دانشگاه در ماهی که گذشت

کامران عالمی نژاد

 

اعتراض سراسری دانشجویان دانشگاه پیام نور

در پی ابلاغ دستورالعمل جدید پرداخت شهریه دانشجویان دانشگاه پیام نور و همچنین حذف دروس خودخوان از برنامه این دانشگاه در نیم سال جدید، تعدادی از مراکز این دانشگاه در سراسر کشور شاهد تجمع و اعتراضات دانشجویی بودند.

براساس این تغییر دانشجویان موظفند تا 25 بهمن ماه تمام شهریه خود را پرداخت کنند. این در حالی است که تاکنون دانشجویان مهلت بیشتری برای پرداخت این شهریه داشتند. در صورت نپرداختن شهریه در مهلت یاد شده، دانشجویان امکان حضور در امتحان را نخواهند داشت.

مشهد: دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد روز سوم بهمن در اعتراض به تغییر فرآیند شهریه ها در این دانشگاه تجمع کردند.

یکی از دانشجویان معترض در این رابطه گفت: "پیشتر روند انتخاب واحد اینگونه بود که هر ترم با واریز شهریه ثابت، پرتال انتخاب واحد دانشجویان باز شده و شهریه متغیر در بازه امتحانات و یا طول ترم واریز می شد."

وی ادامه داد: "امسال در سیستم گلستان اعلام شد شهریه ثابت و متغیر باید تا 25 بهمن ماه واریز شود. این مساله از دو زاویه قابل بررسی است؛ اول اینکه دانشجویان انتظار چنین مساله ای را نداشتهو این مدل پرداخت شهریه کمی شوکه کننده بود، دوم، دانشجویی که این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کرده، بی شک وسع مالی زیادی برای تحصیل در برخی دانشگاهها را نداشته است."

این دانشجوی پیام نور مشهد گفت: "من دانشجوی کارشناسی ارشد هستم و همین دو ماه پیش شهریه ترم گذشته که حدود دو میلیون تومان بود را واریز کرده ام و حال باید دومرتبه، تا 25 بهمن ماه، 1.5 میلیون تومان دیگر پرداخت کنم. این وضعیت به من فشار زیادی وارد می کند."

اهواز: روز 3 بهمن دانشجویان دانشگاه پیام نور اهواز در اعتراض به آیین نامه پرداخت شهریه ثابت و متغیر تا 20 روز پس از انتخاب واحد (25 بهمن ماه) و همچنین حذف دروس خودخوان از برنامه این دانشگاه، دست به تجمع زدند.

در تجمع امروز ماموران حراست اقدام به عکسبرداری جهت تهدید و شناسایی دانشجویان معترض و برخورد با آنها کردند. به گفته دانشجویان، این یک نوع تهدید و ارعاب جهت جلوگیری از انتقاد و اعتراض است.

یکی از دانشجویان که در این تجمع اعتراضی شرکت کرده بود، با بیان اینکه این تجمع از ساعت 10 صبح امروز آغاز شد، گفت: "دانشجویان در محوطه و در مقابل دفتر رییس دانشگاه تجمع کردند که ماموران حراست از تجمع دانشجویان در مقابل این دفتر ممانعت به عمل آوردند."

یکی دیگر از دانشجویان حاضر در این تجمع با بیان اینکه کسی از مدیران دانشگاه حاضر به پاسخ گویی به دانشجویان نشده است، گفت: "دانشجویان برای مطالبه حق خود آمده بودند و تجمع کردند، اما پاسخ روشنی دریافت نکردند. اکنون عنوان می کنند که دانشجویان در صورت مشکل برای پرداخت شهریه می توانند از وام استفاده کنند، اما ارایه وام با بهره چهار درصد به معنای آن است که شهریه چهار درصد افزایش یابد."

تبریز: بعد از ظهر روز یکشنبه 4 بهمن ماه حدود 200 دانشجوی دانشگاه پیام نور مرکز تبریز در اعتراض به دستورالعمل جدید پرداخت شهریه در مقابل ساختمان ریاست تجمع کردند که در نهایت در جلسه با رییس این واحد دانشگاهی، پرداخت یکباره شهریه ها منتفی شد.

در حین سوال و جواب دانشجویان، واحدی، رییس دانشگاه پیام نور استان، ضمن تماس تلفنی با رییس مرکز تبریز، لغو قانون شهریه ها را به جمع حاضر در سالن اعلام نمود و عنوان کرد، از این پس به روسای دانشگاههای پیام نور اجازه داده شده که طبق اختیار خود بتوانند پرداخت شهریه متغیر را تا آخر ترم به تعویق بیاندازند.

بندرعباس: دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد هرمزگان در روز 6 بهمن در اعتراض به تصمیم ناگهانی این دانشگاه پیرامون پرداخت شهریه ها، در محوطه بیرونی دانشگاه تجمع کردند.

صمد حمزه ای، رییس دانشگاه پیام نور مرکز بندرعباس، در جمع دانشجویان حاضر شد و گفت، برای پرداخت شهریه متغیر در زمان مقرر، وام دانشجویی چهار درصدی به دانشجویان تعلق می گیرد.

شهریار: روز 9 بهمن، دانشجویان دانشگاه پیام نور شهریار به دلیل شیوه پرداخت شهریه، در مقابل دفتر ریاست این دانشگاه تجمع کردند.

قانون جدیدی که دانشگاه پیام نور برای انتخاب واحد و تحصیل این ترم دانشجویان وضع کرده است موجب اعتراض دانشجویان این دانشگاه را در سراسر کشور شده است.

همدان: دانشجویان دانشگاه پیام نور همدان روز 10 بهمن در اعتراض به نحوه جدید پرداخت شهریه ها در محوطه دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان در تجمع امروز خود به بخشنامه جدید دانشگاه مبنی بر پرداخت شهریه قبل از آغاز کلاسها اعتراض کردند و در یک طومارنامه، اعتراض خود را به مدیریت این دانشگاه منتقل کردند.

اصفهان: دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان روز 18 بهمن، در بیانیه ای نارضایتی خویش را از روند افزایشی شهریه ها و عدم بهبود وضعیت آموزشی اعلام کرده و به جد خواستار تجدید نظر در قانون جدید پرداخت شهریه متغیر و شفاف سازی پیرامون علت افزایش شهریه ها و بودجه فرهنگی و توقف این افزایشها شدند.

ساوه: صبح 12بهمن دانشجویان پیام نور ساوه در اعتراض نسبت به وضعیت جدید نحوه پرداخت شهریه و حذف دروس خودخوان تجمع کردند.

دانشجویان معترض به نشانه اعتراض در سالن آمفی تیاتر دانشگاه پیام نور ساوه تجمع کرده و از ریاست دانشگاه خواستار پاسخگویی به مشکلات پیش آمده شدند.

ریاست دانشگاه پیام نور مرکز ساوه در بین تجمع کنندگان حضور یافت و با دانشجویان معترض نسبت به قوانین جدید گفتگو کرد و به آنها وعده داد که به زودی این مشکلات برطرف خواهد شد.

 

تجمع فارغ التحصیلان دانشگاههای تربیت دبیر

تعدادی از فارغ التحصیلان سال 88 دانشگاههای تربیت دبیر مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. یکی از این فارغ التحصیلان گفت: ما قرار بود به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآییم اما این اتفاق نیفتاده است و الان 6 سال است که بلاتکلیف هستیم. (فارس، 4 بهمن)

 

تحصن دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اعتراض به تداوم کاهش میزان خدمات دانشگاه

امسال همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران متوجه تداوم کاهش چشمگیر میزان خدمات دانشگاه مطابق روال چند سال گذشته شدند و وقتی با مراجعه حضوری به نتیجه نرسیدند، دست به تحصن و اعتراض چند ساعته در محوطه مجتمع دانشگاهی "پیامبر اعظم ساری" زدند.

دانشجویان در این اقدام صنفی به پیگیری مطالبات خود پرداختند و معتقد بودند در چهار سال گذشته میزان خدمات دانشجویی به تدریج کاهش یافته است.

مهمترین خواسته های دانشجویان کاهش سرانه غذای دانشجویی، کاهش تعداد تردد سرویسهای رفت و آمد از پنج مرتبه حرکت به سه حرکت در روز، کاهش محسوس کیفیت غذا، قطع شدن برنامه استفاده دانشجویان از استخر و برخی موارد دیگر بود.

این تحصن که از صبح آغاز شده بود، با گذشت چند ساعت حوالی ظهر با حضور برخی معاونان و مسوولان دانشگاه، دریافت مطالبات دانشجویان و قول رسیدگی به مساله کاهش خدمات به دانشگاه خاتمه یافت.

یکی از دیگر مطالبات دانشجویان گفتگوی حضوری با دکتر جانبابایی، رییس دانشگاه بود که بی جواب ماند. (تابناک، 10 بهمن)

 

تجمع اعتراضی دانشجویان کارشناسی ناپیوسته مقابل مجلس

دانشجویان مهندسی عمران و شهرسازی در اعتراض به مصوبه جدید وزارت راه و شهرسازی مبنی بر عدم صدور پروانه و مجوز ساخت و نظارت برای مهندسینی که کارشناسی ناپیوسته خوانده اند، مقابل مجلس تجمع کردند.

بر اساس مصوبه مذکور که در تاریخ 25 مردادماه سال جاری مقرر شده، پروانه بیش از 5 هزار نفر از مهندسان عضو نظام مهندسی معطل مانده و نمی توانند عضو سازمان نظام مهندسی شوند.

از طرفی لغو پروانه مهندسینی که کارشناسی ناپیوسته خوانده اند در حالی صورت گرفته است که دانشجویان کارشناسی پیوسته مشکلی برای صدور پروانه ندارند و با اینکه میزان، محتوا، سیلابها، کیفیت و ... واحدهای گذرانده شده توسط هر دو قشر یکسان است و در عمل تفاوتی میان کسب محتوای این دو گروه مهندس نیست، اما وزارت راه این تصمیم سوال برانگیز را اتخاذ کرده است.

گفتنی است، دانشجویان مهندسی سابق بر این تصمیم وزارت راه، بعد از گذراندن 70درصد از واحدهای درسی، حایز مجوز یا همان پروانه ساخت و ساز می شدند و بعد از گذراندن 90 درصد از واحدهای درسی نیز مجوز نظارت می گرفتند که اکنون این امتیاز فقط به دانشجویان کارشناسی پیوسته تعلق می گیرد و این وزارتخانه در عمل دانشجویانی که کارشناسی ناپیوسته می خوانند را مهندس نمی داند.  (خبرنامه دانشجویان ایران، 12 بهمن)

 

تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد در اعتراض به افزایش 45 درصدی شهریه

روز 11 بهمن، جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد علوم پزشکی تهران در اعتراض به افزایش شهریه ثابت، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این تجمع در حالی برگزار شد که ریاست این واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد در دانشگاه حضور نداشت اما بی شک ماجرای پر سر و صدای این تجمع به گوش وی رسیده است.

دانشجویان می گویند، دانشگاه مدعی است که فقط 15 درصد به شهریه اضافه شده، اما با یک حساب سرانگشتی می شود فهمید که 15 درصد یک میلیون و 100 هزار تومان، 165 هزار تومان می شود، نه 500 هزار تومان!

همچنین دانشگاه مقداری از این شهریه تعیین شده را به عنوان علی الحساب، قبل از انتخاب واحد خواسته است، اما دانشجویان همین مقدار هم توانایی تامین هزینه ها را ندارند و احتمال ترک تحصیل بسیاری از دانشجویان به علت ناتوانی در تامین میزان درخواستی دانشگاه قوت گرفته است. (خبرنامه دانشجویان ایران، 12 بهمن)

 

منبع: نبردخلق شماره 368، شنبه اول اسفند 1394 – 20 فوریه 2016

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول