زنان در مسیر رهایی

اسد طاهری

 

راهپیمایی صلح زنان فلسطینی و اسراییلی

 بی بی سی، ٣ آبان- صدها زن فلسطینی و اسراییلی با درخواست "انجام اقدامات جدی و از سرگیری مذاکرات صلح برای حل مشکل فلسطین و اسراییل"، در محل غسل تعمید عیسی مسیح در شهر "اریحا"، واقع در کرانه باختری تجمع کردند.

"هدا ابو عرقوب"، یکی از فعالان زن فلسطینی عضو "کمیسیون صلح بین المللی"، در گفتگو با خبرنگار آناتولی، اظهار داشت: ''در اینجا برای گفتن "دیگر بس است!" به جهان و اعتراض به دروغهایی که به ما گفتند، تجمع کرده ایم. زمان زندگی در صلح و آرامش برای فلسطینیان و اسراییلیان فرا رسیده است. ما به عنوان فلسطینیان و اسراییلیان خواستار صلح هستیم و به همین دلیل امروز در اینجا گردهم آمدیم."

وی همچنین گفت: ''تمامی این مردم، از فلسطینی، اسراییلی و حتی خارجیان برای برقراری صلح در اینجا تجمع کرده اند. اینجا محل غسل تعمید حضرت عیسی است. از مرز اردن خطاب به جهان برای برقراری صلح فریاد می زنیم و اعلام می کنیم که این اشغال ادامه نخواهد داشت."

انتظار می رود تجمع کنندگان امشب عازم قدس شوند و در آنجا نیز تظاهرات دیگری برپا کنند، اما گفته می شود در این تظاهرات فقط زنان فلسطینی دارای تابعیت اسراییل می توانند شرکت کنند.

یک جنبش اسراییلی دیگر موسوم به "زنان صلح را برقرار می کنند" نیز تصمیم گرفته بود که راهپیمایی "امید برای صلح" را که پنچم اکتبر جاری در منطقه "راس الناقوره" واقع در نزدیکی مرز اسراییل با لبنان برگزار کرد، تا قدس ادامه دهد.

 

تظاهرات اعتراضی زنان لهستان علیه دخالت کلیسا در دولت

رادیو زمانه، ٤ آبان- زنان لهستان پس از رویارویی موفقیت آمیز در برابر قانون جدید سقط جنین، این بار به خیابانها آمدند و علیه دولت و دخالتهای کلیسا در امور دولتی و همچنین برای حقوق زنان تظاهرات کردند.

تظاهرات زنان که به "اعتراض سیاه" مشهور است، دوشنبه ۲۴ اکتبر/ ۳ آبان از جمله در ورشو، پایتخت لهستان، "وروتسواف" و "پوزنان"، شهرهای بزرگ این کشور برگزار شد.

زنان معترض همگی با لباسهای سیاه در تظاهرات شرکت کرده بودند. آنها در شعارهای خود خواهان جدایی کلیسا از دولت، حق جلوگیری از بارداری و برابری دستمزد زنان و مردان شدند.

زنان معترض می گفتند سیاست نباید تحت تاثیر کلیسا قرار گیرد. بر روی یکی از پارچه نوشته هایی که در دست تظاهرکنندگان بود، نوشته شده بود: "ما دیگر نمی خواهیم بترسیم".

در آغاز ماه اکتبر زنان لهستانی در چندین شهر علیه قانون جدید سقط جنین که کلیسا نیز از آن حمایت می کند به خیابانها آمده و دست به اعتراض زدند. در پی اعتراضات گسترده زنان، مجلس این کشور به لایحه جدید سقط جنین رای نداد و دولت ناسیونالیست محافظه کار لهستان ناچار به کنار گذاشتن آن شد.

 

ورزشکار زن هندی در اعتراض به حجاب اجباری از حضور در تهران انصراف داد

صدای امریکا، ۸ آبان - تیرانداز المپیکی هند به دلیل قانون حجاب اجباری در ایران، از حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا در تهران انصراف داد.

"حنا سیدهو" که روز شنبه در حساب توییتر خود از این خبر را اعلام کرد، پیشتر به فدراسیون جهانی تیراندازی هم نامه اعتراض آمیزی ارسال کرده است.

وی تاکید دارد به عنوان یک ورزشکار از این که مجبور است در رقابتهای قهرمانی آسیا در تهران حجاب را رعایت کند خوشحال نیست و معتقد است که موضوع حجاب اجباری با روح ورزش در تضاد است.

او می گوید به عنوان یک ورزشکار زن افتخار می کند که مردم با فرهنگهای مختلف، جنسیت، ایدیولوژی و مذهبهای متفاوت می توانند در رقابتهای ورزشی شرکت کنند، بدون آن که هیچ جهت گیری خاصی داشته باشند.

 

ابلاغ دستورالعمل کاهش ساعت کار بانوان شاغل آموزش و پرورش

ایسنا، ۱۴ آبان- بخشنامه وزارت آموزش و پرورش در خصوص کاهش ساعت کار بانوان دارای شرایط خاص ابلاغ شد.

بر اساس این بخشنامه "ساعت کار بانوان شاغل اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی که موظف به ۴۴ ساعت کار در هفته هستند اما دارای معلولیت شدید یا فرزند زیر شش سال تمام یا همسر و فرزند معلول شدید یا دارای بیماری صعب العلاج هستند و یا زنان سرپرست خانوار شاغل در دستگاه های اجرایی"، با درخواست کتبی متقاضیان، ۳۶ ساعت در هفته با دریافت حقوق و مزایای ۴۴ ساعت تعیین می شود.

براساس بند ۲ این دستورالعمل، تایید میزان شدت معلولیت توسط سازمان بهزیستی، بیماران صعب العلاج توسط وزارت بهداشت و فرزندان زیر شش سال با ارایه شناسنامه معتبر و زنان سرپرست خانوار با ارایه اسناد یا گواهی دادگاه معتبر خواهد بود.

 

زنان چه چیزهایی را با ریاست جمهوری ترامپ از دست می دهند؟

رادیو زمانه، ۲۰ آبان - ریاست جمهوری ترامپ می تواند باعث به عقب برگشتن سالها پیشرفت در حقوق زنان و سرکوب نهادهایی باشد که برای رسیدن به برابری جنسیتی تلاش کرده اند. برای بسیاری، آینده مبهم است. حوزه هایی که ممکن است دولت آینده آمریکا علیه آنها وارد عمل شود از قرار زیر است:

- حق سقط جنین

- بچه دار شدن برنامه ریزی شده

- اصلاحات در عدالت کیفری

- ازدواج برابر

- برنامه مراقبتی اوباما

- حقوق ترنسجندرها

- شهروند آمریکا شدن

لیبرالها و ترقی خواهان از هم اکنون اعلام کرده اند که برای مبارزه با ترامپ آماده اند. رییس اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا به ترامپ گفته که باید درباره برنامه های غیرقانونی خود تجدیدنظر کند، در غیر این صورت با واکنش این فعالان مواجه خواهد شد و در تک تک روزهای ریاست جمهوری او مقابلش خواهند ایستاد.

 

مسن ترین فضانورد زن امریکایی راهی ایستگاه بین المللی شد

بی بی سی، ٢٧ آبان – "پگی ویتسون"، فضانورد رکورد دار آمریکایی، برای سومین ماموریت در ایستگاه بین المللی فضایی راهی مدار زمین شده و امیدوار است در این سفر یک رکورد تازه ثبت کند.

فضانورد پیشکسوت ناسا اولین زنی است که ایستگاه فضایی را سرپرستی کرده و صاحب رکورد طولانی ترین اقامت یک زن در فضاست. با این ماموریت، خانم ویتسون که در فضا ۵۷ ساله می شود، مسن ترین زنی است که در فضا بوده است.

او صبح جمعه از پایگاه روسی "بایکنور" در قزاقستان سوار بر کپسول سویوز راهی فضا شد. "اولگ نوویتسکی"، فضانورد روس، و "توماس پسکه"، فضانورد تازه کار فرانسوی، همسفران خانم ویتسون هستند.

پگی ویتسون که متولد ایالت آیووا است، متخصص بیوشیمی است. او پیش از آنکه در سال ۱۹۹۶ نامزد رفتن به فضا شود، چند پست مهم در زمینه علوم پزشکی و پژوهشی در ناسا داشت. او ابتدا در سال ۲۰۰۲ یک ماموریت فضایی انجام داد و در سال ۲۰۰۷ اولین زنی شد که ایستگاه فضایی را هدایت می کند. او در ماه فوریه بار دیگر هدایت ایستگاه را به عهده خواهد گرفت.

زمانی که ماموریت تازه او به پایان برسد، بیش از هر فضانورد آمریکایی دیگری در فضا بوده است. این رکورد با ۵۳۴ روز هم اکنون در اختیار "جف ویلیامز" است.

او پیش از پرتاب در یک کنفرانس خبری گفت: "مهم ترین چیز در مورد ایستگاه، دوستیها و کاری است که آنجا به انجام می رسانیم."

 

اعتراض هزاران زن در ترکیه به اصلاحیه جدید 'قانون تجاوز به دختربچه ها'

بی بی سی، ٢٩ آبان- هزاران زن خشمگین در ترکیه به اصلاحیه قانون رابطه جنسی با دختران کم سن و سال اعتراض کردند. این اصلاحیه جدید به مردانی که با دختربچه ها رابطه جنسی برقرار می کنند، به عنوان متجاوز برخورد نمی کند، اگر آنها با قربانی ازدواج کنند.

هزاران زن در استانبول و چند شهر دیگر ترکیه با در دست گرفتن پلاکارد و پارچه نوشته هایی که روی آنها دیده می شد "من ساکت نمی مانم"، به خیابانها آمدند.

دولت ترکیه با دفاع از این لایحه گفته هدف از آن مقابله با سنت رایج ازدواج با دختربچه ها بوده است، اما منتقدان می گویند چنین قانونی مجوز تجاوز به کودکان را صادر می کند.

تظاهرکنندگان خشمگین امروز فریاد می زدند: "ما سکوت نمی کنیم. ما اطاعت نمی کنیم. این لایحه را فورا برچینید."

بزرگترین تجمع امروز در استانبول برگزار شد که جمعیتی حدود ۳ هزار نفر در آن حضور داشتند، اما همزمان گزارشهایی از تجمعهای مشابه در شهرهای "ازمیر" و "ترابوزان" منتشر شده است.

لایحه جدید زمینه آزادی مردانی را فراهم می کند که ثابت شود "بدون زور و ارعاب و یا هر موردی که رضایت طرف مقابل را محدود کرده باشد" با دختری که زیر سن قانونی بوده ارتباط جنسی داشته اند و بعد هم با او ازدواج کرده اند.

معترضان همچنین در پلاکاردها و شعارهای شان آوردند: "تجاوز جنسی نمی تواند قانونی شود" و یا این شعار که "ای.کی.پ دستت را از بدن من عقب بکش." اشاره ای به حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری، که ارایه کننده این لایحه بوده است.

منبع: نبردخلق شماره 377، دوشنبه اول آذر ۱۳۹۵ – 21 نوامبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول