دانشگاه در ماهی که گذشت

کامران عالمی نژاد

 

اعتصاب کارکنان دانشگاه آزاد جیرفت در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق

کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت در پی عدم پرداخت حقوق و پاداش خود دست به اعتصاب زدند. این مشکل ناشی از بی انضباطی مالی دانشگاه است و به نظر می رسد این موضوع باعث زیان دهی دانشگاه گردیده است.

قطعاً با حل مشکلات مدیریتی، حذف پاداشهای غیر واقعی و کاهش حق ماموریتهای غیرضروری، دانشگاهها از زیان دهی خارج شده و این قبیل مشکلات برای کارکنان رخ نمی دهد. (آرمان کرمان، ۴ اردیبهشت)

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده تجسمی پردیس

دانشجویان دانشکده تجسمی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران برای بیان مطالبات خود تجمعی اعتراضی برگزار کردند. این تجمع مقابل ساختمان دانشکده تجسمی آغاز شد و سپس با اضافه شدن دانشجویان باقی رشته ها، به سمت حیاط مرکزی و مقابل دفتر ریاست پردیس ادامه یافت.

سپس بیانیه ای خوانده شد و به امضای جمع کثیری از حاضران رسید. از این بیانیه سه نسخه تهیه و به دفتر ریاست پردیس، معاونت دانشجویی و ریاست دانشکدهتجسمی ارسال شد.

در ادامه پس از موافقت جمع، 8 نفر از حاضران از رشته های نقاشی، عکاسی و مجسمه سازی و یکی از اعضای شورای صنفی، برای طرح اعتراض و خواسته های شان به دفتر عزیزی، ریاست پردیس رفتند.

بحثها با ریاست پردیس حول سه محور زیر انجام شد:

- تامین امکانات و جلوگیری از تخریب و تقسیم فضاهای آموزشی رشته نقاشی و رشته های دیگر

- درخواست جلسات حضوری ادواری برای دخیل کردن دانشجویان در تصمیم گیریها و اعلام تصمیمات ریاست دانشکده تجسمی

-رسیدگی به مشکلات بین دانشجویان و اساتید بدون واهمه از عواقب آن برای دانشجویان (خبرنامه دانشجویان ایران، ۵ اردیبهشت)

 

پنج تشکل دانشجویی: اجازه نمی دهیم دانشگاه جولانگاه اقتدارگرایان شود

پنج تشکل دانشجویی دانشگاه آزاد در نامه ای به رییس دانشگاه تبریز به تشنج کشیده شدن برنامه دانشجویان در روز سه شنبه توسط گروه فشار را محکوم کرده و خاطرنشان کردند که عده ای در لباس دانشجو با غوغا سالاری و تمامیت خواهی حرمت مقدس دانشگاه را دچار خدشه می کنند.

تشکلهای دانشجویی مشهد، کاشمر، بروجرد، ارومیه و آیت الله آملی در نامه خود از رییس دانشگاه خواسته اند که طبق "بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند بارها به مسوولان و کسانی که می توانند جلوی این چیزها را بگیرند، تذکر داده ام"، با این افراد برخورد قاطع و سریع شود. آنها تاکید کرده اند: "ما با آن سه قطره خون اهورایی عهد بسته ایم که دانشگاه محل قاصدان آزادی و آزادگی است و اجازه نخواهیم داد جولانگاه عده ای اقتدارگرا و دانشجو نما شود و در اصلاح این مسیر هر روز استوارتر خواهیم بود.

پیش از این گزارش شده بود که جلسه سخنرانی کاندیداهای "فهرست امید" توسط گروهی در دانشگاه آزاد تبریز به تشنج کشیده شد. پیش از آغاز این برنامه، بسیج با انتشار بیانیه ای خواستار لغو برنامه انجمن شده بود. (کلمه، 9 اردیبهشت)

 

چهار ماه از قول اولویت استخدام دانشجویان صنعت نفت گذشت

مشکل استخدامی دانشجویان دانشگاه صنعت نفت هنوز حل نشده است و این دانشجویان در نامه های سرگشاده ای خطاب به رییس جمهور و قائم مقام وزارت نفت، خواستار بررسی این موضوع شدند.

بعد از اعتصاب چندین روزه دانشجویان دانشگاه صنعت نفت واحدهای آبادان و تهران در دی ماه که سر و صدای زیادی در فضای رسانه ای و دانشگاهی کشور به راه انداخت، مسوولان دانشگاه قول حل این مشکل را دادند اما با گذشت نزدیک به 4 ماه هنوز دانشجویان بلاتکلیفند

وزارت نفت در پی اعتراضات دانشجویان ابلاغیه ای در 27 دی 1394 صادر کرد که بر اساس آن اولویت استخدام به دانشجویان ممتاز دانشگاه صنعت نفت باز می گشت و روند کاریابی فارغ التحصیلان ممتاز در صف استخدام از همان روز شروع می شد.

متاسفانه علی رغم گذشت 4 ماه از صدور ابلاغیه 27 دیماه و پیگیری مستمر، تغییری در وضعیت استخدامی دانشجویان حاصل نشده و مسوولان مربوطه پاسخ روشنی در قبال این تاخیر و نابسامانی وضعیت موجود فارغ التحصیلان ارایه نداده اند.

بنابراین دانشجویان و فارغ التحصیلان در نامه هایی سرگشاده خطاب به حسن روحانی و کاظم وزیری هامانه، معاون وزیر نفت، خواهان رسیدگی به بی توجهی و کوتاهی مسوولین شدند. (خبرنامه دانشجویان ایران، 15 اردیبهشت)

 

امام جمعه مشهد: دانشگاهها مرکز فسق و فجور شده

آیت الله سیداحمد علم الهدی در نماز جمعه مشهد تصریح کرد: "اگر بنا شد فضای تعلیم و تربیت فضای آلوده و ناهنجار فرهنگی شود، معلم و استاد دانشگاه نمی تواند رسالت انسان سازی خود را ایفا کند. وقتی بنا شد در کلاس درس پسری کنار دختری بنشیند که این دختر آرایش کرده و موهایش پریشان است و بوی عطر آن در بینی این پسر پیچیده، این معلم چگونه می تواند از این ۲ جوان ۲ انسان بسازد."

علم الهدی ادامه داد: فضای دانشگاه را ناهنجاریها گرفته است، به رییس یکی از دانشگاهها گفتم شما مدیر یک معبد هستی، شما مدیر یک عبادتگاه هستی و اینجا باید انسان سازی صورت گیرد، چرا می گذارید این مکان مرکز فسق و فجور شود، خیلی از دانشگاههای تهران این کار را کرده اند و حراست دانشگاه از طریق نگهبانی از ورود دختران دانشجوی ناهنجار و آرایش کرده و با قیافه نامناسب جلوگیری می کنند."

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه بعد از دو هفته من از رییس دانشگاه پیگیر این مطالبه شدم، اضافه کرد: "او گفت ما جلوی این دانشجوها را گرفتیم، اما بعد از آن پلاکارد بلند کردند و گفتند آپارتاید جنسی محکوم است و ما هم آنها را رها کردیم."

وی تاکید کرد: "بی حجابی آپارتاید جنسی است نه حجاب، اینکه یک بی حجاب می خواهد خود را ملعبه یک عده قرار دهد آپارتاید جنسی است نه باحجابی بانوان."

امام جمعه مشهد گفت: من یک دانشگاه ساز در این مملکتم و در رابطه با موضوعات دانشگاهی اجنبی نیستم. پشت این قضیه یک جریان عوضی، ناهنجار و ضد دین می آید و بعضی دانشجوهای زمینه دار را عمله منویات خودش می کند چون فکر کرده آنجا می تواند یک گروه ضد فرهنگی به وجود بیاورد. دانشجویان نباید عمله جریانهای انحرافی بیرون دانشگاه شوند." (انتخاب، ۱۷ اردیبهشت)

 

حمایت دانشجویان دانشگاه گوهردشت کرج از زندانیان در بند

گروهی از دانشجویان دانشگاه گوهردشت کرج با انتشار بیانیه ای از خواسته های کارگران و معلمان زندانی حمایت کرده و خواهان آزادی آنها شدند.

دانشجویان در این بیانیه نوشتند: "امروز در ایران اگر کارگر به دستمزد زیر خط فقر، به قرارداد موقت و نداشتن امنیت شغلی، به پرداخت نشدن حقوق، به اخراج و به بیکاری اعتراض کند، امنیت ملی به خطر می افتد. اگر معلم به حقوق پایین و به طرح حق التدریسی و در دسترس همگانی نبودن امکان آموزش اعتراض داشته باشند، امنیت ملی به خطر می افتد و اگر دانشجو و دیگر فعالان اجتماعی خواهان آزادی بیان و اندیشه باشند، باز هم امنیت ملی به خطر می افتد! ما می پرسیم که این امنیت ملی چیست که باید به بهای فقر و گرسنگی و خفقان برای اکثر جمعیت جامعه تأمین شود؟

اکنون دهها فعال کارگری و معلمی و دانشجویی و اجتماعی به خاطر اعتراض به مصایب معیشتی و اجتماعی در زندان هستند که اتهام شان اقدام علیه امنیت ملی است. از جمله فعالان زندانی، اسماعیل عبدی، دبیر کانون صنفی معلمان و جعفر عظیم زاده، دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران هستند که در اعتراض به این پرونده سازیهای امنیتی علیه فعالان صنفی و اجتماعی دست به اعتصاب غذا زده اند.

ما خواهان حذف اتهام بی اساس اقدام علیه امنیت ملی از پرونده های فعالان صنفی و اجتماعی و آزادی فوری آنان می باشیم. بدیهی است که مسوولان قضایی و زندان در قبال هر گونه آسیبی که در جریان اعتصاب غذا بر اسماعیل عبدی و جعفر عظیم زاده وارد آید، مسوول خواهند بود." (اتحادیه آزاد کارگران ایران، 18 اردیبهشت)

 

تجمع و اعتصاب فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت

جمعی از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاههای صنعت نفت در اعتراض به بدقولی دولت در زمینه استخدام دانشجویان مقابل وزارت نفت تجمع کردند.

یکی از تجمع کنندگان درباره این تجمع گفت: "با توجه به پیگیریها و نامه نگاریهایی که تاکنون انجام شده و پاسخ مناسبی به آن داده نشده بود، فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت مجددا دست به اعتصاب و تجمع روبروی ساختمان اصلی وزارت نفت زدند."

وی ادامه داد: "منابع انسانی وزارت نفت ابهام در ابلاغیه 27 دیماه را مانع از اجرایی شدن آن معرفی می کنند. با توجه به گذشت بیش از سه ماه از این ابلاغیه، فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت با تجمع مقابل این وزارتخانه خواستار جلسه نمایندگان شان با رییس تدوین مقررات شدند که پاسخ مثبتی به رفع ابهامات موجود بگیرند. تا این لحظه نمایندگان موفق به گرفتن زمان ملاقات از مسوول مربوطه نشده اند." (خبرنامه دانشجویان ایران، 18 اردیبهشت)

 

اقامت دانشجویان تبعه افغانستان در ۱۹ استان ایران ممنوع شد

سازمان سنجش و آموزش ایران اقامت آن دسته از متقاضیان ورود به دانشگاههای ایران را که تبعه افغانستان هستند در سطح ۱۹ استان ممنوع اعلام کرد. این دانشجویان همچنین اجازه ندارند که در رشته های مرتبط با فیزیک و هواپیما در ایران تحصیل کنند.

سازمان سنجش و آموزش ایران نسخه ویرایش شده تازه ای از فهرست شهرها و رشته های ممنوعه برای تحصیل اتباع غیر ایرانی منتشر کرد.

این سازمان اعلام کرد که چنانچه داوطلبان غیر ایرانی در رشته ها و شهرهایی که در این فهرست آمده در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی پذیرفته شوند، پذیرش آنها "کان لم یکن" تلقی خواهد شد.

رشته های فیزیک اتمی، فیزیک هسته ای، فیزیک مولکولی (پلاسما)، فیزیک ذرات بنیادی، مهندسی پلاسما، مهندسی ایمنی (گرایش بازرسی فنی و حفاظت هواپیما)، مهندسی تعمیر و نگهداری (هلیکوپتر و هواپیما)، مهندسی هوا فضا، مهندسی هوانوردی ( خلبانی، ناوبری هواپیما، تعمیر و نگهداری هواپیما، خلبانی هلیکوپتر و مراقبت پرواز)، علوم نظامی، الکترونیک هواپیمایی، تعمیر و نگهداری هواپیما، مراقبت پرواز، مخابرات هواپیما، فناوری اطلاعات IT (گرایش مخابرات امن) و مهندسی فناوری ماهواره از جمله رشته هایی هستند که برای اتباع غیر ایرانی ممنوع اعلام شده اند.

همچنین بر اساس این فهرست، اتباع افغانی مجاز نیستند در هیچ یک از شهرهای ۱۹ استان ایران اقامت داشته باشند و اقامت آنها تنها در سه استان البرز، تهران و قم و چند شهر در هفت استاندیگر "بلا مانع" است.

دیگر اتباع غیر ایرانی، از جمله اتباع عراقی نیز مجاز نیستند در بسیاری از شهرها به ویژه شهرهای مرزی استانها اقامت کنند. (رادیو زمانه، 25 اردیبهشت)

 

تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند در اعتراض به وضع غذا

شماری از دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند در اعتراض به وضع غذای سلف دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

روزانه حدود هزار پُرس ناهار در سلف این دانشگاه به دانشجویان عرضه می شود که امروز ظهر بیش از نیمی از دانشجویانی که غذا رزرو کرده بودند، غذای خود را از مقابل سلف تا مقابل اتاق مسوول امور دانشجویی روی زمین چیدند و پس از آن با برگزاری تجمعی در یکی از معابر دانشگاه، اعتراض مسالمت آمیز خود را نشان دادند.

یکی از دانشجویان معترض گفت: "وضع غذای این دانشگاه چندان خوب نبود، ولی از ماههای اخیر این وضع بدتر شده و کیفیت غداها بسیار پایین آمده است."

وی عنوان کرد: "هدف اصلی ما از این اعتراض بهبود وضع غذاست و مسوولان دانشگاه باید به اعتراض ما پاسخ داده و کیفیت غذاها را بهبود بخشند، زیرا که اکثر دانشجویان این دانشگاه خوابگاهی هستند و هر روز از غذای سلف تغذیه می کنند و با این کیفیت غذا انرژی لازم برای نشستن در کلاس وجود ندارد."

دانشجویان در این تجمع اعتراضی با سر دادن شعارهایی مانند "غذای بی کیفیت نمی خوایم، نمی خوایم"، "مسوول باید بیاد" و " دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد" اعتراض خود را نشان دادند و در پایان با خواندن بیانیه ای خواستار رسیدگی مسوولان شدند. (ایسنا، 25 اردیبهشت)

 

پایان تحصن و تجمع 6 روزه دانشجویان دانشگاه زنجان

جمعی از دانشجویان دانشگاه زنجان در اعتراض به مشکلات صنفی رفاهی که در راس آنها مشکلات تغذیه ای بود، تجمع اعتراض آمیزی در سلف پسران دانشگاه برگزار کردند و جمعی از دانشجویان نیز شب را در محل سلف پسران گذراندند.

این تحصن همچنان نیز در جریان است و بنابر تصمیم کمیته های متحصنان و رای دانشجویان قرار است تا زمان رسیدن به مطالبات ادامه داشته باشد.

دانشجویان این دانشگاه همواره اعتراضاتی به کیفیت غذاهای سرو شده در این دانشگاه داشته اند و این مساله با تغییر پیمانکاران سلف دانشگاه، تغییر معاونتهای دانشجویی و حتی تغییر ریاست نیز ثابت مانده است؛ زیرا دانشجویان معتقدند دانشگاه توان ارایه غذاهای با کیفیت مطلوب و متناسب با خواست دانشجویان را دارد، اما به علت کسب سود بیشتر یا برخی دلایل از جمله تعداد زیاد دانشجویان، از این امر سر باز می زند. این جرکت اعتراضی که از روز 24 اردیبهشت آغاز شد، در روز 29 اردیبهشت به دنبال پذیرفته شدن خواسته های دانشجویان پایان یافت. (خبرنامه دانشجویان ایران، 29 اردیبهشت)

 

پایان تجمع شبانه روزی و سه روزه دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل

پیداشدن کرم در درون غذای دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل موجب تحصن دانشجویان این دانشگاه شد. دانشجویان معترض معتقدند در یکی از غذاها کرم پیدا شده است و البته این موضوع سابقه نیز داشته و قبلا دندان، آدامس و زیپ نیز در غذای دانشجویان مشاهده شده بود. دانشجویان برای نشان دادن اعتراض خود، ظروف غذای خود را از سلف تا اتاق ریاست دانشگاه ردیف کردند. این تحصن در روز 31 اردیبهشت با جریمه کردن پیمانکار سلف خاتمه یافت. (جوان، 31  اردیبهشت)

 

منبع: نبردخلق شماره  371، شنبه اول خرداد 1395 – 21 مه 2016

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول