زنان در مسیر رهایی

اسد طاهری

 

جمهوری اسلامی گامبیا حجاب را اجباری کرد

ایسنا، 16 دی - رییس جمهور گامبیا می گوید کارمندان دولتی از این به بعد باید با حجاب اسلامی در محل کار ظاهر شوند.

ماه گذشته، "یحیی جامه"، رییس جمهور گامبیا، این کشور را جمهوری اسلامی اعلام کرد.

در یادداشتی که دولت گامبیا برای همه وزارتخانه ها و ادارات ارسال کرده و نسخه ای از آن را نیز "رویترز" مشاهده کرده، آمده است: "از آغاز امسال، کارمندان زن دیگر اجازه ندارند بدون روسری در محل کار حاضر شوند."

حدود 95 درصد از جمعیت یک میلیون و 800 هزار نفری گامبیا مسلمان هستند. این کشور در حال حاضر پس از موریتانی، دومین جمهوری اسلامی در آفریقا به شمار می رود.

 

بیش از 100 هزار، زن سرپرست خانوار در مازندران وجود دارد

ایلنا، 20 دی - مدیرکل امور بانوان استانداری مازندران تاکید کرد: "امروز بیشترین هجمه دشمنان علیه خانواده است به همین خاطر باید آموزش و تحکیم بنیان خانواده جدی گرفته شود." مریم جمشیدی همچنین خبر داد: "100 هزار و 343 زن سرپرست خانوار در مازندران داریم که بیشتر این زنان، جوان هستند. البته 6 میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال خانگی، به ویژه زنان سرپرست خانوار جذب کردیم که با توجه به تعداد زیاد متقاضیان در استان، این مقدار کافی نیست."

 

انتخاب 4 زن برای اداره معاونتهای ارشد سازمان همکاری اسلامی

ایسنا، 23 دی – "سازمان همکاریاسلامی" با هدف تقویت نقش اجتماعی خود، چهار زن را در پستهای ارشد سازمان به کار گرفت.

به نوشته روزنامه "حریت"، منتخبان جدید از کشورهای عربستان، یمن، موریتانی و الجزایر هستند و در سمتهای مدیر امور سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، رسانه ای و اطلاعات و اداره زنان و خانواده تعیین شده اند.

اکنون 12 زن در دومین سازمان بین المللی بزرگ پس از سازمان ملل عضویت دارند.

در همین حال "ایاد امین مدنی"، دبیرکل سازمان همکاریاسلامی، درباره این انتخابها می گوید: "سازمان همکاری اسلامی متعهد است تا چگونگی ایفای نقش زنان در پستهای حساس را به نمایش بگذارد. این اقدام نه تنها برای تقویت نقش زنان، بلکه برای اصلاح برداشتهای نادرست از نقش زنان در اسلام لازم است."

 

یک زن مراکشی تبار رییس پارلمان هلند شد

رادیو زمانه، 24 دی – "خدیجه عریب" یک زن ۵۵ ساله مراکشی تبار به ریاست پارلمان هلند برگزیده شد. خدیجه عریب عضو "حزب سوسیال دموکرات"، یکی از دو حزب ائتلاف حاکم هلند است.

روز چهارشنبه ۱۳ ژانویه / ۲۳ دی در یک رقابت فشرده پس از چهار دور رای گیری بین چهار کاندیدا، او با ۸۳ رای در مقابل ۵۱ رای رقیب نهایی از "حزب لیبرال"، حزب متحد در ائتلاف، به پیروزی رسید.

خدیجه در اولین واکنش خود پس از انتخاب گفت: "یک مسوولیت افتخارآمیز، یک مسوولیت عالی، یک لحظهمهم است. این موضوع همچنین نشان می دهد که چقدر خوبست از امکاناتی که در هلند ارایه می شود، استفاده کرد. من به راهی که پیموده ام افتخار می کنم."

خدیجه عریب ۱۵ ساله بود که از مراکش به هلند آمد. پدرش از کارگران مهاجر بود و می توانست با استفاده از قانون پیوستن خانواده، همسر و فرزندانش را به هلند بیاورد.

خدیجه پس از پایان دبیرستان، در دانشگاه آمستردام به تحصیل در رشته جامعه شناسی پرداخت و پس از آن در مووسسات مختلف به کار مشغول شد. او همزمان به عضویت در حزب سوسیال دموکرات در آمد و به فعالیت سیاسی مشغول شد.

خدیجه عریب از بنیان گذاران "انجمن زنان مراکشی" در هلند است. او در سال ۱۹۸۹ در سفری به زادگاهش مراکش، پس از آن که به طور علنی از حقوق زنان دفاع کرد، بازداشت شد که با وساطت وزارت امور خارجه هلند توانست آزاد شود و به هلند بازگردد.

همسر او "نورالدین دحان"، پزشک کودکان است و آنها یک دختر و دو پسر دوقلو دارند.

 

نخستین رییس جمهوری زن تایوان انتخاب شد

یورونیوز، 26 دی – "تسای اینگ ون"، کاندیدای حزب "دموکراتیک مترقی" در انتخابات ریاست جمهوری تایوان، موفق به کسب 60 درصد آرا شد. وی نخستین رییس جمهوری زن تایوان محسوب می شود.

حزب متبوع وی اصلی ترین حزب اپوزیسیون به شمار می آمد. این حزب مخالف سیاستهای دولت وقت در زمینه ایجاد روابط با چین است. کاندیدای حزب حاکم "کومینتانگ" با پذیرش شکست در این دور از انتخابات اعلام کرده این حزب به اندازه کافی تلاش نکرده و رای دهندگان را ناامید ساخته است.

خانم تسای 59 ساله در حالی سکان دولت آتی تایوان را در دست خواهد گرفت که چین همواره تایوان را بخشی از خاک خود در نظر گرفته است. به نظر می رسد به قدرت رسیدن حزب اپوزیسیون باعث بروز تنشهایی در روابط میان تایپه و پکن شود.

 

زنی که "روزا پارکس" عربستان خوانده می شود

بی بی سی، 26 دی - "نوال الهوساوی"، سیاه پوست و دارای مدرک خلبانی است و با یک مرد سفیدپوست ازدواج کرده، دقیقا همان چیزهایی که منتقدانش می گویند شایسته یک زن عربستانی نیست.

الهوساوی، که در شهر مکه بزرگ شده، می گوید تا وقتی به آمریکا سفر نکرده بود، آگاهانه خود را "سیاه پوست" حساب نمی کرد. وقتی آنجا بود، به کلاس پرواز رفت و حالا مدرک خلبانی دارد، هر چند که هنوز نتوانسته در آسمان کشورش پرواز کند.

او همچنین به کلاسهای مشاوره ازدواج رفت و حالا در همین زمینه کار می کند. او با یک سفیدپوست آمریکایی ازدواج کرد و چند سال پیش بود که به عربستان بازگشت. مشکلاتش از همان زمان شروع شد.

رسانه ها به او لقب "رزا پارکس" عربستان دادند. رزا پارکس یکی از فعالان مهم حقوق اجتماعی در ایالات متحده بود.

نوال الهوساوی در رسانه های اجتماعی به ستاره ای درخشان تبدیل شده. او در "توییتر" از اهمیت تنوع نژادی و برابری زوجین صحبت می کند و حدود ۵۰ هزار نفر توییتهایش را دنبال می کنند.

قرار گرفتن در کانون توجه ها باعث شد تا حساب توییتری الهوساوی که محلی برای انتشار پیامهای او علیه نژادپرستی و خشونت خانوادگی است، به هدفی برای اوباش اینترنتی تبدیل شود و او به این ترتیب هدف نفرت پراکنی آنها قرار گیرد. رنگ پوست، جنسیت، طبیعت صریح و ازدواجش با یک سفیدپوست به بهانه ای برای برافروختن خشم این اوباش تبدیل شده است. او معتقد است که اکثر آنها محافظه کاران دست راستی عربستان هستند.

برای الهوساوی مثل روز روشن است که چرا او را هدف گرفته اند. او می گوید: "آنها از همه چیزهایی که من نمایندگی می کنم نفرت دارند و با آنها مخالفند. یک زن عربستانی که با یک خارجی ازدواج کرده؛ عقاید آنها در ضدیت با آمریکا است. شوهرم سفیدپوست است و من سیاه پوست؛ آنها ازدواج بین نژادهای مختلف را محکوم می کنند. می گویند زنان نباید کار کنند، برای همین نمی توانند زنی را تحمل کنند که نه تنها می تواند رانندگی کند، بلکه مدرک خلبانی هم دارد و جالب بودن حرفهایم برای خیلیها، آنها را عصبانی می کند."

 

کامرون: زنان مسلمان مقیم انگلیس باید انگلیسی یاد بگیرند

ایرنا ، 28 دی - "دیوید کامرون"، نخست وزیر انگلیس، روز دوشنبه اعلام کرد که دولت این کشور درصدد است تا طرحی را به مجلس عوام ارایه دهد که بر اساس آن آموزش و آزمون زبان انگلیسی برای زنان مسلمان و همسران اتباع انگلیسی که به این کشور سفر می کنند، اجباری شود.

وی در گفت و گو با شبکه رادیویی "بی بی سی 4" عنوان کرد که آموزش زبان انگلیسی، زنان مسلمان را در مقابل اندیشه های افراط گرایانه مقاوم می کند.

وی گفت: "برخی مردها در جوامع اسلامی با منع آموزش انگلیسی برای همسران شان و یا خروج آنها از خانه، دیدگاههای تبعیض آمیز رواج می دهند که این مساله نباید ادامه پیدا کند."

کامرون گفت: "اما اگر شما نتوانید انگلیسی صحبت کنید، نمی توانید در جامعه انگلیس ادغام شوید؛ بنابراین در درک هویت تان دچار مشکل خواهید شد و نسبت به پیام افراطی داعش مستعد تر می شوید."

وی در همین رابطه عنوان کرد که دولت انگلیس درصدد است تا در شروط صدور روادید برای همسران اتباع انگلیسی که از خارج به این کشور می پیوندند، تجدید نظر کند.

نخست وزیر انگلیس اظهار داشت که بر اساس طرح پیشنهادی دولت، همسران اتباع انگلیسی موظف خواهند بود که پس از دوسال اقامت در این کشور، در آزمون زبان انگلیسی به منظور تمدید اقامت شان شرکت کنند.

کامرون تصریح کرد که اگر افراد نتوانند در این آزمون موفق شوند، دولت انگلیس نمی تواند متضمن اقامت شان شود.

طبق آمار منتشر شده از سوی وزارت کشور انگلیس، دستکم 22درصد از زنان مسلمان مقیم این کشور زبان انگلیسی کمی بلد هستند و یا اصلا بلد نیستند.

 

اعتراض جامعه مسلمانان انگلیس به کامرون

ایسنا، ۲۹ دی – گروههای مسلمان انگلیس از نخست وزیر این کشور به خاطر اظهاراتش مبنی بر اینکه زنان مسلمان برای کاهش خطر خشونت و افراط گرایی باید زبان انگلیسی را یاد بگیرند، به شدت انتقاد کرده و وی را به بد جلوه دادن جامعه مسلمان متهم کردند.

"شورای زنان مسلمان" در بیانیه ای اعلام کرد:"اظهارات نخست وزیر انگلیس درباره زنان مسلمان تنها با هدف بد جلوه دادن آنها و به انزوا کشاندن جامعه مسلمان است و این مطالب مطرح شده غیرسازنده است."

"شجاع شافی"، دبیرکل "شورای مسلمانان انگلیس" گفت، تلاشهای دولت لندن درصورتی که بخواهد میان مهارتهای زبانی و ادغام بهتر در جامعه ارتباط برقرار کند، با شکست مواجه می شود."

"فائزه وید"، مدیر اجرایی "شبکه زنان مسلمان" که یک موسسه خیریه است نیز گفت: "این تنها فقدان مهارتهای زبانی نیست که باعث می شود تا زنان مسلمان از جامعه انگلیس دور بمانند، بلکه مسایل گسترده اجتماعی نظیر تبعیض و اسلام هراسی نیز مطرح است."

 

وزیر بهداشت: شایسته نیست خواهر و مادر افراد را مردان سونوگرافی کنند

تسنیم، 30 دی - وزیر بهداشت با گلایه از برخی تجمعات در مقابل وزارت بهداشت به خصوص اعتراض رادیولوژیستها، گفت: "شایسته نیست خواهر و مادر افراد توسط یک مرد سونوگرافی شود، در حالیکه در بازدیدی که از بیمارستان نیویورک داشتم، سونوگرافی را پرستارها انجام می دهد."

سید حسن هاشمی در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره واکنشهای تند نسبت به تجمع رادیولوژیستها در مقابل وزارت بهداشت که عنوان می شود باعث دستگیری و ضرب و شتم آنها شده است، اظهار داشت: "شاید شما رسانه ها ندانید پشت پرده این اعتراضات چیست. به هر حال بنده این سووال را از شما می پرسم، آیا شما اجازه می دهید خواهر و یا مادرتان را یک مرد سونوگرافی کند؟ بنابراین این کار اصلا شایسته نیست. از آن طرف هم این خدمت را گروههای دیگر نیز می توانند انجام دهند، مثلا در بازدیدی که از نیویورک داشتم پرستاران این کار را انجام می دادند."

منبع: نبردخلق شماره 367، پنجشنبه اول بهمن 1394 – 21 ژانویه 2016

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول