کارورزان سلامت

امید برهانی

 

شاید چالشهای تازه تر میان جامعه پرستاری و دیوان سالاری وزارت بهداشت را بتوان کمرنگ کردن نقش سازمان نظام پرستاری در تایید صلاحیت حرفه ای پرستاران از سویی و واکنش این صنف و سازمان به دخالت نابجا و توهین آمیز دادستان قوه قضاییه رژیم به مساله "پرداخت حق آرایش!" از سوی بیمارستانهای خصوصی به پرستاران خود دانست؛ مساله ای که از ابتدا تنها شایعه ای در دهان بی صاحب مطبوعات حکومتی بود و با واکنش شدید پرستاران و خانه پرستار مواجه شد و شخص محسنی اژه ای، سخنگوی این قوه، مجبور به تکذیب آن شد.

 

تاثیر استرس شغلی پرستاران بر روابط حرفه ای و خانوادگی

نظام پزشکی، ۱شهریور - معاون فنی، آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری کشور به بررسی رابطه بین فرسودگی شغلی پرستاران و هوش عاطفی پرداخت و گفت: "امروزه به دلیل پیچیدگی ارتباطات در محیطهای کاری پرستاران، بروز انواع تعارضات، اختلافات و استرسهای شغلی اجتناب ناپذیر است. چنانچه این اختلافات و استرسها به طور صحیح و علمی مدیریت و حل و فصل نشوند، می توانند زمینه ساز مشکلات، مسایل و حتی خشونتها و ظلمهایی شوند. پرواضح است که بسیاری از تعارضات و استرسها به طور موثر و خلاقانه بدون مدیریت احساسات حل نخواهد شد."

دکتر ژاله عزتی افزود: "پیشنهاد می شود تمامی مراکز درمانی، دانشگاهها، سازمانها، نهادهای آموزشی و... جهت کاهش فرسودگی شغلی پرستاران نسبت به برگزاری دوره های آموزش هوش عاطفی و راهکارهای تقویت آن مبادرت ورزند."

 

۹۰درصد پزشکان چوب ۱۰درصد را می خورند

روزنامه آرمان، ۱شهریور - ایرج خسرونیا، رییس انجمن متخصصان داخلی ایران نوشت: "متاسفانه در روزگاری که ما زندگی می کنیم، افراد و گروههایی وجود دارند که تیشه به ریشه جامعه پزشکی می زنند و از هر ناسزا و بدگویی علیه این قشر فرهیخته کوتاهی نمی کنند.

این افراد فقط درآمد محدودی از پزشکانی را که ۱۰درصد جامعه پزشکی را تشکیل می دهند در نظر می گیرند و ۹۰ درصد از پزشکان هم چوب این ۱۰ درصد را میخورند. این ناسزاگوییها تا آنجا پیشرفت کرده که همکاران پرستار و کارمندان دولت و حتی وزارت بهداشت و درمان هم به گروههای مخالف پیوسته اند. همکاران ما در وزارت بهداشت و درمان که یک دوره لیسانس را گذرانده اند، درآمد خود را با جراح قلب یا مغز و اعصاب مقایسه می کنند.

این همکاران که اکثریت آنها هم زحمتکش هستند، بهتر است درآمد متخصصان داخلی، عفونی، اطفال، پزشکان عمومی و حتی جراحان عمومی را در نظر بگیرند. آنها برای گذراندن عمر با سنین بالا مجبور به انجام کشیک شب در درمانگاهها و بیمارستانها هستند. همکاران ما که کمپین تشکیل می دهند، بهتر است زن و شوهرهای پزشکی را مثال زنند که ازدواج کرده ولی قادر به اجاره کردن سرپناهی نیستند، به پزشکانی نگاه کنند که بعد از سالها فعالیت قادر به تهیه جهیزیه برای دخترشان نیستند.

ما امیدواریم وسایل ارتباط جمعی در این راه سعی بیشتر کرده و زندگی اکثریت پزشکان خاموش را که به سختی امرار معاش می کنند، به تصویر کشند تا گروههایی که علیه جامعه پزشکی کمپین تشکیل می دهند، با دید بازتر و اندیشه بیشتر به این قشر زحمتکش و فرهیخته نگاه کنند."

 

تجمع اعتراضی درمانگران اعتیاد مقابل ستاد مبارزه با موادمخدر

جوان، 8 شهریور - درمانگران اعتیاد در اعتراض به توزیع داروی «اکسی کدون» و واگذاری نظارت بر مراکز درمانی به بخش خصوصی، در مقابل ساختمان ستاد مبارزه با موادمخدر تجمع کردند. حدود 300 درمانگر اعتیاد بعد از آنکه در 2 روز گذشته نامه ای با امضای 4400 پزشک درمانگر اعتیاد خطاب به رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر نوشتند، امروز مقابل ساختمان این ستاد تجمع کردند.

 

دستور بازرسی از پوشش و حجاب پرستاران و عقب نشینی از آن

نظام پرستاری، ۸ شهریور - قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور گفت: "متاسفانه رسانه ها به گونه ای موضوع بدحجابی پرستاران را مطرح کردند که گویی این گروه حجاب و پوشش را رعایت نمی کنند، در حالی که پرستاران مناسب ترین پوشش را دارند و سازمان نظام پرستاری به هر شکل ممکن از حیثیت پرستاری دفاع خواهد کرد."

محمد شریفی مقدم با اشاره به صحبتهای دادستان در مورد بررسی وضعیت حجاب پرستاران اظهار داشت: "حدود چند ماه پیش یکی از رسانه ها پرداخت حق آرایش به پرستاران در برخی از بیمارستانهای خصوصی را منتشر کرد که به دنبال آن پیگیریهایی توسط سازمان نظام پرستاری انجام شد و مشخص شد که صحت ندارد."

او ادامه داد: "سپس وزارت بهداشت و درمان هم آن را پیگیری کرد و متوجه شد که این رسانه مستنداتی در این باره نداشته است، اما چون این موضوع رسانه ای شد، به خاطر اهمیت موضوع در دستور کار دادستان تهران قرار گرفت."

شریفی مقدم با اشاره به صحبتهای اخیر دادستان اعلام کرد: "آن طور که من از صحبتهای آقای دولت آبادی متوجه شدم، مقرر شده تا تیمی از سوی وزارت بهداشت برای بازرسی پوشش و حجاب پرستاران به بیمارستانها اعزام شود."

قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور تاکید کرد: "پرستاران بیشترین توجه به پوشش را دارند و لباس فرم آنها کاملا مشخص است و نظارت شدیدی هم روی آنها می شود، اما اینکه چرا صحبتهای دادستان این گونه منعکس شده، جای تعجب و تاسف دارد."

وی در پایان افزود: "از دادستان تقاضا داریم جهت شفافیت موضوع و برداشتهای نامناسب رسانه ای از صحبتهای ایشان، صراحتأ اعلام نظر کنند تا نگرانیهای ایجاد شده در خانواده بزرگ پرستاری رفع شود."

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری، غلامحسین محسنی اژه ای در خصوص اقدام زشت و توهین آمیز بررسی پوشش پرستاران با دستور دادستان تهران و واکنش جامعه پرستاری و عمومی به آن، این موضوع را به طور کل از سوی دادستان تکذیب کرد.

 

خواسته های پرستاری مکتوب به وزیر بهداشت ارایه شد

نظام پرستاری، ۹ شهریور - محمد شریفی مقدم اطلاع داد: "در جلسه ای که شورای عالی نظام پرستاری با وزیر بهداشت داشت، ۵ خواسته اصلی جامعه پرستاری کشور توجیه و تشریح شد و ضرورت و اهمیت آن توسط تعدادی از اعضای شورای عالی بیان شد. این خواسته ها مکتوب به وزیر بهداشت ارایه شد و عبارتند از:

۱ – اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری

۲- اجرای کامل قانون ارتقا بهره وری و برخورداری مشمولان قانون از مزایای سخت و زیان آور بودن مشاغل

۳- توقف ابلاغ اجرای آیین نامه صلاحیت حرفه ای و تدوین آیین نامه جدید

۴- تدوین شرح وظایف جدید برای پرستاران، به ویژه تعیین تکلیف شرح وظایف کمک پرستار

۵- تشکیل کارگروه مشترک فی مابین وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری جهت همکاری بیشتر"

شریفی مقدم تاکید کرد: "سازمان نظام پرستاری گزارش پیشرفت کار، موانع احتمالی، سرعت و کندی بالاخره روند کار را به طور مستمر به اطلاع جامعه شریف پرستاری خواهد رساند."

 

تجمع اعتراضی دانشجویان رشته تغذیه در برابر وزارت بهداشت

ایسنا، ۱۵ شهریور - گروهی از دانشجویان و دانشآموختگان رشته تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی کشور با تجمع در برابر وزارت بهداشت، نسبت به تصمیم این وزارتخانه مبنی بر امکان تحصیل دانشجویان رشته های غیرمرتبط در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی رشته تغذیه تجمع کردند. یکی از معترضان در تشریح علل تجمع اظهار کرد: "در دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ تنها فارغ التحصیلان چند رشته که در برنامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد و دکترای تغذیه ذکر شده بود و با رشته تغذیه به نحوی ارتباط داشتند، می توانستند وارد رشته تغذیه شوند. اما به تدریج در سالهای بعد، رشته هایی که به هیچ وجه ارتباطی با رشته تغذیه نداشتند، به دلیل غفلت اعضای بورد تغذیه توانستند مجوز ورود به رشته تغذیه را بگیرند."

وی تاکید کرد: "شرکت کنندگان در این تجمع، لغو آیین نامه ورود بدون آزمون دانشجویان رشته پزشکی به رشته های علوم پایه و از جمله رشته علوم تغذیه، تغییر اعضای بورد تغذیه که با آیین نامه مذکور موافقت کرده اند و همین طور قرار گرفتن رشته تغذیه تحت پوشش بیمه را خواستار شدند."

در همین رابطه تجمع دیگری نیز در محل برگزاری کنگره تغذیه برگزار شد و برای مدتی روال عادی برنامه های این همایش را مختل کرد

در ماههای گذشته تشکلهای صنفی و علمی دست به شیوه ای نو از اعتراض زدهاند و به جای مکاتبه و معرفی نماینده و ارایه خواستهها به مسوولان مربوط، دست به برپایی تجمع و اعتصاب میزنند.

 

پای صحبت پرستاران اصفهانی

تسنیم، ۱۵ شهریور - یکی از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که نخواسته نامش عنوان شود میگوید: "تعداد بیمارانی که به بیمارستانها مراجعه می کنند، از میزان ظرفیت بیشتر است و متاسفانه پذیرش میشوند در حالیکه تخت خالی برای آنها نیست و پرستاران باید پاسخگوی این بینظمی باشند."

وی با اشاره به ساعات زیاد کار و شیفت پرستاران خاطرنشان میکند: "به دلیل کمبود نیرو پرستاران موظف به شیفت اجباری هستند که خستگی مفرط برای آنها ایجاد می کند."

یکی دیگر از پرستاران تصریح می کند: "براساس قانون بازنشستگی، پرستاران باید با ۲۰ سال کار بازنشسته شوند، که اخیرا بعضی پرستاران با سابقه ۲۸ ساله هم بازنشسته نشده اند." این پرستار در ادامه با اشاره با تصویب قانون بهرهوری در سال ۸۶ ادامه میدهد: "قانون مشاغل سخت و زیان آور برای پرستاران سالهاست تصویب شده، اما متاسفانه هنوز اجرایی نشده است."

 

استقلال پرستاران با دخالتهای دولتی زیر سووال می رود

مهر، ۱۷ شهریور - عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور با انتقاد از اینکه در موضوع صلاحیت حرفهای فقط صنف پرستاران متفاوت تر از سایر صنوف رفتار می کند، اظهار کرد: "در همه صنوف پروانه صلاحیت حرفه ای را سازمان صنفی صادر میکند."

علیرضا گچ کوبان با بیان اینکه شیوه احراز صلاحیت حرفه ای هیچ استقلال حرفهای برای پرستاران ندارد، گفت: "در بحث صلاحیت حرفهای باید معاونت پرستاری، بورد پرستاری و سازمان نظام پرستاری دخالت داشته باشند در حالی که در آیین نامه جدید همه دیده شده اند، به جز سازمان نظام پرستاری!"

وی با اشاره به تدوین آیین نامه جدید و ابلاغ آن به ادارات، آن را تمام قد دولتی دانست و گفت: "در این آیین نامه حتی عضویت در نظام پرستاری لحاظ نشده است. در صنف پزشکی جواز کار و پروانه مطب را سازمان صنفی مربوطه صادر میکند، در حالی که در صنف پرستاری چنین نیست."

گچکوبان یادآور شد: "این آیین نامه بحث صلاحیت حرفه ای را برای فارغالتحصیلان ۹۴ به بعد ضروری دانسته و عنوان شده برای فارغ التحصیلان ماقبل آن، تا ۵ سال نیاز به اخذ صلاحیت حرفه ای نیست و ظاهرا اعتبار صلاحیتهای حرفه ای صادر شده تا ۵ سال تعیین شده است.

 

اضافه کار اجباری ۹۹ درصد پرستاران

فارس، چهارشنبه ۱۷ – دبیرکل خانه پرستار، با اشاره به نارضایتیهای پرستاران از تأخیر در پرداخت معوقات آنها، گفت: مشکلات پرستاران باید به صورت ریشه ای حل شود و به جای برخورد با پرستاران با مسوولان مربوطه برخورد کرد که مسبب این مشکلات هستند.

دبیرکل خانه پرستار با اشاره به اعتراض پرستاران در دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: پرستاران این نارضایتی را که ناشی از تأخیر در پرداخت معوقات بوده به گوش مسوولان و رؤسای دانشگاه مربوطه رساندهاند ولی توجهی به آن نشده و این بیتوجهیها اعتراض آنها را به همراه داشته است.

دبیرکل خانه پرستار با اشاره به اینکه بعد از اجرای طرح تحول کارانه و اضافه کار پرستاران بر اساس طرح مبتنی بر عملکرد به اجبار از یک محل پرداخت میشود، افزود: این مساله باعث شده که حتی پرستاران تا 9 ماه معوقات داشته باشند و نارضایتی در آنها بروز کند.

وی تصریح کرد: 99 درصد پرستاران تمایل به انجام اضافه کار ندارند ولی به اجبار مجبور به این مساله می شوند و با این وجود حتی پرداختی اضافه کار به آنها بسیار با تأخیر صورت میگیرد به طوری که معوقه دی ماه سال 94، را حتی برای کسانی که شیفت شب داشته هنوز پرداخت نکرده اند.

 

 

منبع: نبردخلق شماره  375، پنجشنبه اول مهر ۱۳۹۵ - 22 سپتامبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول