کاروزان سلامت
امید برهانی


کمبود 1400 نیروی پرستاری در مازندران
ایسنا، 1 اسفند - مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران امروز در مراسم تجلیل از پرستاران نمونه کشوری و استانی که در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، گفت: "کمبود پرستار در استان 1400 پرستار است و برخی از پرستاران در دانشگاه بدون متولی هستند."
باب علی آزادیان افزود: "با توجه به اینکه در کل کشور با مشکل کمبود پرستار مواجه هستیم، در مازندرن فارغ التحصیل پرستاری به اندازه کافی وجود دارد."
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این مراسم گفت: "4000 پرستار و گروه پرستاری در مازندران وجود دارد، اما به خاطر کمبود پرستار مجبوریم از همراه مریض استفاده کنیم و دولت باید در حل این مشکل فکر اساسی کند."
علیرضا مردانشاهی با بیان اینکه پرستاران مجبورند پاسخگوی همه ناهنجاریها و کمبودات در بیمارستانها باشند، افزود: "امیدواریم فرصتی ایجاد شود و در ایجاد رفاه و معیشت پرستاران اقداماتی انجام شود."

با پرستاران شوخی نکنید!
نظام پرستاری، 5 اسفند - سخنان وزیر بهداشت در جشن روز پرستار در مورد استخدام نیرو، واکنش جامعه پرستاری را برانگیخت. سیدحسن هاشمی گفته بود: "کاری که من می توانم برای تامین نیرو انجام دهم این است که بگویم از بخشی از درآمد بیمارستانها بزنند تا نیرو را تامین کنند."
در این رابطه محمد شریفی مقدم، معاون سازمان نظام پرستاری، گفت: "این که وزارتخانه از درآمد بیمارستان بکاهد تا نیرو بگیرد، تخلف است. من از وزیر تعجب میکنم که چرا اینگونه حرف زده است. قالب هر بودجه را بر اساس یک برنامه تنظیم می کنند. وقتی به ما می گفتند بودجه استخدام پرستار ندارند یعنی برنامه اش از ابتدا تنظیم نشده است. از سویی دیگر، اگر هم این اقدام انجام شود، این منابع پایدار نیستند و وقتی منبع مالی پایدار نشود، امنیت شغلی پرستار کاهش مییابد و هر لحظه ممکن است عذر آنها را بخواهند."
شریفی مقدم ادامهداد: "ما کمبود نیروی پرستار داریم، اما وزارت بهداشت عزم و اراده ای برای استخدام پرستار ندارد. ما 14هزار پرستار داریم که وزارت بهداشت بهصورت غیراخلاقی وجود آن را تکذیب کرد. این نیروها اسم، تلفن، ایمیل و تحصیلات شان مشخص است، اما وزارت بهداشت میگوید بودجه و مجوز لازم برای استخدام را ندارد."
علی محمد آدابی، رییس سازمان نظام پرستاری، نیز گفت: "امسال نزدیک به 8 تا 10 هزار پرستار فارغ التحصیل میشوند. این 10 هزار نفر به زودی به جمع بیکاران اضافه می شوند، ولی وزارتخانه میخواهد پرستار فوق دیپلم را بهکار گیرد. این درحالی است که حداقل مدرک موردنیاز پرستاری لیسانس است."
آدابی که پیش از این در روز پرستار هم با زبان تندی وزارتخانه را خطاب قرار داده بود ادامه داد: "آنها نمیتوانند این شوخی را با پرستاری کنند و ما به عنوان نماینده جامعه پرستاری نمی گذاریم چنین بازی با پرستاران شود، حتی اگر وزارت سلامت را از وزارت پزشکی جدا کنیم."

