دانشگاه در ماهی که گذشت

کامران عالمی نژاد

 

دانشگاه آزاد: ۳۷درصد کاهش دانشجو داشته ایم

رییس دانشگاه آزاد گفت: "ما خودمان معتقد به افزایش کیفیت در آموزش عالی هستیم، ولی برای دانشگاه آزاد حداکثر سختگیریها انجام می شود و مته بر روی خشخاش می گذارند."

حمید میرزاده افزود: "ما تعداد اعضای هیات علمی را افزایش دادیم و نزدیک به ۱۱ هزار نفر عضو هیات علمی PHD جذب کردیم، در وزارت علوم گفته بودند برای پذیرش دانشجوی دکترا می توان استادیار با سابقه دو سال تحصیلات تکمیلی جذب کرد که با این حساب نسبت ما بین یک روی ۲.6 تا یک روی ۳ است و دانشگاههای صنعتی شریف و امیرکبیر نسبت یک روی ۴ یا ۵ دارند، ولی من اجازه این کار را ندادم و گفتم کیفیت باید بالا باشد."

وی با بیان اینکه پذیرش دانشجو در این دانشگاه به خاطر افزایش رقبا و کاهش دانشجویان، نسبت به سال گذشته ۳۷درصد کاهش داشته، گفت: "این عدد معادل ۸۰۰ میلیارد تومان در حوزه شهریه وصولی دانشگاه است."

میرزاده ادامه داد: "رشد دانشجو قبل از دولت یازدهم در دانشگاههای غیر انتفاعی ۱۰درصد، دانشگاههای علمی کاربردی ۲۴ درصد، دانشگاه پیام نور ۲۸ درصد بود، ولی رشد دانشجویان دانشگاه آزاد فقط ۳.9 درصد بود، این آمار نشان دهنده برنامه ریزی برای رکود دانشگاه آزاد است." به گفته میرزاده با این برنامه ریزی، دانشگاه آزاد هم با چالش مواجه شد و ۵۵۰ هزار دانشجوی این دانشگاه کاهش یافت و ۱۱ هزار رشته محل از تعداد ۳۰ هزار رشته محل مصوب دانشگاه بدون متقاضی ماند، اما تعداد کارمندان و هزینه ها همچنان بالا بود. (خبرگزاری فارس، ۳ آبان)

 

اعتصاب غذا در گرانقیمت ترین دانشگاه خاورمیانه

دانشجویان واحد پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به نشانه اعتراض به کیفیت پایین غذای سرو شده در دانشگاه، ظرف غذای خود را به صورت زنجیره چندصد متری بر تا زندگی دفتر رییس واحد روی زمین گذاشتند و از خوردن آن امتناع کردند.

علیرغم اینکه دانشجویان محصل در دانشگاه آزاد اسلامی شهریه های بسیار سنگینی را برای تحصیل و دریافت امکانات متفاوت از دانشگاههای دولتی پرداخت می کنند و شعار مسوولان دانشگاه آزاد در قبال افزایش شهریه ها، افزایش کیفیت بوده است، اما دانشجویان مدعی هستند که بی کیفیت ترین غذا در رستوران این دانشگاه سرو می شود.

دانشجویان واحد پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی پس از اعتراضات و پیگیریهای مکرر برای بهبود کیفیت غذاهای این دانشگاه، در نتیجه تصمیم گرفتند اعتراض خود را به صورت نمادین نشان دهند و مسوولان دانشگاه را متوجه کوتاهی خود در این امر کنند.

معترضان می گویند مسوولان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد که با شعار "طرحهای ماندگار فرهنگی" و همایشهای پر زرق وبرق و پرهزینه در صدد مثبت نشان دادن فعالیتهای فرهنگی هستند، بهتر است از حجم شعارهای پر نقش و نگار و بعضا غیر قابل باور بکاهند و بر کیفیت ابتدایی ترین خدمات در این دانشگاه بیفزایند. (اطلاعات امروز، ۳ آبان)

 

اعتراض به جلوگیری از توزیع نشریه دانشجویی در دانشگاه رازی

جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه، در بیانیه ای جلوگیری از توزیع نشریه دانشجویی "قلم" در این دانشگاه را محکوم کردند.

در این بیانیه آمده است: "روز دوشنبه در دانشکده ادبیات شاهد قانون شکنی ریاست این دانشکده بودیم. نشریه قلم که همه مراحل قانونی را طی کرده است و امتیازش را از کمیته ناظر کسب کرده و تا کنون چندین شماره منتشر شده است، با ممانعت غیرقانونی ریاست این دانشکده از پخش آن روبرو شد و حتی توضیحات معاونت فرهنگی و حراست دانشگاه نیز ایشان را از قانون شکنی باز نداشت و چندین ساعت مانع از توزیع نشریه شدند و برخورد نامناسبی با دست اندرکاران نشریه قلم داشتند."

دانشجویان از رییس دانشگاه رازی خواستند به مدیران و کارکنان دانشگاه نسبت به حق آزادی بیان و آزادی مطبوعات در دانشگاه تذکر بدهد. (انصاف نیوز، ۵ آبان)

 

اعطای وام دانشجویی فوری به متقاضیان پیاده روی اربعین

مدیر عامل صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران گفت: "به دانشجویان شرکت کننده در مراسم اربعین حسینی وام خارج از نوبت پرداخت می شود."

غلامعلی نیستانی با اعلام این مطلب گفت: "صندوق قرض الحسنه دانشجویان در راستای هم افزایی و خدمت به زائران حضرت ابا عبدالله الحسین با پرداخت وام دانشجویی خارج از نوبت، شرایط حضور دانشجویان را در مراسم پیاده روی اربعین حسینی فراهم می آورد."

وی میزان وام پرداختی به دانشجویان متقاضی را ۱۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: "دانشجویانی که از اداره آموزش دانشگاه خود تاییدیه فرم سیکل تسویه حساب دریافت کرده باشند و به همراه مدارک شناسایی به صندوق قرض الحسنه دانشجویان تحویل دهند، به فوریت وام مورد نیاز خود را دریافت می کنند. ضمنا دانشجویان می توانند برای دریافت این وام ضامن همدیگر شوند." (ایسنا، ۱۰ آبان)

 

تجمع اعتراضی دو روزه دانشجویان دانشگاه خوارزمی

جمعی از دانشجویان دانشگاه خوارزمی امروز در اعتراض به تفکیک دو سایت تهران و کرج در سایت تهران این دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان این دانشگاه به صحبتهای یکی از نمایندگان مجلس در باره نهایی شدن تفکیک دو سایت تهران و کرج دانشگاه خوارزمی اعتراض داشتند.

همچنین، دانشجویان حاضر در این تجمع اعتراضی، اقدام به امضای طوماری کردند.

مسوولان دانشگاه تاکنون در این باره اظهار نظر نکرده و حاضر به پاسخگویی نیستند.

در روزهای اخیر اخبار گوناگونی پیرامون تفکیک دو سایت تهران و کرج دانشگاه خوارزمی و انتقال مرکزیت آن به کرج مطرح شده است. این مساله نگرانی اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه را به وجود آورده و آنها خواستار تجدیدنظر در این تصمیم هستند. (خبرگزاری مهر، ۱۰ آبان)

 

اعتراض دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه به کیفیت پایین غذا

جمعی از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه صنعتی ارومیه شب گذشته به کیفیت پایین وعده شام این دانشگاه اعتراض کردند. اعتراض آنها موجب شد تا وعده های غذایی که میان دانشجویان توزیع شده بود جمع آوری گردیده و با حضور معاون دانشجویی، در میان دانشجویان معترض وعده غذایی جدیدی به دانشجویان ارایه شود.

دانشجویان خوابگاهی دانشگاه صنعتی ارومیه در ۶ تیرماه نیز به کیفیت نامطلوب غذا در این دانشگاه اعتراض داشتند که این اعتراض منجر به نشست مسوولان دانشگاه با دانشجویان برای رفع مشکلات تغذیه ای تا مهرماه سال جاری شد. (خبرگزاری مهر، ۱۱ آبان)

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد خوراسگان

روزگذشته 16 آبان، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) نسبت به مسایل مربوط به پارکینگ، افزایش شهریه، عدم تخصیص بودجه به همایشها و جشنهای دانشجویی و عدم حضور اساتید نیمه وقت در دانشگاه، تجمع کردند.

یکی از دانشجویان رشته حقوق دانشگاه آزاد خوراسگان گفت: برخی از اساتید خوب دانشگاه که از تهران میآمدند و استاد نیمه وقت بودند در ترم جدید به دلایل نامعلوم دیگر در دانشگاه دیده نشدند و حتی شنیده ام که برخی از این اساتید به حالت قهر از دانشگاه رفتند و برگه های پایان ترم مربوط به برخی از امتحانات را تصحیح نکرده اند. (ایسنا، 17 آبان)

 

تجمعات دامنه دار و راهپیمایی دانشجویان دانشگاه تهران

قطع برق سه روزه یکی از خوابگاههای دانشگاه تهران، راه نیفتادن آسانسور، افزایش اجاره بهای خوابگاه و پاسخ ندادن مسوولان دانشگاه باعث اعتراض و تجمع دانشجویان شد.

ساختمان فیض کاشانی که به نظر می رسد یکی از بهترین و بزرگ ترین خوابگاههای دانشگاه تهران است، چند وقتی است که با مشکلات فراوانی که ایجاد شده اعتراض جمع زیادی از دانشجویان را به همراه داشته است.

یکی از دانشجویان دانشگاه تهران که ساکن این خوابگاه است گفت: سه روز بود که این خوابگاه با مشکل قطعی برق مواجه بود و روز سوم چند نفر از ساکنان به این وضعیت معترض شدند اما پاسخ درست و منطقی از طرف مسوول خوابگاه به دانشجویان داده نشد.

حرکت اعتراضی دانشجویان با خواندن بیانیه ای پایان یافت.

در این بیانیه آمده است: «ما، دانشجویان ساکن خوابگاه چمران، به جد خواستار برگزاری یک جلسه عمومی با حضور شخص آقای اسماعیلی، مدیر کل امور خوابگاهها به منظور پرسش درباره مشکلات بی شمار خوابگاه، مسائل مبهم مالی و علل افزایش اجاره بها، عدم پاسخگویی مسوولان و ضعفهای مدیریتی فراوان - چه در بازه ثبت نام و چه در زمینه احداث آسانسور و مشکلات فنی- هستیم».

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «ما، با قطعیت مخالف برقراری طرحهایی در خوابگاهها که منجر به زیر پا گذاشتن شان دانشجویان ساکن خوابگاه و دخالت در حریم خصوصی آنهاست هستیم و دست درازی در فضای زیست دانشجویان به واسطه قوانین و بندها و تعهدنامه های بی اساس را محکوم می کنیم». (خبرآنلاین، ۲۳ آبان)

 

بستن جاده مسیر دانشگاه بجنورد توسط دانشجویان

دانشجویان دانشگاه بجنورد از ساعت ۹ صبح روز سه شنبه ۲۵ آبان تجمع خود را در اعتراض به مشکلات صنفی و به ویژه موضوع ایاب و ذهاب شروع کردند. برنامه تجمع اعتراضی دانشجویان از روزهای گذشته در کانالهای تلگرامی اطلاع رسانی شده بود.

دانشجویان بعد از اینکه دیدند کسی به خواسته های شان توجهی ندارد، جاده مسیر دانشگاه را بسته و در همانجا تجمع کردند. این تجمع تا ساعت ۲۰۳۰ ادامه داشت. معاون سیاسی استانداری بجنورد به فرماندار این شهر دستور می دهد برای رسیدگی به خواسته های دانشجویان در محل حاضر شود. وی به دانشجویان قول می دهد تا ۱۰ روز همه خواسته های آنها را برآورده کند. دانشجویان اعلام کردند که تا مدت این ١٠ روز برای اتوبوسها کارت نخواهند کشید.

بعد از وعده معاون سیاسی فرمانداری، دانشجویان حاضر نشدند برای اتوبوسها کارت بکشند که به همین علت اتوبوسها حاضر به سرویس دهی نشدند. معاون سیاسی فرماندار در همین رابطه به جای پاسخگو بودن می گوید "من که سرویس را مجانی اعلام نکردم، دانشجویان انتظار دارند که ایاب و ذهاب رایگان باشد. دانشگاه اعتباری برای یارانه ایاب و ذهاب ندارد" ولی دانشجویان قبول نمی کنند و همچنان به اعتصاب ادامه می دهند.

دانشجویان می گویند ما به دلیل اینکه دانشگاه دولتی است و هزینه زیادی را متحمل نمی شویم به دانشگاه آمدیم. این را به چه کسی باید بگوییم که مایی که خانواده هایمان هیچ درآمد درست و حسابی ندارند و پول شان از کارگری به دست می آید، چه کار باید بکنیم. اگر نیاز به این همه هزینه بود که می رفتیم دانشگاه آزاد شهر خودمان ثبت نام می کردیم، خرجش هم خیلی پایین تر از این می شد.

در این تجمع اعتراضی بیش از ۳۰۰ دانشجو شرکت داشتند و خواستار کاهش هزینه سرویسهای ایاب و ذهاب و افزایش تعداد سرویسها و همچنین برخورد مناسب با دانشجویان شدند. (جوانه ها، ۲۶ آبان)

 

اعتراض به دخالت اطلاعات در دانشگاه چمران اهواز

مجمع تشکلهای دانشجویی اصلاح طلب استان خوزستان با صدور بیانیه ای به لغو برنامهسخنرانی محمد کیانوش راد در دانشگاه چمران اهواز اعتراض کرد.

این مجمع نوشت: "برنامه سخنرانی علی رغم صدور مجوز لازم از طرف هیات نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاه چمران، به دستور و فشار نهادهای خارج از دانشگاه و شورای تامین استان لغو شد. لغو برنامه ای که از طرف دانشگاه دارای مجوز می باشد توسط نهادی خارج از دانشگاه، عملا استقلال دانشگاه را زیر سوال برده است."

نویسندگان هشدار داده اند: "بدون شک ادامه چنین اعمال مداخله جویانه و لغو برنامه های مجوزدار تشکلهای منتقد و پرسشگر، زنگ خطر را برای بسته تر شدن و امنیتی تر شدن دانشگاه ها به صدا در خواهد آورد." دانشجویان با انتقاد از "ضعف برخی مسوولین دانشگاه ها، استان و کشور"، آنها را متهم کرده اند "تا زمانی خود را پاسدار قانون و آزادی می دانند و از فعالیت تشکلهای اصلاح طلب و تحول خواه پشتیبانی می کنند که کوچکترین خطری متوجه صندلیهای شان نیست." (انصاف نیوز، ۲۷ آبان)

 

منبع: نبردخلق شماره 377، دوشنبه اول آذر ۱۳۹۵ – 21 نوامبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول