یادداشت سیاسی ....

 

تلاش نافرجام برای مهار زهر برجام

مهدی سامع

 

از روز امضای برجام همیشه این سوال مطرح بود که رفتار مزورانه ولی فقیه را چگونه باید ارزیابی، تفسیر و تحلیل کرد؟ مگر از جانب افراد تیم مذاکره کننده و برخی از نزدیکان به خامنه ای بارها گفته نشده که مقام معظم در تمام دوران مذاکرات به طور کل در جریان بوده است. مگر خامنه ای با دور زدن مجلس و سنگ روی یخ کردن دلواپسان، به تصمیم شورای عالی امنیت ولایت اش در تائید متن کامل توافق مُهر تائید نزد؟ پس چرا هنوز گماشتگان رنگارنگ او دست از سر برجام بر نمی دارند؟

برای پاسخ به این سوالها باید به ماهیت برجام مراجعه کرد. واقعیت این است که برجام یک عقب نشینی از پروژه پُر هزینه هسته ای است و این عقب نشینی نه از جانب ظریف یا روحانی بلکه از جانب خود ولی فقیه صورت گرفته و این مقام معظم بود که قدم به قدم از خط قرمز هایش عبور کرد و جام زهر هسته ای را به طور کامل نوش جان کرد. این جام زهر به سرعت در رَگ و پی ولایت جاری شد و خامنه ای که قبلاً اتوریته اش در هم شکسته شده بود، آثار مخرب جام زهر را بهتر از هر کس دیگر مشاهده کرد. ولی فقیه که شاهد نفوذ جام زهر در پیکره نظام است، به هر روش و وسیله ای متوسل می شود تا آثار زهر را خنثی کند. او که ولایت اش با «فتنه» لَک و پیس شد، فکر می کرد با احمدی نژاد و پروژه هسته ای اتوریته اش را بازسازی خواهد کرد. اما تحریمها به او فرصت نداد و چنین شد که ابتدا مجبور به تن دادن به روحانی و سپس مجبور به عقب نشینی در پروژه هسته ای شد. از آن زمان مساله نفوذ تهدید جدی برای خامنه ای شد. خامنه ای برای پنهان کردن «نفوذ» جام زهر در ولایت اش، پای آمریکا را به میان کشیده و برای خنثی کردن آثار عقب نشینی به موشک پرانی و ورود تا خِرخِرِه در باتلاق بشار اسد متوسل شد. این راهکار به جای درمان و یا حتی مسکن بر دردهای بی درمان ولایت خامنه ای افزود. نه اتوریته او بازسازی شد، نه تضادهای درون هِرَم قدرت کاهش پیدا کرد و نه مردم از ستیز با ولایت دست برداشتند و برعکس با تحریم انتخابات ضربه جدی بر کلیت نظام وارد کردند و حتی آن کسانی که قرار بود با شرکت در انتخابات بر «لیست آقا» مُهر تائید بزنند، بر شناسنامه عزیز دوردانه های آقا «مُهر باطل شد» زدند. مهمترین کارگزاران نظام، از ولی فقیه تا ریاست خبرگان و یا دبیر شورای نگهبان و نمایندگان بی ابروی ولی فقیه و سرکردگان سپاه گرفته تا روسای قوه اجرایی و مجمع تشخیص مصلحت نظام به این وضعیت اعتراف می کنند. هر روزه شاهد آن هستیم که تَک خامنه ای با پاتَک روحانی و یا رفسنجانی پاسخ داده می شود و یا برعکس. در مورد وضعیت بحرانی ولایت یک دزد قَهار که اکنون رئیس مجلس خبرگان است اظهار نگرانی می کند. نماینده خامنه ای در مشهد از حذف «رجال برجسته ولایی و دینی» می نالد و احمد جنتی فکر می کند با «امام» خواندن خامنه ای اتوریته او بازسازی می شود. حرفهای این سه تن نکات مهمی در تائید تلاش نافرجام خامنه ای دارد.  

 

روز یکشنبه 29 فروردین، شیخ محمد یزدی، رئیس فعلی مجلس خبرگان و رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه که در ضمن یکی از کلان دزدان ولایت است، ضمن اظهار «نگرانی عجیب از آینده نظام و انقلاب» و دلداری خامنه ای از او گفت:«ولی امر، حاکم الهی و مجری خدا در جامعه اسلامی است و کسی هم حق مخالفت با برگزیده الهی را ندارد..... فقها به عنوان حاکم شرعی به شمار می روند و حاکمیت در اسلام تعدد بردارنیست و تنها یک فقیه، باید توسط فقها به عنوان حاکم انتخاب شود تا قدرت او بیشتر شود...حاکمیت به معنای حق ولایت داشتن است و باید همه اطاعت و پیروی کنند.»

به گزارش روز جمعه 27 فروردین سحام، آخوند احمد علم الهدی، نماینده ولی فقیه در مشهد با طرح موضوع سقوط بنی ‌امیه توسط حکومت عباسیان یک گُل جانانه به خودیها زد و با طرح این موضوع، ناز پَروردگان ولی فقیه، همچون «مصباح یزدی و محمد یزدی» را به حکومت بنی امیه که دشمنان سوگند خورده امامان شیعه بودند تشبیه کرد که توسط حکومت بنی عباس، یعنی باند رفسنجانی حذف شدند. او گفت: «اگر جریانات سیاسی در انتخابات سعی در حذف رجال برجسته ولایی و دینی دارند، همان نقشه بنی ‌عباس را ادامه می‌دهند... این افراد کسانی هستند که می ‌خواهند قدرت را به دست گرفته، عیاشی کنند و پول به دامن استکبار بریزند...»

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در نماز جمعه روز 27 فروردین در تهران با «امام» خواندن خامنه ای به موضوعاتی پرداخت که بیش از همه به ریش خود و امام اش می چسبد. او گفت:«چرا اینقدر آمار طلاق داره بالا میره؟ چرا اینقدر قاچاق وارد مملكت می شه؟ چرا بچه جوانها، پسر و دختر، هیچ رغبتی به ازدواج ندارند و اگر هم ازدواج كردند، دو روز بعدش طلاق می دهند؟» او نقش برادران قاچاقچی را به روی خود نیاورد و با طرح  اقتصاد مقاومتی گفت:«امام بزرگوارمون، سال را اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل نام نهادند...فرمودند اقدام و عمل، همینطوره، باید اقدام و عمل بشه. یعنی مفهومش اینه كه تا حالا اقدام و عمل نبوده. حرف بوده. رو زبان، رو كاغذ. ولی اقدام و عمل می خواهد. اقدام و عمل به جز روحیه انقلابی، هیچ فایده نداره، امكانش نیست.» جنتی برای عملی کردن اقتصاد مقاومتی پس از طرح چند مورد اقتصادی به کُنه نظرات ولی فقیه پرداخت و گفت:«حالا هم الان اون كسانی كه این مملكت را 37سال سر پا نگه داشتند، در مقابل همه دشمنیها ایستادند...چرا قدردانی نكنیم از اینها؟ چرا از سپاه قدردانی نكنیم؟ سپاه خار چشم یك عده یییه. كه بعضیهاشون گاهی تو سخنرانیهاشون هم نیش خودشون را می زنند. خوب اگر سپاه نباشه، اگر بسیج نباشه، اگر بچه های حزب الله نباشه، اگر اونهایی كه در هر صورتی فراخوان می شن اعلام حضور نكنند، پس كی می خواهد این مملكت را حفظ بكنه، كی می خواهد توطئه ها را خنثی بكنه؟»

 

اما از این حرفها مهم تر، مشاجره کلامی خامنه ای و روحانی است که به وفور در سایتهای اینترنت این تقابل پوشش داده شده و برخی از این سایتها از این جدال طنزهای جالبی ساخته اند.

روحانی در پیام نوروزی خود می گوید: «مردم برجام ۲ را در انتخابات ۷ اسفند کلید زدند» و ساعتی بعد خامنه ای در سخنرانی خود در مشهد به کسانی که «در قضایای منطقه و قانون اساسی کشور» می خواهند «برجام ۲ و ۳ و غیره» به وجود آورند حمله کرد و گفت: «معنای این حرف این است که جمهوری اسلامی از مسائل اساسی که به حکم اسلام و برجستگیهای نظام جمهوری اسلامی به آن پایبند است صرف نظر کند.»

هنگامی که حسن روحانی در جمع مدیران برخی موسسات سرمایه گذاری خصوصی و بانکها گفت: «ما باید بدانیم که اقتصاد با شعار درست نمی شود، باید در این عرصه گامهای عملی و واقع گرایانه در جهت جذب سرمایه گذاریهای خارجی برداشته شود. باید امنیت برای آن سرمایه گذار خارجی در کشورمان فراهم شود که بیاید و سرمایه گذاری کند»، خامنه ای در جمع بسیجیان گفت: «بنده این روزها زیاد می شنوم که بعضی آقایان صحبت از سرمایه گذاری خارجی می کنند، چراغ سبز می دهند به دشمن برای نفوذ که بیائید اینجا امن است....این حرفها حرفهای درستی نیست.»

نمونه های زیادی از این دست وجود دارد که استناد بدان در حد این یادداشت کوتاه نیست.

مساله اصلی اما همانگونه که در بالا نوشتم باز تکرار می کنم که وضعیت به گونه ای است که نه اتوریته ولی فقیه قابل بازسازی است، نه تضادهای درون هِرَم قدرت کاهش پیدا خواهد کرد و نه مردم از ستیز با ولایت دست برخواهند داشت و از همین نظر تلاشهای خامنه ای برای مهار آثار جام زهر ناکام خواهد ماند.

 منبع: نبردخلق شماره 370 ، چهار شنبه اول اردیبهشت 1394 – 20 آوریل 2016

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول