دانشگاه در ماهی که گذشت

کامران عالمی نژاد

 

تجمع دانشجویان در اعتراض به افزایش شهریه متغیر

دانشجویان دانشگاه غیر انتفاعی شمال در اعتراض به افزایش ناگهانی شهریه ها، آنهم در وسط ترم، اعتراض کردند و با تجمع در ساختمان مرکزی دانشگاه و مقابل دفتر شورای صنفی دانشجویان، خواستار رسیدگی به مشکلات و معضلات خود شدند.

این تجمع که با حضور جمعیت کثیری از دانشجویان همراه شد، با نطق اسماعیل قصابی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و دعوت از ده نماینده برای برسی مشکلات و معضلات با حضور ریاست دانشگاه ادامه یافت.

هفته گذشته معاونت مالی دانشگاه در اقدامی غیر منتظره مبلغی را به شهریه دانشجویان اضافه کرد و طی بیانیه ای این افزایش را قانونی و بر حسب تعرفه تعیین شده وزارت علوم اعلام کرده بود. (خبرنامه دانشجویان ایران، ۱ آذر)

 

اعتراض دختران کوی چمران دانشگاه تهران به حجاب اجباری

دانشجویان خوابگاه دختران دانشگاه تهران در محوطه خوابگاه در اعتراض به اجباری شدن حجاب در محیط دخترانه و محدودیتهای ورود و خروج به خوابگاه دست به اعتراض زدند.

معترضان می گویند که شیوه مواجهه با دانشجویان دختر ساکن خوابگاه تند تر است. همین امر باعث آن شده که مطالباتی که ابتدا بر سر مسایل فنی خوابگاه بود، تبدیل به اعتراضی به شیوه برخوردها و مقررات تازه از راه رسیده شود.

اجباری شدن حجاب در فضای دخترانه، یکی از موضوعاتی مورد اعتراض دانشجویان ساکن کوی بود. یکی از دخترانی که در تجمع خوابگاه چمران حضور داشت، در توضیح این موضوع گفت: "در خوابگاه بنری زدند در مورد رعایت کردن شوونات اسلامی، بنابر این آیین نامه باید دختران خوابگاه حجاب خود را در محیطی کاملا زنانه هم حفظ کنند. در زمین چمن و سلف هم حجاب داشته باشند حتی در جلسه ای به ما گفتند که باید در راهروهای خوابگاه هم این موضوع رعایت شود چون ممکن است آقایان تاسیسات در ساختمان حضور داشته باشند در حالی که حضور آقایان باید با هماهنگی، در ساعات مشخص و با اعلام در خوابگاه باشد. اما به جای محدود کردن ورود و خروج تاسیسات ترجیح می دهند دختران خوابگاه را محدود کنند و نمیدانیم دلیل چنین کاری چیست."

این دختر ساکن کوی دانشگاه در مورد ساعت ورود و خروج دختران می گوید که جدا از اعمال این محدودیتها شیوه هایی که با دانشجویان در پیش گرفته می شود موجب اعتراض شده است: "پس از چند بار تاخیر ورود به خوابگاه، با خانواده ها تماسهای تهدیدآمیز می گیرند، شیوه بیان کردن این تاخیرها بسیار تند است. ما تا به حال به دلیل تاخیرها لغو اسکان نداشته ایم، اما اینگونه تماس گرفتن با خانواده ها تا به حال بسیار دردسرساز شده است."  (اعتماد، 4 آذر)

 

واکنش اعتراضی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر نسبت به وعده های روحانی

دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به دولت روحانی و وعده های توخالی که برای اشتغال جوانان داده است، اقدام به نصب یک تراکت در برد این دانشگاه کردند.» (دانشجوآنلاین، ۲ آذر)

 

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه بیرجند به دلیل امکانات خوابگاه

دانشجویان دانشگاه خوابگاه سرو ۱ دانشگاه بیرجند به دلیل سیستم گرمایشی و امکانات خوابگاه دم در ورودی خوابگاه تجمع کردند. این اعتراضات با مشتعل کردن آتش در ورودی آغاز و سپس با خواندن بیانیه شروع و سر دادن شعار هایی ادامه یافت.

بعد از این تجمع مدیر دانشگاه با تماس تلفنی با دانشجویان معترض اعلام کرد فردا شب شخصاً حضور خواهد یافت و تمامی مشکلات خوابگاه را حل خواهد کرد.

به گفته دانشجویان، سالاری، معاون دانشجویی دانشگاه بیرجند، عواقب تمامی کارهایی که فردا شب در صورت رفع نشدن مشکلات خوابگاه اتفاق خواهد افتاد را پذیرفت.

دانشجویان پیشتر اعلام کرده بودند، پس از گذشت دو ماه و مراجعات مکرر به اداره خوابگاه و مسوولان تاسیسات و نگرفتن نتیجه، یک روز دیگر به مسوولان دانشگاه وقت می دهیم و اگر حل نشد، دست به تجمع اعتراضی خواهیم زد.

خواسته دانشجویان در این تجمع

۱- سیستم گرمایشی

۲- آب حمامها (دانشجوآنلاین، ۴ آذر)

 

شمار دانشگاههای چین با بیش از ۱۰ برابر جمعیت، کمتر از ایران است

قائم مقام سازمان فنی و حرفه ای کشور با اشاره به نرخ ۱۹ درصدی بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور اظهار کرد: "در کشور با حدود ۸۰ میلیون نفر جمعیت، ۲۶۴۰ واحد دانشگاهی وجود دارد که تعداد زیادی از آنها برای توسعه علوم انسانی ایجاد شده اند. در حالی که کشور چین با جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر، دارای ۲۴۸۰ واحد دانشگاهی است که نشان می دهد سیستم آموزشی دانشگاهی کشور باید تغییر کند."

رحمت الله رحمتی گفت: "مدرک گرایی را معضل بزرگ فعالیت مراکز دانشگاهی برشمرد و افزود: تأکید این مراکز بر آموزش تئوری علوم و غفلت از مهارت آموزی مانع تغییر فرهنگ کار دانشگاهی در جامعه می شود." وی تاکید کرد: "نرخ بیکاری کشور حدود ۱۳درصد و در استان اصفهان ۳درصد بیشتر از میانگین کشوری است. این میزان نگران کننده بوده و باید برای کاهش آن تدابیر جدی اتخاذ شود." (ایسنا، ۱۲ آذر)

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دختر دانشگاه علامه طباطبایی

جمع زیادی از دانشجویان دختر خوابگاهی دانشگاه علامه طباطبایی در اعتراض به قوانین تبعیض آمیز محدودیت در ساعت ورود و خروج در خوابگاه فرهمند این دانشگاه تجمع کردند. این محدودیت برای دختران از ساعت 6 صبح تا 9 شب است که در صورت تاخیر یا نیامدن دانشجو با خانواده ها تماس می گیرند و با لحنی نامناسب آنها را نگران میکنند؛ این در حالی است که محدودیت برای پسران تا ساعت 11 شب است ولی در صورت تاخیر یا نیامدن، مشکلی برایشان ایجاد نمی شود. (خبرآنلاین، 14 آذر)

 

۱۶ آذر، اعتراضهای سراسری؛ "دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد"

دانشجویان دانشگاههای شهرهای مختلف کشور به مناسبت روز دانشجو (۱۶ آذر) با برپایی تظاهرات و تجمعهای اعتراضی خشم خود را ابراز داشتند.

 

* دانشگاه تهران

صدها تن از دانشجویان دانشگاه تهران مراسم روز دانشجو را به صحنه ای برای اعتراض علیه سیاستهای سرکوبگرانه رژیم تبدیل کردند. این حرکت اعتراضی همزمان با حضور حسن روحانی در سالن دانشگاه و با وجود تمهیدات گسترده امنیتی توسط عوامل ارگانهای سرکوب از جمله وزارت اطلاعات و یگان ویژه گارد دانشگاه صورت گرفت. دانشجویان که از ورود آنها به سالن اجتماعات جلوگیری می شد، در صحن دانشگاه دست به راهپیمایی زدند. آنها در طول راهپیمایی سرود "یار دبستانی" را خواندند و از جمله شعار می دادند: "زندانی سیاسی آزاد باید گردد"، "دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد"، "دانشجوی باغیرت حمایت حمایت"، "دانشجوی زندانی آزاد باید گردد"، "امنیت دانشگاه ملغی باید گردد." آنها همچنین به قانون پولی بودن دانشگاهها و قانون موسوم به سنوات که به منظور اخاذی از دانشجویان وضع شده و اجرا می شود، اعتراض کردند. آنها همچنین تراکتهایی توزیع کردند که بر روی آن نوشته شده بود: "دانشگاه پادگان نیست"، "جای دانشجو زندان نیست" و "۶۷ چرا؟"

اقدامهای سرکوبگرانه مزدوران بسیجی برای پراکنده ساختن دانشجویان به درگیری کشیده شد و دانشجویان موفق شدند بسیجیان را وادار به فرار کنند.

تجمع اعتراضی دانشگاه تهران باوجود حضور فشرده نیروهای سرکوبگر و نیروهای یگان ضد شورش در داخل دانشگاه تهران از جمله در دانشکدههای ادبیات و فنی و همچنین در مقابل در ورودی دانشگاه و خیابانهای  منتهی به آن برگزار شد. مقابل دانشگاه نیز با ماشینهای انتظامی مسدود شده بود و از پیوستن مردم به دانشجویان معترض جلوگیری می گردید.

 

* تربیت معلم

دانشجویان دانشگاه "علامه طباطبایی" تهران نیز در تجمع اعتراضی خود شعار "زندانی سیاسی آزاد باید گردد" و "کارگر زندانی آزاد باید گردد" را سر دادند.

 

* دانشگاه آزاد ساوه

عوامل اطلاعاتی رژیم در دانشگاه در ارگان موسوم به «حراست» ضمن حمله به دانشجویان و مضروب کردن آنها مانع ورودشان به صحن دانشگاه شدند. یورش مزدوران به درگیری کشیده شد. دانشجویان شعار می دادند: «دانشگاه پادگان نیست» و « مرگ بر دیکتاتور» .

 

* تبریز

دانشجویان با وجود حضور گسترده عوامل اطلاعاتی رژیم و لباس شخصیها، مقابل دانشگاه دست به تجمع زدند. آنها شعار می دادند: "حکومت نالایق این آخرین پیام است، این ملت آزاده آماده قیام است." دانشجویان بر روی پلاکاردهایی که در تجمعهای اعتراضی خود حمل می کردند نوشته بودند: "۱۶ آذر روز عدالت خواهی و آزادی طلبی است نه جُنگ شادی!؟"

 

* زاهدان

دانشجویان در مراسمی که در روز ۱۵ آذر برگزار شد شعار می دادند: "دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد" و "زندانی سیاسی آزاد باید گردد." کارگزاران رژیم برای جلوگیری از شکل گیری اعتراضات دانشجویی از ورود آزادانه دانشجویان جلوگیری می کردند.

 

* تربیت مدرس

دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس تهران بارها سخنرانی معصومه ابتکار، رییس سازمان محیط زیست کابینه روحانی، را قطع کرده و شعار "زندانی سیاسی آزاد باید گردد" سر دادند. دانشجویان در اعتراض به وضعیت فاجعه بار آلودگی هوا در شهرهای مختلف کشور، به معصومه ابتکار کپسول اکسیژن هدیه دادند.

 

* دانشگاه خواجه نصیر تهران

- دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در تهران نیز بر بنرهای بزرگی که بر در و دیوار آمفی تئاتر نصب کرده بودند نوشته بودند: "دانشگاه پادگان نیست - دانشگاه ما زنده است"، "زندانی سیاسی آزاد باید گردد."

 

* پلی تکنیک

دانشجویان دانشکده صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) با وجود تلاشهای مزدوران بسیجی تجمع اعتراضی برگزار کرده و شعار می دادند: "زندانی سیاسی آزاد باید گردد"، "جای دانشجو زندان نیست"، "نه به فساد اداری"، "نرگس محمدی را آزاد کنید" و "دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد."

 

* دانشگاه صنعتی شریف

دانشجویان با شعار "زندانی سیاسی آزاد باید گردد" دست به تجمع زدند. دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در تجمع اعتراضی خود شعار می دادند : "اوین دانشجو می پذیرد"، "کیانوش عزیزم راهت ادامه دارد"، "من از زنجیر بیزارم." آنها همچنین تراکتهای "دانشجوی زندانی آزاد باید گردد"، "قانون سنواتی ملغی باید گردد" با خود حمل می کردند.

 

* دانشگاه تربیت معلم

دانشجویان دانشگاه تربیت معلم نیز پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آن نوشته شده بود: "ما خواهان اخراج عاملین سرکوب دانشگاهها در سال ۸۸ هستیم."

 

* دانشگاه ملی

در این دانشگاه دانشجویان، فیلمبردارهای رادیو و تلویزیون رژیم را از جلسه بیرون کردند و شعار دادند: "مزدور برو بیرون"، "ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما."

 

* یزد

دانشجویان دانشگاه حقوق جلسه مزدوران رژیم را با شعارهای "بسیجی، بسیجی اعدام باید گردد - نظام طاغوت شان ریشه کن باید گردد" بر هم زدند.

 

* اسفراین

دانشجویان دانشگاه صنعتی اسفراین سخنرانی فرماندار را به صحنه اعتراض تبدیل کردند. آنها شعار می دادند: "دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد."

 

* اندیمشک

در دانشگاه آزاد اندیمشک دانشجویان در اعتراض به سخنرانی استاندار شعار می دادند: "پیام دادخواهی نبرد تا رهایی"، "دانشجوی زندانی آزاد باید گردد." (شورای ملی مقاومت، ۱۶ آذر)

 

*دانشگاه ارومیه

در مراسم روز دانشجو در  دانشگاه ارومیه كه روز چهارشنبه 17 آذر برگزار شد، دانشجویان شعار می دادند زندانی سیاسی آزاد باید گردد آنها همچنین خواستار آزادی  زندانی سیاسی مرتضی مرادپور شدند.

 

پس از دوهفته اعتصاب، وعده رسیدگی به خواسته های دانشجویان دانشگاه بجنورد

معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان شمالی با اشاره به اعتصاب دانشجویان دانشگاه بجنورد طی دو هفته گذشته گفت: پیگیری برای ارائه تخفیف در سرویس رفت و آمد دانشجویان از سوی فرمانداری انجام می شود.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان شمالی با اشاره به اعتصاب دانشجویان دانشگاه بجنورد بابت هزینه های سرویس طی دو هفته گذشته گفت: پی گیریها برای ارائه تخفیف در سرویس رفت آمد دانشجویان از سوی فرمانداری انجام می شود. (ایسنا، 17 آذر)

 

اعتصاب و تجمع دانشجویان دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس

دانشجویان دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس به علت بی توجهی مسئولان شهرستان و دانشگاه برای دومین بار دست به اعتراض زدند و خواستار انتقال دانشکده کشاورزی از برازجان به بوشهر شدند. یکی از دانشجویان دانشکده کشاورزی برازجان اظهار کرد: در پی بی توجهی مسئولان دانشگاه به مشکلات و خواسته های دانشجویان، مدتی پیش به نشانه اعتراض در فضای دانشکده کشاورزی برازجان تجمع کردیم که با وعده های مسئولان به این تجمع پایان دادیم اما با گذشت مدتها شاهد هستیم که هیچگونه کمکی به حل بخشی از مشکلات دانشکده و دانشجویان نشده است و تصمیم گرفتیم اعتراضی دوباره داشته باشیم.

دانشکده کشاورزی برازجان زیر نظر دانشگاه خلیج فارس بوشهر و شامل چهار رشته شیلات، اصلاح نباتات، گیاه پزشکی و باغبانی است. (دانشجونیوز، 22 آذر)

 

تجمع دانشجویان به انتقال برخی رشته های روانشناسی از وزارت علوم به بهداشت

دانشجویان رشته های روانشناسی و مشاوره در واکنش به جابجایی رشته های روانشناسی بالینی و سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت در دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در ابتدای این بیانیه آمده است: چندی پیش خبر انتقال برخی از گرایشهای روانشناسی –بالینی، سلامت و خانواده– از مجموعه روانشناسی وزارت علوم به وزارت بهداشت از طریق مجاری رسمی اعلام گشت و موجب بهت و ناباوری دانشجویان، اساتید و فعالان حوزه روانشناسی شد. تصمیمی با این ابعاد که کوچکترین پیامدش تجزیه و چندپارگی در رشته روانشناسی و تحت تأثیر قرار گرفتن تمام بخشهای درگیر با سلامت روان مردم است، نیازمند مطالعه تخصصی و ارزیابی کارشناسی با حضور همه مسئولان مربوطه بود. (تسنیم،

29 آذر)

 

تجمع دانشجویان دانشگاه ساری به دلیل مسمومیت ۷۰ دانشجو

دانشجویان دانشگاه ساری در اعتراض به مسمومیت غذایی ۷۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه دست به تجمع زدند. معاون دانشجویی دانشگاه منابع طبیعی و کشاورزی ساری گفت : پنجشنبه شب حدود ۲۰ دانشجوی دانشگاه به دلیل تب و لرز، دلپیچه، گلودرد بیمار شدند و از طریق دانشگاه و یا همراهی دانشجویان راهی درمانگاه فارابی در امام زاده عباس ساری شدند. (بهداشت نیوز، ۲۹ آذر)

 

 منبع: نبردخلق شماره 378، چهارشنبه ۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۱ دسامبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول