاری اهل منطق است، اهل تعامل است، تحملش زیاد است، برعکس تندرو نیست ،خیابانی نیست ،رادیکال نیست و...

به هر صورت فرصت دوماهه به پایان رسیده و اقدام قابل توجه و خاصی برای پرستاری صورت نگرفت و علایمی هم بر حسن نیت و یا اراده ای برای حل مشکلات پرستاری دیده نمی شود."

شریفی مقدم ادامه داد: "در شرایط حساسی بسر می بریم، انتخابات شورایعالی را پیش رو داریم، باید طوری عمل کنیم که بهانه ای به دست بهانه گیران داده نشود و از طرفی جامعه پرستاری کشور و خصوصا دانشجویی منتظر و پیگیر حل مشکلات پرستاری هستند."

وی گفت: "به دنبال پیگیری همکاران پرستاری از سراسر کشور خواستم گزارشی در روزهای پایانی دو ماهه داده باشم. اینکه باید چه استراتژی اتخاذ شود را به عهده دوستان پرستاری در گروههای مجازی و حقیقی، کمیته های پیگیری، کمیته های دانشجویی، هیات مدیره های نظام پرستاری و فعالان صنفی می سپاریم، چون مشی جنبش عدالت خواهی بر شور و خرد جمعی است."

 

ردِ صلاحیت فعالین صنفی در شورای عالی نظام پرستاری

سلامت نیوز، 7 مهر - رییس هیات مدیره نظام پرستاری تهران ضمن انتقاد از عدم وجود فضای انتقادپذیر، خواستار تجدیدنظر در رد صلاحیت کاندیداهای شرکت کننده در انتخابات شورای عالی نظام پرستاری شد.

چراغی اظهار داشت: "با توجه به اعلام اسامی کاندیداهای تایید صلاحیت شده جهت انتخابات شورای عالی نظام پرستاری، متاسفانه باز هم رویکردی به دور از انتظار را با توجه به شکل گیری فضایی آرام و مبتنی بر تعامل در جامعه پرستاری از هیات نظارت بر انتخابات شورای عالی نظام پرستاری شاهد بودیم."

وی گفت: "هیات مدیره نظام پرستاری تهران از هیات محترم نظارت بر انتخابات شورای عالی نظام پرستاری تقاضا دارد مبنای قضاوت و تایید صلاحیت افراد کاندیدا را بر برائت افراد گذاشته و طبق قوانین جاری کشور، تخلفات افراد، محرز و دلایل قانونی رد صلاحیت به افراد مورد نظر اعلام گردد، در غیر این صورت در رد صلاحیت افراد تجدید نظر کنید."

 

اعتراض هیات مدیره سازمان نظام پرستاری 68 شهر به رد صلاحیتها

خبرگزاری آریا، 11 مهر – هیات مدیره سازمان نظام پرستاری 68 شهر کشور در اطلاعیه ای نسبت به رد صلاحیت شماری از نامزدهای انتخابات شورای عالی نظام پرستاری اعتراض کرد. در این بیانیه گفته می شود: "در روزهایی که ملت عزیزمان داغدار فاجعه ای بزرگ در مسجد الحرام هستند، خبر رد صلاحیت چهره های خدوم و موجه جامعه پرستاری کشور در انتخابات شورای عالی سازمان نظام پرستاری که به سرعت منتشر شد، حکایتی دیگر از قانون گریزی و سوواستفاده از شرایط زمانی برای اعمال سلایق شخصی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

جامعه پرستاری به کدامین گناه باید شاهد این اعمال سلیقه ها و این قانون گریزیها باشد؟ متولیان برگزاری انتخابات نظام پرستاری و شورای عالی این سازمان، با کدام مستندات قانونی اقدام به رد صلاحیت برگزیدگان دوره های قبل نموده اند؟

هیات مدیره های نظام پرستاری به مجریان و دست اندرکاران انتخابات نظام پرستاری هشدار می دهند که هر چه سریع تر نسبت به جبران اشتباهات خود اقدام نموده و افراد شاخص و پیش کسوتان پرستاری، خصوصا رزمنده عزیز جنگ، جناب شریفی مقدم را به جمع داوطلبان تایید صلاحیت شده بازگردانند و انتخاب اصلح را به سلایق انتخاب کنندگان واگذارند و از هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان دولت در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز قویا درخواست می شود هر چه سریع تر نسبت به لغو حکم بدوی و تبرئه همکاران بیمارستان امیراعلم و بازگشت به کار ایشان و پرداخت حقوق معوقه اقدام نمایند که این عین عدالت بوده و امید است با گذشت این عزیزان از این جفای آشکار، رضایت خداوند نیز شامل حال بانیان این ظلم باشد."

 

وزارت بهداشت توانایی حل بحران پرستاری را ندارد

سلامت نیوز، 19 مهر - جامعه پرستاری این روزها درگیر برگزاری انتخاباتی بود که شاید بتواند از این طریق قانونی مرهمی برای دردهای خود بیابد. راهکاری که با رد صلاحیت تعداد شاخصی از فعالان صنفی این جامعه چندان هم مورد قبول واقع نشد و به التهابات جامعه پرستاری دامن زد.

در آستانه انتخابات نظام پرستاری محمد شریفی مقدم، محمد نظری اشتهاردی و حمید تاج الدینی سه عضو ارشد تشکل صنفی "خانه پرستار" رد صلاحیت شدند.

شریفی مقدم در این باره می گوید: استعلام کاندیداها از مراجع 4 گانه پلیس امنیت نیروی انتظامی، ثبت احوال، وزارت اطلاعات و دادستانی انجام می شود و بر اساس ماده 22 آیین نامه، در صورتی که نامزد انتخابات محکومیتهایی که منجر به محرومیت اجتماعی و تظاهر به فساد اخلاقی و یا عدم التزام به قانون اساسی نداشته باشد، می تواند در انتخابات شرکت کند."

او دلیل اصلی رد صلاحیتها را شرکت در تجمعات می داند. در خرداد ماه وزیر بهداشت نیز در مورد رد صلاحیت برخی کاندیداهای انتخابات نظام پرستاری اعلام کرد: "تعارف نداریم اگر عده‌ ای خلاف قانون، کف خیابان و جلوی مجلس حرفی بزنند، این کاری سیاسی است و حرفه‌ ای نیست. دستگاههای امنیتی از آنها تعهد گرفتند اما آنها به کارشان ادامه دادند."

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده پرستاری تهران

سلامت نیوز، 20 مهر - عصر روز یکشنبه 19 مهر، دانشکده پرستاری دانشگاه تهران شاهد تجمع اعتراضی دانشجویان به طرح تربیت کمک ‌پرستارانی بود که به ‌تازگی به آنها لقب "بهیار یکساله" داده شده است.

دانشجویانی که در این تحصن شرکت کرده بودند، به تغییراتی که در شرح وظایف کمک‌ بهیاران ایجاد شده و آنان را در امور بالینی و درمانی بیمار شرکت می ‌دهد، معترض بودند. آنان در این تجمع دانشجویی، با صدور بیانیه ‌ای خواستار تغییر در شرح وظایف کمک‌ پرستاران و حذف اموری شدند که با جان بیمار سر و کار دارد.

یکی دیگر از مطالبات مهم این دانشجویان، جایگزینی واژه "بیماریار" به جای "کمک ‌پرستار" یا "کمک‌ بهیار" به‌ منظور جلوگیری از تداخل وظایف آنان با پرستاران و بهیاران بود.

 

تجمع دانشجويان پرستاري دانشگاه آزاد ياسوج مقابل استانداری

صبح زاگرس، 28 مهر - دانشجويان رشته پرستاري دانشگاه آزاد اسلامي واحد ياسوج در اعتراض به افزایش چهار برابری شهریه این واحد دانشگاهی مقابل استانداري كهگيلويه و بوير احمد تجمع کردند و خواستار رسیدگی مسئولان به این موضوع شدند.

يكي از دانشجويان معترض عنوان كرد: بعد از مراجعه به مديريت دانشگاه به ما گفتند يا همه هزينه را واريز كنيد يا انصراف دهيد و عدم اطلاع رساني قبل از شروع ترم را به خاطر اشتباه داخلي مديريت دانشگاه دانستند.

 

پرستاران آذربایجان غربی با مشکل استخدام مواجهند

تسنیم، 22 مهر - عابد فتاحی، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه باید به جای تولید پرستار و افزایش فارغ ‌التحصیلان رشته پرستاری، پرستاران کنونی را از حالت شرکتی خارج کرد گفت: "بی شک برای ایجاد انگیزه در پرستاران باید آنها را به استخدام درآورد."

وی با اشاره به مشکلات کنونی پرستاران تصریح کرد: "از جمله مشکلات کنونی پرستاران این است که علاوه بر اینکه حقوق و مزایای کمتری دریافت می ‌کنند، تعداد آنها اندک و مشغله کاریشان بسیار است و از سوی دیگر با توجه به اینکه جزو نیروهای شرکتی هستند، درصدد هستند که جذب و استخدام شده و از مزایای کامل پرستاری بهره‌ مند شوند."

فتاحی گفت: "هم‌ اکنون با توجه به اینکه پزشکان به طور تقریبی 5 تا 7 برابر پرستاران حقوق دریافت می‌ کنند، این خود سبب شده که آنان به این مساله اعتراض داشته باشند در حالی که در تمامی دنیا چنین است."

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متاسفانه آذربایجان ‌غربی در شاخص سلامت رتبه ضعیفی داشته و در رده 29 کشوری قرار دارد است، اظهار داشت: "این رتبه به هیچ عنوان زیبنده استان نیست و باید ارتقا یابد."

 

زنگ خطر شکست بزرگترین طرح ملی سلامت

خبرگزاری مهر، 26 مهر/ شرق - درست فردای همان شبی که معاون درمان وزارت بهداشت با حضور در برنامه نبض به تشریح آثار مثبت "طرح تحول سلامت" پرداخت، وزیر رفاه در جمع خبرنگاران آب پاکی را روی دست وزیر بهداشت ریخت و تاکید کرد که تجمیع بیمه ها در شرایط کنونی ممکن نیست!

وزیر بهداشت همواره تنها نگرانی خود از شکست طرح تحول نظام سلامت را بیمه ها عنوان کرده و بارها گفته است که تنها بیمه ها هستند که می توانند بزرگترین طرح ملی سلامت را شکست دهند. حالا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید تجمیع بیمه ها در شرایط کنونی شدنی نیست.

این اظهارنظر صریح وزیر رفاه، در حالی علنی می شود که او همواره و در هر برنامه ای که وزیر بهداشت حضور داشته، تمام قد از طرح تحول نظام سلامت دفاع کرده و حتی گفته که حاضر است به خاطر موفقیت این طرح قربانی شود!

اما، ربیعی حالا می گوید اجرای طرح تجمیع بیمه ها به علت نداشتن ساختار مناسب و یکسان، امکان ‌پذیر نیست.

وی با بیان اینکه سازمانهای بیمه ‌گر حق بیمه متفاوتی را از بیمه ‌گزاران خود دریافت می کنند ادغام این سازمانها برای ایجاد یک سازمان جدید را غیرممکن اعلام کرد و افزود: "در طرح جدید تجمیع بیمه ها که در برنامه ششم اجرای آن دنبال خواهد شد سازمانهای بیمه گر هویت مخصوص خود را حفظ خواهند کرد."

هم‌ اکنون 17 سازمان بیمه ‌گر و در راس آنها سازمان تامین اجتماعی، زیر بار این تجمیع نمی‌ روند. طرحی به بزرگی طرح تحول سلامت فقط در شرایطی می‌ تواند به بار بنشیند که یک سازمان بیمه‌ گر قوی وجود داشته باشد.

در سال 93 برخی بیمه ‌های درمانی حاضر به پذیرش تعرفه‌ های جدید نبودند و هر بار به دلایل مختلف، از حمایت طرح تحول سلامت پا پس می ‌کشیدند.

در شرایطی که اگر یک بیمه واحد و متمرکز درمانی وجود داشته باشد، طرف حساب نظام سلامت فقط با همان یک سازمان بیمه‌ گر خواهد بود.

از طرف دیگر نیز مدیرعامل سازمان دولتی طرف حساب شرکتهای بیمه به نام "سازمان بیمه سلامت ایران" از بدهی 2000 میلیارد تومانی این سازمان به مراکز طرف قرارداد خبر داد و اظهار کرد: "امیدواریم با قولهای مساعدی که داده شده اعتبارات از سوی دولت تخصیص یابد و شرمنده مراکز طرف قرارداد نشویم."

وی افزود: "در قبال پرداخت مطالبات خود را متعهد می ‌دانیم، اما باید این مساله را در نظر گرفت که بخشی از منابع ما از منابع عمومی دولتی است. بنابراین باید اعتبارات تخصیص پیدا کند. در این صورت سعی می‌ کنیم در حداقل زمان ممکن مطالبات مراکز طرف قرارداد را بپردازیم."

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول

منبع: نبردخلق شماره 364، جمعه اول آبان 1394 - 23 اکتبر 2015