بودجه طرح سلامت، صرف خرید خودرو و پرداخت هدایا شد
مشرق، 8 اسفند - در قانون بودجه سال گذشته مبلغ 4800 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای بند ب ماده 34 قانون برنامه پنجم (بخش سلامت) اختصاص داده شد.
بر اساس گزارش تفریغ بودجه سال 1393، از مبلغ 4800 میلیارد تومان اعتبار مصوب این بخش، فقط 2840 میلیارد تومان بابت اجرای "طرح تحول سلامت" اختصاص یافته است.
از این مبلغ نیز رقم 2769 میلیارد تومان با هدف تحقق شاخص عدالت در سلامت و کاهش هزینه های مستقیم مردم در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته و مبلغ 70 میلیارد تومان با هدف بیمه نمودن افراد فاقد بیمه پایه سلامت در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار گرفته است.
گزارش دیوان محاسبات نشان می دهد وزارت بهداشت از اعتبار مذکور و در راستای اجرای طرح تحول سلامت، مبلغ 5 میلیارد تومان را به سازمان بیمه سلامت داده و 2712 میلیارد تومان را به دانشگاههای علوم پزشکی و واحدهای درمانی پرداخت نموده است.
با این حال، اعتبار اعطایی به دانشگاههای علوم پزشکی و واحدهای درمانی تا پایان سال گذشته مصرف نشده و بخشی از وجوه مذکور به سال بعد منتقل شده است.
دیوان محاسبات تصریح کرده، عدم واریز مانده وجوه مصرف نشده به حساب وزارت بهداشت و عدم پیگیری وزارتخانه برای تسویه تنخواه گردان پرداختی به دانشگاههای علوم پزشکی، مبین عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط است.
به عنوان مثال، 285 میلیون تومان از بودجه اختصاص داده شده به دانشگاه علوم پزشکی تبریز صرف پرداخت حقوق هیات علمی، حق آنکال، حق محرومیت از مطب، کمک هزینه ازدواج، هزینه بیمه و اجاره شده است.
بخش قابل تامل گزارش دیوان محاسبات آنجاست که اعلام میکند، 19.5 میلیارد تومان از اعتبار طرح تحول سلامت در ستاد مرکزی وزارت بهداشت علاوه بر آنکه خرج آموزش، تبلیغات، قرارداد کار با اشخاص حقیقی و ماموریتهای داخل و خارج شده، برای خرید انواع هدایا، هزینه های اداری، خرید 13 دستگاه خودرو سواری و... هزینه شده که بیانگر تخلف از قوانین و مقررات مربوط است.

ادعای دروغین معاون درمان وزارت بهداشت
تسنیم، 9 اسفند - محمد حاجی آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت چندی پیش در نشست خبری به اختلاف دریافتی پزشکان و پرستاران اشاره کرد و مدعی شد که پرستاران بخشهای عادی بیمارستانهای وزارت بهداشت، 3میلیون و 136هزار تومان دریافتی ماهانه دارند.
در این رابطه زینب فدایی، عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، گفته که دریافتی بالای سهمیلیون تومان پرستاران بخشهای عادی به هیچ عنوان واقعیت ندارد.
در همین حال یک پرستار استخدام رسمی در یکی از بیمارستانهای تابعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور در تهران بیان می کند: "حقوق بنده برای یک شیفت کامل کاری، یک میلیون و 450 هزار تومان است و ماهانه بین 200 تا 300 هزار تومان هم کارانه میگیرم که با این تفاسیر، دریافتی من به 2 میلیون تومان هم نمی رسد."
همچنین یحیی عبداللهی که یکی از پرستاران باسابقه در یکی از بیمارستانهای دولتی تهران است، این ادعای معاون درمان وزارت بهداشت را رد می کند و می گوید: "این میزان دریافتی را برای پرستاران بخش عادی بیمارستانها تایید نمی کنم."
به گزارش سازمان نظام پرستاری، آنچه مسلم است، ادعای معاون درمان وزارت بهداشت در شرایطی مطرح می شود که رقم دریافتی اغلب پرستاران زیر 2 میلیون تومان است. البته بهگفته زینب فدایی ــ عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، ممکن است با محاسبه اضافه کار این دریافتی بالا برود، اما ساعت اضافه کار نمی تواند ملاک ارزیابی قانونی برای پرداختها قرار گیرد

اعتراض کارکنان بیمارستان یاسوج به عدم پرداخت مطالبات
فارس، 17 اسفند - در روزهای پایانی سال 94 تعداد زیادی از کارکنان بیمارستان بهشتی یاسوج نسبت به عدم پرداخت مطالبات خود تحصن کردند.
پرستاران معترض که از بخشهای مختلف این بیمارستان بودند، با ابراز نارضایتی از وضعیت حقوقی خود، خواستار رسیدگی و رفع مشکلات خود توسط مسوولان ارشد دانشگاه شدند.
یکی از پرستاران بیمارستان تصریح کرد: "عیدی که باید یک ماه پیش پرداخت می شد، با وجود اینکه روزهای پایانی سال را در پیش رو داریم هنوز پرداخت نشده است."
وی در ادامه از عدم پرداخت کارانه پرسنل بیمارستان طی هشت ماه گذشته خبر داد و گفت: "قطعا اگر به سال آینده کشیده شود، نه عیدی و نه کارانه این هشت ماه پرداخت میشود."

تجمعات پرستاران گیلان، مازندران، فارس و کهگیلویه و بویراحمد
نظام پرستاری، 18 اسفند - در ادامه اعتراضات پرستاران شهرهای گیلان و آمل در خصوص تأخیر بیش از حد معوقات خود، پرستاران شهرهای شیراز و یاسوج با تجمع در مقابل دفتر مدیریت بیمارستانهای خود، خواستار دریافت فوری معوقات اضافه کاری و کارانه خود شدند.
اعتراض این پرستاران به علت عدم دریافت کارانه و اضافه کاری طی چندین ماه گذشته است که طی این اعتراضات معاون درمان دانشگاه در جمع معترضان حاضر شد و همان لحظه دستور پرداخت یک ماه از معوقات را داد و مابقی معوقات را قول داد که ظرف مدت یک هفته به حساب پرسنل واریز نماید که وی به قول خود عمل نکرد و معوقات بر جای خود باقی مانده است.
در پی این اعتراض روز گذشته نیز در یاسوج پرسنل پرستار و اداری در محوطه بیمارستان بهشتی تجمع نمودند. اعتراضات آنان درخصوص عدم پرداخت کارانه و اضافه کاری چند ماهه آنان بوده است.

پرستاران هرمزگانی 8 ماه است حقوق نگرفته اند
نظام پرستاری، 19 اسفند – یک فعال پرستاری استان هرمزگان در نامه سرگشاده ای به وزیر بهداشت، با اعلام پرداخت نشدن 8 ماه حقوق پرستاران، به اقدامات نمایشی وزارت بهداشت اعتراض کرد.
مرتضی حکمتی، رییس هیات مدیره نظام پرستاری شهرستان میناب، سیریک، جاسک و بشاگرد دراین نامه نوشت: "عالیجناب! در بیمارستانهای منطقه من 8 ماه می شود پرداختی صورت نگرفته است. اگر خاطرتان باشد با وعده به روز شدن مطالبات، طرح بزرگ تحول نظام سلامت را شروع کردید و در این راه پر پیچ و خم و پر فراز و نشیب، الحق والانصاف همکاران پرستار و بهیار و کمک بهیار و آزمایشگاه و رادیولوژی و ماما و اتاق عمل و بیهوشی و… حتی خدمات و نگهبان هم کم نگذاشتند. اما آیا به راستی وعده شما هم عملی شد؟"
وی در ادامه فاش کرد: "فردا قرار است به صورت ویدیو کنفرانس و ندیده و نشناخته تعداد زیادی از بخشهای ویژه بیمارستانهای کشور و از جمله بیمارستان میناب را افتتاح نمایید. به راستی هدف از افتتاح بخش ویژه بیمارستان میناب که الان حدود 7 سال از شروع به کار آن می گذرد و صرف اینکه تنها 2 تخت به مجموعه اضافه شده است چیست؟ یعنی اینهمه سر و صدا و بوق و کرنا و ویدیو کنفرانس به جهت همان 2 تخت است یا که انشاالله در خبرها اعلام خواهند کرد بخش ویژه بیمارستان حضرت ابوالفضل شهرستان میناب در استان هرمزگان با دستان مبارک وزیر محترم بهداشت و درمان افتتاح گردید؟!"

وضعیت بحرانی کارانه پرستاران تهرانی
نظام پرستاری، 22 اسفند - دبیر هیات مدیره نظام پرستاری تهران از مسوولان ارشد وزارت بهداشت خواست معوقات پرستاران را پرداخت کنند
یحیی عبداللهی اظهار داشت: "در تهران، تعداد بیمارستانهای دانشگاهی که کارانه و اضافه کار پرستاران را توانسته اند به روز پرداخت کنند، به اندازه انگشتان یک دست هم نیست."
عبداللهی با اشاره به روزهای پایانی سال و افزایش هزینه ها تاکید کرد: پرستاران الان فقط حقوق دریافت می کنند و خبری از کارانه و اضافه کار نیست، در حالی که هزینه های زندگی را نمی توان با حقوق خالی تامین کرد."
وی ادامه داد: "مجتمع بیمارستانی "امام خمینی"تهران از شهریور به این طرف هنوز کارانه و اضافه کار پرستاران را نداده است. بیمارستانهای شریعتی و سینا هم از مهر ماه مطالبات پرستاران را نداده اند."
وی با انتقاد از وزارت بهداشت که با چنگ و دندان به دنبال تامین پول لازم برای پرداخت مطالبات پزشکان است، افزود: "بیشترین تاخیر در پرداخت کارانه پزشکان حداکثر 3 ماه است، اما پرستاران حداقل 6 ماه طلب دارند."

 

منبع: نبرد خلق شماره 369، یکشنبه اول فروردین 1395 - 20 مارس 2016

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول